Dodaj do ulubionych

Kraków - parking

28.03.14, 16:18
Witam. Planuje 2-u dniowy pobyt w Krakowie z noclegiem. Gdzie najlepiej mógłbym zostawić auto (48h)?
Obserwuj wątek
    • szto_tawariszczi Re: Kraków - parking 28.03.14, 18:45
      Plac Na Groblach :-)

Przy okazji - jestem pod wrażeniem tego 2-u.
      Nie myślałem że poziom szkolnictwa aż tak się obniżył ?
      • papawulon1 Re: Kraków - parking 29.03.14, 00:28
        "Gdzie mógłbym zostawić samochód na (48h)?" H, piszemy przez ch.
    • papawulon1 Re: Kraków - parking 29.03.14, 00:25
      A kogo Sz. Pan wita zadając jednocześnie pytanie?. Informacja o pobycie w Krakowie jaką Sz. Pan podaje tworzy haos, bo nie wiadomo, czy Pan wita, czy pan o zostawienie auta pyta.
      Ja witam, jak komuś znajomemu otwieram drzwi, jak do mnie przychodzi, ale jak znajomy zgłupieje i mnie powie wchodząc do mnie witam, to mówię wtedy żegnam.
      A uczyć się do cholery, buraki języka polskiego i znaczęń wyrazów. Samochodem toto jeżdzi a po polsku mówić nie umie.
      • szympansjera od dziś jestem Twoim fanem 29.03.14, 12:00
        Bez względu na wszelkie inne różnice społeczno-ekonomiczne i inne.

Jak to mawiają starożytni Rosjanie - "you made my day today".

Jakkolwiek rację masz, to forma jej wyrażenia zaiste przednia :)))))
      • krzychut Re: Kraków - parking 29.03.14, 12:31
        papawulon1 napisała:
        "Sz. Pan podaje tworzy haos...
        A uczyć się do cholery, buraki języka polskiego"

Dawno nie czytałem tak trafnej samokrytyki.
        • peteen Re: Kraków - parking 29.03.14, 16:16
          :)))
        • kotecka1 Re: Kraków - parking 29.03.14, 22:40
          krzychut
          Było napisane o nauce języka a nie ortografii. Ty też masz jakieś problemy ze zrozumieniem tego co czytasz?.
          • peteen Re: Kraków - parking 30.03.14, 09:30
            a ortografia, jak wiadomo, jest częścią algebry...

ps. ale śmieszni ci Rzymianie
            • krzychut Re: Kraków - parking 30.03.14, 12:05
              Od lat przeglądam portale i widzę, że czym większe problemy ze zrozumieniem czegokolwiek ma dany osobnik, tym chętniej używa pouczeń o "czytaniu ze zrozumieniem" wobec innych ;-)

• kotecka1 Re: Kraków - parking 30.03.14, 13:54
              peteen napisał:

> a ortografia, jak wiadomo, jest częścią algebry...
              >
              Zmartwiłeś mnie swoją odpowiedzią, więc wyjaśniam, że: Ortografia, inaczej pisownia to zbiór zasad i norm regulujących sposób zapisu słów danego języka za pomocą liter alfabetu lub innych symboli. W skład zasad ortograficznych wchodzą również zasady dotyczące interpunkcji.
              Nie ma zatem w niej nic dotyczącego rozumienia czytanego tekstu i brak zrozumienia tego faktu martwi mnie jeszcze bardziej. Jestem naprawdę zmartwiony.

ps. śmieszni są nie tylko Rzymianie.
              • peteen Re: Kraków - parking 30.03.14, 14:21
                nie chciałem cię zmartwić, słowo...
                :D
                • zgr-edo Re: Kraków - parking 30.03.14, 14:48
                  Karol, aby pytać o parking, trzeba podać przynajmniej w przybliżeniu miejsce noclegu i cel pobytu. Kraków, to naprawdę duże miasto pod względem obszaru. Parkingów jest tu ...
                  Podczas pobytu w Krakowie pamiętaj, że to polska stolica kultury ! he,he,he
                  • antygona72 Re: Kraków - parking 01.04.14, 16:25
                    zgr-edo napisał:
                    "...Podczas pobytu w Krakowie pamiętaj, że to polska stolica kultury ! .."

maczetą słynąca :)
              • kotecka1 Re: Kraków - parking 30.03.14, 17:38
                Mnie też tak czasem coś, bez złej woli, naprawdę. Tym razem się wzruszyłem.
                • jaroslaw2104 Re: Kraków - parking 06.04.14, 09:44
                  A może tak zaparkować :
                  tvnwarszawa.tvn24.pl/absurdy,news,zostawil-bmw-na-sciezce-rowerowej-br-tu-sie-tak-staje,118765.html#!prettyPhoto
                  To tylko Krakus w stolycy tak parkuje.
                  • peteen Re: Kraków - parking 06.04.14, 11:38
                    trochę off topic ten wpis, ale słusznie piętnujesz buraka w beemie, przy czym napisałeś za dużo o to ostatnie zdanie...
                    i tak:
                    - każdy buras tak zaparkuje, nie tylko krakowianin
                    - Krakus to marka szynki albo innej gorzały
                    - sądząc po "stolycy" sam jesteś słoikiem
                    - by nas ukarać zaparkujesz pewnie na dziedzińcu arkadowym
    • mabda1 Re: Kraków - parking 06.04.14, 13:56
      Gość pytał gdzie w Krakowie może zostawić samochód na 48 godzin. Poza "mędrkowaniem" nie otrzymał odpowiedzi. Wstyd
      • peteen Re: Kraków - parking 06.04.14, 14:49
        od ciebie też jakoś nie (a to już podwójny wstyd)...
        • mabda1 Re: Kraków - parking 07.04.14, 11:11
          Nie odpowiedziałem ponieważ nie jestem z Krakowa i wcale się tego nie wstydzę (szczególnie po przeczytaniu tego co piszecie).
      • krzychut Re: Kraków - parking 06.04.14, 17:06
        mabda1 napisał:

> Gość pytał gdzie w Krakowie może zostawić samochód

i w pierwszym wpisie dostał odpowiedź, co prawda z mędrkowaniem, ale towarzysz nie potrafi inaczej.
        • midrasz3 Re: Kraków - parking 07.04.14, 23:49
          Ja trochę nie na temat, ale tylko trochę. Może ktoś mi wyjaśni jakie są zasady parkowania na parkingu dworca kolejowego Kraków Główny. Czy parking jest płatny i w jaki sposób?
          • krzychut Re: Kraków - parking 08.04.14, 07:55
            Przy wjeździe przed bramką naciskasz guzik i pobierasz kwit parkingowy.
            Przed wyjazdem wkładasz go do automatu kasowego, ten wyswietla kwotę do zapłacenia, płacisz, przed bramką wyjazdową wkładasz do automatu.
            Pierwsza godzina za friko.
            Następna 3 zł, dalej nie pamiętam, chyba podobnie -każda godzina 3 zł.
            • midrasz3 Re: Kraków - parking 08.04.14, 12:33
              Dzięki za pomoc.
              • szto_tawariszczi Re: Kraków - parking 09.04.14, 23:56
                I tak w ogóle to jak na razie jest to parking "Galerii Krakowskiej"...
          • saqigar Re: Kraków - parking 14.04.14, 18:23
            W Galerii Krakowskiej parking ma dwie czesci: wewnetrzna zamykana na noc i zewnetrzna czynna 24/7. Pamietam, ze ceny za dobe byly zwrotne (powyzej 100zl?).
            Kilkadziesiat metrow dalej, przy Wita Stwosza jest nowy parking, kosztuje ok. 40-50zl za dobe.
            A kilkaset metrow dalej, na ulicy Dlugiej jest parking calodobowy, ktory kosztuje ok. 40zl za dobe (mozna go wyguglac).
      • ministrant15 Re: Kraków - parking 14.04.14, 22:40
        To oczywiste, ze nie otrzymal, bo do tej pory nie wyjasnil, czy chodzi o H, czy CH. Jak zatem mozna udzielic prawidlowej odpowiedzi?.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka