Gość: Kundzia IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 10.10.04, 21:22 Bez komentarza to poprostu cracovia... jesli jestes w krakowie i bys szedl z szalikiem wisly to zaraz dostajesz nóz w plecy... to jest poprostu chore i zalosne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krak malo prawdopodobne , ze zrobił to metal IP: *.autocom.pl 10.10.04, 21:46 chcą go udupić bo tylko jego znają, poza tym będzie rozgłos i może inni się wystraszą. Może to dobrze, ale to chyba nie on.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mann jasne Kundzia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 21:52 rozumiem, ze te płonące szale Cracovii na derbach nie zostały zrabowane przechodzacym kibicom, tylko np kupione w sklepie. tak?? a stroje treningowe piłkarzy, które zostały zrabowane trenerowi? Rozumiem ze opowiesci trenera o kilkunastu napstnikach z nożami i kijami zostały wyssane z palca a on sam je zawózł na Reymonta do spalenia weź sie puknij o drzewo, tak centralnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho Re: jasne Kundzia IP: *.gw.ip.pl 13.10.04, 15:08 Zobaczysz ile wislackich szali będzie płonęło w rewanżu-też nie były oddane dobrowolnie... ale czy cię to nie dziwi że zabija tylko Cracovia- bo nie słyszałem żeby któreś z ostatnich morderstw było dziełem kibiców czy pseudokibiców Wisły...Owszem- tłuką się -ale NIE ZABIJAJĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: malo prawdopodobne , ze zrobił to metal IP: *.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 10:31 Najtrudniej przyzanc ze to wina Cracovii!! a co ze swiadkami?? Spytajcie policji ile ludzi przez ostatnie lata zabili kibice Craxy a ile WISLY i czy wogole zabili!! Nie piszcie ze latwo obwinic kogos skoro sa DOWODY!!! Dalej sie bedziecie upierac?? OPANUJCIE SIE!! [*] Odpowiedz Link Zgłoś
czarna111 Re: malo prawdopodobne , ze zrobił to metal 11.10.04, 15:53 W końcu ktoś błyskotliwy. Ile razy NASZA kochana POLICJA będzie szukać koziołków ofiarnych? Teraz padło na Metala a kto będzie następny? Czy jak będę chodziła na mecze to też mi coś przybiją? Wkur... mnie to bo ne wierze żeby to zrobił Metal. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 To nie Cracovia czy Wisła to bandyci! Z obu stron! 10.10.04, 22:24 Nie mieszajcie do tego kibiców i klubów! Nożownik kontra nożownik a nie Cracovia-Wisła! Kara śmierci dla morderców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIESTETY Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 23:07 Niestety to jest problem Wisły i Cracovii. Tu nie chodzi tylko o szaliki, barwy klubowe, ale o handel NARKOTYKAMI! I niech media się w końcu obudzą, Policja także. Tutaj zabijani są ludzie za równoległe sprawy - sympatie do barw i NARKOTYKI, trwa walka o terytorium , dilerów etc... Pobudka panowie policjanci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtr Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.crowley.pl 10.10.04, 23:24 A policjanci nie są przypadkiem za Wisłą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryczypisk Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.golebia.clarus.com.pl 11.10.04, 09:21 To nie ma znaczenia za kim są policjanci. Człowieku, przecież "niestety" ma absolutna rację, że tu chodzi o dragi, więc jaki to niby ma związek z policyjnym kibicowaniem? łapać i sadzać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:48 takie głupoty piszesz że aż sie nóż w kieszeni otwiera jak to czytam. narkotyki to jest zupełnie inna sprawa i ludzie którzy sie nimi na poważnie zajmują nie bawią sie w "kibicowanie". nie pisz jak nie wiesz nic na ten temat, a co do metala to dajcie sobie już spokój! traktujecie go jak swojego boga, może jeszcze mu pomnik wystawicie?!idioci z was i tyle, spójrzcie prawdzie w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIESTETY2 Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 23:33 Nie wiem za kim są! Niech sie zacznie głosno mówić, ze to porachunki mafii narkotykowych! Klubowe i narkotykowe. Milicji juz ponoć nie ma, stare przyzwyczajenia są, ale to ni cnie znaczy przy walce z handalrzami i mordercami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiu Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 23:44 To już w Warszawie jest spokojniej. Na co ten swiat schodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keathy Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.2plk.w / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 00:54 Ludzie zastanowcie sie nad tym co piszecie . Po pierwsze zginal czlowiek i malo wazne jest tu czy byl on kibicem cracovi czy wisly , niewazne jest rozniez czy mieszkal w hucie czy na dabiu czy grzegorzkach, czy chodzil na mecze , czy palil szaliki . To jest najmniej istotne. Polska jest krajem demokratycznym w ktorym jest wolnosc slowa , kazdy moze miec wlasne zdanie na kazdy temat i nikt niepowinien w to ingerowac jesli taka osoba nierobi tym krzywdy innym.Doskonale wiem jak wyglada i czym rzadzi sie tzw "bojowka" i kibice cracovi i wisly . Znam zasady jakimi sie kieruja iz dla klubu poswiecaja bardzo duzo jest dla nich czyms wyjatkowo waznym. Czesc tych osob rzeczywiscie przezywa mecze i ich wyniki chca aby ich klub plasowal sie w czolowce tabeli aby wygrywal i byl najlepszy. Niepozwola powiedziec zlego slowa na swoj ukochany klub. I przedewszystkim nietoleruja przeciwnej druzyny (w domysle cracovia kontra wisla) Czesc tych osob niewdawala by sie w zadne zatargi bojki lub tym podobne.Ale sa rowniez osoby ktore chodza na mecze , kochaja i podziwiaja swoj klub ale jednoczesnie duza role w ich zyciu odgrywa wojna miedzy klubami. Swoj czas i energie poswiecaja na to aby zaszkodzic skrzywdzic przeciwnika. I rodzi sie problem.Niechce uogolniac ale zazwyczaj to wlasnIE ci najmlodsi kibice chcac wyroznic sie z grupy zasluzyc na miano waznych dopuszczaja sie tak brutalnych i nie humanitarnych czynow wyrzadzajac ogromna krzywde innym czasem niewinnym ludziom.A wynika to z tego , iz CI mlodzi nieuksztaltowaniu ludzie nie maja zadnych innych zainteresowan , zajec i zajmuja sie tym co jest dla nich latwe , przyjemne a jesli przynosi korzysci tym bardziej oplacalne.Wydaje mi sie ze niemamy co sie oszukiwac ze ten problem zniknie z dnia na dzien na to potrzeba lat zmian w calym ustroju tego paranoicznego panstwa. Dopoki Ci mlodzi ludzie niebeda mieli zakorzenionych gleboko zasad moralnych humanitarnych beda postepowac tak jak im wygodnie.Dopoki niebedzie pracy dla ludzi beda sie zajmowac okradaniem innych aby moc przyzwoicie zyc.Czy narkotyki w tym kraju byly by tak zorpowszechnione gdyby kazdy mogl godziwie zyc? NIE! Jest to latwy i oplacalny zarobek dobrze zarabia kazdy w tym interesie , wystarczajaco szybko mozna sie dorobic aby zaryzykowac a kiedy niema innych mozliwosci to zawsze lepsze cos niz nic. Lecz niestety jak w kazdym dobrym interesie czychaja na nich pulapki , rywalizacja o teren ludzi , ceny , dostep , terytorium, zbyt. A tacy mlodzi dilerzy niemaja pojecia o zasadach jakiego kolwiek handlu i rowniez stad rodza sie problemy ; niezdarzaja z wyplata kasy dla osoby od ktorej biora , klienci sie zadluzaja. Zaczynaja sie potyczki na najniszym poziomie , pozniej idzie to wyzej i wyzej az dotyka czubka gory lodowej i pozniej idzie juz na noze. Kazdy jeden aspekt sie tu laczy i tworzy spojna calosc ktora jest juz tak bardzo dojrzala i zbyt mocno zapuscila korzenie aby od tak mozna ja bylo rozproszyc. Ale jak tu pomoc tym ludziom kiedy wiadomo w szem i wobec jak wyglada sytuacja w polsce. Kazdy oszukuje aby tylko bylo mu dobrze mysle tu o najwazniejszych osobach w panstwie , media rozpowszechniaja negatywne wiadomosci i ludzie niewidzac nic zlego w takim samych zachowaniu ich samych . Niema od kogo brac przykladu niema autorytetow , ludzi ktorzy mogli by swoim zachowaniem pokazac ze mozna zyc godnie i uczciwie. Dlatego niedziwi mnie ze dla mlodych bandytow niejest niczym zlym zabicie drugiej osoby , kradzierze itp. Njpierw kazdy z nas powinien naprawiac swiat zaczynajac od samego siebie a pozniej zajac sie innymi.Powracajac do tematu , to idiotyzm wierzyc w to zeMetal zabil tego chlopaka. Apstrachujac policja mysli ze moze z kazdym zrobic co jej sie zywnie tylko podoba maja akurat ochote zamknac Go mistyfikujac cala ta sytuacje. Lecz nawet najlepsze intrygi i matactwa maja marne szanse powodzenia. Z ciekawosci bede obserwowac jak posuwaja sie prace nad zamknieciem tego NIEWINNEGO CZLOWIEKA. Zycze powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
szut Zwykli bandyci 11.10.04, 08:23 Przeciez to nie kibicie, tylko zwykli bandyci. A swoja droga, w artykule jest forma, ze "mial rozmawiac z niejakim 'Wesolym'" itd. Chodzi mi o to "mial rozmawiac" - dlaczego mial, czyzby spotkanie sie nie odbylo? Przeciez w gazecie byl nawet skan apelu z podpisami, czy to przypadkiem nie redaktorzy organizowali spotkanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Cracovii Re: Zwykli bandyci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 09:05 Kto się K.... za to weżmie- tak dalej być nie może!! To nie jest wina klubów ale tragedii polskich rodzin albo ich braku.Gdzie są rodzice.,nauczyciele,władza -Ameryka Pd czy o to walczyliśmy?Gdzie są ideały, wzorce czy już ich nie ma? Chyba nie ma.Tak się cieszyłem z awansu a teraz jestem przerażony .Sam byłem na meczu Hutnika z tymi półdebilami jakrzucali kamieni stronę Policji i widziałem lufy wycelowane do mnie .Powiedziałem nigdy więcej ja ztą bandą nie hcę mieć nic wsplnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Zwykli bandyci IP: 217.153.183.* 11.10.04, 15:16 Tak to racja to są zwykli bandyci, ale policja ich sie boi i dlatego są bezkarni. Prezydent Karkow zamiast dokładać funduszy a na dwa kluby, w których grają zdegenerowani zawodnicy powinien preznaczyć pieniądze na policję, może byłoby troszeczkę bezpieczniej. Może policja też powinna z pałami, nożami, siekierami chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gki Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:23 skad masz pewnosc ze on jest nie winny? znasz go? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arystokrata. Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:26 Wez slownik ortograficzny i nie chwascil jezyka polskiego. Denne sa Twoje pierdoly i trudno czytelne. Slownik kosztuje ok. 12 NPL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.04, 00:18 mowi sie 'wszem wobec' a nie 'wszem i wobec' - ale z tym bledem jezykowym nikt juz chyba nie wygra poza tym zgadzam sie z cala reszta, szczegolnie z problemem zagospodarowania czasu dla mlodziezy, ktora nie ma co ze soba zrobic, mnie tez rozpierala energia jeszcze kilka lat temu, ale dawalem jej upust na boisku do siatkowki 5 razy w tygodniu i zamiast lac komus w ryj napieerdalalem z kolegami po boisku... i po ciezkich treningach mialem dosc wysilku fizycznego a psychicznego doznania rozkoszy zwyciestwa i checi odwetu po przegranym meczu doznawalem w czasie weekendowych ligowych meczow... poza tym oczywistym faktem istnieje inny ciekawy aspekt calej sprawy... wszystko medialnie ciagle toczy sie wokol pilki noznej... a czy znalezliby sie pilkarze czy dzialacze klubow tak odwazni zeby w mediach naglosnic swoj protest wobec takich zachowan tych kretynow, ktorzy zaslaniaja sie szalikami i barwami klubowymi? chcialbym zobaczyc kampanie spoleczna w telewizji gdzie Zurawski z Bania mowia: 'Wszystkich nozownikow noszacych szaliki naszych klubow nalezy wsadzac do wiezienia, gdyz sa oni jednym z wiekszych zagrozen naszej cywilizacji'... kiedy ktokolwiek odwazy sie zrobic cos takiego? jestem bardzo vkurwiony ta chora sytuacja, jak i wszyscy normalni ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mann Re: jasne Kundzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 11:35 heh, po polsku prosze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna111 Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab 11.10.04, 15:46 Ja naprawde wszystko rozumiem tylko dlaczego jak cos sie dzieje to ZAWSZE widac i słychać CRACOVIA. Czy naprawde wszyscy sądzicie że to się bierze z niczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z osiedla Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.238.116.88.adsl.inetia.pl 11.10.04, 16:25 I co z tym Metalem?? Mamy nadzieję, że zgnije w tym więzieniu, bo to co zrobił jest niedopuszczalne!!! Jak można tak postąpić?!? Taki stary a takimi sprawami się zajmuje. Powinnien siedzieć w domu z dziećmi a nie podpuszczać kolegów do najazdów ( jaki to przykład daje)... Gdyby nie on nie byłoby u nas wjazdów i takich numerów. Ilu kolesi oberwało już u nas od nich?? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna111 Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab 11.10.04, 16:32 Ciebie chyba troszkę poniosło? Byłeś tam ? Widziałeś że to on ? Mając takiego adwokata człowiek zgniłby w kryminale. A od jego rodziny to się odp.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimkrk grzegórz cała prawda IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 11.10.04, 16:36 Wszyscy w okolicy litują się nad ostrowskim że taki młody żżę zginął ale jakoś nikt nie powie że naprawde odetchnął z ulgą bo zginął okropny morderca nikt nie powie zę ostrowski który miał zaledwie 17 lat pociął wielu ludzi by wyżyć się za swoje nieudane polowanie na kibica cracovii którego i tak w końcu dopadł i pociął tak ze chłopak niemoże już chodzic, inny zaś od 2 miesięcy jest w śpiaczce niewiadomo ilu jeszcze było ofiarami tego psychopaty... A co do metala to czmu gdy ktoś ma ślady krwi w samochodzie i jest przywódcą to odrazu to on ZaBił ?? dlatego że był karany?? a pozatym to czyja była ta krew w jego aucie?? To co robią pseudo kibic jest okropne ale mam prośbe jeśli któryś z was to przeczyta to niech się zastanowi czy zemsta jest konieczna warto robić zemstę zemsty?? To była uczciwa walka 2 na 2... Więc czemu ma spaść 13 głów z dąbia czemu? No i czemu to mają być fłowy tych którzy poprostu kibicują ale przy tym nie napadają !!!!! poprostu kibicują i są napadani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: cała nieprawda IP: *.bezlicznika.pl 12.10.04, 13:05 Trzeba było pisać to przedtem jak metal wjeżdżał chłopakom z Wisły do domów i lał ich przy rodzicach , trzeba było pisać jak dźgał 15 latków a autobusach przed meczami. teraz możesz pomodlić się za wszystkich kibiców Wisły którzy zostali zamordowani przez twoich kolegów , bo jakiś kibic cracvoii jeszcze nie został zabity przez wiślaka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gki Re: cała prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:32 co ty w ogole mowisz?znales go osbiscie?jaki psychopata!!!? wiem ze nie powinny zabijac teraz kolejnej osoby, ale czy nalezala mu sie smierc.odegrac sie jeszcze rozumiem, tez pociac po nogach. ale odrazu kosa w serce, zeby zabic? tamten koles nie bedzie chodzil,ale jeszcze bedzie mogl sie cieszyc zyciem, a pawel ktory nie skonczyl jeszcze nawet 17 lat mial cale zycie przed soba nie zobaczy juz wiecej swiatla dzinnego!a niech metal gnije w tym wiezieniu, nawet jesli to nie on zabil to i tak mu sie nalezy za wszystkie krzywdy jakie wyzadzil do tej pory!!a gdyby tamten cap zglosil policji ze go pocia chlopak to moze by cos z tym zrobili, wsadzili pawla do wiezienia.a tak konczy sie jak ktos sie chce sam mscic, teraz niech za to odpowiada czy on, czy jego kumpel ktory zamordowal.a czy slady krwi o niczym nie swiadcza? [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.net.external.hp.com 11.10.04, 17:47 !Lech-Areczka-CRACOVIA! Pasy z Dabia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mann tak naprawde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:40 to ważne jest jedno: przerwać to pasmo zbrodni, i skończyć z vendettą jak to zrobić? nie wiem, gdybym wiedział byłbym szczęśliwym człowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkhhhrrr Niewiele Ci do szczęścia trzeba, hihihi IP: *.comnet.krakow.pl 11.10.04, 20:06 W tamtym sezonie zacząłem chodzić na mecze Craxy i mecz z Groclinem był ostatnim widowiskiem w jakim brałem udział. Stojąc na meczu słyszę nie doping tylko ryki jakiejść naćpanej hołoty którą stać na takie perełki jak "wisła dziwko derby blisko", "sędzia ty chuju jebany", "wy kurwy z grodziska". Po takiej dawce kultury z deserem w postaci zabójstw mam mówiąc delikatnie w pupie ten cały klubik z tradycjami... O jakiej vendetcie Ty chłopie mówisz? Dwóch facetów zakłuło nożem niepełnoletniego durnia. I Ty nazywasz to vendettą? To czym są dla Ciebie ci dwaj mordercy? Może męczennikami za słuszną sprawe albo mścicielami? Niestety casus cracovii pokazuje jak dzikim krajem jest Polska gdzie chodzenie na mecze i kibicowanie grozi śmiercią... A mówi się, że w Iraku jest niebezpiecznie. Hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Niewiele Ci do szczęścia trzeba, hihihi IP: *.crowley.pl 11.10.04, 23:51 Jeśli nie chcesz słuchać ryków to chodź do filharmonii a nie na stadion. Byłem na meczach w różnych częściach świata i wszędzie przyciągają one też hołotę. Posłuchaj co ryczą kibice na stadionie Romy, Nacionalu Montevideo czy Sparty Praga. Okrzyki "Wisła dziwko..." to przy tym Wersal. Takie życie. Czemu piszesz tylko o Pasach. Idź na Wisłę - podczas derbów ryczeli "Hitler wróć" i "Cyklon B" pod adresem kibiców Cracovii (tak sobie wymyślili, że to są... Żydzi, ha, ha, ha - tradycje moczarowskiej bezpieki się kłaniają). Poza tym nie dwóch zakłuło jednego tylko czterech bandytów walczyło ze sobą przy użyciu noży, po dwóch z każdej strony. Wart Pac pałaca... DLA MORDERCÓW KARA ŚMIERCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Niewiele Ci do szczęścia trzeba, hihihi IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 00:21 ty debilu!nie walczyło czterech idiotów! musisz być mega frajerem że wierzysz w to co piszą w gazetach! paweł dostał nożem między żebra a tamci odjechali, to ni trwało nawet 2 minut! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Niewiele Ci do szczęścia trzeba, hihihi IP: *.crowley.pl 13.10.04, 02:07 Gość portalu: alicja napisała: > ty debilu!nie walczyło czterech idiotów! Skądżesz, spierało się ze sobą czterech intelektualistów. Przy pomocy noży. > musisz być mega frajerem że wierzysz w to co piszą w gazetach! Jasne, od dziś wierzę tylko tobie. Dobrze, że jesteś... > paweł dostał nożem między żebra a tamci odjechali, to > ni trwało nawet 2 minut! I co z tego? Jednym trzeba kwadransa, inni kończą w 2 minuty. Co z tego? A swoją drogą to wisiałaś na trzepaku i liczyłaś im czas? Niebezpieczne zajęcie. Uważaj na siebie, wieczory już zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dąbie4ever! Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.10.04, 21:39 Oj barany barany. Co wy wiecie o Metalu, kim on jest i czym się zajmuje. Co wy wiecie o Ostrowskim. Dlaczego go ktoś dziabnął. należało mu się bo nie potrafił się dostosować. Lubił kozaczyć z nożem to wreszcie zaczepił nieodpowiednich ludzi i mu sie zwrocilo z nawiazką. Ostrowski stracil ojca 2 lata temu, teraz sam sie stracil a znajac zycie straci sie jeszcze jego brat ktory ewidentnie jest pol mozgiem. Ostrowski biegal z siekiera od siekiery zginie. A dla człowieka, którego zwą Metalem należy się szacunek i to przez cholernie duże SZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CrAcOvIaŚrÓdMiEsCI Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.net.pl / 80.51.253.* 11.10.04, 23:03 Dokladnie zgadam sie z toba w 100% !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:38 i to by bylo na tyle co mozesz powiedziec?widac ze jakis kolejny kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jay Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.fbx.proxad.net 12.10.04, 02:40 Mnie wkurza to glupie gadanie o narkotykach i walkach gangow o teren. Ta sprawa, i z reszta wszystkie rzeczy zwiazane z przemoca budza w Krakowie duzo emocji (fantzmow). Ludzie obudzcie sie, to sa rozgrywki swiadomych huliganow. Pytanie jest jak bardzo naplatane w glowie musial miec ten biedny chlopak, jesli to wszystko sie wydarzylo a on zamiast przepraszac/uciekac wyciagnal noz przed 30 paroletnimi bojowkarzami. I na dodatek, z tego co pisza przedmowcy, sam ugodzil kilku ich kumpli wczesniej. Jeszcze raz z tymi gangami, to jakas bzdura, opanujcie sie ludzie (17 letni gowniarz walczacy o teren dealu z 33 letnim prowoderem Crac???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.bezlicznika.pl 12.10.04, 13:17 M szanuje go szczególnie za to wjechał mojemu koledze na chate i poźgał go przy starych , do tego szanuje go za wjazdy do autobusów i bicie 15 latków w końcu szanuje go za to jak zarabia na życie , to wzór do naśladowania dla każdego młodego człowieka . Poza tym jego słowo znaczy bardzo wiele, na derbach krzyczał "bez sprzętu " to samo proponował Wesołemu jak się spotkali . żal go bo nikt nie leje żeby zabić ( nie on przynajmniej ) a pewnie dostanie spory wyrok . Poza tym to już nie te czasy gdzie małolaty na Wiśle przerzucały się na widok noża i perspsktywy łatwych piniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie kibicuje Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:37 szacunek?dla kogo ten szacunek?dla kolejnego polglowa?jak kazdy kibol, czy cracowvi czy wisly czy jakiegos innego klubu?szacunek dla kogos kto ma 33 lata i zajmuje sie takimi glupotami?bujkami i rozbojami?wez sie czlowieku zastanow!! to jest twoj wzorzec?to jak ty czlowieku skonczysz?pomysl i sobie... i o ludziach ktorzy czytaja co tu za brednie piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lustgarten prymitywy i elyty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 07:43 Polskie elity wyginęły w czasie wojen i komuny. Zostały resztki, zepchniete do kąta. Teraz ton w Polsce nadają prymitywy bez przeszłości, bez tradycji, bez zasad... kierujące sie instynktem a nie rozumem czy uczuciem. Jeden niby-kibic zabił drugiego niby-kibica. Prymitywy, ale jednak ludzie. Oczywiście, z Wisłą czy z Cracovia nie maja oni na pozór nic wspolnego. Ale warto zobaczyć jak zareagowały na to co się stało obydwa kluby? Z tego co wiem - nijak. Nie dotyczy... W obu klubach nikt nie zająknął sie na ten temat, nie skierował apelu do kibiców, nie wyraził woli wspólnego przeciwstawiania się bandytyzmowi. Profesor Dr Jordan wprowadził do Krakowa sport aby przez sport wychowywać młodych ludzi. Pan Profesor Filipiak twierdzi, że sport jest mu potrzebny aby na nim zarabiać kupując mlodych zawodników i po ich odchodowaniu sprzedając z zyskiem... Na tym polega różnica między tamtym i obecnym Profesorem. Tamte elity miały poczucie misji i odpowiedzialności obywatelskiej. Dzisiejsze "elyty" tego nie posiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: prymitywy i elyty 12.10.04, 13:23 Bo dla wiekszosci dzisiejszych "elyt" to sie juz tylko szmal liczy. A wracajac do idiotow z siekierami - moze by tak zgonic cale to towarzystwo na jeden stadion i dac im siekiery, zeby sie sami wytlukli... Nieludzkie? A bieganie z siekiera po ulicy czy atakowanie nozem ludzi za to, ze odpowiedza zle na pytanie typu "za kim jestes" jest normalne? Takich debili trzeba izolowac. Albo wyslac do roboty w kamieniolomach, bo tzw. "normalni" ludzie z nich nie wyrosna, ale moze sie chociaz tam na cos przydadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platyna Re: prymitywy i elyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:05 Wczoraj wyslalem na forum Wisly (mat 19) zdanie nt. ubolewan po smierci "niby kibola" - Fudzina. Mial juz ksywe. Nie wydrukowali, bo prawdy nie znosza. Wiec przesylam wierszyk: "Kazdy wie o tym i juz nie pyta, czego tak mlodo zginal bandyta". Jestem za druzyna WISLY w kazdym jej pojedynku. Nie potrzebne mi sa do tego blednie ortograficzne wywody jakiegos 19 mata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Login Po prostu był szybszy. Kilka sekund różnicy, a to IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.10.04, 18:08 on byłby w kostnicy,a Paweł O. - za kratkami. Żaden z nich święty nie jest. Tyle dobrego w tym wszystkim, że nie zginął kolejny niewinny człowiek, nie mający nic wspólnego z piłką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsbg głupku IP: *.bezlicznika.pl 12.10.04, 18:27 różnica była bo ofiara wiele razy uczestniczyła w bójkach , ale nikt nie zginął , dlaczego? bo on nie zadawał ciosów w serce i w szyje tak jak jego zabójca!!!!! tylko w nogi , róznie się to może też skończyć ale widać różnice intencji, kibic Wisły chciał okaleczyć , kibic a cracovii zabić , zreszta wiele wyjaśnione jest na wlepce cracovii : "dziesiątki zabitych setki rannych" reszta wyjaśniona jest w statystykach to juz chyba 5 kibic Wisły zabity przez kibica cracovii , a nie na odwrót Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michael Owen Re: głupku IP: *.ghnet.pl / 62.111.140.* 12.10.04, 21:05 Jaki kibic ? Jeden bandzior zabił drugiego bandziora i tyle. Widać, że piszący słowa powyżej albo nie potrafi rozróżnić kibica od bandyty, albo sam jest tym drugim. Jakie to ma znaczenie czy wbija nóż w nogę czy w serce? Co to za logika wogóle ? Sam fakt, że nosi nóż przy sobie świadczy o jego zamiarach. Chciał tylko okaleczyć ? Ha ha ha !!! I niech mi nikt nie pie... że to są kibice. Barwy klubu to dla nich barwy wojenne, a piłka nie ma z tym nic wspólnego. Gdzie tu jest sport... Nawet porównanie do Indian jest w tym miejscu obraźliwe... dla Indian oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mann tsbg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 00:14 a o tętnicy udowej słyszałeś? pięc minut i po człowieku tniesz po nogach i jesteś git kozak? honorowy? nie chcesz zabić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: głupku IP: *.crowley.pl 13.10.04, 02:09 Bo to nie są kibice piłki tylko kibice pałki. I noży oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsbg Re: głupku IP: *.bezlicznika.pl 13.10.04, 10:00 następny głupek się odezwał , który czytać nie potrafi , napisałem że to "tez może się żle skończyć" , czyli smiercią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsbg Re: głupku IP: *.bezlicznika.pl 13.10.04, 10:05 przeceniam cię chyba mimo wszystko , więc np . policja strzela najpierw w nogi , potem dopiero w klatke piersiowa lub w głowe , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gki Re: głupku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:15 a moze nosil noz dla obrony wlasniej?nie zatsanawiales sie nad tym!? moze bal sie o swoje zycie z jakiegos innego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: głupku IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.10.04, 11:28 I z pewnością z tego właśnie powodu dźgał po nogach i wdawał się w bójki z innymi kibicami. Taki mały. zastraszony, niewinny chłopiec. Tylko że się top trochę faktów nie trzyma. Mieszkam na tym osiedlu i wiem, co tu się wyprawia. Żaden z nich nie nosi noża dla samoobrony i zastraszania. Jak się biją, to obie strony sięgają po nóż - nie żeby się bronić, ale żeby zranić drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsbg Re: głupku IP: *.bezlicznika.pl 14.10.04, 21:26 tyle że inni łącznie z mordercą mają jeszcze szanse się zmienić , a Paweł takiej szansy już nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: głupku IP: *.crowley.pl 14.10.04, 22:22 Gość portalu: tsbg napisał(a): > tyle że inni łącznie z mordercą mają jeszcze szanse się zmienić , a Paweł > takiej szansy już nie ma . Może i dobrze, mógłby się zmienić na gorsze i zamiast noża używać granatów albo bomb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsbg [...] IP: *.bezlicznika.pl 15.10.04, 10:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: głupku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 00:15 Może się zmienię na gorsze ale i wtedy nie będę nawet w połowie takim bandytą jak wasz bohaterski nożownik. Póki mordują się między sobą to mały problem, gorzej kiedy atakują uczciwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsbg [...] IP: *.krakow.sint.pl 16.10.04, 15:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: głupku IP: *.crowley.pl 17.10.04, 02:02 Gość portalu: tsbg napisał: > Paweł jak miał 15 lat zmarł mu ojciec > ale jeteś za głupi i za mało wiesz żeby wyobrazić sobie jak to może odbić się > na psychice i zachowaniu To smutne, ale nie tłumaczy niczego. Ludziom czasem umiera ktoś bliski i nie zaczynają pod wpływem tego walczyć w bandyckich bojówkach. Trzeba było mu wtedy pomóc, powstrzymać przed stoczeniem się a nie teraz się mądrzyć. > Więc skończ szczekać i uszanuj śmierć człowieka Przestańcie robić z niego bohatera walk kibicowskich a wtedy najlepiej uszanujecie jego pamięć. Zabijanie jest złe bez względu na klubowe barwy mordercy! Ciszej nad tą trumną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsbg Re: głupku IP: *.bezlicznika.pl 17.10.04, 20:18 Ja go nie znałem . Dobrze że zrozumiałeś że zabijanie bojówkarzy to nie wyjście z sytuacji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salcon Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.autocom.pl 12.10.04, 21:44 najłatwiej oskarżyć niewinnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Cracovi Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: w3cache.* / *.2-0.pl 13.10.04, 20:06 TRZEBA BYĆ WYJĄTKOWYM FRAJEREM ŻEBY TAK SIĘ POŚWIĘCAĆ DLA 11 GŁUPOLI GONIĄCYCH ZA PIŁKĄ PO BOISKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:21 Co za czasy nadeszły . Kiedys to kibice mieli swój kodeks którego przestrzegali , zdarzały sie bójki ale na piesci , taka honorowa bójka , obiło sie komuś buzke i na tym sie kończyło . A teraz tacy odwazni i z nozami gonią tez mi wielka odwaga jak jest taki madry to niech na pięsci udowodni kto jest lepszy , bo wiadomo , że miedzy kibicami były bójki i będa ale zeby z nozem latać to jest dla mnie kompletny brak honoru i totalne tchórzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzysta 2005. Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:05 Witaj Kundzia, a moze wiesz, czy ten "wychowawca" kl. IIB, ktory zamiast wychowywac, zamiescil teskny nekrolog w "DZIENNIKU POLSKIM" po zgonie Pawla Ostrowskiego - nadal pracuje? U nas w XIII LO takich "wychowawcow" brakuje. Szkoda, bo nikt nam nie pozwala chodzic z nozami i kastetami na lekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczen Re: Lider pseudokibiców Cracovii podejrzany o zab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:20 Ja rowniez bede zdawal mature i wiem, ze w naszym XXIV LO, w klasie II b, wychowawca nie sparawdza, czy nozownicy wnosza w teczkach np. siekiery, bo kastet mozna ukryc wszedzie. Narkotyki rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś