Gość: spacerowicz IP: *.blich.krakow.pl 13.10.04, 22:41 to dzisiaj wyczytałem na Bulwarach i to tuż pod Wawelem nie potrafie tego skomentowac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gretaa była... 13.10.04, 22:50 kiedyś piosenka: "płynie Wisła , płynie po polskiej Krainie...i coś tam dalej.. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: była... 13.10.04, 23:40 Na Mogilskiej widziałem "Łowcy Żydów" tez trudno to skomentowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtulo Re: była... IP: *.veranet.pl 14.10.04, 00:15 Jeszcze jedna piosenka była,zwiazana z pływaniem,czy płynięciem raczej: Okręt mój płynie dalej,gdzieś tam Serce masz popękane,chce bić Nie ma Cię i nie było.... Nie pamiętam kto to grał,dość ostre,gitarowe. Odpowiedz Link Zgłoś
stary71 Re: była... 14.10.04, 00:38 gretaa napisała: > [była]kiedyś piosenka: "płynie Wisła , płynie po polskiej Krainie...i coś tam dalej. ---------------- Było tak: "Płynie Wisła, płynie po polskiej krainie, po polskiej krainie Zobaczyła Kraków, pewnie go nie minie (bis) Zobaczyła Kraków, wnet go pokochała, wnet go pokochała A w dowód miłości wstęgą opasała (bis). Piosneczka stara, spiewana na melodię krakowiaka, bardzo udatnego. Niestety, nie mam możliwości tą drogą napisania nut. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: "Witajcie w krainie, gdzie Wisła ginie" 14.10.04, 00:54 To kopia napisu z Tbilisi. Odpowiedz Link Zgłoś