Dodaj do ulubionych

Skipper obóz żeglarski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.14, 22:47
Hej mam pytanie do osób które uczestniczyły w obozach Żeglarskich z firma Skipper, czy polecacie mam 17 lat i zastanawiam sie czy warto ,jakie są warunki , kadra, ogólna atmosfera za wszelkie informacje bede bardzo wdzięczna :))
Obserwuj wątek
    • Gość: czcz Re: Skipper obóz żeglarski IP: *.zabrze.vectranet.pl 18.05.14, 22:21
      Nigdy nie wiesz na kogo tak naprawdę trafisz, ale brać żeglarska jest sympatyczna. Wyjątek potwierdza regułę. Dziewczyno jedź! Żeglowanie jest piękne! :-)
    • Gość: maaram Re: Skipper obóz żeglarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 22:43
      Na żagle? Nie warto. Lepiej pójść w góry, albo pojechać na wyprawę rowerową. To dużo przyjemniejszy sposób spędzania wolego czasu.
      • Gość: czcz Re: Skipper obóz żeglarski IP: *.zabrze.vectranet.pl 19.05.14, 16:14
        A ja uważam że każdy powinien spróbować wszystkiego! Kiedyś też myślałem że tylko góry, potem jak raz czy drugi wsiadłem na jacht na mazurach, fakt był niedosyt, dlatego wsiadłem na jacht morski i dzięki temu poza zwiedzeniem niemal 20 krajów, nigdzie indziej nie poznałem tak wspaniałych ludzi jak właśnie na jachcie.
    • Gość: Patrycja Re: Skipper obóz żeglarski IP: *.204.4.200.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.06.14, 18:55
      Hej:) Byłam na obozie Skipper. Było super! Fajna atmosfera, świetna kadra i ciekawe spędzanie czasu. Jedzenie bardzo dobre, jest nawet oddzielny jadłospis dla wegetarian. Jachty lepsze są na obozie szkoleniowym niż na rekreacyjnym, ale jest ok. Mają wszystko kajaki, motorówki, najnowsze nowości. Byłam na rekreacyjnym, więc były także wycieczki. Wszystko było dobrze zorganizowane ;) Minusy to: zakwaterowanie ;/ wiadomo domki nie muszą być nowe, ale moim zdaniem powinny być lepsze.. nie ma nawet zdjęć na stronie. Kolonie mieszkają w ośrodku, a my niestety nie. Daleko jest także do pobliskiego sklepu. Karda ( zależy na kogo trafisz) jest bardzo surowa, ale tylko niektórzy, nie możesz po ciszy nocnej poczytać książki czy porozmawiać. ;/ Ale osoby do domków przydzielają według wieku, a nie obozy co jest ogromnym plusem. Także jest dużo nauki dla osób, które zdają na patent- wykłady, kartkówki... ale potem bez obaw można zdać na patent. Ja chętnie polecam SKIPPER, jadę także w tym roku, ale na szkoleniowy. :)
      • Gość: Ania Re: Skipper obóz żeglarski IP: *.4web.pl 17.04.15, 13:41
        Paulina! Od tego roku uczestnicy obozu będą mieszkać w nowiutkich domkach campingowych (właśnie skończyła się ich budowa). Więc do fajnego obozu dołączy fajne zakwaterowanie :)
        • Gość: sternik Re: Skipper obóz żeglarski IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.15, 02:10
          A ja chciałem się podzielić swoimi spostrzeżeniami z pracy od 3 sezonów w Szkole żeglarstwa Szekla od strony kuchni .
          W tym tygodniu dostałem znowu propozycję pracy na sezon 2015 i bardzo się cieszę z tego powodu .
          Firma godna polecenia , kadra ma ubezpieczanie płacone podatki i umowę ( niby standard ale nie do końca ) kasę zawsze na czas w gotówie – jak miło  co tydzień , obiady służbowe, pranie, czasem wolne płatne weekendy
          . W Szekli kilka razy na turnus pojawiało się widmo w postaci rannego badania alkomatem przez pracowników biurowo – lotnych. Co nie jest standardem w firmach żeglarskich . Ja jako wyrobnik pracownik widzę co się dzieję w normalnych okolicznościach i patrze z boku – nikt na to nie zwraca uwagi. W Szekli maja 2 technicznych instruktorów ( mających pensję i są w gotowości ) i wywalenie za chlania lub brak kompetencji nie stanowi dla firmy problemu kadrowego i nie dezorganizuje obozu . Wiele na forach piszą sfrustrowani sternicy wywaleni z roboty , że nie zostali przyjęci do pracy , wywaleni po 3 dniach , przyjechali na testy i choć SA mistrzami świata to nie dostali zatrudnienia i pracy i zwrotu kosztów podróży - choć jasne są zasady gry w Szekli , że nie zatrudniają w Ciemno jak inne firmy na podstawie samego CV . Jeśli chodzi o nową kadre najpierw trzeba się spotkać , zaprezentować , pokazać jak się uczy i żegluje dopiero potem jest decyzja o zatrudnieniu.
          Reasumiując praca od kuchni wygląda inaczej , ale po moich doświadczeniach mogę polecić Szeklę zarówno potencjalnej kadrze ( chcącej się rozwijać na kursach na morzu , a nie tylko imprezować ) ale przede wszystkim potencjalnych klientom – bo jak oni będą zadowoleni to ja będę miał takie warunki pracy jak dotychczas a może i lepsze .
          Zatem zapraszam serdecznie
          Sternik
    • Gość: Patrycja Re: Skipper obóz żeglarski IP: *.181.223.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.06.14, 18:42
      A jedzie ktoś może na obóz szkoleniowy albo rejs młodzieżowy 7 dniowy? :)
      • Gość: czuczu. Re: Skipper obóz żeglarski IP: *.zabrze.vectranet.pl 16.06.14, 18:20
        Owszem. Ja się wybieram na szkoleniowy 2-tygodniowy.
        • Gość: Patrycja Re: Skipper obóz żeglarski IP: *.204.104.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.14, 16:32
          Fajnie;) Który turnus?
          • Gość: czuczu. Re: Skipper obóz żeglarski IP: *.zabrze.vectranet.pl 24.06.14, 22:38
            Od 29 czerwca do 23 sierpnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka