Dodaj do ulubionych

Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1

IP: *.ists.pl 20.07.13, 10:11
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • maddcow Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1 20.07.13, 17:23
      Om Om - byłem dzisiaj, kiełbaska dobra ale frytki zdecydowanie nie chrupiące...
      • Gość: Antoni Re: Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1 IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.13, 21:26
        A ja byłem też. I kiełbaska dobra i frytki chrupiące i w środku miekkie - bardzo dobre.
        Porcja jest konkretna. Ledwo dałem radę. Ale to tylko frytki. Jako przekąska - za ciężkie i za dużo. Jako obiad - no nie za bardzo. Dla mnie to takie jedzenie między 3 a 4 wieczornym piwem.
    • Gość: M. Grafoman atakuje!! IP: *.ksi-system.net 21.07.13, 09:27
      z Pana recenzji Panie Nowicki najbardziej lubie ostatnie zdania(niestety tu ich nie ma) typu "2 osoby najadły się za tyle a tyle zł" albo "wydalismy stówkę i nie polecamy"-reszta to lanie wody i chyba chęć wyrobienia jakiejś literowej normy...
      • a-thomek Re: Grafoman atakuje!! 21.07.13, 10:38
        Jeśli Ci nie pasują te recenzje, to po co je czytasz?
    • Gość: Gosc Lodów nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.13, 12:28
      Nie wiem, ile warte są typy pana Nowickiego. Sądząc po recenzji lodów sprzed tygodnia chyba mało. Od przynajmniej dwóch lat, przy każdej okazji, zajadamy się lodami Katane na Sławkowskiej. Kolejka na 20 minut, ale warto. Ostatnio autor artykułu polecał nową lodziarnię Dionizetti na Marka. W odstępie 10 minut porównywaliśmy smaki obu producentów. Dionizetti to klapa totalna, smaki chemiczne i porcje mikroskopijne. A jeszcze Włoch tam szefujący swoje pracownice jak niewolników jakichś strofuje, że przy zerowym ruchu do toalety jedna odważyła się wyjść bez pytania.
      Jestem pewien, że to nie kwestia różnicy gustów mojego i autora. Każdy, kto spróbuje, potwierdzi, że lodów z Marka nie warto polecać.
      • kissmygrass Re: Lodów nie polecam 21.07.13, 13:18
        Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Katane na Sławkowskiej

O ile mnie pamięć nie myli, ta lodziarnia również była polecana przez rzeczonego recenzenta. Ale nie porzucajmy dobrej teorii tylko dlatego, że jest nieprawdziwa ;)

W
        • Gość: gosc Re: Lodów nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 09:59
          Masz rację, p. Nowicki polecał Katane i miał rację. Polecając Donizetti nie miał racji, sprawdziłem i dokładnie właśnie to napisałem.
      • Gość: dsf Re: Lodów nie polecam IP: *.krdc.pl 21.07.13, 21:00
        Eee po co tracić czas na Slawkowskiej jak można jeszcze bez kolejki kupić super pyszne lody perskie koło Banialuki :)
        • Gość: sss Re: Lodów nie polecam IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 22:33
          A propos lodów, jadłem dzisiaj w SI GELA przy Staromostowej 1. Miażdżą, nawet odważyłbym się powiedzieć, że lepsze niz w Katane. Po tym jak sobie kupiliśmy to zrobiła się kolejka na jakieś 50 metrów, w sumie to wszyscy zachwalali. Taki gruby, śmieszny Włoch robi te lody, on miał jakąś restaurację wcześniej chyba. W ogóle fajnie się tam robi na tym Podgórzu.
          • Gość: gosc Re: Lodów nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 10:02
            Tak, są dobre, jadłem 2 x, gruby Włoch zna się :) Dla mnie Katane jednak lepsze.
            • Gość: gościówa Re: Lodów nie polecam IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.13, 12:29
              Też byłam tam wczoraj, spoko ruch mają i jeszcze można dostać prosto z maszyny jak się ma szczęście i akurat Włoch kręci lody.
        • terespl22 Re: Lodów nie polecam 25.07.13, 13:44
          Gość portalu: dsf napisał(a):

> Eee po co tracić czas na Slawkowskiej jak można jeszcze bez kolejki kupić super
          > pyszne lody perskie koło Banialuki :)
          Te lody są pyszne, lodziarnia nazywa się TIffany.
      • Gość: Antoni Re: Lodów nie polecam IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.13, 12:22
        A ja zajadałem się lodami w Katane i spróbowałem też w Dionizetti. I te drugie bardziej mi smakują. I co? Też spisek?
        Ale jednym i drugim daleko jeszcze do pierwszych lepszych lodów we Włoszech.
    • tom.son dalszy ciag kreacji fast foodow na rynku.. 21.07.13, 15:48
      zeby nie powiedziec w obrebie starego miasta...
      • Gość: r_xxx Re: dalszy ciag kreacji fast foodow na rynku.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.13, 19:23
        Dopóki nie będzie innego jedzenia w przystępnych cenach, to i ten trend jest dobry.
        Ceny w knajpach są horrendalne, A ja też potrzebuję od czasu do czasu coś zjeść w mieście.
        • tom.son Re: dalszy ciag kreacji fast foodow na rynku.. 21.07.13, 20:24
          to niech miszczu krełuje inne fast foody, budy, smalazalnie poza obrebem 1szej lub 2giej obwodnicy..
          • Gość: r_xxx Re: dalszy ciag kreacji fast foodow na rynku.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.13, 21:04
            A dlaczego? Obszar pierwszej obwodnicy też jest dla mieszkańców. To nie "świętość", to też miasto. W którym brakuje sklepów spożywczych, mięsnych, warzywniaków. Dobrych, tanich barów.
            Które robi się "plastikowe", a codzienne życie z niego ucieka.
    • Gość: mlodazielarka Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1 IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 21:49
      Hamburger z Burgertaty? Nigdy więcej! Po przeczytanie tak zachwalającej opini udałam się tam dzisiaj i wielce się zawiodłam. Poprosiłam wieprzowine średnio wysmazoną dostałam hmm nie wysmazoną. Bekon z chrupkością nie miał nic wspólnego. Klimat miejsca super ale zarcie wiece pozostawia do zyczenia.
      • Gość: wiecejsoli Re: Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1 IP: *.play-internet.pl 21.07.13, 23:00
        Najlepsze jest to, że oni podają wołowinę a nie wieprzowinę. Dla mnie za mało słone mięso, ale reszta bez zarzutu, wszystko świeże i smaczne a wysmażenie super.
        • Gość: Fajnik Re: Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1 IP: *.1.20.195.pp.com.pl 24.07.13, 11:28
          Tam jest wołowina i w sumie wysmażenie się powinno zgadzać i to fajny krok w stronę klienta. Doprawienia tam za bardzo jednak nie ma, ale może właściciele liczyli, że te sosu nadadzą smaku. Nie wiem,jak ten z recenzji ze "special one", ale nie odczuwa się wyraziście jednak innych niestety. Sama bułka jest też do dopracowania - tzn. znalezienia lepsze, bo wypada nijako.
        • terespl22 Re: Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1 25.07.13, 13:43
          Gość portalu: wiecejsoli napisał(a):

> Najlepsze jest to, że oni podają wołowinę a nie wieprzowinę. Dla mnie za mało s
          > łone mięso, ale reszta bez zarzutu, wszystko świeże i smaczne a wysmażenie supe
          > r.
          To samo, całość dobra, ale za mało słone mięso. Zapytałem kucharza dlaczego bardziej nie solą i wyjaśnił, że nie solą, bo wtedy mięso ma więcej soków. Dodał, że jeśli się chce bardziej posolone mięso, to wystarczy poprosić.
          Ja na pewno wrócę.
      • Gość: gość Re: Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1 IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.13, 12:04
        Średnio wymarzona wieprzowina?! To jakaś nowość. Przecież można się zatruć.
        • Gość: mistrz kulinarii Re: Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1 IP: *.rom.net.pl 25.07.13, 07:10
          > Średnio wymarzona wieprzowina?! To jakaś nowość. Przecież można się zatruć.

Wymarzoną to chyba nie, natomiast wysmaŻoną, a i owszem.
          • Gość: Debil Re: Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1 IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 11:26
            ... ale chodziło o "wymarzoną" wieprzowiną, a to akurat inna kwestia. On po prostu chciał wołowinę.
    • Gość: dryft Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1 IP: *.1.20.195.pp.com.pl 24.07.13, 10:49
      Ja byłem - w sumie przechodziłem przypadkiem - a akurat byłem głodny. Może na taki "głód" w sam raz, bo porcja spora, ale z drugiej strony większych walorów smakowych nie dostarczyłem. Z drugiej strony też wiele gastronomicznych i przyswajalnych zarazem wyborów w okolicy (a pracuję w rynku) nie ma i to jest coś "innego". Najbliżej, ale jednak po drugiej strony okoli rynku jest starsza burgerownia Moa. I tu i tam są to spore kawałki mięsa (choć w Moa jest też gruby ser na plus) a do tego sporo świeżych dodatków. Ja za często pewnie jeść tego nie będę, bo to spory wydatek i tak, jak wspomniałem smakowo mnie nie porwało.
    • Gość: Joanna Burgertata i Om Om. Idzie nowe, odcinek 1 IP: *.24.ftth.classcom.pl 21.10.13, 22:58
      TATA BURGER love you !!!znaleźliśmy was na cracow guide idac po tym cudnym mieście :) duzo lokali ale BURGER is one

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka