Dodaj do ulubionych

Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Krakowa

10.08.13, 08:38
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Krakowa IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 10:14
      Dziwię się, że jeszcze nie doszło do sytuacji, by mieszkańcy danego osiedla zrzucili się na ciężarówkę, którą wywieźli śmieci i wywalili je pod siedzibą osób odpowiedzialnych za tę sytuację...
      • Gość: purify Re: Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Kra IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.13, 11:03
        no ja tak chyba zrobię w końcu
        • Gość: dsa Re: Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Kra IP: *.centertel.pl 10.08.13, 23:03
          Nie będziesz pierwszy. Mieszkańcy okolic ulicy Dziedzica zaczęli podrzucać swoje śmieci na działkę komunalną leżącą po sąsiedzku. Paradoks nowej ustawy. Miały zniknąć dzikie wysypiska a pojawiły się nowe - w miastach.
          • tymon99 Re: Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Kra 11.08.13, 18:48
            Gość portalu: dsa napisał(a):

> Mieszkańcy okolic ulicy Dziedzica zaczęli podrzucać swoje śmieci
            > na działkę komunalną leżącą po sąsiedzku.

jak to zaczęli? przecież zawsze właśnie tak robili!
      • Gość: :( Re: Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Kra IP: *.2-0.pl 10.08.13, 14:24
        Do tego trzeba mieć jaja, a w tym kraju społeczeństwo jak widać ich nie posiada. Niestety nie wyłączając mnie :(
    • Gość: gość ul.Krakowiaków... IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 10:26
      ... a gdzie ona jest w Krakowie? Oj długo MPO bedzie jej szukało :) Krakowiaków to mamy osiedle w Nowej Hucie a wspomniana w artykule ul. Krakusów (i pewnie o nia chodziło) jest w Bronowicach.
    • Gość: rekla Kiedy wreszcie zakończą tę promocję Krakowa IP: *.bus21pubs.com 10.08.13, 11:16
      Wygląda na to, że jest to świadoma działalność władz miasta. Gdyby wszystko działało tak jak zdaniem mieszkańców powinno, to o tym nie pisałaby żadna gazeta. Nie działa, no to codziennie jest jakiś artykuł o krakowskich śmieciach. Ludzie czytają i dowiadują się jakim wspaniałym miastem jest Kraków, i że to taki drugi Neapol.
      W zimie mamy smoga, ale w lecie go nie ma, no to urzędnicy wymyślili śmieciową promocję miasta. I tak trzymać. Proponuję jeszcze poszerzyć ją o ofertę „spotkanie ze stadem szczurów”, a z pewnością wielkim hitem byłaby możliwość rozmowy z niektórymi urzędnikami i radnymi, takie piękne bajki potrafią opowiadać (mogliby tulić do snu), a niektórzy potrafią tak drzeć dziób, że nie sposób przy nich usnąć (mogliby świadczyć usługi, aby turysta nie usnął).
    • kain1906 z 8zł na 16zł lub 24zł 10.08.13, 11:24
      czyli jak płacić 3 razy drożej, (albo 2 razy i sortować+myć śmieci) a na koniec patrzeć jak się wszystko wysypuje z kubłów pod blokiem
    • Gość: Na zdrowie!!!! Ubezpieczenie śmieciowe IP: *.centertel.pl 10.08.13, 11:53
      Zorientowali się się że można brać kasę na ubezpieczenie zdrowotne
      i nie leczyć ludzi , to dlaczego nie brać pieniędzy za wywóz śmieci
      i ich nie wywozić . A od 2016 r. brać pieniądze od tych co nie
      oglądają TV . Potem woda ,każdy musi się umyć itd itd.
    • Gość: Greg Wawa Miasta toną w śmieciach, firmy zarabiają IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 13:03
      Polskie miasta toną w śmieciach z bardzo prostej przyczyny - otwarcie rynku dla prywatnych firm, bez ścisłych zasad i kontroli określonych w umowach.
      Firmy odbierające śmieci musiały mocno zejść z ceny, żeby wygrać przetarg i podpisać kontrakt.
      Dlatego teraz nie mogą zbyt często odbierać śmieci, bo przecież to wymaga pracy ludzi, a ta kosztuje. Żeby wyjść na swoje firmy starają się wywozić śmieci jak najrzadziej, co jak widać się sprawdza. W końcu prezes musi zarobić na nowe auto... ;-)
      A miasta zamieniają się w wysypiska
    • Gość: Titul Europejskie śmieci IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 13:44
      Zafundowaliśmy sobie jak zawsze totalny bałagan i smród. Cytat dotyczący "Dzikiego Kraju" jest najbardziej aktualny. Nie trzeba być superinteligentnym żeby przewidzieć że w tak dużym mieście jedno konsorcjum wywożące śmieci nie da sobie rady. Mieszkam w zasobach jednej z krakowskich spółdzielni mieszkaniowych. Od lipca brak jest odpowiedniej ilości pojemników na śmieci a i one są wywożone bardzo rzadko. Pomijam fakt że oczywiście opłata wzrosła o 25%. Dlaczego zmuszani jesteśmy odgórnie do wprowadzania ustawy za nasze pieniądze wiadomo nie od dziś że brak konkurencji spowoduje spadek jakości usług oraz wzrost kosztów. Mam ochotę wysłać wszystkich polityków od prawa do lewa na księżyc i nawet się na to zrzucę.
      • Gość: qwre Re: Europejskie śmieci IP: *.60.citypartner.pl 10.08.13, 17:33
        Już taki jeden chciał wysyłać to siedzi w więzieniu, więc tak się raczej nie deklaruj. Państwo nam już pokazało, że nie rządzi obywatel tylko polityczni kacykowie.
    • rgosc7 Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Krakowa 10.08.13, 14:05
      To jest tak jak się powierza takie sprawy urzędnikom. Odpowiedzialność się rozmywa, nikomu nie zależy - czyli tzw gospodarka socjalistyczna którą już przerabialiśmy. Przed ustawą śmieciową na naszej ulicy wszystkie firmy śmieciarskie (były nawet cztery) mi się kłaniały, bo liczyły na to że może je wybiorę. Teraz to ja się musze kłaniać, dzwonić i prosić aby mi odebrali śmieci czy też dostarczyli worki do segregacji i pojemniki. Gdy wreszcie się dodzwoniłem do firmy która mnie obsługuje, zacząłem rozmowę od "przecież ja za to wam płace" - odpowiedzieli mi rozbrajająco szczerze: przecież to nie nam pan płaci tylko urzędowi - niech pan się skarży też urzędowi. Czyli czysta komuna!!!
      • tymon99 Re: Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Kra 11.08.13, 18:49
        świat się nie kończy na twojej uliczce.
    • Gość: bolek a było tak pięknie, IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.13, 14:17
      regularnie odbierane śmieci za dużo niższe stawki. Ale widać było zbyt pięknie, więc nie mogło trwać dalej
      • Gość: zxczxczxc ale SBccy baroni za mało zarabiali IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.13, 01:16
        nie zapomnij nastepnym razem pojsc i wrzucic kartki z głosem na PO

• Gość: a Tusk sprawił że płaci się więcej a śmieci IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 14:22
      nieodebrane.
    • Gość: MP Podziękujmy Majchrowskiemu! IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 16:16
      Podziękujmy Majchrowskiemu na najbliższych wyborach. Dał kolejny popis niekompetencji. Kompletnie nie rozumiem, jak krakowianie mogą go wybierać co 4 lata na kolejną kadencję.
      • Gość: GAZPROM Serwery IP: *.centertel.pl 10.08.13, 20:05
        Jak wybierać jak to idzie przez ruskie serwery .
        Jak mówił Tow. Stalin nie jest ważne kto głosuje
        Ważne jest kto liczy głosy .
    • Gość: B12 Ale za to jest równowaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.13, 17:20
      Wieloletnia szefowa Wydziału Tegoiowego, lewa ... i prawa ręka Wiadomokogo, niedoszły poseł popychany na chama, została właśnie członkiem zarządu Tej Agencji-Co-Trzeba.

www.brief.pl/artykul,864,z_ministerstwa_gospodarki_do_paiiiz.html
      Trwają nieudane (nadal) próby ustalenia, na czym się znamy.

W tym czasie obsadzamy dwie rady nadzorcze - tak dla wprawy.

Jednym słowem - strategię dla Krakowa mamy SUPER.
    • Gość: asdf Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Krakowa IP: *.60.citypartner.pl 10.08.13, 17:29
      Wielki oszukańczy kant ludzie, a nie rewolucja śmieciowa.
      Wcześniej sortowaliśmy śmieci do dzwonów (oddzielnie papier, szkło, plastiki i metal). Reszta lądowała w niebieskich komunalnych.
      Teraz płacimy więcej, sortowania jest mniej, a śmieci są i tak mieszane (mowa o żółtym kontenerze)
      Było taniej, było czyściej. Komuś zależało by znowu się nachapać.
      • Gość: now z MPO IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 20:06

z MPO na Nowohuckiej 1 tez smierdzi jak z wysypiska
    • aarvedui za smród dziękujemy Platformie Obywatelskiej 10.08.13, 20:04
      za smród dziękujemy Platformie Obywatelskiej - autorom ustawy śmieciowej.

po rządzie wybitnych reformatołów AWS-UW, który spieprzył wszystko, co się dało
      zaszczytne 2 miejsce w reformatolstwie zajmuje rząd PO-PSL
    • frup33 Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Krakowa 10.08.13, 20:39
      Ustawa miała zniechęcić wyrzucania śmieci do lasu to zostały w mieście zgodnie z ustawą i śmierdzi i nie ma kogo ukarać .Niebywałe.
      • Gość: warystor Re: Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Kra IP: *.play-internet.pl 10.08.13, 21:47
        Ale w tym miesicie wszystko tak działa.. komunikacja miejska, remonty itp.. teraz sobie wymyslili dni mlodziezy papiez przyjedzie itp a ja sie pytam po co? co miasto z tego bedzie miało co na tym skorzystaja mieszkancy poza zamknietymi ulicami tlokiem w autobusach i nerwami?? No ale nowe inwestycje to nowe mozliwosci, mozna jeszcze kogos ustawic z rodziny albo potencjalnego zaplecza politycznego.. JESTESMY MOTLOCHEM KTORY NAPYCH KORYTO BUFIONIASTYM radnym i prezydentowi. oni chca tylko kasy i posadek i nic wiecej a wyborcow i to co sie dzieje w miescie maja w d.... . szkoda gadac moze w Krakowie powinno sie odbyc takie referendum za odwałaniem prezydenta i rady miasta za działanie na szkode obywateli.
        • frup33 Re: Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Kra 11.08.13, 12:55
          Jestem za.
    • Gość: hmm gdzie przepraszam IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 20:40
      gdzie przepraszam na Bronowickiej wynajmują turyści mieszkania i gdzie tam są składowane śmieci - owszem są dzwoni recyclingowe na pętli, ale z nich nie śmierdzi, ta pani chyba szukaj taniej sensacji!
    • Gość: oj niezla manipulacja IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 20:42
      mieszkam i spaceruje po tych rzekomo zaśmieconych Bronowicach - śmietnik przy Pętli po stronie bloków nieparzystych - opróżniany, po stronie parzystych - opróżniany, śmietnik przy Krzywym Zaułku (koło Staszczyka) - opróżniany, śmietnik przy Przedszkolu (formalnie przy Rydla) niedaleko opisywanej Jadwigi z Łobzowa - opróżniany.
      Ja nie wiem jakie proszki biorą ci, którzy się skarżą do gazety...
      • Gość: krakus Re: niezla manipulacja IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.13, 14:28
        Niestety, jako osoba której fragment wypowiedzi został wykorzystany (bo nie napiszę: zacytowany) w artykule muszę Ci przyznać rację: niezła manipulacja.
        Wyrwany fragment wypowiedzi pozbawiony kontekstu ma zupełnie inne znaczenie.
        Nie, nie chodzi o Bronowice.
    • stix Tak wygląda Polska pod rządami obecnej koalicji. 11.08.13, 14:01
      Brud, smród i ubóstwo.
    • Gość: Pirx Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Krakowa IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.13, 14:55
      Zgodnie z ustawą śmieci są własnością gminy, więc w przypadku braku opróżniania pojemników ich gnijącą zawartość należy wywieść urzędasom do biura. W końcu to ich własność, ich wina (kto i dlaczego wybrał takich patałachów do wywozu, jakieś van g...a i francuskich brudasów z sity), więc i ch problem.
      No ale jak wiadomo urzędasy do brania cudzych pieniędzy są chętne, ale do roboty to już nie.
    • ulanzalasem Kiedy wreszcie rozwiążą śmieciowy problem Krakowa 11.08.13, 15:01
      Twórca ustawy i ludzie osoby odpowiadające za wprowadzenie powinni trafić przed Trybunał, a dodatkowo poza pozbawieniem dożywotnio praw publicznych odpowiadać majątkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka