Dodaj do ulubionych

Za kilka dni mam urodziny

04.08.06, 14:50
i od paru lat jest to dla mnie jeden z najgorszych dni w roku - wtedy jeszcze
bardziej niż kiedykolwiek żałuję tego, że się w ogóle na tym świecie zaczęłam
istnieć i mam nadzieję, że następnych już nie będę "obchodzić". Niecierpię
sylwestrów, bo zawsze je spędzam z nosem przy szybie patrząc jak w domach
obok inni się bawią, nieznoszę Świąt Bożego Narodzenia i Wielkiej Nocy, kiedy
składają mi życzenia szczęscia i wszystkiego najlepszego ci, co mają mnie
gdzieś. Nienawidzę rannego wstawania, bo po co w ogóle mam wstawać skoro nic
mnie nie cieszy, a wszystko co robię jest do dupy...
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 15:18
      zaiste ta jest depresyjna
    • cassandra Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 16:27
      kiedy masz urodziny?
      • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 16:30
        15-tego
        • rzeznia_nr_5 Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 16:57
          depresyjna napisała:

> 15-tego

To my ci zrobimy tort.
          • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 17:00
            Wątpie by mi to poprawiło humor. I tak będę siedzieć sama i gapić się na ścianę
            (ewentualnie w monitor).
          • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 15.08.06, 22:06
            Cóz za wyszukane zyczenia - nie musieliście aż tak się starać.
            • na_fe Re: Za kilka dni mam urodziny 15.08.06, 22:37
              depresyjna napisała:

> Cóz za wyszukane zyczenia - nie musieliście aż tak się starać.

nie grzesz!
              15 VIII rodzą się sami farciarze, taką słyszałam opinię :o)
              znam dwie osoby i mogę potwierdzić.

STO LAT!!

n_f
              • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 15.08.06, 22:46
                Jesteś pewna? Zapytaj w takim razie Mahadevę (ur. również 15 sierpnia) w jakiej
                dziedzinie jej się szczęści (bo na pewno nie z facetami)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=46923427&v=2&s=0
                PS. thx
                • na_fe Re: Za kilka dni mam urodziny 15.08.06, 22:55
                  depresyjna napisała:

> Jesteś pewna? Zapytaj w takim razie Mahadevę (ur. również 15 sierpnia) w jakiej
                  >
                  > dziedzinie jej się szczęści (bo na pewno nie z facetami)

a kto to taki- Mahadeva?

n_f
                  • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 15.08.06, 23:15
                    Zajrzyj do linka - ciągle zakłada na FK wątki w stylu "jestem brzydka", nikt
                    mnie nie chce" itd.
                • na_fe Re: Za kilka dni mam urodziny 15.08.06, 23:38
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=46872649&a=46881163
                  • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 15.08.06, 23:41
                    No i co w związku z tym? Bo jesli to miała być porada dla mnie to dzięki, w
                    teorii jestem obcykana. Tylko, że niczego to nie zmienia.
    • rain.dog Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 17:06
      od czasu kiedy zaczęłam traktować takie dni jak urodziny,imieniny,sylwestra,
      nowy rok jak każdy inny dzień w kalendarzu, to mnie to strzyka kolokwialnie
      mówiąc

a czy depresyjna robi coś ze swoimi depresyjnymi nastrojami,leczy się na
      przykład,czy poprzestaje na konstatacji,że jest "do dupy"?
      • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 17:13
        Nie leczę się. Usiłuję sobie jakos poprawić humor ale nic z tego nie wychodzi.
        Poza tym jak ktoś ma mi życzyć szcześcia czy wszystkiego najlepszego to może
        sobie odpuscić, bo działa mi to na nerwy podobnie jak gadanie w stylu "wez się
        w garść".
        • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 17:14
          Wystarczyłaby mi sama obecnośc kogos bliskiego, niestety nikogo takiego nie
          mam. Mogę co najwyzej siedziec sama i wyć.
          • anatemka Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 20:27
            depresyjna napisała:

> Wystarczyłaby mi sama obecnośc kogos bliskiego, niestety nikogo takiego nie
            > mam. Mogę co najwyzej siedziec sama i wyć.

niby to miałoby cie wyleczyć z depresji?
            buahahahahahahahahahaha
            • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 05.08.06, 21:21
              Nie wyleczyłoby ale brak mi tzw. bratniej duszy. Płec obojętna.
        • rain.dog Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 17:29
          wiesz co?
          spraw sobie samej najlepszy prezent na urodziny - idź do lekarza
          gdyby jeszcze udało ci się trafić na jakąś dobrze poprowadzoną terapię,to
          lepszego prezentu otrzymać w tej chwili nie możesz,gwarantuję:-)

a samotność - jest bardzo niestała
          dziś jest,jutro jej nie ma - lub odwrotnie
          • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 17:37
            U mnie jest stała, bo odkąd pamiętam ludzie ode mnie uciekają. Znasz miejsce
            gdzie mozna się za darmo zapisac na terapię? Bo na płatną mnie nie stać.
    • carlabruni Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 17:40
      jaki jest powód Twojej depresji? pozdrwiam.
      • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 17:42
        Życie jako takie. Nieudane dziecinstwo, niepowodzenia w pracy, na uczelni,
        towarzyskie - nigdy mi się nie udało z nikim zaprzyjaznic. Mam wrazenie, ze
        depresję mam od dziecinstwa, bo jakos zawsze byl we mnie wewnętrzny żal i
        smutek.
        • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 17:43
          Nigdy nie miałam faceta, nawet nie uprawiałam seksu choć mam już 29 lat.
          • dolor Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 18:00
            Za to to odwagi Ci nie brakuje, interesujące.
            • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 18:20
              Ciekawe po czym to wnioskujesz? Nie wiesz, że w necie nawet pantoflarze robią
              za macho?
              • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 18:27
                A tak poza tym jestem wku..ona na siebie, cały cholerny świat i mam dosyć tego
                baniowatego życia.
                • sneeper Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 18:38
                  to minie , poza tym wo wlasnie samowykluczajacy sie dowood na to ,
                  ze to czy tamto bylo dobre bo...smacznego
                  • dolor Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 18:58
                    sneeper napisała:

> to minie , poza tym wo wlasnie samowykluczajacy sie dowood na to ,
                    > ze to czy tamto bylo dobre bo...smacznego

No to najbliższą godzinę mam zajętą, żeby wgryźć się w ten samowykluczający się
                    dowód, kiedyś byłem bystrzejszy, czy upiększam przeszłość? Smacznego.
                    • abasia471 Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 19:36
                      Ja urodziny mam jutro i bynajmniej nie 29, chociaż chyba wolałabym, niestety
                      pewne rzeczy są poza naszym wyborem. Zawsze zastanawiają mnie ludzie którzy
                      twierdzą, że wszystko jest do dupy i nic z tym nie robią. Przypomina mi to taki
                      dowcip - Facet w kinie płacze na świetnej komedii. Po skończonym seansie facet
                      siedzący obok pyta: Dlaczego pan płakał? Pada odpowiedź - bo krzesło przycięło
                      mi jajka, a nie chciało mi się wstać. Mam nadzieję, że depresyjna jednak
                      wstanie i pójdzie do lekarza, a potem na terapię psychologiczną finansowaną
                      przez NFZ. I jeszcze jedno, życzę jej żeby uwierzyła, że może zmienić swoje
                      życie. Powodzenia.
                      • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 19:41
                        Rozmawiałam juz z kilkoma psychoterapeutami i jak na razie dowiedziałam się
                        tyle co juz wiedziałam i że mam blokadę wewn. z którą nic sie zrobic nie da.
                        • maijkell Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 20:50
                          A ja swoją inicjacje przeżyłem w wieku 21 lat z dziwką po pijaku i z dołem i
                          twierdze, że sex jest przereklamowany.
                          • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 20:56
                            Nie chodzi o to, że jest przereklamowany. Trochę dziwnie się czuję, kiedy
                            wszyscy wokoł mają jakies doswiadczenie w temacie tylko ja taki dziwoląg
                            (teoretycznie niby wiem co i jak ale chciałabym kiedys sprobowac jak to jest
                            naprawdę).
              • dolor Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 18:51
                Właśnie wiem, do tego odwagi nie trzeba, w drugą stronę to inna sprawa.
                • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 19:27
                  Tzn. co jest tą drugą stroną Twoim zdaniem?
                  • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 19:32
                    Nie obawiam się nawiązywać realnych znajomości, tylko, że z góry zakładam, iż
                    nic z tego nie będzie, no i tak własnie jest. Poza tym najczęsciej przedstawiam
                    się innym z jak najgorszej strony (masochizm w najczystsej postaci). A efekt
                    taki, że zadnych znajomych nie mam, bo kto chce ciągle słuchać biadolenia w
                    stylu "jestem zerem, nieatrakcyjna, tępa i do niczego", się to udziela innym
                    niestety i zaczynają myslec podobnie.
                  • dolor Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 19:43
                    Drugą stroną przebieranek jest psychiczny ekshibicjonizm.
                    • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 19:47
                      Jakich przebieranek? Tylko w necie tak gadam o sobie, w realu bys niewiele ze
                      mnie wydusiła, bo owszem gadam ale nic osobistego.
                      • dolor Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 19:55
                        Wydusił. Zawsze "tak gadasz o sobie", czy rozpoczęłaś rewolucję?
                        • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 20:09
                          Gadam w necie, w realu nie. W realu za to tak się zachowuję, że inni myślą, że
                          mam ich gdzieś. Potrafię przestać się do kogoś odzywać, bo dochodzę do wniosku,
                          że po co ma się zadawać z kims takim jak ja, żeby go niejako uwolnic od swej
                          osoby. Nie potrafię okazac zainteresowania tym co ktos mowi, czuje itd.
                          • dolor Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 20:21
                            Ludzie rzadko mówią coś interesującego. A chodziło mi o to, czy zawsze w necie
                            posuwasz się aż tak daleko, czy dopiekło Ci tak, że chcesz spróbować czegoś
                            nowego?
                            • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 20:53
                              Tak daleko się nie posuwam, dziś mnie natchnęło. Założyłam wczesniej jeden
                              wątek na Kobiecie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                              f=16&w=45517389&a=45517389 . I to są wszystkie moje wywody na swoj temat jakie
                              kiedykolwiek w necie zamiesciłam. Pewnie będę załować ale co tam.
                              • dolor Re: Za kilka dni mam urodziny 05.08.06, 11:10
                                "Gdy znamy dobrze siebie samego i nie gardzimy sobą całkowicie, to dlatego, że
                                jsteśmy zbyt znużeni by żywić skrajne uczucia." (Cioran, polecam jako
                                terapeutę) Właściwie jedyne, co można Ci zarzucić, to idealizowanie
                                przedstawicieli gatunku homo sapiens. Choćby i ktoś był w czymś lepszy, zwykle
                                czyni z tego parawan za którym ukrywa bagno. Ale większość żyje radośnie i
                                bezrefleksyjnie, jak mają Cię zrozumieć chcąc pozostać w tym stanie? Nawet Cię
                                polubiłem, lecz moja wersja 3D dogorywa obecnie w Poznaniu.
                                • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 05.08.06, 21:19
                                  A ja nie potrafię żyć radośnie widząc własną małość. Czy jest jakas recepta na
                                  znudzenie sobą? Rzucenie się w wir zajęc, nowe hobby, poznawanie ludzi? Tylko,
                                  że co bym nie robiła nie potrafię wyłaczyc myslenia. Wolałabym się nad tym nie
                                  zastanawiać, cieszyc się zyciem ale nie potrafię. Za co mnie mogłes polubić? I
                                  co to jest 3D?
                                  • dolor Re: Za kilka dni mam urodziny 07.08.06, 13:22
                                    Rany, ile pytań. Na większość nie znam odpowiedzi, ale to nie powód, by
                                    radośnie ich nie udzielać.
                                    Recepta na znudzenie sobą? Myślenie o czymś bardziej interesującym niż to całe
                                    plugastwo, które mamy w środku, zasłoń je, nie ruszaj, jak chcesz coś zmienić
                                    to pojedynczo i ostrożnie. Hobby nie musi być nowe, jeżeli stare Cie nie nudzi.
                                    Jakie masz?
                                    Nie zastanawiać się to się tak całkiem nie da jak się już raz zaczęło, ale może
                                    nie zawężaj tych obserwacji tylko do siebie, nie stworzysz wad, w których inni
                                    nie byliby bardziej biegli, zalet to zresztą także dotyczy.
                                    Polubiłem Cię za myślenie, to co piszesz wymyka się co bardziej banalnym
                                    komentarzom, chociaż wnioski to czasem wyciągasz takie, jakbyś się conajmniej z
                                    supermenem porównywała.
                                    3D to trójwymiarowość, taka metafora poroniona mi wyszła.
                                    Jak chcesz, możesz pisać na maila, cenzura ostatnio się zaostrzyła.
                                    • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 08.08.06, 11:58
                                      Możemy kontynuować rozmowę na privie, przeslę Ci moj nr. gg (bo za pisaniem
                                      maili jakoś nie przepadam).
    • depresyjna Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 19:39
      A tak poza tym, to jestem skupiona na sobie i sama sobie tłumaczę, że przecież
      nikt by się nie chciał zadawać z kims takim jak ja (szkoda jego czasu) albo, że
      lepiej, żebym się nie spotykała z jakimis fajnymi ludzmi, bo prędzej czy
      poźniej będa załowac tego, że mnie poznali. No a facetów staram się nie
      zauwazac, bo wmowilam sobie, że tylko jakiegos unieszczesliwie będąc z nim.
      • maijkell Re: Za kilka dni mam urodziny 04.08.06, 21:03
        Staraj się sobie nie dowalać, jeżeli nie możesz wyłączyć złych emocji to staraj
        się ograniczyć negatywne myślenie.
        • sneeper Re: Za kilka dni mam urodziny 05.08.06, 21:57
          chce zwroocic uwage na posty podpisane coyote 5 mg ,
          wyglaadaly glupkowato ale tylko ton niektoorych ,
          chdzi o "poradnik hackera"...te ogloszenia o niebezpiecznych interakcjach wcale
          takie glupie nie sa...

jet tam duzo BEZPIECZNYCH i sprawdzonych interakcji pomieedzy lekami ,niezbyt
          czeesto stosowanymi ,a przynoszaacych dobre efekty ..czas jest bezsensowny ale
          przypomina mi sie bo mam teraz klopoty ze skrzynkaa ,dlatego.
          -ponad 20 lat leczenia i nieypowe polaczenia lekoow
          szkoda ze juz tego nie ma

notabene czulem sie bardzo dobrze a poprawa byla w latach 94- 97
          a leki byly dosteepne od 1982 dlaczego ?

kiedys to poprawie
          --
          Uzywanie lekow antydepresyjnych przez ludzi zdrowych jest niecelowe -S.Puzynski
          • sneeper Re: Za kilka dni mam urodziny 05.08.06, 22:16
            najbardziej zaluje ze schodzilem z tego, bo od 1997 zapowiadano rerejestracje
            ,a nastaapila dopiero po 2004 r i to jeszcze nie calkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka