Dodaj do ulubionych

Koszmarny dziki parking na dawnej alejce [LIST]

IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 11:19
Zgadzam się z autorką listu. Z niewyjaśnionych przyczyn coraz większa część trawnika należącego do parku zostaje zamieniona w błoto przez koła samochodów. Gdzie jest policja? 2 razy sam widziałem, że właśnie parkowała na tym byłym już trawniku, więc raczej się tym nie przejmuje. Jestem kierowcą i dobrze wiem, jak trudno jest czasem znaleźć miejsce do parkowania, jednak tam wygrywa bezmyślność i głupota, gdyż nie jest aż tak ciasno by trzeba było wjeżdżać w park.
Obserwuj wątek
    • Gość: dfdf pisać do zikit IP: *.multi-play.net.pl 11.04.13, 11:58
      Takie listy to pisać do Zikit, najlepiej przez EPuap, muszą odpowiedzieć w ciągu 30 dni. Z reguły działa.
    • Gość: Tomek Gorzej na AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 12:48
      Jeszcze gorzej jest na miasteczku AGH.
    • Gość: ZR Nie macie na kogo liczyć IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 13:24
      Jak dowiedziałem się na innym forum, ściganie wykroczeń jest fakultatywne, a nie obowiązkowe. W związku z tym możecie/my pocałować policję i straż miejską w zupę. Nie będą reagowali na rozjeżdżanie zieleni, bo pewnie sami tak parkują. A skoro nie muszą reagować, to nie ma sposobu, by ich do tego zmusić.
      Wiedz kto głupi, a kto pan.

• Gość: gosc Koszmarny dziki parking na dawnej alejce [LIST] IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.13, 15:53
      Niestety większość dawnych trawników to błotne parkingu. To szerszy problem, może GW się nim zainteresuje?
      • Gość: prawdziwy balusz Re: Koszmarny dziki parking na dawnej alejce [LIS IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 19:45
        A gdzie mam kurna stanąć jak miasto nie buduje parkingów !!!
        • Gość: hmm Re: Koszmarny dziki parking na dawnej alejce [LIS IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 20:21
          miasto jakby się rozwija, a teraz w jednym mieszkaniu np. studenckim mieszkają po 4 osoby i każda ma samochód, nie ma opcji, żeby miasto - nawet przy dużej kasie i szczerych chęciach mogło wybuduwać każdem parkingi przed blokami (tymbardziej w starych dzielnicach, gdzie gęstość już jest spora a żądni kasy deweloperzy wciskają się w każde wolne miejsce z plomami)
          • Gość: ZR Re: Koszmarny dziki parking na dawnej alejce [LIS IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 20:34
            Szkoda tylko, że "miasto" wciska kierowcom kit, że możliwe jest poprawienie obecnej sytuacji bez ponoszenia żadnych kosztów. I kierowcy, jak matoły, w to wierzą. I czekają, aż wreszcie "miasto coś zrobi". No bo skoro obiecało, to niechże zrobi!

Tymczasem jest tak, jak piszesz. Ograniczona podaż ziemi przy rosnącym popycie musi doprowadzić do braku wolnych miejsc parkingowych. Niezależnie od tego, ile parkingów powstanie i tak zabraknie miejsca dla wszystkich chętnych.
            • x25s dzicz 11.04.13, 21:59
              Po prostu dzicz.
        • Gość: tooltip Re: Koszmarny dziki parking na dawnej alejce [LIS IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.13, 02:01
          W miejscu do tego przeznaczonym.
    • Gość: hmm telefony IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 20:18
      polecam dzwonic na straż/policję, bardzo dokładnie notować nazwisko osób przyjmujących zgłoszenia oraz okresowo pytać o skutecznosć działań, jeśli nie będzie ich widać po efektach (a jak straż zdążyła się pochwalić ma jakąś dziwną politykę nie karania - za dymienie i trucie wychodzi średnio po 120 PLN a da sie do 500 PLN dać mandat i można go dawać codziennie tak za parkowanie chyba postanowili w ogóle nie dawać).
      OK nie musi być mandat, ale blokada, żeby się jeden z drugim wygodnicki nauczył to dobra opcja. Ja też (bezskutecznie) dzwonię na SM informując o dzikich parkingach i nic z tego nie wynika, więc spisuje sobie daty telefonów, nazwiska osób przyjmujących, robię zdjęcia z datami i planuję napisać mocne pisemko do strazy miejskiej i UMK
    • Gość: okradziony Re: Koszmarny dziki parking na dawnej alejce [LIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 10:37
      Chcieliście "wolności i solidarności" to macie. Teraz wszystko wszystkim wolno a Państwo przestało panować nad tym co się w Kraju dzieje. Dzicz przejęła władze to i skutków innych się spodziewać nie można.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka