maksym2 15.09.04, 07:42 Jestem w trakcie produkcji wina ze śliwek. Czy zna ktoś dobry sposób na jego wyklarowanie?. Kiedyś słyszałem o taninie(?). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 Re: Klarowanie wina 16.09.04, 08:28 Śliwki najpiękniej klarują w okolicach Łącka. Tyle,ze owo wino zdecydowanie zyskuje na mocy. Inna sprawa , ze destylat ten jest przedniej jakosci i niezrównanej wyborności. A używanie taniny to ...taniocha...;-)) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
maksym2 Re: Klarowanie wina 16.09.04, 11:24 Gdy będę w tamtych okolicach, to zajrzę koniecznie, choć słyszałem, że łobuzy są bardzo chytrzy na recepturę. Na razie do klarowania wytworu, (nie śliwek) zastosuję sposób tradycyjny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelino Re: Klarowanie wina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 20:33 Proponuję lekturę: Cieślak J. Domowy wyrób win. Dostepna w księgarniach. P Odpowiedz Link Zgłoś
maksym2 Re: Klarowanie wina 17.09.04, 09:01 Dziękuję. Na pewno znajdę. Znalazłem też strony: www.wino.art.pl i www.wino.krypton.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF Re: Klarowanie wina IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 17.09.04, 08:33 Do klarowania (wina ze sliwek) najlepsza jest destylacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Klarowanie wina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 11:57 wejdź na www.multimex.cc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelino Re: Klarowanie wina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 14:27 Ciekawa stronka. P Odpowiedz Link Zgłoś
megas1 Re: Klarowanie wina 17.09.04, 12:21 Wyjdź na wyżyny doskonałości - nie zatrzymuj się na bełcie - zrób z tego śliwowicę. Prosż ezrób to dla dobra ludzkości Odpowiedz Link Zgłoś