Dodaj do ulubionych

TBS na Załuskich

IP: *.ists.pl / *.ists.pl 23.10.04, 23:20
Czy ten tbs kiedykolwiek powstanie??? Czy ruszą z budową? Czy ktoś coś wie!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: frutis Re: TBS na Załuskich IP: *.agh.edu.pl 24.10.04, 11:25
      Rok temu zbierali chętnych, na 1 budynek mają komplet, oups, maja jeszcze jedno
      mieszkanie 70m2. Drugi budynek w powijakach. Dzwonię do nich średnio co 2 tyg i
      ciągle to samo. Nie dostali kredytu z KFMu. Czy dostaną? Nie wiadomo.
      Najgorsze, że TBSów buduje się mniej i mniej i mniej.
      • Gość: k&a Re: TBS na Załuskich IP: 62.233.210.* 24.10.04, 11:47
        Łączymy się z Wami w bólu :) My też czekamy od ubiegłego roku i momentami tracimy nadzieję, że ta budowa ruszy. Pamiętamy jak dziś, jak pracownicy w okolicach wakacji zapewniali na 1000 % , że do końca tego roku muszą rozpocząć budowę... Okazuje się, że podają różne powody nierozpoczynania - brak pozwolenia na budowę, problemy z własnością działki, brak planu zagospodarowania przestrzennego, nieotrzymanie kredytu - dziwne.
    • Gość: micek Re: TBS na Załuskich IP: *.kwp / 212.244.242.* 26.11.04, 11:59
      Właśnie dziś dowiedziałem się, że budowa bloku przy ul. Załuskich rozpocznie
      się na 100 % w marcu 2005 roku. Pani, która udzieliła mi tej informacji mówiła,
      że wczoraj otrzymała informacje od Pani Prezes. Powiedziała to z pełnym
      przekonaniem i dość wiarygodnie. Na pytanie czy powstanie tylko jeden blok
      odpowiedziała, że prawdopodobnie dwa, gdyż Prezes ma w przyszłym tygodniu
      dokupić ostatnią działkę. Dodatkowo powiedziała również, że w Urzędzie Miasta
      złożony jest komplet dokumentów koniecznych do wydania pozwolenia na budowę.
      Powiedziała także, że na pewno dotrzymają terminu oddania (mieszkań II - III
      kwartał 2006). Czy ktoś również słyszał takie informacje? Proszę o odpowiedź.
      • Gość: k&a Re: TBS na Załuskich IP: *.zax.pl / *.zax.pl 29.11.04, 16:05
        Nie, nie słyszałem podobnych informacji, ale wersji że coś na 100% w tym TBS-e słyszałem juz wiele razy i tak czekam już dwa lata.
        P.S. W pierwszej wersji tej 100% -wej powinienem sie juz wprowadzac :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka