Dodaj do ulubionych

Zachodnia 9 Janex

IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.14, 14:41
Witam serdecznie, jesteśmy zainteresowani kupnem mieszkania na ul zachodniej 9 (Janex) czy są wśród Państwa właściciele? Co sądzicie Państwo o deweloperze?
Obserwuj wątek
    • Gość: nabywca Re: Zachodnia 9 Janex IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.14, 08:11
      Witaj, deweloper ok, ugodowy(zobaczmy przy zmianach w planie), byle nie upadl:) mieszkania również ok, zobaczymy jak im będzie szła praca. Zimy nie było więc powinni zdążyć na czas. pozdr
    • lolalola11 Re: Zachodnia 9 Janex 25.06.14, 20:34
      Witam
      Ja również zastanawiam się nad zakupem mieszkania przy Zachodniej. Wiem, że mieli jakiś problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę lub pokrewnym dlatego ta inwestycja spóźniona jest o rok. Z jednej strony fajny blok, niski, niezłe układy mieszkań. To co mnie zastanawia to czy zdążą do końca roku zakończyć budowę i będzie to dobrej jakości. Generalnie mało znany deweloper. Nieagresywny reklamowo. Kurcze nie wiem czy bezpiecznie kupować tam czy może być jakiś kanał. Zastanawiam sie nad nimi i Instalem na Nowym Przewozie. Tam niezły układ mieszkań ale okolica poprzemysłowa. Nie wiem co wybrać. Ktoś ma jakies doświadczenia/opinie o tych inwestycjach/deweloprach? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
      • Gość: gosc1 Re: Zachodnia 9 Janex IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.14, 22:39
        rozumiem ze udalo sie to pozwolenie uzyskac?
        jak narazie mieszkan sprzedalo sie dosc malo, ceny tez nie sa zbyt atrakcyjne .
        • Gość: lolalola11 Re: Zachodnia 9 Janex IP: *.centertel.pl 26.06.14, 18:35
          No udalo sie skoro buduja. Ale czy nie ma jakiegoś trupa w szafie skoro ludzie nie kupują?
      • zainteresowana_zachodnia Re: Zachodnia 9 Janex 27.08.14, 12:26
        Witam.
        Chciałam zapytać czy ktoś z Państwa kupił mieszkanie w tym bloku. Chodzi mi o kwestię umowy rezerwacyjnej, która nie jest zbyt poprawna. Po pierwsze deweloper narzuca notariusza, po drugie narzuca karę na Kupującego, a na siebie nie itd... Nie widzę równości stron, umowa zawiera klauzule niedozwolone...
        Jak Państwo rozwiązali sprawę?
        • Gość: paranoja Re: Zachodnia 9 Janex IP: *.capgemini.net.pl 01.09.14, 09:30
          jak rozwiazali? pewnie trzasneli drzwiami i wyszli bez podziekowania, buduja od roku ponad, na 100 iles mieszkan, 3 czy 4 sztuki sprzedane? jak to oddadza bedzie cudem, pare rezerwacji ktore pewnie padna. W czerwcy ktos napisal... buduja, cos nie bardzo , skoro tyle sie z tym bawia. Pewnie kasa sie skonczyla, bo zdajesie mieli sie finansowac ze srodkow ze sprzedazy ( transz), ogolnie tym 3,4 rodzinom szczerze wspolczuje, zakladam ze kredyty juz dawno potracone, skoro do listopada mieli oddawac, a tu konca surowizny nie widac, nie mowiac o calym srodku... Jan Janexem w pustej chacie stal
          • Gość: jedynka Re: Zachodnia 9 Janex IP: *.play-internet.pl 15.11.14, 11:02
            Byłem wczoraj w środku, (jestem zainteresowany kupnem mieszkania). W środku praktycznie stan surowy zamkniety, (wylewki tynki, jedynie i wspólne do wykończenia)
            Pan Marcin S. powiedział że planuja oddawanie mieszkań na marzec 2015r.
            • Gość: nabywca Re: Zachodnia 9 Janex IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.15, 20:29
              witajcie, bylem w bloku 9.01.15, wyglada na to ze bedzie ciezko aby zakonczyli prace na dzien 31.01 jak maja w umowach (na klatkach schodowych niema jeszcze ceramiki,nie mowiac o malowaniu i montazu poreczy itp), czyli pewnie zacznie sie ze pogoda nie taka itp... itd..., otoz moim zdaniem gdyby pracowali tak aby zakonczyc na czas spokojnie by to zrobili (byc moze ale widze ze komus na tym nie zalezy), ale gdy pracuje sie na pol gwizdka tak to wychodzi.pracy zostalo bardzo duzo,a poprawki oczywiscie jak zawsze tez beda wiec troche to potrwa. Konczac zycze cierpliwosci i jak najmniej stresu przy odbiorach :) pozdrawiam
              • zukuu77 Re: Zachodnia 9 Janex 16.01.15, 09:09
                Witam, czy można wiedzieć w której klatce tak wygląda sytuacja ? Pozdrawiam
                • Gość: gosciu Re: Zachodnia 9 Janex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.15, 14:42
                  ponoc w 4 wykonuja wlasnie ceramike na klatce schodowej ale co w innych to nie wiem.pozdr
          • lilith0 Re: Zachodnia 9 Janex 22.05.15, 22:06
            Firma budowała ten blok ze środków własnych bez żadnych kredytów. Opóźnienie w pracach powstało na skutek. złośliwości sąsiada pobliskiej ruiny, który skutecznie przez długi czas blokował inwestycję.

• Gość: ? Re: Zachodnia 9 Janex IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.15, 06:24
              Aha i zielone ludziki blokowały też budowę promieniami obezwładniającymi...
    • kondzior175 Re: Zachodnia 9 Janex 03.02.15, 09:58
      Zapraszam chętnych na forum dotyczące lokalizacji Zachodnia9 !
      www.zachodnia9.fora.pl/

Pozdr
      Konrad
      • Gość: sąsiadka Re: Zachodnia 9 Janex IP: 91.208.133.* 27.02.15, 12:31
        Tak, kupiliśmy mieszkanie na Zachodniej 9. Nie mamy problemów z deweloperem. Aczkolwiek mieszkania jeszcze nie zostały oddane :) Czy chciałaby Pani o coś dokładnie zapytać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka