Dodaj do ulubionych

Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół miesi...

06.06.13, 13:52
Zobaczymy, kto też wygra ten przetarg.

I wtedy się okaże, o co Wojewodzie chodziło.
Obserwuj wątek
    • Gość: krakowskismok Re: Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół mie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.13, 14:27
      Taki kawał ziemi na Woli Justowskiej? toż to marnotrawstwo, żeby chorzy mieli z tego korzystać!!! my decydenci do tego nie dopuścimy! Kobierzyn już zaatakowali. Czasem się zastanawiam kto powinien w tych pokojach bez klamek przebywać. Co byłoby lepsze dla społeczeństwa.
      • Gość: fff tak nawiasem to z tego co wiem IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 15:01
        to chyba kracik im udostępnił to miejsce więc nie kłap bez sęsu
      • terri77 Re: Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół mie 07.06.13, 11:14
        nikt, kto nie spotkał się z chorobą psychiczną -nie wie, co to oznacza...chora dusza w zdrowym ciele...
    • ande77 Skoro cos działa dobrze 06.06.13, 17:04
      Skoro działało to dobrze- to należy zrobić przetarg, lepiej nie będzie a może będzie gorzej.
      Logika Millera :-(
      • Gość: Krakus Re: Skoro cos działa dobrze IP: *.dynamic.lte.plus.pl 06.06.13, 17:16
        Taki osrodek za 1000 PLN miesiecznie na woli justowskiej to kazdy by plakal . Jakby nie kracik to moze mieliby za tysieka maly gabinecik
      • Gość: l Logika ande77 IP: *.gemini.net.pl 08.06.13, 08:44
        Wynajmij komuś mieszkanie na pewien czas za symboliczny czynsz a gdy potem nie będzie miał ochoty się wyprowadzić (bo mu się "dobrze mieszka") to go pochwal. Logika ande 77
    • Gość: l Re: Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół mie IP: *.gemini.net.pl 06.06.13, 20:53
      turpin napisał:

> I wtedy się okaże, o co Wojewodzie chodziło.

Zapewne o to, żeby juz nie wynajmować budynku na dom weselny za czynsz w wysokości 5% rynkowego a i tak nieregularnie płacony.
    • Gość: victor435 Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół miesi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.13, 10:28
      I jak myślicie, kto wygra przetarg? Kto? Nie zDziwisz się...
    • krak111 Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół miesi... 07.06.13, 10:56
      Przegraliśmy całkowicie. Mamy biznesowo stracony ten i przyszły rok. Bez ośrodka nie ma po co stawać do przetargów na konferencje czy zjazdy. Dla kontrahentów jesteśmy już niewiarygodni - mówi. Wydłużenie najmu do czterech miesięcy pozwoli im jedynie na obsłużenie tych zamówień, które już przyjęli.[/i]C
      Czyli, jak rozumiem, o biznes doktorowi chodzi, a nie o podopiecznych, którzy stanowią usprawiedliwienie dla śmiesznego wręcz czynszu.
      Myślę, że wojewoda ma rację, a przypisywanie mu złych intencji "na wyrost" jest nadużyciem
      .
      • Gość: kk Re: Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół mie IP: *.matinf.uj.edu.pl 07.06.13, 11:29

A niby skad ci chorzy mja wziąć peiniadze na swoje pensje. Wlasnie z takiego hotelarsko konferencyjnego biznesu.
        A ten czynsz owszem maly, ale wszystkie naprawy i remonty wykonuje najemca.
        Zwykle jak płacisz czynsz to remonty i konserwacje masz z głowy.
      • Gość: greg Re: Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół mie IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.13, 14:10
        Jak rozumiem reprezentujesz typowo jednostronną argumentację bez znajomości obustronnych realiów, co jest typowe dla wrednych urzędniczych biało-czarnych mózgów.
        • Gość: l Re: Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół mie IP: *.gemini.net.pl 08.06.13, 19:26
          No tak. Wzmożenie moralne na hasło "chorych krzywdzą" (dzieci, zwierzęta, staruszków itd) jest przejawem niesłychanej, wzorcowej dwustronności.
    • Gość: dziewczyna102 Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół miesi... IP: *.multi-play.net.pl 08.06.13, 11:20
      Po pierwsze nie podoba mi się używanie w artykule słowa - schizofrenicy. Należy mówić o osobach chorujących, czy cierpiących na schizofrenię.
      Po drugie do kogoś kto pisze, że Cechnickiemu nie chodzi o pacjentów tylko o biznes - myślę, że to z pewnością nie o nim (pewnie o wielu osobach w to zamieszanych, ale nie o Cechnickim, jeśli tak myślisz to z pewnością go nie znasz, to poczciwy i bardzo zaangażowany w pomoc chorym człowiek!!!). To właśnie on jest inicjatorem całego przedsięwzięcia i zależy mu na tym, żeby te osoby miały pracę. Mam nadzieje, że mu sie rozwiązać ten problem, który w dużej mierze wynika z nieżyczliwości "na górze". Jakoś do tej pory niski czynsz nikomu nie przeszkadzał...
      • Gość: minimax Re: Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół mie IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 20:05
        no jedno jest pewne ale Ty też nie znasz doktorka. To jest zwykły zadufany w sobie gość, który jak małe dziecko, jęsli tylko coś nie idzie po jego myśli, zaraz się obraża i unosi honorem pokazujac fochy jak panna na wydaniu....grajac przy tym ludźmi chorymi i napuszczając ich na media i rózne instytucje.
        NIe zapłacili i to jest fakt, nie wyrazili zgode na podwyżkę czynszu (naprawdę niewielką) i to jest fakt. Wojewoda postapiła słusznie. A jesli Cechnicki nie byłby nabzdyczonym doktorkiem to by przyjął podwyżke nie ni byłoby problemu. A teraz ma przetarg i nic nie zrobi....i dobrze mu tak, bo za głupotę i muchy w nosie sie płaci. Szkoda tylko, ze traca na tym podopieczni.
    • mr-lebowski Wojewoda zdecydował: Opuszczą Zielony Dół miesi... 16.08.13, 09:09
      Demokracja, społeczeństwo obywatelskie, aktywność społeczna i takie tam piękne frazesy... Rzeczywistość wygląda z gola inaczej - ja mam władze i mam obywateli w d...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka