IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 18:32
Witam,
mam pytanie-jak się nazywa knajpka,w której piwo można zamówić w szklanej
rurze (chyba na metry)?Będę wdzięczna za informację.Jestem z Wrocławia,a
byłam tam kiedyś i chciałabym komuś polecić.Pozdrawiam wszystkich w
Krakowie :))
Obserwuj wątek
    • Gość: kotek Re:gdzie piwo w.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:10
      chyba mozna w Carpe Diem na floriańskiej
      • Gość: Marta Re:gdzie piwo w.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 21:45
        Dzięki,już znalazłam na necie-to chyba był CK Browar - tak mi się wydaje po
        zdjęciach :)
        Pozdrowionka
        • m_q Z CK radziłbym najpierw sprawdzić... 03.08.04, 08:43
          Gość portalu: Marta napisał(a):

> Dzięki,już znalazłam na necie-to chyba był CK Browar - tak mi się wydaje po
          > zdjęciach :)

Od dłuższego czasu leją tylko tyskie. Nie wiadomo, dlaczego nie robią piwa -
          krążą różne wersje: a to, że mieli awarię i czekali na części (wersja
          oficjalna) a to, że nie mieli zezwolenia na warzenie (wersja nieoficjalna) a to
          że wzamian za wyposażenie ogródka na Rynku leją głównie tyskie (wersja
          złośliwa).

Jeśli zależy Ci poza rurą jeszcze na zawartości rury, to najpierw sprawdź.
          • Gość: Marta Re: Z CK radziłbym najpierw sprawdzić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 11:10
            Kurcze-dzieki za info...!!!A co polecasz w zamian?Jakieś fajne miejsce,którego
            nie ma we Wrocku ;)-czym mozna zaskoczyć..Pozdrawiam
            • m_q Hmmmm, trudne pytanie... 03.08.04, 15:36
              Po pierwsze, nie wiem, co lubisz, a IMHO Kraków nie ma tak fajnego miejsca jak
              np. Spiż we Wrocławiu czi Irish Pub 77 w Łodzi.

Co do CK, to radzę zadzwonic i spytać - podobno znów podjęli produkcję i
              pierwsza warka Jasnego powinna być dostępna początkiem sierpnia, ale ja bym się
              wolał upewnić. Rury piwne mają faktycznie fajne i warto sprawdzić.

Z miejsc "piwnych" ja lubię Nove Namesti na Placu Nowym (Kazimierz). Mają
              czeską muzykę, utopence do piwa i duzy wybór czeskich piw butelkowych (z rury
              leci niestety Tysquell - polska oficjalna podróbka Pilsnera).

A z rzeczy fajnych aczkolwiek drogich polecam restaurację "Ogniem i mieczem"
              przy placu Serkowskiego (stare Podgórze) - klimaty jak w kresowej stanicy
              (palisada, siedzenia w wozach, oryginalne działa z planu filmowego w ogródku a
              wnętrze jak szlachecki dworek z XVII w.) i Świetny "drink" piwny "Złapał Kozak
              Tatarzyna" - mieszanka jasnego żywca z porterem.
              • Gość: Marta :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 21:17
                Właśnie takie miejsca lubię-nie tylko piwko,ale i klimat :)Masz rację-Spiż i 77
                są nie do podrobienia.dzięki raz jeszcze,że odpisałeś na mój rozpaczliwy ;)
                głos.Myslę,że polecone przez Ciebie knajpki są godne zobaczenia...najpierw
                wyslę znajomych na "zwiady" :)
                Pozdrawiam wakacyjnie i..do zobaczenia w Krakowie ;))lub..naszym Wrocławiu
                (zapraszam!):))
              • Gość: Ania Re: Hmmmm, trudne pytanie... IP: 195.150.115.* 04.08.04, 21:49
                Kraków nie ma tak fajnego miejsca jak
                > np. Spiż we Wrocławiu czi Irish Pub 77 w Łodzi.
                >

Jasne że masz rację, gdzie tam Krakowowi do wspaniałego Wrocławia, albo
                przepięknej Łodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka