Dodaj do ulubionych

Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Huty

26.07.13, 07:38
Jednym z "wąskich" rowerowych gardeł na trasie do Nowej Huty, jest gwałtownie kończąca się ścieżka / droga rowerowa na Półłanki, będąca końcówką trasy przez Podgórze (Most Kotlarski - Zabłocie - Kuklińskiego - Lipska - Surzyckiego - Rybitwy)

Zdjecie - gwałtownie urywająca się droga rowerowa
Obserwuj wątek
    • Gość: windy_city Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Huty IP: *.net141.okay.pl 26.07.13, 09:03
      "Masa Krytyczna"!? Raczej "krytycznie ciemna masa"! W większości ludzie, którzy uważają iż wszystko i wszędzie im się należy... nie mam nic przeciwko cyklistom ale niech pamiętają, ze sa TYLKO cyklistami i nie dla nich buduje się jezdnie... na jezdniach sa tylko gośćmi!
      • tannat Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut 26.07.13, 10:37
        > na jezdniach sa tylko gośćmi!

Pełna zgoda... Ale wydaje mi się, że źle obsadzasz rolę kierowców jako gospodarzy. Bo na drogach w Krakowie gospodarzem jest Miasto. A o tym kim są rowerzyści decyduje PoRD
        • Gość: do tannat Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.13, 00:34
          decyduje PORD, do którego pedaliści się nie stosują. Hipokryzja do kwadratu.

PRZYWRÓCIĆ KARTĘ ROWEROWĄ WRAZ Z EGZAMINEM

NAUCZCIE SIĘ, ŻE NAJPIERW OBOWIĄZKI, A DOPIERO POTEM PRAWA I ROSZCZENIA.
          • tannat Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut 27.07.13, 10:20
            Uczmy się od kierowców:
            www.youtube.com/watch?v=0sSoTijryUE
          • teczowa-szmata karto rowerowa wróć 27.07.13, 13:23

• Gość: rtg7 Re: karto rowerowa wróć IP: 79.141.166.* 27.07.13, 13:57
              www.youtube.com/watch?v=NAunHXAk6RA
              www.youtube.com/watch?v=HphTkcAAHVo
              www.youtube.com/watch?v=Z7NRElrkrrU
              - pewnie mają prawo jazdy, a jakoś przepisowej jazdy nie widać. I można w 5 minut znaleźć 50 takich nagrań, co więc dały uprawnienia? Połowa z nich nie zna przepisów i nie powinna się poruszać po drogach (a druga połowa zna ale ignoruje).
      • Gość: cbm Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 79.141.172.* 26.07.13, 11:49
        nie mam nic przeciwko cyklistom ale niech pamiętają, ze sa TYLKO cyklistami i nie dla nich buduje się jezdnie

następny przykład ograniczonego kretyna, który uważa, że każdy rowerzysta jeździ na rowerze z jakiegoś przymusu :) Mam samochód, motocykl, więc ten śmieszny argument z "budową jezdni" tym bardziej jest dla mnie idiotyczny - no ale takim prostakom jak ty nie wytłumaczy się, że są ludzie jeżdżący na rowerze z wyboru, np dla zdrowia i dobrej formy :)

... na jezdniach sa tylko gośćmi!

nie to o tym decydujesz - od tego jest prawo a tak jest napisane co innego :)
    • Gość: Pirelli Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Huty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.13, 09:40
      Trzeba mieć tupet, panie Łaczek.
      Blokować miasto dla swojego widzimisię, zmuszać innych użytkowników żeby stali 20 min w korku i przyglądali się jak się wleczecie 5 km/h a pan jeszcze pleciesz że to świetna zabawa.
      Zakazać tych durnych mas krytycznych, niech sobie jeżdżą po lesie do woli
      • Gość: cbm Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 79.141.172.* 26.07.13, 11:50
        >a pan jeszcze pleciesz że to świetna zabawa.

bo jest :)
        • Gość: gość Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.13, 00:35
          to jest "Masa Kretynów" krytycznie wkurzających ludzi
    • Gość: Jan Winnicki Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Huty IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 11:16
      Są inne sposoby na wyrażanie swojego zdania i swoich pragnień. Proponuję zrobić Samochodową Masę Spulchnioną i w jeden dzień wjechać na ścieżki rowerowe! A co. Niech debile i półgłówki zobaczą jak to fajnie jest innym życie utrudniać w imię wydumanych żądań.
      • Gość: cbm Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 79.141.172.* 26.07.13, 11:44
        różnica polega na tym, że rowerem można się poruszać się po jezdni, tak więc powodzenia z pozwoleniami na taką samochodową masę, zwłaszcza, że na większość ścieżek wjazd blokują np. słupki, frustracie :) No, chyba, że będzie bez pozwolenia - ale to będzie droga impreza jeśli ktoś to uwieczni np kamerą a chętnych nie zabraknie na pewno :)
        • Gość: piesza Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 12:18
          Ostatnio stalam przed przejsciem dla pieszych ponad 20minut i czekalam az masa krytyczna raczy przejechac .Nie zazdroscilam wam "fajnej zabawy" moim kosztem tylko zyczylam naglej sraczki . I nadal zycze
          • Gość: lol Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 95.141.29.* 26.07.13, 12:20
            dziś będzie 25 minut.
            • tbarbasz Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut 26.07.13, 12:41
              Gość portalu: lol napisał(a):

> dziś będzie 25 minut.

Ale fajnie! Ale jaja! Niech sobie ludzie postoją! MASA jedzie - z drogi śledzie!
          • Gość: Jan Winnicki Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 12:28
            I swoimi protestami powodują skutek zupełnie odwrotny do zamierzonego. Dokładnie o 180 stopni odwrotny. A skąd nazwa Masa Krytyczna? Bo kiedyś jak już ich będzie odpowiednio dużo każdy dostanie z liścia i po dupie i im się odechce.
            • Gość: al200krk Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 79.141.161.* 26.07.13, 12:43
              daj przykład, przyjdź na miejsce zbiórki i pokaż co potrafisz.

• tbarbasz Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut 26.07.13, 12:46
                Gość portalu: al200krk napisał(a):

> daj przykład, przyjdź na miejsce zbiórki i pokaż co potrafisz.
                >
                W życiu! Nie będę popierać durnych akcji lansierów.
                A z oś.Piastów na ul.Wybickiego to jeździłem jeszcze niedawno rowerem do pracy.
                • Gość: al200krk Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 79.141.161.* 26.07.13, 13:20
                  > W życiu! Nie będę popierać durnych akcji lansierów.
                  > A z oś.Piastów na ul.Wybickiego to jeździłem jeszcze niedawno rowerem do pracy.

pisałem do Jan Winnicki i jego propozycji dostania z liścia - chce to zobaczyć.
          • Gość: Malachiasz Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 194.153.115.* 26.07.13, 14:02
            Ja ostatnio jak masa jechała, stałem na przejściu 4 dni i 15 godzin i czekałem aż przejedzie!
            • Gość: lol Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 95.141.29.* 26.07.13, 14:21
              potwierdzam - stałem z drugiej strony.
          • Gość: Madźka A ile czekasz przed przejściem bez świateł, IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 17:45
            żeby Cię łaskawie kierowcy przepuścili?
        • Gość: Jan Winnicki Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 12:20
          Mandat wynosi 250 pln jeśli będę jechać lub 100 pln jeśli na ścieżce sobie zaparkuję. Myślisz frustracie, że mnie nie stać? A to że ktoś to nagra - tym lepiej. Będzie medialnie.
          • Gość: lol Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 95.141.29.* 26.07.13, 12:27
            ale o czym dyskusja jak ty jesteś zwykły frajer mocny tylko w pisaniu? I tak tego nie zrobisz - więc wysokość mandatu nie ma znaczenia :)
            • Gość: Jan Winnicki Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 12:29
              Żebyś się nie zdziwił lol'u czy tam inny cbm'ie.
              A frajer to jest w Warszawie - w Krakowie jest buc - czego jesteś typowym przykładem.
          • Gość: micael Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.voxility.net 26.07.13, 12:34
            błagam, zrób to i zaparkuj! mam jeszcze ponad 120 wlepek "karny ***** za parkowanie" i chętnie bym część zużył.
            • Gość: Kacper Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.play-internet.pl 26.07.13, 18:13
              Te wlepki są niesłychanie prymitywne. Auto źle parkuje to zadzwoń na straż miejską, przyjadą, założą mu blokadę, mandat zapłaci, za holowanie zapłaci to na drugi raz się dziesięć razy zastanowi zanim źle zaparkuje.
    • tbarbasz Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Huty 26.07.13, 12:39
      Super zabawa - tylko jak dla kogo.

Jest to po prostu demonstracja, która ma sparaliżować miasto (lub jego część) aby "zwrócić uwagę" na "potrzeby" pewnej (najczęściej roszczeniowej) grupy lub grupki ludzi.
      Celem tej Masy jest po prostu "danie innym w d...ę" - przez ulicę nie da się przejść (masa jedzie wolniutko aby było jak najdłużej), wracający do domów na weekend muszą jechać objazdami (lub wlec się za tą Masą) itp.
      I jak tu lubić cyklistów? Nawet jak człowiek bardzo się stara to jest to bardzo trudne. Czasem się głupio czuję jadąc na rowerze, bo wiem, jak się czuje np. pieszy na chodniku, którego dzielny rowerzysta mija znienacka z prędkością 25-30 km/h w odległości 20 cm oraz kierowca, któremu równie szybki gostek znienacka pojawia się na przejściu dla pieszych. No i do tego jeszcze ta Masa. Nie pojadę na nią za żadne skarby!
      • 0harmony Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut 26.07.13, 12:58
        tbarbasz napisał:

> Super zabawa - tylko jak dla kogo.
        >
        > Jest to po prostu demonstracja, która ma sparaliżować miasto (lub jego część) a
        > by "zwrócić uwagę" na "potrzeby" pewnej (najczęściej roszczeniowej) grupy lub g
        > rupki ludzi.
        > Celem tej Masy jest po prostu "danie innym w d...ę" - przez ulicę nie da się pr
        > zejść (masa jedzie wolniutko aby było jak najdłużej), wracający do domów na wee
        > kend muszą jechać objazdami (lub wlec się za tą Masą) itp.
        > I jak tu lubić cyklistów? Nawet jak człowiek bardzo się stara to jest to bardzo
        > trudne. Czasem się głupio czuję jadąc na rowerze, bo wiem, jak się czuje np. p
        > ieszy na chodniku, którego dzielny rowerzysta mija znienacka z prędkością 25-30
        > km/h w odległości 20 cm oraz kierowca, któremu równie szybki gostek znienacka
        > pojawia się na przejściu dla pieszych. No i do tego jeszcze ta Masa. Nie pojadę
        > na nią za żadne skarby!

Czasami miasto jest blokowane przez biegaczy.

Innym razem przez pielgrzymkę (niedawno taka szła przez Salwator).

Kiedy indziej miasto jest przyblokowane przez miłośników Garbusów (chyba 2 tygodnie temu).

Od czasu do czasu, ulice są przyblokowane przez procesje (Boże Ciało).

Także taksówkarze czasami jeżdżą stadami z prędkością żółwia, by wyrazić jakiś protest.

Aha, no i są jeszcze te paskudne demonstracje pieszych...

Jakby to wszystko zliczyć, podsumować i połączyć zbiory, to należałoby WSZYSTKICH wystrzelać.

Rozpoczynając od siebie.
        • tbarbasz Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut 26.07.13, 13:05

> Jakby to wszystko zliczyć, podsumować i połączyć zbiory, to należałoby WSZYSTKI
          > CH wystrzelać.
          Mnie brzydzą wszelkie demonstracje - więc pewnie przeżyję...
          A kto robi demonstrację w godzinach powrotu ludzi do domów? Zdaje się, że to wyłączna specjalność MASY...
          • Gość: ZR Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 15:31
            " A kto robi demonstrację w godzinach powrotu ludzi do domów?"

A jak inaczej zwrócić uwagę na problemy rowerzystów? Apelami?

Codziennie zadaję sobie analogiczne do Twojego pytania:
            "Kto przy zdrowych zmysłach zasłania przejście dla pieszych?"
            "Kto normalny parkuje na skrzyżowaniu?"
            "Kto może wpaść na pomysł, by zastawić cały chodnik?"
            "Jakim trzeba być qtafonem, by parkować na trawniku?"
          • Gość: Bartek Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.13, 16:26
            > A kto robi demonstrację w godzinach powrotu ludzi do domów?
            Codziennie robią to kierowcy samochodów. Blokują ulice, trzeba się przeciskać.
      • 0harmony Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut 26.07.13, 13:01
        Zapomniałem jeszcze o przejazdach VIP-ów...

Oni są często z Warszawy albo z "zagramanicy", więc aby odblokować miasto trzeba wypowiedzieć globalną wojnę... ;)
    • Gość: hucianka anka parkowanie na chodnikach IP: *.ists.pl 26.07.13, 13:49
      skandalem jest pozwolenia na parkowanie aut na chodnikach! chodniki są dla pieszych!
      Z wózkiem musze chodzic srodkiem ulicy po krakowie. Załóżmy grupę na fbooku "nie dla prakowania na chodnikach w Krakowie!"
      • Gość: Chamka Hanka Re: parkowanie na chodnikach IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 17:54
        Można się próbować przeciskać skutecznie rysując bok auta, urywając lusterko :) Popieram akcję, czasami cieżko przejść w poedynkę - z wózkiem to juz calkiem slalom
    • Gość: Kacper Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Huty IP: *.play-internet.pl 26.07.13, 14:23
      "Okazję do świetnej zabawy" mają w trakcie masy głównie ludzie w autobusach stojących w korkach bo się cyklistom zachciewa urządzać demonstracje w czasie gdy większość mieszkańców wraca z pracy. Trudno o większą arogancję. Ci rowerzyści robią co mogą żeby przeciętny człowiek nie będący ani "za" ani "przeciw" rowerom ich znienawidził za takie zachowanie.
      • Gość: cmb Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 95.141.29.* 26.07.13, 15:37
        niesamowite odkrycie! To chyba oczywiste, że każdy protest, demonstracja czy strajk przeszkadza różnym ludziom, tak to już jest. Dzięki tym utrudnieniom i nagłośnieniu sprawy jest to skuteczne, a skoro inne metody wpływania na władze nie działają to robi to wiele grup od wielu lat (lekarze, pielęgniarki, taksówkarze, rolnicy, mieszkańcy w jakichś lokalnych sprawach jak w Gaju i długo można tak wymieniać). I jeśli komuś to się nie podoba - trudno, zbieranie fanów wśród mieszkańców nie jest, nie było, i nie będzie nigdy celem.
        • Gość: Kacper Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.play-internet.pl 26.07.13, 18:05
          Przeczysz sam/sama sobie. Chcecie osiągnąć określony cel, a robicie co możecie żeby ludzie byli przeciwko wam, a nie po waszej stronie. Ludzi nie jeżdżacych na rowerach, jeżdżących MPK i samochodami jest miażdżąco więcej niż rowerzystów. Pyskówkami i arogancją sprawiacie tyle, że zamiast was poprzeć ludzie powiedzą "nie, bo nie" nawet tam gdzie to wy macie rację. Pracujecie wytrwale nad tym żeby mieć jak najwięcej kłód pod nogi, więcej jeszcze niż macie dotychczas. Robiąc masę w piątek po południu, jak każdy ma dość po całym tygodniu harówy i chce jak najszybciej być w domu zyskujecie więcej wrogów niż popleczników.
    • Gość: samochodowy Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Huty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.13, 15:40
      No i jak was szanować...

U znacznej części
      - znajomość przepisów rd. - właściwie zerowa
      - myślenie na drodze - właściwie zerowe np. przeciska się jeden z drugim do skrzyżowania i trzeba takich thebiloow wyprzedzać po pięć razy, albo Dietla gdzie są separatory i jeden pas, wolniutko środeczkiem
      - chęć uczestnictwa w utrzymywaniu dróg - zerowa. Niech kierowcy płacą - nam się należy
      - ubezpieczenie jakieś mieć... a po co...
      - przez pasy na rowerku - pewnie...
      - i hybrydowo... jak na jezdni czerwone, to sobie na chodniczek zjadę, a co...

Obowiązków zero, ale jasne, pełnie praw, dlaczego nie... Wszystko inne NAM SIĘ NALEŻY...

Formalnie to policja powinna wam mandaty powlepiać za blokowanie ruchu, nietrzymanie się prawej strony jezdni i jazdę obok siebie.
      • Gość: cmb Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 95.141.29.* 26.07.13, 15:49
        > właściwie zerowe np. przeciska się jeden z drugim do skrzyżowania

zawsze tak robiłem zarówno rowerem jak i motocyklem, mam do tego prawo i jak ci się to nie podoba to jest to tylko twój problem.
        Resztę aż szkoda komentować bo to bzdury.

> Formalnie to policja powinna wam mandaty powlepiać za blokowanie ruchu, nietrzy
        > manie się prawej strony jezdni i jazdę obok siebie.

Jest zgoda miasta więc mandaty są... ale dla kierowców w innych częściach miasta.
        • Gość: samochodowy Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.13, 15:56
          >zawsze tak robiłem zarówno rowerem jak i motocyklem, mam do tego prawo

Dlatego ja od zawsze staję na tyle blisko, żeby jeden z drugim thebill nie przejechał.
          Jak rozumiem - jak ty mijasz mnie z prawej strony na 10 cm to jest dobrze, ale ja mam Ciebie wyprzedzać oddalony o metr?
          • Gość: cmb Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 95.141.29.* 26.07.13, 16:05
            > Dlatego ja od zawsze staję na tyle blisko, żeby jeden z drugim thebill nie prze
            > jechał.

tak myślałem - typowy, sfrustrowany frajer, z myśleniem typu "jak ja nie jadę to on też nie będzie". Tyle tylko, że nic to nie daje bo miejsce zawsze gdzieś jest albo ktoś normalny mi zjedzie :)

> Jak rozumiem - jak ty mijasz mnie z prawej strony na 10 cm to jest dobrze, ale
            > ja mam Ciebie wyprzedzać oddalony o metr?

Dokładnie tak jest napisane w PoRD, raczej powinieneś znać treść skoro poruszasz się samochodem, no chyba, że prawo jazdy kupiłeś na placu. Pojazd jednośladowy wyprzedzając nie musi zachowywać 1m odstępu - nie podoba ci się obowiązujące prawo? twój problem.
      • tannat Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut 26.07.13, 15:53
        > - znajomość przepisów rd. - właściwie zerowa

O! Rowerzyści koniecznie powinni uczyć się od kierowców :) Szybki kurs tu:

> - chęć uczestnictwa w utrzymywaniu dróg - zerowa. Niech kierowcy płacą - nam si
        > ę należy

Każdy (nawet nie-kierowca) płacący podatki w Krakowie utrzumuje ulice w takim samym stopniu - oczywiście proporcjonalnie do ich wysokości. Tylko nie wyskakuj z podatkiem w paliwie, bo się skompromitujesz
      • Gość: cmb Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 95.141.29.* 26.07.13, 15:55
        > - znajomość przepisów rd. - właściwie zerowa

biorąc pod uwagę, że 90% kierowców wyprzedza rowerzystów bez zachowania przepisowego odstępu to w tej grupie znajomość przepisów również jest zerowa. A może to prostu traktowanie prawa po łebkach, czyli ignorowanie niewygodnych przepisów? Do tego nagminne przekraczanie prędkości, wymuszanie pierwszeństwa na pieszych, jazda na podwójnym gazie, zastawianie chodników i nie tylko byle wygodnie zaparkować i długo można dalej wymieniać, a wszystko potwierdzają statystyki. Faktycznie, kierowcy są niemal święci, pewnie dlatego tak chętnie wytykają błędy wszystkim innym zamiast popatrzeć na siebie :)
        • Gość: samochodowy Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.13, 16:02
          > biorąc pod uwagę, że 90% kierowców wyprzedza rowerzystów bez zachowania przepisowego odstępu

A wytłumacz mi... po co się pchasz z prawej strony na skrzyżowaniu? Co tym zyskujesz, że jesteś pierwszy rowerem na światłach, poza tym, że zmuszasz wszystkich, których minąłeś z prawej strony, żeby jeszcze raz cie wyprzedzili?
          • Gość: cmb Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 95.141.29.* 26.07.13, 16:08
            A wytłumacz mi... po co się pchasz z prawej strony na skrzyżowaniu?

Bo mogę, bo nie muszę stać w korku, i jestem dzięki temu na miejscu szybciej. Jak będę chciał stać w korku pojadę samochodem, jednośladem nie muszę i nie będę.
      • Gość: krk2 Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 17:45
        To zapraszam na rower jak tyle udogodnien..
        moze jak sie wciagniesz ten bańdzioch zrzucisz kolezko! (bańdzioch to co to ci wisi nad malym fiutkiem ktory przedluzasz samochodem)

a jak sie niepodoba to jedz na wakacje.. tylko wyjedz wczesniej zebys w korkach nie stal.
    • Gość: Bartek tym razem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.13, 16:24
      Codziennie Masa Krytyczna samochodów blokuje ulica w całym mieście i nikt się nie rozpisuje o tym.
    • Gość: Madźka Dużo w Was złości IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 18:07
      W pieszych, rowerzystach, motocyklistach i kierowcach - bez różnicy. Wyzywacie się, wytykacie błędy, jakbyście sami ich nie popełniali. Może prozac, czy inny specyfik by pomógł? Może wymiana żony/męża? Może zmiana pracy? Może wysłanie dzieci na wakacje? Strasznie dużo w Was frustracji. Na szczęście nie we wszytskich ;)
      • Gość: do Madźki Re: Dużo w Was złości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.13, 00:31
        może zacznijcie jeździć przepisowo terrorowerzyści - to i złość innym przejdzie, i zaczną was traktować normalnie

ale widać jazda zgodna z przepisami jest za trudna dla waszych ptasich móżdżków.

Uprzedzając pyskówkę: przepisy łamie 98% rowerzystów (przepis o nie przejeżdżaniu przez zebrę - 99,9%) i 15% kierowców

• tannat Re: Dużo w Was złości 27.07.13, 01:13
          To przejedź przez miasto kiedyś z przepisową prędkością i ciekawe, czy będzie cię wyprzedzać tylko 15% kierowców :) To bardzo pouczające
          • Gość: rtg7 Re: Dużo w Was złości IP: 79.141.172.* 27.07.13, 10:07
            wystarczy popatrzeć na jakąkolwiek L-kę na mieście - jedzie przepisowo bo musi, a kretyni wyprzedzają z każdej strony, trąbią, mrugają światłami - typowy obrazek krakowskiego kierowcy-wieśniaka, ignorującego niemal wszystkie przepisy a potem tłumaczącego się Policji, że on jedzie "jak wszyscy". Parkuje też jak wszyscy czyli ignorując wszystkich dookoła.

Jak patrzę na to plucie się sfrustrowanych blachosmrodziarzy poniżej to mam ochotę zaprosić wszystkich których znam na masę :) Może pora na kolejny rekord w sierpniu.
    • Gość: skorpion Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Huty IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 23:08
      cykliści jesteście zagrozeniem dla pieszych.
      won z chodników i plant, przez was o mało co nie straciłam życia.
      • Gość: Cyklistka Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.13, 23:11
        Przez wszystkich nas?
      • Gość: rtg7 Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 79.141.172.* 27.07.13, 10:02
        to patrz jak idziesz krowo, na plantach można jeździć rowerem
        • Gość: krowa Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.13, 12:49
          Planty to nie miejsce na czasówkę , jeżdzić możesz , pędzić nie . Używanie roweru nie zwalnia z używania mózgu . Poziom kultury jaki masz każdy widzi .I tylko nie wiadomo czemu ludzie - o,pardon - krowy coś rowerzystow nie lubią .
          • Gość: rtg7 Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: 95.141.29.* 27.07.13, 13:10
            >I tylk
            > o nie wiadomo czemu ludzie - o,pardon - krowy coś rowerzystow nie lubią

też mnie to dziwi, a akurat po plantach jeżdże powoli.

A swoją drogą - rowerzysta na plantach - źle. Budowa ścieżki dookoła plant, żeby ruch był zupełnie oddzielony - też źle. Oto logika niektórych :)
    • Gość: gość Re: Masa Krytyczna tym razem wyruszy do Nowej Hut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.13, 00:28
      wzięliby się do uczciwej roboty, lub przynajmniej nauczyli się PORD a nie blokowaliby kretyńskimi demonstracjami pół miasta
    • Gość: sk.pl Krakowscy kierowcy IP: 79.141.166.* 27.07.13, 14:18
      i ich przepisowe parkowanie: www.swietekrowy.pl/galeria,1,Krak%C3%B3w
    • Gość: swietekrowy Krakowskie ścieżki rowerowe IP: 79.141.166.* 27.07.13, 14:44
      ...i ich przejezdność - a potem narzekają, że rowerzysta nie jedzie po DDR - jak ma jechać jak są zastawiane:

www.swietekrowy.pl/mistrz-kierownicy,31596,0,1,0,Krak%C3%B3w,Parkowanie_na_drodze_dla_rowerow.html
      www.swietekrowy.pl/mistrz-kierownicy,31972,0,1,0,Krak%C3%B3w,Jak_widac_w_Krakowie_niewidomi_kieruja_mercedesami_.html
      www.swietekrowy.pl/mistrz-kierownicy,33006,0,1,0,Krak%C3%B3w,Warszawe_witamy_w_Krakowie.html
      www.swietekrowy.pl/mistrz-kierownicy,35468,0,1,0,Krak%C3%B3w,Dwa_samochody_zaparkowane_na_sciezce_rowerowej_Centralnie_na_sciezce_.html
      www.swietekrowy.pl/mistrz-kierownicy,35808,0,1,0,Krak%C3%B3w,Co_tam_po_co_rowerzystom_sciezka_wazne_zeby_blisko_do_klatki_bylo_.html
      www.swietekrowy.pl/mistrz-kierownicy,36438,0,1,0,Krak%C3%B3w,Ferrari_ooops_znaczy_sie_Tico_porzucone_na_sciezce_rowerowej_przy_ulicy_Bulwarowej_w_Nowej_Hucie.html
      www.swietekrowy.pl/mistrz-kierownicy,37138,0,1,0,Krak%C3%B3w,i_to_jeszcze_przed_pasami_brawo_brawo_.html
      www.swietekrowy.pl/mistrz-kierownicy,37758,0,1,0,Krak%C3%B3w,Sluzba_Celna_parkuje_na_drodze_rowerowej_.html
      www.swietekrowy.pl/mistrz-kierownicy,37760,0,1,0,Krak%C3%B3w,B_K_W_Oplu_siedzial_prowadzacy_Kierowca_Toyoty_mial_wystawiona_karte_niepelnosprawnego_za.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka