Dodaj do ulubionych

BUMA co to jest?

IP: w3cache.* / *.2-0.pl 08.08.04, 16:13
Witam czy ktoś mi powie w jakiej technologii buduje mieszkania BUMA?
Obserwuj wątek
    • krzychut Re: BUMA co to jest? 08.08.04, 21:00
      A dlaczego nie spytasz u źródla ?
      A może tu coś znajdziesz: www.buma.com.pl
      • zielonki Re: BUMA co to jest? 09.08.04, 23:51
        Chodzi mu pewnie o opinie i forumdoświadczenia.
        Po krótce to wygląda tak: konstrukcja budynku na wzór kanadyjski lecz stalowa,
        wypełnienie wełną i gipskartonem, całośc obudowana ku ozdobie. Ogrzewania brak.
        • chrisk Re: BUMA co to jest? 10.08.04, 10:13
          Nie prawda że brak ogrzewania !
          natomiast w lecie w tych mieszkaniach trochę duszno jest ja wolę standardową
          technologię.
          • Gość: Aska Re: BUMA co to jest? IP: *.betanet.pl / *.betanet.pl 15.08.04, 22:08
            Buma obecnie buduje z keramzytu, jest to materiał ceramiczny - glina wypalana w
            wysokiej temperaturze. Buma może sie pochwalić przede wszystkim dużą realizacją
            budynku wielorodzinnego w Londynie a także osiedlem budowanym w Bieżanowie przy
            ul. Mała Góra. Są tam zarówno budynki realizowane metodą tradycyjną (w
            Porothermie) jak również metodą keramzytową. Główną zaleta domów budowanych w
            keramzycie jest świetna izolacyjnośc termiczna jak i akustyczna oraz ogromna
            możliwość kształtowania architektury budynków. Własnie zamówiłam kosztorys domu
            w technologii Bumy, czekam na ich wycene.
            • Gość: Makowiecki Bahnd Re: BUMA co to jest? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.08.04, 22:04
              Buma buduje także budowlany hłam w postaci domów z OSB i karton-gipsu i mam w
              dupie tę firmę.
              • Gość: Beskidzki Re: BUMA co to jest? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.08.04, 22:24
                No toś im teraz dowalił, nie wiem jak się pozbierają.
          • zielonki Re: jest? 19.08.04, 17:20
            grzejniki elektryczne! 3 x droższa eksploatacja od standardu. Za to niewielki
            koszt montażu.
            • mika_1 Re: jest? 20.08.04, 06:00
              BUMA moze sie tez "pochwalic" przecudnej urody osiedlem na Polanie Zywieckiej:(
              Odpadaly podlogi, pekaly kartonowe sciany, kominy mialy ciag wsteczny, byla
              bardzo zla wentylacja. To tylko kropla w morzu tego, czym moze sie
              BUMA "pochwalic"... Generalnie z calego serca nie polecam!!!!
              • Gość: Makowiecki Bahnd Re: jest? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 20.08.04, 07:04
                Buma to także TBS KLINY ZACZISZE.
                • zielonki Re: co to jest? 20.08.04, 23:55
                  Gość portalu: Makowiecki Bahnd napisał(a):
                  > KLINY ZACZISZE.

Piękna nazwa. Tak wyszukanej gry słów nie powstydziłaby się nawet Szymborska.
                  • Gość: Makowiecki Bahnd Re: co to jest? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 21.08.04, 07:39
                    Jesli nie potrafisz odróżnić zwykłego przejęzyczenia to nie komentuj głupio.
                    Ciekaw, po ilu latach pobytu w Krakowie dowiedziałaś się o istnieniu
                    Szymborskiej ,ze bez zenady szafujesz nazwiskiem noblistki. Może w Twojej
                    rodzinnej wsi to prestiż wymienic choc jedno nazwisko znanego polaka(poza
                    królem Kwaśniewskim).
                  • Gość: Żywiecki Re: co to jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 13:17
                    A "Pod Klombami" to pies?
                    Swoją drogą jak mozna wybudować pod klombem budę dla psa, że już o całym
                    osiedlu nie wspomnę. Najpirew głębokie wykopy ppotem budowanie
                    • rozaola Re: co to jest? 24.08.04, 23:05
                      Powiem wam co to jest Buma, na przykladzie osedla na Polanie Zywieckiej. Znam
                      sprawe dobrze bo mieszka tam moja siostra. Z tym chlamem budowlanym to sie
                      zgadza polowicznie, bo akurat u siostry w bloku sciany nie pekaly, ale fakt ze
                      w lecie w tych plytach OSB jest duszno i jest problem z przytwierdzeniem do
                      sciany zwyklej polki, bo moze odpoasc razem z kawalkiem sciany...

Natomiast inny numer jest lepszy. Buma ludziom kupujacym tam mieszkania mowila
                      i oreklamowala sie w gazetach, ze osiedle bedzie monitorowane. Do dzis straszy
                      tam przy wejsciu pusta budla na ciecia, kamery wideo tez nie sa zainstalowane.
                      Osiedle otwarte 24 h na dobe, bylo juz sporo kradziezy samochodow i wlaman do
                      mieszkan. Buma nie wywiazala sie z zobowiazan im obetnic w reklamach.
                      Mieszkancy musieli nawet sami za swoje pieniadze zbudowac droge z kostki
                      brukowej, bo Buma sie na nich wypiela. Nie musze chyba dodawac, ze na osiedlu
                      nie ma ani jednej nornalnej latarni, oprocz jakichs ogrodowych, ktore kupili
                      mieszkancy za swoja kase.

Oczywiscie nie ma mowy o placu zabaw. Naroboili wielkie parkingi, a bloki
                      stloczyli jeden na drugim. Sytuacja jest jak na Chmielencu albo na Pszczelnej,
                      ludzie zahaczaja o siebie parapetami.

Ale tam mieszka jakas frajerska wiara, nikt slowa nie pisnie, chociaz sprawa
                      jest eweidetnie kryminalna, bo Buma po prostu rozwiazala sie i stworzyla inna
                      spolke, tez z Buma w nazwie. Do tego zeby zrobili droge, to podobno nie bylo
                      podstaw prawnych, ale do tego zeby pobierac slona kase za miejsca parkingowe to
                      podstawy prawne byly.

Bardzo odradzam Bume, po fakcie mozna sie obudzic z reka gleboko w nocniku.

roza
                      • Gość: hasso Buduja w systemie DKW czyli dykta, klej i woda IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.09.04, 10:10
                        naprawde szczerze odradzam, szczególnie że i ceny za m2 w przypadku mieszkan
                        podobne do tych w technologii tradycyjnej
                        • Gość: archit Re: Buduja w systemie DKW czyli dykta, klej i wod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:10
                          moze z tą Bumą jest jak z reklamą Buma Squer?

Mówią ze "to najlepsze miejsce na robienie interesów w krakowie, a dziadek z
                          taksówki ma sztuczną szczęke... hehe czyli mówia patrzcie jesteśmy piękni,
                          nieważne że widzicie coś innego.

Trzeba prztznać zę ta reklama kompletnie im nie wypaliła.
                          Dla mnie nie ma sensu i mnie odrzuca.
                      • mika_1 Re: co to jest? 29.09.04, 05:15
                        rozaola napisała:

> Ale tam mieszka jakas frajerska wiara, nikt slowa nie pisnie, chociaz sprawa
                        > jest eweidetnie kryminalna, bo Buma po prostu rozwiazala sie i stworzyla inna
                        > spolke, tez z Buma w nazwie.

> roza

Moze nie do konca frajerska... Moze nie wszyscy... Ja tez mieszkam na tym
                        osiedlu. Ile sie nalazilam, nagadalam, nazalatwialam - to moje. Chcialam cos
                        zrobic, bo ewidentnie Buma poleciala sobie w kulki. Wystawili jeszcze kilku
                        kolesi, takich "do bicia". Zatrudnili ich krotko przed oddaniem osiedla. I te
                        sieroty zbieraly baty od mieszkancow, a i tak nic nie mogli zalatwic. Cala ta
                        sprawa jest w ogole smierdzaca. Probowalismy interweniowac, chcielismy zrobic
                        program telewizyjny o Bumie (ktos mial kogos, kto mogl to zrobic), jakies
                        artykuly itp. Faktem jest, ze czesc takiej "frajerskiej" wiary tam pomieszkuje
                        i wystarczyla garstka, zeby skutecznie zniechecic reszte do czegokolwiek. Mnie
                        sie po prostu po jakims czasie (jakichs 3 latach) odechcialo. Kazdy ma swoje
                        zajecia, prace itp. Kto moze - sprzedaje i daje noge... Reszta klnie.
                        I na tym ta parszywa firma zyskuje... Goraco odradzam!!!!!!!!!!
                        • rozaola Re: co to jest? 11.10.04, 18:51

>
                          > Moze nie do konca frajerska... Moze nie wszyscy... Ja tez mieszkam na tym
                          > osiedlu. Ile sie nalazilam, nagadalam, nazalatwialam - to moje.

Uau, przyznaj sie, to ty jestes ta slawna dziewczyna ktora sie uparla i
                          doprowadzila do tego, ze w koncu za kase meiszkancow wybudowali droge??? jesil
                          tak, to czapki z glow, serio. pamietam jeszcze to bloto i wykroty jak wpadalam
                          do siostry - teraz tam jest elegancka kostka. i to w sumie chyba jedyny plus,
                          ze ta frajerska wiara (sory za okreslenie) dala sie komus namowic na zaplacenie
                          za droge, i to mniej, o ile pamietam jak mi siostra opwiadala, niz by wziela
                          jaka firma ktora oplaca sekretarki i swoje reklamy.

pozdrowienia

roza

Chcialam cos
                          > zrobic, bo ewidentnie Buma poleciala sobie w kulki. Wystawili jeszcze kilku
                          > kolesi, takich "do bicia". Zatrudnili ich krotko przed oddaniem osiedla. I te
                          > sieroty zbieraly baty od mieszkancow, a i tak nic nie mogli zalatwic. Cala ta
                          > sprawa jest w ogole smierdzaca. Probowalismy interweniowac, chcielismy zrobic
                          > program telewizyjny o Bumie (ktos mial kogos, kto mogl to zrobic), jakies
                          > artykuly itp. Faktem jest, ze czesc takiej "frajerskiej" wiary tam
                          pomieszkuje
                          > i wystarczyla garstka, zeby skutecznie zniechecic reszte do czegokolwiek.
                          Mnie
                          >
                          > sie po prostu po jakims czasie (jakichs 3 latach) odechcialo. Kazdy ma swoje
                          > zajecia, prace itp. Kto moze - sprzedaje i daje noge... Reszta klnie.
                          > I na tym ta parszywa firma zyskuje... Goraco odradzam!!!!!!!!!!
                          >
                          >
                          >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka