Dodaj do ulubionych

hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krakowie?

22.10.04, 03:25
No powiedzcie prosze:). Gdyby nagle finanse sie znalazly i taka ochota, to w
ktorym miejscu Krakowa chcielibyscie osiasc? Gdzie sa takie rejony bardzo
pozadane? A moze juz tam jestescie i zyjecie? Podzielcie sie doswiadczeniami
i opiniami:).

Pozdrawiam serdecznie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako IP: *.comnet.krakow.pl 22.10.04, 04:48
      Gdybym mi się finansowo polepszyło to napewno nie mieszkałbym w Krakowie, tylko
      jego okolicy
      • Gość: TGIF Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 22.10.04, 07:44
        Tylko Stare Miasto!
    • Gość: eeeee Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako IP: *.server.ntli.net 22.10.04, 09:29
      o kocham salwator bo nie od kamieni przykroscim doznal lecz od zywych ludzi!
    • Gość: estege Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako IP: *.motorola.com 22.10.04, 09:48
      Polana Żywiecka, ewentualnie ulica Obozowa. Bardzo spokojnie, pięknie, dużo zieleni.
    • frustrat Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako 22.10.04, 10:10
      tylko Kurdwanów!!
    • ragtime_r Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako 22.10.04, 10:14
      a ppewnością salwator, z pewnością okolice 1) plac na stawach lub 2) ul Gontyny
      z widokiem na tatry...
      • frustrat Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako 22.10.04, 10:15
        Żartujesz!! Tylko Wysłouchów, Halszki ewentualnie Bojki!!
        Bo Kordiana już odpada:)
        • ragtime_r Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako 22.10.04, 10:17
          eeeee to tak daleko od centrum...
          • frustrat Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako 22.10.04, 10:17
            no co Ty!!! tylko 40 min. samochodem!
            • ragtime_r Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako 22.10.04, 10:19
              hmmm czyli dopada spacer z rynku do domku na piechtę...
              • frustrat Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako 22.10.04, 10:19
                o bardzo przepraszam na butach jestem za 30 min!!
                • ragtime_r Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako 22.10.04, 10:20
                  czekaj, czakaj... coś mi nie pasi...
                  • frustrat Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako 22.10.04, 10:21
                    co?
            • ragtime_r a jak samochód się zepsuje?, a mpk zastrajkuje? 22.10.04, 10:19
              kto Cię będzie nosił, hę, no kto?
              • frustrat Re: a jak samochód się zepsuje?, a mpk zastrajkuj 22.10.04, 10:21
                30 min!!!!!!! na butach!
                • ragtime_r Re: a jak samochód się zepsuje?, a mpk zastrajkuj 22.10.04, 10:21
                  którędy? coś mi się to nie widzi
                  • ragtime_r Re: a jak samochód się zepsuje?, a mpk zastrajkuj 22.10.04, 10:23
                    chyba że ty jesteś R. Korzeniowski.. co?
                  • frustrat Re: a jak samochód się zepsuje?, a mpk zastrajkuj 22.10.04, 10:23
                    Rynek - Grodzką do Krakowskiej, dalej Kalwaryjską do Matecznego, później takim
                    przelazem do Tischnera, bez nowy most, do Stojałowskigo i już Kurdwanów:)
                    30 min z zapasem na wytarcie butów:)
                    • ragtime_r Re: a jak samochód się zepsuje?, a mpk zastrajkuj 22.10.04, 10:25
                      hmmm może... ale wciąż to dziwnie dla mnie brzmi...
                      btw. chyba coś bardzo się rozbudował Kurd. ostatnio, prawda?
                      • frustrat Re: a jak samochód się zepsuje?, a mpk zastrajkuj 22.10.04, 10:27
                        tak:) bo wszyscy chcę tu mieszkać:) i zadresienie we związku z tym znacząco
                        spada!
                        • ragtime_r Re: a jak samochód się zepsuje?, a mpk zastrajkuj 22.10.04, 10:30
                          powaga? wiesz ja pamiętam Kurdwanó sprzed paru ładnych laty, kiedy raczej
                          strach było spauszczac się tam po zmroku..
                          • frustrat Re: a jak samochód się zepsuje?, a mpk zastrajkuj 22.10.04, 10:36
                            Nie żartuję, teraz.. wg mnie Kurdwanów jest w miarę bezpieczny, nie jest
                            piękny, nie ma tu co robić ale łażę po nim z piesem kilka razy dziennie -
                            czasem nawet we wstanie wskazującym i NIGDY nikt o nic mnie nie prosił:)
                            Natomiast na Kazimierzu pare razy poproszono mnie o portfel:)
                            • ragtime_r Re: a jak samochód się zepsuje?, a mpk zastrajkuj 22.10.04, 10:39
                              tia... kazimierz... wszyscy wiem o co chodzi i kto taką kasę trzepie z cudzych
                              portfeli, a potem się chali ile to zarabia :)))))
                              a tak poważnie, to mnie podbudowałeś tym Kurdwanowem, osobiście jestem za
                              tempieniem tych chołot osiedlowych ( huta, cegielniane, ruczaj itp)
                              • ragtime_r sorry TĘPIENIEM - of kors - literówka. 22.10.04, 10:40

• ragtime_r sorry TĘPIENIEM - of kors - literówka. 22.10.04, 10:40
    • zielonki Re: hmmm... najlepiej za Krakowem. 22.10.04, 11:41
      Nabiera sie wtedy perspektywy.
      • lotoss Re: hmmm... najlepiej za Krakowem. 22.10.04, 16:11
        Tak, wiem gdzie jest Kurdwanow, ale nie wydaje mi sie zeby to bylo najlepsza
        lokalizacja;). Raczej mialam na mysli ciche i przytulne miejsce gdzies blizej
        centrum.
        Dziekuje za wszystkie propozycje i chetnie poczytam i dowiem sie o nastepnych.

Pozdrawiam:)
        • krzyk10 Re: hmmm... najlepiej za Krakowem. 22.10.04, 16:25
          Koleś z Kurdwanowa, przesadziłeś z tymi 30 minutami. Trasa ok, ale to zabiera
          jakąś godzinę. Wiem, bo chodziłem dawno temu, gdy MPK strajkowało.
          • Gość: Dąbie Re: hmmm... najlepiej za Krakowem. IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.10.04, 00:17
            najlepsze to są i tak moje Dąbie - wszędzie blisko M1 i Plaza pod bokiem, do
            Wisły rzut kamieniem, do Parku jakieś 10 minut

a jak ktoś chce do centrum to 10 min tramwajkiem, albo 20 per pedes i jest pod
            Pocztą

supcio po prostu :)
            • Gość: TGIF Re: hmmm... najlepiej za Krakowem. IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 23.10.04, 07:33
              Panowie my tu mowimy o ludziach ktorych stac na szofera i limo albo taxi.
    • Gość: Krystyna Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako IP: *.net.autocom.pl 23.10.04, 12:43
      Długo długo za najbardziej wymarzone miejsce uznawano Wolę Justowską. Teraz
      ceny działek tam wyraźnie spadły w stosunku do dawniejszych czasów. Ciasno i
      beznadziejny dojazd.

Drożej kupisz działkę na Ruczaju lub w Bronowicach niż na Woli.
    • columbia Tylko Krowodrza!!! 23.10.04, 12:54
      • columbia Re: Tylko Krowodrza!!! 23.10.04, 13:09
        ...dużo zieleni, blisko do Rynku...
        • luckystrike Re: Tylko Krowodrza!!! 25.10.04, 11:56
          powiem więcej: Nowa Wieś
    • metiowiec Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako 23.10.04, 12:59
      Moim wymarzonym miejscem zamieszkania była by ta ulica koło starego Kina Wanda
      teraz klubu Ilusion a jakiejs kamienicy ma ten neipowtarzalny klimat ale to
      rzecz gustu.pozdrawiam
      • lotoss Re: hmmm... gdzie najprzyjemniej mieszkac w Krako 23.10.04, 22:16
        Zwykle stare kamienice sa w zlym stanie technicznym i maja zagmatwana sytuacje
        przynaleznosci.
        ... pamietam jedno mieszkanie gdzies na ulicy Krupniczej, chyba... sufit wysoko
        jak cholera, na scianach ogromne obrazy i stol tez byl ogromny jak szafa;),
        malutka nie bylam wiec chyba tak tam wlasnie bylo po prostu...

Bardzo dziekuje za wszystkie typy i propozycje... sprawdzam i notuje:).
        Ja rowniez uwielbiam klimatycznie, ale chcialabym tez zeby bylo praktycznie i
        wygodnie...

• lotoss Krowodrza 23.10.04, 22:32
          Prosze powiedzcie mi, ktore dzielnice wchodza w skald starej Krowodrzy?
          • columbia Re: Krowodrza 23.10.04, 22:36
            stara Krowodrza jest obecnie częścia współczesnej Krowodrzy...dokładnie nie
            wiem, jak przebiegały jej granice...
          • kociak.23 Re: Krowodrza 27.10.04, 10:04
            lotoss napisała:

> Prosze powiedzcie mi, ktore dzielnice wchodza w skald starej Krowodrzy?

Dzielnica V miasta Krakowa zajmuje teren o powierzchni 525 ha, a zakreślają ją
            ulice: Kamienna , al. Słowackiego i al. Mickiewicza od wschodu, al. 3 Maja,
            Piastowska i Wały Rudawy od południa; Odlewnicza, Armii Krajowej, Mydlnicka i
            Głowackiego stanowią granicę zachodnią, a tory kolejowe - północną.
            Katastralnie teren naszej dzielnicy obejmuje Czarną Wieś, Nową Wieś, część
            Łobzowa i Krowodrzy oraz niewielki skrawek Zwierzyńca - obszar ogródków
            działkowych między Rudawą a ul. Mydlnicką.
    • morfinka_12 Do admina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 26.10.04, 12:18

• lotoss Re: Do admina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 26.10.04, 16:30
        Admin wie cos na temat Krowodrzy?:)
        O co chodzi Morfinka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka