Gość: osrołek IP: *.t-mont.net.pl 08.10.13, 22:39 ... i Hajderowicz zarżnął Przekrój, a za chwile dorżnie Rzeczpospolitą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gonzo Tomasz Niewiadomski kupił tygodnik Przekrój za ... IP: *.static.chello.pl 08.10.13, 23:13 Nie wiedziałem że twórca Ratmana ma 7 baniek :) wow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćgość Jeżeli ma zostać Ziomecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 01:08 i reszta ekipy to można zapomnieć o Przekroju. Albo wrócą do korzeni, albo znikną. Nikogo nie interesuje fefnaste wcielenie Bluszczu, Machiny itp. W dodatku poziom ich egzaltowanego, grafomańskiego dziennikarstwa przy elementarnych brakach warsztatowych i ciężkiej ideologizacji spisywał ich z góry na straty. Rusinek, Zabłocki i im podobni - jeżeli przejmą, zrobią prawdziwy tygodnik kulturalnie literacki, inteligentny, bez rynsztoku, wizualnej agresji i hipsterstwa, to może będzie szansa. To właśnie kroczące hipsterstwo zabiło Przekrój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiekrakus Re: Jeżeli ma zostać Ziomecka IP: *.phils.uj.edu.pl 09.10.13, 08:59 Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćgość Dodam jeszcze: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 11:43 Niech pisze Kydryński, Andrus, Poniedzielski, Cegielski, Malicki, Poprzęcka, Springer, Pilch, itd itp. Wystarczy czytać Politykę by widzieć, ze takich ludzi jest mnóstwo. I w sztuce i w popularyzacji nauki. Czy naprawdę nie można znaleźć nikogo na miarę Mroza, że wciska się nam komputerową tandetę? Ja mam bardzo socjalistyczne przekonania, ale jak widzę dyżurne feministki zapychające kolejne wierszówki tymi samymi frazesami, to robi mi się niedobrze. Ludzie są zmęczeni wiecznym jazgotem i chaosem dookoła, nie potrzeba im tego jeszcze w gazecie. Im potrzeba KULTURY. ELEGANCJI. KLASY. INTELIGENTNEGO HUMORU, a nie prostackiego, ufajnionego dziennikarskiego piwka z krechą. Reasumując - albo zmiana będzie radykalna i wreszcie będzie wiadomo, po co kupować Przekrój, albo znów go nie kupimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Jeżeli ma zostać Ziomecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 15:24 Gość portalu: gośćgość napisał(a): > Rusinek, Zabłocki i im podobni - jeżeli przejmą, zrobią prawdziwy tygodnik kult > uralnie literacki, inteligentny, bez rynsztoku, wizualnej agresji i hipsterstwa > , to może będzie szansa. "Prawdziwy tygodnik kulturalnie literacki i inteligentny" to Rusinek i Zabłocki mogą sobie zrobić pod warunkiem, że będą do niego dopłacać. No, może wyjdą na zero, jeśli garstka znajomych, która będzie to czytać, okaże się bardzo hojna. "Przekrój", do którego wszyscy tęsknią, miał rację bytu tylko w PRL i razem z PRL upadł. I tak długo udało się utrzymać tego trupa w stanie wegetatywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tego już nikt nie czyta i nikt nie kupi. IP: *.ists.pl 09.10.13, 04:54 Wygląda jakby kasa krążyła gdzieś pod stołem przy pomocy słupów. Zamiast normalnie dawać kasę z ręki do ręki... Ale co robić, tu siuchta to normalka. Nikogo to nie obchodzi. Psu na budę się to nawet nie nadaje. To jak te darmowe reklamy papierowe, które od razu wyrzucamy na śmietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
dzaga41 Tomasz Niewiadomski kupił tygodnik Przekrój za ... 09.10.13, 12:04 Cudowny wspaniały p Marian Eile i p Ipohorska czyli Kamyczek w grobach się przewracają jak widzą co na przestrzeni lat stało si z Przekrojem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Tomasz Niewiadomski kupił tygodnik Przekrój z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 15:28 Co się stało z "Przekrojem"? Ano to, co z całą Polską. Ludzie z talentami Eilego czy Ipohorskiej pracują dziś w agencjach reklamowych lub PR, a jeśli uważają to za prostytucję, to pozostaje im wegetacja w jakimś wiejskim domu kultury, ewentualnie emigracja i zajęcie się czymś, co pozwala na utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ujkl Feministki i lewacy zniszczyli Przekrój IP: 149.156.15.* 09.10.13, 12:06 Może jeszcze się odrodzi ? Trzeba tylko pogonić obecną redakcję. Odpowiedz Link Zgłoś