Gość: koala IP: *.autocom.pl 24.08.04, 22:17 Czy jest tu ktos z Halszki? Jak sie tam mieszka? Chyba sie tam przeprowadze a jestem z innej czesci Krakowa i nic o tamtych rejonach nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skot2 Re: Halszki 25.08.04, 16:11 Ja tam mieszkałem ponad rok temu. Jeśli chodzi o Halszki to jest raczej OK. Może jedynym minusem tej okolicy (ogólnie dolnego Kurdwanowa) jest to że w zimie są czasami trudności z dojazdem do centrum komunikacją MPK (co zresztą nieraz było opisywane w gazetach...). Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to jest podobnie jak na Woli, Piaskach, Bieżanowie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Halszki IP: *.autocom.pl 25.08.04, 20:54 nawet tramwajem? nic o tym nie wiem, mozesz cos wiecej napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
skot2 Re: Halszki 26.08.04, 10:57 Z tramwajem nie ma problemu. Chodziło mi o komunikację autobusową: służby porządkowe w zimie zawsze mają problem z odśnieżeniem ulicy Halszki (chodzi o ten wjazd pod górkę od strony ulicy Stojałowskiego). Ale to wszystko zależy gdzie dokłoadnie masz zamiar mieszkać... Polecam raczej górny Kurdwanów: blisko zarówno do tramwaju jak i autobusu. Tam nie ma żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Halszki IP: *.autocom.pl 27.08.04, 21:23 tylko ze tam gorzej z nowszymi (i tanszymi) mieszkaniami:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Halszki IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.09.04, 17:15 Ja też już wkrótce przeprowadzam się na Halszki. Troche przeraża mnie liczba autobusów, które tamtędy kursują. Niby nie duża ulica, ale ruchliwa. W związku z tym mam pytanie do mieszkańców Halszki. Czy ta komunikacja nie jest zbyt uciążliwa. Wiele budynków jest przy samej ulicy, ciekawa jestem czy hałas jest bardzo dokuczliwy, a jeżeli tak to czy nie próbowaliście interweniować w Radzie Dzielnicy o zmianę lokalizacji przystanków? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Halszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 23:21 Ja mieszkam na Wysłouchów (to przecznica od Halszki),na samym poczatku wiec mozna powiedziec ze to rog Wysl. i Halszki. Nigdy nawet nie pomyslalam, ze liczba autobusow jakie to jezdza moga sprawic problem. To wlasnie dobrze, ze jest dobry dojazd do kazdego miejsca w Krakowie! Halas mi nie przeszkadza, ale fakt faktem jak patrze na te bloki przy samej ulicy - na przeciw przystanku przy szkole podst. 149 to nie wiem jak oni moga tam wytrzymac... kti to wymyslil!! przeciez oni maja drzwi wejsciowe prawie na ulice!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RaW Re: Halszki IP: *.staand.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:15 Ja mieszkam przy Halszki na wysokości Żaka. Tu autobusy rozpędzają się zjeżdżając z górki i wyją jak odrzutowce. To czasami przeszkadza, szczególnie wieczorem i rano, gdy jest ogólnie cicho, a ponieważ drogi są puste kierowcy pędzą powyżej ograniczenia (40 km/h). BTW czy ktoś wie jakie są plany remontu Halszki? Właśnie zaczęli coś "grzebać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Halszki IP: 217.153.132.* 13.09.04, 13:51 a ja sie na razie nie przeprowadze bo mi miszkanie ucieklo sprzed nosa ale dobrze wiedziec wiecej bo a nuz jeszcze cos tam znajde? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Halszki IP: 217.153.132.* 14.09.04, 10:22 mieszkanie wrocilo jak bumerang, stres duzy, bo te skosy i takie tam ale oby bylo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Halszki IP: 81.21.197.* 14.09.04, 13:26 Rozumiem, że mieszkanie chcesz kupić od Wawel-Service. No to będziemy sąsiadami:) Ja moje mieszkanko odbieram już wkrótce. Martwię się tylko hałasem od Halszki. Może ktoś z mieszkańców tej ulicy podzieli sie jeszcze doświadczeniami w tym zakresie. Jaki jest ruch popołudniami oraz w sobotę i niedzielę? Z góry dzięki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Halszki IP: 217.153.132.* 17.09.04, 09:58 kupuje mieszkanie na rynku wtornym, ale sasiadami bedziemy. z tego co pytalam ludzi ktorzy tam mieszkaja to mowia ze da sie do halasu przyzwyczaic - najgorsze sa autobusy. byl plan zeby ich trase przeniesc na te nowo otwarta ulice dalej ale od 4 lat sa plany a nic z tego nie wyszlo. z drugiej strony chociaz przystanek blisko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Halszki IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 17.09.04, 19:44 Właśnie nad możliwością przeniesienia przystanków się zastanawiam. Jest to jak najbardziej możliwe od strony organizacyjnej, ale czy jest wola mieszkańców? Jeżeli masz takie informacje, to proszę napisz czy plany przeniesienia linii autobusowych, o których wspominasz, były akceptowane przez ZDiK lub Radę Dzielnicy, czy to tylko grupka mieszkańców kiedyś się nad tym zastanawiała. Jestem bardzo ciekawy na jakim etapie były te plany. Być może udałoby się wrócić do tematu :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Halszki IP: 217.153.132.* 22.10.04, 17:43 przepraszam ze tak dlugo nie odpowiadalam ale odkad przeprowadzilam sie na Halszki nie mam internetu:) Z tymi planami to wiem tylko od tamtych mieszkancow ktorych przepytywalam przed kupnem mieszkania- nic konkretnego. Teraz poki zimno i malo okna sie otwiera autobusy mi wcale nie przeszkadzaja. Wrecz przeciwniebo jest blizej chociaz teraz podczas remontu to i tak nie ma dla mnie roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Halszki IP: w3cache.* / *.2-0.pl 30.10.04, 23:11 a ja mieszkam w blku za tym rozowym blokiem i juz mam cisze:-:-)))))))))) iza p.s.czekam az skonczy sie remont,bo powroty do domu zwlaszcza wieczorem nie sa fajne:-( Odpowiedz Link Zgłoś