Dodaj do ulubionych

Czego nie ma w przewodniku, a co warto obejrzeć ?

23.04.02, 12:41
Podczas kolejnych wizyt w Krakowie obejrzałem wszystko co jest opisane w kilku
przewodnikach. Co warto obejrzeć, a co nie jest opisane ?
( Nowa Huta jest w przewodniku ).
Obserwuj wątek
    • Gość: mtq Re: Czego nie ma w przewodniku, a co warto obejrzeć ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 13:59
      Witaj sloggi,

A co mniej więcej i w jakim przewodniku jest opisane? Twoje pytanie jest trochę za mało
      sprecyzowane, Masz przewodnik kieszonkowy, czy np. Explorera? Napisz nam trochę więcej.

A np. Ogród Botaniczny jest?
      • sloggi Re: Czego nie ma w przewodniku, a co warto obejrzeć ? 23.04.02, 14:01
        Jest.
        Ja mam kilka przewodników.
        Chodzi mi o ciekawostki i rzeczy, które ludziska prywatnie uważają, za godne
        zobaczenia.
        • Gość: KZ Re: Czego nie ma w przewodniku, a co warto obejrzeć ? IP: *.poz-wok.leased-e.ids.pl 23.04.02, 14:10
          doprawdy sloggi mnie zadziwiasz, pokaze tobie Kraków taki jakiego nie ma w
          przewodnikach, bo miast oto nie tylko zabytki, to przedewszystkim ludzie. Sam
          sie przekonasz
        • Gość: mtq Re: Czego nie ma w przewodniku, a co warto obejrzeć ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.04.02, 14:21
          Nie wiem co Ci polecić. Na pewno wszystkie parki (Jordana, Decjusza, Skałki Twardowskiego) i Las są
          w przewodniku. Kopce wszystkie też na pewno są. Proponuję przejść się codziennie po WSZYSTKICH
          uliczkach Starego Miasta i Kazimierza. Codziennie, zawsze zauważy się coś nowego, następnego dnia
          bedzie się chciało tam wrócić i zobaczy się coś jeszcze ciekawszego...Albo po prostu siedzieć w
          kawiarenkach na Rynku, patrzyć na ludzi i... nic nie robić. Proponuję też spacer po wałach rzeki
          Rudawy i po Bulwarach Nadwiślanych (chociaż też są w przewodniku :-). Może coś mi się przypomni, to
          dopiszę.
          • Gość: andr Re: Czego nie ma w przewodniku, a co warto obejrzeć ? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 16:51
            W Krakowie warto po prostu byc. Najlepiej przysiasc sie gdzies na Rynku i nic
            nie robic. Wypic kawe, porozmyslac i cieszyc sie ze czas tak wolno plynie.
          • Gość: Newport Burdele IP: 2.4.STABLE* / 142.216.63.* 26.04.02, 16:08
            W Krakowie jest sporo fajnych burdeli, polecam "Casablanca" na Woli Justowskiej
            i "Pussy Cat" kolo Brodowicza. Dziewczyny fajne, glownie polki, pare azjatek.
            Dla kazdego cos milego. Tego nie ma w zadnym przewodniku.
    • Gość: Krakfan Re: Czego nie ma w przewodniku, a co warto obejrzeć ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 15:03
      A może nie byłeś w Tyńcu i na Bielanach?
      Ale na pewno byłeś :)
      • Gość: peteen Re: Czego nie ma w przewodniku, a co warto obejrzeć ? IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 17:20
        forty ( liczne ! ), dwory ( matejki w krzesławicach, w braniewicach,
        białoprądnicki ), kino mikro ( ukochany antyk ), kawiarnię rio (jw., tyle że
        śmierdzi petami ) - tych miejsc są tony !
        :)))
        PS. przyjedź na majówkę, podpowiemy ci chórem
        • Gość: kiwi Re: Czego nie ma w przewodniku, a co warto obejrzeć ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 20:58
          Nie wiem czy widziałeś końskie pogotowie ?? Jest to na pewno coś unikatowego!
          Kiedyś na ul Floriańskiej wycieczka turystów z Azji masowo robiła sobie
          zdjęcia podczas pracy pana Piątka, przy sprzątaniu końskich "kuleczek"
    • separatysci_limanowscy Re: Czego nie ma w przewodniku, a co się czuje... 23.04.02, 21:30
      Żaden przewodnik nie odda krakowskiego smrodu.
      • gert Re: Czego nie ma w przewodniku, a co się czuje... 26.04.02, 16:00
        Został po separatystach? Byliście?
        Cholera, że też nikt mnie nie uprzedził.
      • mupasz Re: Czego nie ma w przewodniku, a co się czuje... 26.04.02, 16:43
        NIE MOZE ODDAC GO PELNA WONIA BO WASZ LIMANOWSKI GO ZABIJA !!!!!!!!!!1
        • separatysci_limanowscy Re: Czego nie ma w przewodniku, a co się czuje... 26.04.02, 18:20
          Oddychać w Krakowie?! Jak?!
          Chyba przez maskę przeciwgazową, która jednak nic nie pomoże na zaduch
          intelektualny.
    • Gość: eeeeeeee niestety IP: *.gw.ip.pl 26.04.02, 22:36
      niestety krakow to nie paryz i choc jest ladnym i milym do mieszkania miastem
      to dwa dni to az za duzo by poznac wszystkie jego zabytkowe atrakcje......

a jesli chodzi o ludzi , puby i dyskoteki.... no coz ... na calym swiecie i w
      kazdym miescie jest ich pelno i nie widze powodu dlaczego akurat te krakowskie
      mialyby byc najciekawsze.......
      • Gość: Zbigniew Re: niestety IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 22:38
        Gość portalu: eeeeeeee napisał(a):

> niestety krakow to nie paryz i choc jest ladnym i milym do mieszkania miastem
        > to dwa dni to az za duzo by poznac wszystkie jego zabytkowe atrakcje......
        >
        > a jesli chodzi o ludzi , puby i dyskoteki.... no coz ... na calym swiecie i w
        > kazdym miescie jest ich pelno i nie widze powodu dlaczego akurat te krakowskie
        > mialyby byc najciekawsze.......

Chyba nigdy nie byłeś w Krakowie:)))
        Aaaa skąd jesteś?
        • Gość: skks Re: niestety IP: *.muszyny.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 14:54
          Ciekawostki, przynajmniej ja tak uważam:
          Delta Białuchy,
          Huta Sędzimira,
          Swoszowice,
          Niektóre kamienice na Osiedlu Oficerskim/ i ich historie/,
          Bulwary Wiślane - ale nie te obok Wawelu i Kaźmirza, a właściwie to cały brzeg
          Wisły,
          Ryby w Wiśle.
          Wawel ale ten nie z przewodników tylko zdobyte zwiedzanie - trudne ale możliwe,
          :-))) skks
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka