Dodaj do ulubionych

Chleb w Krakowie

03.02.15, 15:56
Czy w Krakowie można dostać dobry chleb bez tego całego chemicznego ścierwa jakie pakuje nam coraz więcej piekarni liczących na zysk oraz supermarkety?
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Chleb w Krakowie 03.02.15, 18:52
      Co znaczy dobry chleb ? To co dla jednego jest dobre dla drugiego może być złe.
      U mnie w domu każdy kupuje swój chleb jaki mu smakuje.

Jeśli chodzi o zdrowy chleb to najlepiej upiec go samemu bez soli a dodając różnorodnych innych zdrowych składników.
      • zgr-edo Re: Chleb w Krakowie 03.02.15, 21:18
        piekarnia Jania & Niedziela ul. Rusznikarska
        • antygona72 Re: Chleb w Krakowie 05.02.15, 16:31
          u Jani jest strasznie brudno...płytki na ścianie na której wiszą półki z chlebem nie były chyba myte od początku... fartuchy pań tez raczej pralki nie widują, a jak się ma pecha i się pani "pomyli" to sprzeda czerstwy chleb w cenie świeżego... i bocheneczki coraz mniejsze...tyciunie tyciuteńkie...
    • beretos13 Re: Chleb w Krakowie 05.02.15, 10:36
      piekarnia Wika na placu na stawach
      • teczowa-szmata Re: Chleb w Krakowie 05.02.15, 17:08
        Mnie też smakuje pieczywo ze sklepu z Placu na Stawach. Jak dla mnie jest jedna wada, mam bardzo daleko i kupuję tylko gdy jestem w okolicy.
    • kolous Re: Chleb w Krakowie 27.08.15, 18:11
      Trzeba szukać chleba na zakwasie bez drożdży, albo drożdżowy, ale na ziarnach które były moczone lub kiełkowane. Na inny chleb to szkoda zdrowia. Poczytajcie sobie o 'phytic acid' lub 'phytates'.
      • adept44_ltd Re: Chleb w Krakowie 09.09.15, 18:51
        to ciekawa krakowska specyfika, na pytanie, czy chleb jest na zakwasie, otrzymuję odpowiedź, że jest, na metce jest podobna informacja, cena natomiast jest taka, jak w przypadku pieczywa 'chemicznego', prawdziwy chleb na zakwasie kosztuje 8-9 zł za bochenek, minimum...
    • akn82 Re: Chleb w Krakowie 12.09.15, 22:28
      Piekarnia mojego taty. Kilka punktów w Krakowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka