IP: *.autocom.pl 24.08.04, 22:17
Czy jest tu ktos z Halszki? Jak sie tam mieszka? Chyba sie tam przeprowadze a
jestem z innej czesci Krakowa i nic o tamtych rejonach nie wiem
Obserwuj wątek
    • skot2 Re: Halszki 25.08.04, 16:11
      Ja tam mieszkałem ponad rok temu. Jeśli chodzi o Halszki to jest raczej OK. Może
      jedynym minusem tej okolicy (ogólnie dolnego Kurdwanowa) jest to że w zimie są
      czasami trudności z dojazdem do centrum komunikacją MPK (co zresztą nieraz było
      opisywane w gazetach...). Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to jest podobnie jak na
      Woli, Piaskach, Bieżanowie itp.
      • Gość: koala Re: Halszki IP: *.autocom.pl 25.08.04, 20:54
        nawet tramwajem? nic o tym nie wiem, mozesz cos wiecej napisac?
        • skot2 Re: Halszki 26.08.04, 10:57
          Z tramwajem nie ma problemu. Chodziło mi o komunikację autobusową: służby
          porządkowe w zimie zawsze mają problem z odśnieżeniem ulicy Halszki (chodzi o
          ten wjazd pod górkę od strony ulicy Stojałowskiego). Ale to wszystko zależy
          gdzie dokłoadnie masz zamiar mieszkać... Polecam raczej górny Kurdwanów: blisko
          zarówno do tramwaju jak i autobusu. Tam nie ma żadnych problemów.
          • Gość: koala Re: Halszki IP: *.autocom.pl 27.08.04, 21:23
            tylko ze tam gorzej z nowszymi (i tanszymi) mieszkaniami:(
            • Gość: nowy Re: Halszki IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.09.04, 17:15
              Ja też już wkrótce przeprowadzam się na Halszki. Troche przeraża mnie liczba
              autobusów, które tamtędy kursują. Niby nie duża ulica, ale ruchliwa. W związku
              z tym mam pytanie do mieszkańców Halszki. Czy ta komunikacja nie jest zbyt
              uciążliwa. Wiele budynków jest przy samej ulicy, ciekawa jestem czy hałas jest
              bardzo dokuczliwy, a jeżeli tak to czy nie próbowaliście interweniować w Radzie
              Dzielnicy o zmianę lokalizacji przystanków?

Pozdrawiam
              • Gość: kana Re: Halszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 23:21
                Ja mieszkam na Wysłouchów (to przecznica od Halszki),na samym poczatku wiec
                mozna powiedziec ze to rog Wysl. i Halszki. Nigdy nawet nie pomyslalam, ze
                liczba autobusow jakie to jezdza moga sprawic problem. To wlasnie dobrze, ze
                jest dobry dojazd do kazdego miejsca w Krakowie! Halas mi nie przeszkadza, ale
                fakt faktem jak patrze na te bloki przy samej ulicy - na przeciw przystanku
                przy szkole podst. 149 to nie wiem jak oni moga tam wytrzymac... kti to
                wymyslil!! przeciez oni maja drzwi wejsciowe prawie na ulice!!!!
                • Gość: RaW Re: Halszki IP: *.staand.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:15
                  Ja mieszkam przy Halszki na wysokości Żaka. Tu autobusy rozpędzają się
                  zjeżdżając z górki i wyją jak odrzutowce. To czasami przeszkadza, szczególnie
                  wieczorem i rano, gdy jest ogólnie cicho, a ponieważ drogi są puste kierowcy
                  pędzą powyżej ograniczenia (40 km/h).
                  BTW czy ktoś wie jakie są plany remontu Halszki? Właśnie zaczęli coś "grzebać".
                  • Gość: koala Re: Halszki IP: 217.153.132.* 13.09.04, 13:51
                    a ja sie na razie nie przeprowadze bo mi miszkanie ucieklo sprzed nosa ale
                    dobrze wiedziec wiecej bo a nuz jeszcze cos tam znajde?
                    • Gość: koala Re: Halszki IP: 217.153.132.* 14.09.04, 10:22
                      mieszkanie wrocilo jak bumerang, stres duzy, bo te skosy i takie tam ale oby
                      bylo dobrze
                      • Gość: nowy Re: Halszki IP: 81.21.197.* 14.09.04, 13:26
                        Rozumiem, że mieszkanie chcesz kupić od Wawel-Service. No to będziemy
                        sąsiadami:) Ja moje mieszkanko odbieram już wkrótce. Martwię się tylko hałasem
                        od Halszki. Może ktoś z mieszkańców tej ulicy podzieli sie jeszcze
                        doświadczeniami w tym zakresie. Jaki jest ruch popołudniami oraz w sobotę i
                        niedzielę? Z góry dzięki.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: koala Re: Halszki IP: 217.153.132.* 17.09.04, 09:58
                          kupuje mieszkanie na rynku wtornym, ale sasiadami bedziemy. z tego co pytalam
                          ludzi ktorzy tam mieszkaja to mowia ze da sie do halasu przyzwyczaic -
                          najgorsze sa autobusy. byl plan zeby ich trase przeniesc na te nowo otwarta
                          ulice dalej ale od 4 lat sa plany a nic z tego nie wyszlo. z drugiej strony
                          chociaz przystanek blisko:)
                          • Gość: nowy Re: Halszki IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 17.09.04, 19:44
                            Właśnie nad możliwością przeniesienia przystanków się zastanawiam. Jest to jak
                            najbardziej możliwe od strony organizacyjnej, ale czy jest wola mieszkańców?
                            Jeżeli masz takie informacje, to proszę napisz czy plany przeniesienia linii
                            autobusowych, o których wspominasz, były akceptowane przez ZDiK lub Radę
                            Dzielnicy, czy to tylko grupka mieszkańców kiedyś się nad tym zastanawiała.
                            Jestem bardzo ciekawy na jakim etapie były te plany. Być może udałoby się
                            wrócić do tematu :)
                            Pozdrawiam
                            • Gość: koala Re: Halszki IP: 217.153.132.* 22.10.04, 17:43
                              przepraszam ze tak dlugo nie odpowiadalam ale odkad przeprowadzilam sie na
                              Halszki nie mam internetu:) Z tymi planami to wiem tylko od tamtych mieszkancow
                              ktorych przepytywalam przed kupnem mieszkania- nic konkretnego. Teraz poki
                              zimno i malo okna sie otwiera autobusy mi wcale nie przeszkadzaja. Wrecz
                              przeciwniebo jest blizej chociaz teraz podczas remontu to i tak nie ma dla mnie
                              roznicy.
                • Gość: iza Re: Halszki IP: w3cache.* / *.2-0.pl 30.10.04, 23:11
                  a ja mieszkam w blku za tym rozowym blokiem i juz mam cisze:-:-))))))))))
                  iza

p.s.czekam az skonczy sie remont,bo powroty do domu zwlaszcza wieczorem nie sa
                  fajne:-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka