ko_ma1 04.05.07, 15:09 Dziewczyny powiedzcie prosze jakie dostalyscie wskazania od lekarzy odnosnie seksu po transferze? Mozna? Nie mozna? Czy grozne sa skurcze pochwy, z ktorymi ow sie wiaze? A we wczesnej ciazy (po pozytywnej becie)? Z gory dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eryka1976 Re: seks po transferze... 04.05.07, 15:18 Cześć, w Novum po transferze zabraniają współżycia. Lepiej poczekaj aż stwierdzisz ciążę i dopiero później spytaj się swojego lekarza czy ci wolno to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
loubna Re: seks po transferze... 04.05.07, 15:18 ja od razu po transferze nie mialam seksu, dopiero jakis tydzien po i wowczas pojawilo sie plamnienie - jak pozniej sie okazalo, bylo to plamienie implantacyjne tak wiec seks mi nie zaszkodzil, a moze nawet pomogl (slyszalam i takie opinie, miedzy innymi moj ginekolog tak uwazal). we wczesnej ciazy jak sie nie dzieje nic zlego to nie ma przeciwskazan. co wiecej, duzo kobiet ma w tym okresie zwiekszone libido. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_ma1 Re: seks po transferze... 04.05.07, 20:36 dzieki dziewczyny na wszelki wypadek jeszcze sie troche wstrzymamy w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
florencja100 Re: seks po transferze... 04.05.07, 22:19 Mnie w Gamecie powiedzieli, że do testu absolutnie nie. Teraz jestem w 6 tyg ciąży i też nie. Lekarz powiedział, że im dłużej wytrzymamy tym bezpieczniej. Skurcze występujące w czasie orgazmu mogą wpłynąć na jeszcze słabo przytwierdzony zarodek. Po takim okresie walki stwierdziliśmy, że nawet 9 miesięcy wytrzymamy byle było wszystko dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: seks po transferze... 05.05.07, 09:21 florencja, przepraszam, ze sie wcinam tutaj, ale czytam, ze miałaś zabieg w Gamecie. U którego lekarza sie leczysz? Ja jadę na pierwszą wizytę we wtorek do dr Michała Radwana i bardzo się boję. Nie znam go i szukam jakichś opinii. Napisz, jeśli możesz.Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: seks po transferze... 05.05.07, 21:14 a masz ochote? to dobry znak!! ale powstrzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś