Dodaj do ulubionych

dziwny sen - part II

14.09.04, 09:41
A ja dziś całą noc uciekałem przed hitlerowcami (w tym nie ma nic dziwnego, takie sny powtarzają mi się cyklicznie - jak nie zabijam hitlerowców, to strzelam się z potworami lub zwyczajnymi mordercami). Jak już udało mi się uciec przez góry (nie piszę o szczegółach, bo z kwadrans musiałbym pisać) to szedłem taką alejką jaka jest na Gubałówce a obok mnie pojawiło się jak to w snach nie wiadomo skąd jakieś małe żydowskie dziecko. Obok nas przeszedł oficer w mundurze niemieckim z owczarkiem na krótkiej smyczy, ale nie zainteresował się nami. A to dziecko nagle mówi: "Jeszcze nigdy nie widziałem psa takiego wyznania". Niemiec się zatrzymał, a ja niestety ze śmiechu sie obudziłem i nie wiem co było dalej :)
Obserwuj wątek
    • kremoofka Re: dziwny sen - part II 14.09.04, 09:43
      hehehehehehehehehehehe suuuper
      ja tez miewam (barzdo czesto) odjechane sny
      i tak sobie mysle, czy nie zebrac tego w calosc i nie napisac ksiazki
      chociaz...
      taka lektura zapewnilaby mi miejsce na Babinskiego
      ;p
      pozdrawiam
    • Gość: Aga Re: dziwny sen - part II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:46
      Nic dziwnego , sny potrafią być niezwykle zabawne mimo całej grozy jaką
      przynoszą . Mi naprzykład siniło się że uczyłam się strzelać z pistoletu tylko
      poto żeby zabić brata , a trafić do celu udało mi się za pierwszym razem. A co
      do twojego snu, czy ty musisz nienawidzić Żydów??
      • m_73 Re: dziwny sen - part II 14.09.04, 09:52
        Ale nic podobnego! Nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy. Bardzo ich cenię za ich kulturę, za ich mądrość. Zresztą ja nie znam uczucia nienawiści. Może mi się nie podaobać np. ich dzisiejsza polityka, ale to raczej nic nie ma wspólnego z nienawiścią (zresztą o polityce nie będę rozmawiać na tym forum).
        • m_73 Re: dziwny sen - part II 14.09.04, 10:07
          A swoją drogą to ciekawe, że w Polsce wystarczy głośno powiedzieć "Żyd" i już Cię mają za antysemitę. Kiedy ta fobia się skończy?
        • swing Re: dziwny sen - part II 14.09.04, 10:18
          a ja byłam na imprezie, niestety nie zbyt długo, bo towarzystwo okarało się
          snobistyczne i nadęte strasznie, więc postanowiłam się szybko oddalić, ale
          w wejściu któryś z wchodzących gości mnie zaczepił, na co go sklęłam
          i oddaliłam się w serdecznej komitywie z czarną owcą tegoż towarzystwa
          o twarzy Gwyneth Paltrow...
          ;-)

m_73 napisał:
          (zresztą o polityce nie będę rozmawiać na tym forum)

będę wdzięczna niezwykle
          :-)
          • krtek_ach_jo Re: dziwny sen - part II 14.09.04, 11:32
            A ja miałem taki sen wykończający.
            Znalazłem się, nie wiem jak, na jakiejś niby znanej starówce. Pusto, ciemno,
            ani żywej duszy na horyzoncie. Na jakimś placyku, z boku stała stara, okrągła
            wieża. Postanowiłem tam wejść, aby rozejrzeć się z jej szczytu na okolicę i
            sprawdzić czy rzeczywiście jestem tutaj sam.
            W środku były schody, które wspinały się do góry tak "na okrągło". Okazało się,
            że nie miały one końca. Szło się, szło i ciągle to samo. Było bardzo dziwne, bo
            wieża nie była wysoka. W końcu wykończony i zrezygnowany postanowiłem
            zrezygnować i wróćić. Ale gdy się obruciłem to się okazało, że schody są
            urwane. Nie było innego wyjścia jak iść dalej pod góre. Po bardzo długim
            wspinaniu się wreszcie pojawiło się jakieś światło. No i szok - okazało się że
            wyszedłem na powierzchnie spod ziemi w samym środku zatłoczonego miasta,
            zalanego oślepiającym słońcem - i obudziłem się. Otworzyłem oczy nieśmiało,
            oślepiony promieniami słonecznymi....
            • swing Re: dziwny sen - part II 14.09.04, 11:49
              no to mamy coś wspólnego (znowu)
              mnie bardzo często śnią się korytarze z fragmentami schodów w różnych dziwnych
              miejscach i kierunkach, ja na ogół staram się dostać do domu, ale te miejsca
              nie przypominają wcale zwykłej klatki schodowej i przedostanie się z piętra na
              piętro wymaga alpinistycznych umiejętności...
              ładne zakończenie tego Twojego snu :-)
              • krtek_ach_jo Re: dziwny sen - part II 14.09.04, 11:55
                To i alpinistyczne sny też mi się zdarzają. Gdzieś, niby w Tatrach, ale jednak
                w zupełnie obcym terenie szukam drogi na szczyt, której jednak nigdy nie
                znajduję - zwykle ląduję pod koniec snu na jakiejś zielonej hali zbyt za daleko
                od strzelistych turni oraz zbyt za daleko od spokojnej doliny by decydować się
                na powrót.
                • xx_jupi Re: dziwny sen - part II 14.09.04, 19:55
                  To jest doskonały temat na dzisiejszy wieczór chociaż był podjęty dzisiaj
                  rano...
                  Czasami śnią mi się sny o zbrodni że własny brat próbował mnie zgładzić , a
                  następnym razem kochałam się z moim Najdroższym słoneczkiem i to jeszcze w tej
                  samej nocy tak jakby to miało zwiastować że szczęście trzeba sobie wywalczyć
                  ufff
                  Zmykam bo właśnie przyszedł.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka