Dodaj do ulubionych

czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow

IP: *.wp.mil.pl 24.04.02, 22:45
byl zakorokowany? To albo strasznie male miasto jest albo RMF jakas propagande
sieje. Podobno korki byly dlatego ze premier przyjechal i byl mecz Wisly z
WIELKA LEGIA. To macie chyba strasznie waskie ulice jak to jest prawda. Moze
teraz strajki powinny sie zaczac odbywac co tydzien w innym miescie niz KOCHANA
STOLICA
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 22:48
      Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> byl zakorokowany? To albo strasznie male miasto jest albo RMF jakas propagande
      > sieje. Podobno korki byly dlatego ze premier przyjechal i byl mecz Wisly z
      > WIELKA LEGIA. To macie chyba strasznie waskie ulice jak to jest prawda. Moze
      > teraz strajki powinny sie zaczac odbywac co tydzien w innym miescie niz KOCHANA
      >
      > STOLICA

Korki były większe niż zwykle to prawda, ale bez przesady jechać się dało.
      Najprawdopodobniej winien był deszcz, gdyż nie nawykli to takiej
      pogody "niedzielni" kierowcy wyjechali na ulice (przecież już po zimie:)))
      • Gość: Lukasz Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.wp.mil.pl 25.04.02, 00:39
        czyli RMF zaczyna prowadzic beznadziejna propagande. No coz tak tez myslalem bo
        pare razy bylem w Krakowie i cos mi nie pasowalo zeby przez te wydarzenia
        miasto stanelo w korku. No ale RMF radio niby pozadne tak donioslo ale jak
        widac parafrazujac stare przyslowei "radio klamie":))
        • Gość: PROKOCIM Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.client.attbi.com 25.04.02, 01:02

> czyli RMF zaczyna prowadzic beznadziejna propagande. No coz tak tez myslalem bo
          >
          > pare razy bylem w Krakowie i cos mi nie pasowalo zeby przez te wydarzenia
          > miasto stanelo w korku. No ale RMF radio niby pozadne tak donioslo ale jak
          > widac parafrazujac stare przyslowei "radio klamie":))

Jak widac to: jestes zwyklym chamem, niedouczonym palantem. Caly swiat wie ze
          byles w : Krolewskim, Stolecznym miescie Krakowie.
          Jedyna i prawdziwa stolica Polski: warwiesniacki chamie.
          • Gość: mafiu99 Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.ee.Princeton.EDU 25.04.02, 04:18
            nic dodac nc ujac

Pozdrawiam wszystkich mieszkancow stolecznego miasta Krakow!
            • Gość: PROKOCIM Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.client.attbi.com 25.04.02, 23:17
              Gość portalu: mafiu99 napisał(a):

> nic dodac nc ujac
              >
              > Pozdrawiam wszystkich mieszkancow stolecznego miasta Krakow!

Dziekuje i na wzajem.
          • Gość: :(((( Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 07:27
            Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):

> Gość portalu: Lukasz napisał(a):
            >
            > > czyli RMF zaczyna prowadzic beznadziejna propagande. No coz tak tez myslal
            > em bo
            > >
            > > pare razy bylem w Krakowie i cos mi nie pasowalo zeby przez te wydarzenia
            > > miasto stanelo w korku. No ale RMF radio niby pozadne tak donioslo ale jak
            >
            > > widac parafrazujac stare przyslowei "radio klamie":))
            >
            > Jak widac to: jestes zwyklym chamem, niedouczonym palantem. Caly swiat wie ze
            > byles w : Krolewskim, Stolecznym miescie Krakowie.
            > Jedyna i prawdziwa stolica Polski: warwiesniacki chamie.

Zwłaszcza prokocim jest bardzo królewski a jeszcze bardziej stołeczny PFFF!:(((
            • Gość: Lukasz Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.wp.mil.pl 25.04.02, 10:06
              krolewskim-stolecznym miastem to Krakow byl bo teraz to moze i taki tytul nosi
              ale jak widac czesc mieszkancow jest jak wprost spod Prokocimia.
              • Gość: PROKOCIM Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.client.attbi.com 25.04.02, 23:24

> krolewskim-stolecznym miastem to Krakow byl bo teraz to moze i taki tytul nosi
                > ale jak widac czesc mieszkancow jest jak wprost spod Prokocimia.

To chyba logiczne, debilu. Skoro Prokocim jest czescia Krakowa to czesc Krakowian
                jest z Prokocimia.
            • Gość: PROKOCIM Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.client.attbi.com 25.04.02, 23:18
              Gość portalu: :(((( napisał(a):

> Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Lukasz napisał(a):
              > >
              > > > czyli RMF zaczyna prowadzic beznadziejna propagande. No coz tak tez m
              > yslal
              > > em bo
              > > >
              > > > pare razy bylem w Krakowie i cos mi nie pasowalo zeby przez te wydarz
              > enia
              > > > miasto stanelo w korku. No ale RMF radio niby pozadne tak donioslo al
              > e jak
              > >
              > > > widac parafrazujac stare przyslowei "radio klamie":))
              > >
              > > Jak widac to: jestes zwyklym chamem, niedouczonym palantem. Caly swiat wie
              > ze
              > > byles w : Krolewskim, Stolecznym miescie Krakowie.
              > > Jedyna i prawdziwa stolica Polski: warwiesniacki chamie.
              >
              > Zwłaszcza prokocim jest bardzo królewski a jeszcze bardziej stołeczny PFFF!:(((

Mikos, jestem zwykla gnida.
              • mikolaj7 Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow 26.04.02, 18:57

> Gość portalu: :(((( napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: Lukasz napisał(a):
                > > >
                > > > > czyli RMF zaczyna prowadzic beznadziejna propagande. No coz tak
                > tez m
                > > yslal
                > > > em bo
                > > > >
                > > > > pare razy bylem w Krakowie i cos mi nie pasowalo zeby przez te w
                > ydarz
                > > enia
                > > > > miasto stanelo w korku. No ale RMF radio niby pozadne tak donios
                > lo al
                > > e jak
                > > >
                > > > > widac parafrazujac stare przyslowei "radio klamie":))
                > > >
                > > > Jak widac to: jestes zwyklym chamem, niedouczonym palantem. Caly swia
                > t wie
                > > ze
                > > > byles w : Krolewskim, Stolecznym miescie Krakowie.
                > > > Jedyna i prawdziwa stolica Polski: warwiesniacki chamie.
                > >
                > > Zwłaszcza prokocim jest bardzo królewski a jeszcze bardziej stołeczny PFFF
                > !:(((
                >
                > Mikos, jestem zwykla gnida.

to fakt, ze nia jestes, a tak w ogole to nie ja pisalem,
                popatrz na moje i jego ip.
          • Gość: Zbigniew Korki wd RMF-u:)) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 18:34

>
            > em bo
            > >
            >
            >

Wracałem ze świątk wielkanocnych w poniedziałek. Słuchałem RMF-u cały czas w
            samochodzie, oczywiście co 15 min. raport o sytuacji na polskich drogach. "Tu
            Bartek jestem na trasie Warszawa - Gdańsk w miejscowości A.... ruch duży, lae
            wieczorem ma być większy" A na drodze puuuuuuuuuuuuuusto prawie żadnych
            samochodów tak szybko tej trasy w żadną zwykłą niedzielę nie przejechałem.
            No cóż ale radiowcy przez kilka tygodni przygotowywali się każdy reporter
            wiedział w jakiej miejscowości ma być oczywiście helikopter latał:))) Jak już
            tyle sił i pieniędzy zainwestowali to musieli działa dokończyć. A korków nie było
            w ogóle:)))))

Raz na TVN w kolejny "korkowy dzień" w czasie faktów jakaś reporterka stała na
            najbardziej zatłoczonej trasie w Polsce czyli zakopiance i podczas jej
            półminutowej paplaniny nie przejechał żaden samochód. Było po prostu
            puuuuuuuuuuuusto:))))))))))) Ale się wtedy uśmiałem

Pozdrawiam
            • kuba203 Re: Korki wd RMF-u:)) 25.04.02, 19:11
              Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Raz na TVN w kolejny "korkowy dzień" w czasie faktów jakaś reporterka stała na
              > najbardziej zatłoczonej trasie w Polsce czyli zakopiance i podczas jej
              > półminutowej paplaniny nie przejechał żaden samochód. Było po prostu
              > puuuuuuuuuuuusto:))))))))))) Ale się wtedy uśmiałem

Co długi weekend, czy jakieś święta, to wiadomo, że jedną z głównych informacji w
              serwisach w telewizji będzie to, że Polacy masowo wyjechali na urlop i drogi są
              zakorkowane. Oczywiście te "rewelacje" zawsze są opatrzone stosownymi zdjęciami,
              zrobionymi kilka lat temu na jednej z ulic Warszawy, przynajmniej w
              jedynkowych "Wiadomościach" są to zawsze te same zdjęcia. Żenada.
          • Gość: mikolaj7 Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 20:40

>
            > em bo
            > >
            >
            >

jakis ty jest mocny w gebie... idz do swojej kasi, wracaj na
            wies pod szikago i tam lecz swoje kompleksy nieudanego
            zycia.

mafiu99 tez. chyba, ze on jakos bezwiednie poparl cala
            wypowiedz PROKOCIMIA, nie zwracajac uwagi na chamskie
            teksty...
            • Gość: PROKOCIM Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.client.attbi.com 25.04.02, 23:27
              Gość portalu: mikolaj7 napisał(a):

> Gość portalu: PROKOCIM napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Lukasz napisał(a):
              > >
              > > > czyli RMF zaczyna prowadzic beznadziejna propagande. No coz tak tez m
              > yslal
              > > em bo
              > > >
              > > > pare razy bylem w Krakowie i cos mi nie pasowalo zeby przez te wydarz
              > enia
              > > > miasto stanelo w korku. No ale RMF radio niby pozadne tak donioslo al
              > e jak
              > >
              > > > widac parafrazujac stare przyslowei "radio klamie":))
              > >
              > > Jak widac to: jestes zwyklym chamem, niedouczonym palantem. Caly swiat wie
              > ze
              > > byles w : Krolewskim, Stolecznym miescie Krakowie.
              > > Jedyna i prawdziwa stolica Polski: warwiesniacki chamie.
              >
              > jakis ty jest mocny w gebie... idz do swojej kasi, wracaj na
              > wies pod szikago i tam lecz swoje kompleksy nieudanego
              > zycia.
              >
              > mafiu99 tez. chyba, ze on jakos bezwiednie poparl cala
              > wypowiedz PROKOCIMIA, nie zwracajac uwagi na chamskie
              > teksty...

A przepraszam, kto chce mnie przejechac na Pradniku?
              Cham Mikos.
          • Gość: Marcin Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 21:11
            Troche kultury prosze ...
            • mikolaj7 Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow 27.04.02, 21:14
              Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Troche kultury prosze ...

PROKOCIM i kultura?

moze jeszcze separatysta i Krakow?

to sa antagonizmy, te pojecia sie wykluczaja!
        • kuba203 Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow 25.04.02, 16:48

> czyli RMF zaczyna prowadzic beznadziejna propagande. No coz tak tez myslalem bo
          >
          > pare razy bylem w Krakowie i cos mi nie pasowalo zeby przez te wydarzenia
          > miasto stanelo w korku.

Tak samo kiedyś powiedzieli, że z powodu opadów śniegu krakowskie tramwaje nie
          wyjechały z zajezdni, i ludzie godzinami stali na przystankach. Bzdura, jakich
          mało, taki przypadek nigdy nie miał w Krakowie miejsca (no chyba, że -dziesiąt
          lat temu), sam jechałem tego dnia tramwajem.
          Jaki z tego wniosek?
          Nie słuchać RMFu.
        • Gość: Marcin Re: czy to prawda co mowia w RMF ze dzis caly Krakow IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 21:13
          Nie pierwszy raz. W tym roku dwa razy bylem na nartach i jezdzilem na prawie pustych stokach tylko dzieki akcji RMF. Raz zaraz po Nowym Roku, kiedy mocniej posypalo i "zakopianka" byla ciezko przejezdna przez dwa dni, ale RMF przez tydzien trabil o problemach. Drugi raz w dzien wystepow Malysza w Zakopanem. Tez mialo byc tragicznie. I bylo pusciej niz w normalny weekend... Wiesci RMF trzeba zawsze podzielic przez pol.
    • separatysci_limanowscy Wioska Kraków jest tak ciasna, że... 25.04.02, 18:27
      ... wystarczy parę samochodów i już jest całkowicie zakorkowana.
      • Gość: KRAKUS Re: Ulice IP: *.bci.net.pl 25.04.02, 22:58
        Fakt, ulice w samym zabytkowym centrum sa ciasne, ale tak jest w szedzie, Praga,
        Budapeszt etc. W innych miejscach miasta sa trzy, cztery, a nawet piec pasow
        jedna stone. To chyba wystarczy? Wczoraj na dodatek byly jeszcze demonstarcje na
        ulicach Grodu kraka - hutnikow i spora pikieta przeciw premierowi, do tego trzeba
        bylo zabezpieczyc i obstawic miejsca pobytu premiera i kilku ministrow z jego
        zlodziejskiego rzadu oraz zabezpieczyc teren stadionu gdzie bylo ponad 11 tysiecy
        widzow. policja byla nie tylko z Krakowa, ale i Tarnowa, N.Sacza Rzeszowa czy
        Kielc + warszawska co przybyla z kibicami. Korki byly glownie na trasach
        przejazdow kolumn policyjnych, ale rzeczywiscie rmf przesadzalo, zreszta nie
        pierwszy raz podgrzewaja atmosfere na sile, szukaja sensacji.
        • Gość: PROKOCIM Re: Ulice IP: *.client.attbi.com 25.04.02, 23:35
          Gość portalu: KRAKUS napisał(a):

> Fakt, ulice w samym zabytkowym centrum sa ciasne, ale tak jest w szedzie, Praga
          > ,
          > Budapeszt etc. W innych miejscach miasta sa trzy, cztery, a nawet piec pasow
          > jedna stone. To chyba wystarczy? Wczoraj na dodatek byly jeszcze demonstarcje n
          > a
          > ulicach Grodu kraka - hutnikow i spora pikieta przeciw premierowi, do tego trze
          > ba
          > bylo zabezpieczyc i obstawic miejsca pobytu premiera i kilku ministrow z jego
          > zlodziejskiego rzadu oraz zabezpieczyc teren stadionu gdzie bylo ponad 11 tysie
          > cy
          > widzow. policja byla nie tylko z Krakowa, ale i Tarnowa, N.Sacza Rzeszowa czy
          > Kielc + warszawska co przybyla z kibicami. Korki byly glownie na trasach
          > przejazdow kolumn policyjnych, ale rzeczywiscie rmf przesadzalo, zreszta nie
          > pierwszy raz podgrzewaja atmosfere na sile, szukaja sensacji.

Zgadzam sie z panem. Radio musi podgrzewac sytuacje zeby utrzymac sie na rynku.
          Pamietam jak zaczynali w 1988 roku. Na poczatku byly transmisje muzyczne z radia
          francuskiego. Dopiero po kilku miesiacach zaczeli sie rozkrecac. Bylo fajnie (w
          tamtych czasach). Byli najlepszym radiem w Krakowie. Duzo muzyki, malo gadania.
          Niestety pozniej zaczeli sie zmieniac.
          • kuba203 Re: Ulice 26.04.02, 07:25

>
            > Zgadzam sie z panem. Radio musi podgrzewac sytuacje zeby utrzymac sie na rynku.
            > Pamietam jak zaczynali w 1988 roku. Na poczatku byly transmisje muzyczne z radi
            > a
            > francuskiego. Dopiero po kilku miesiacach zaczeli sie rozkrecac. Bylo fajnie (w
            >
            > tamtych czasach). Byli najlepszym radiem w Krakowie. Duzo muzyki, malo gadania.
            > Niestety pozniej zaczeli sie zmieniac.

Niestety, jak dla mnie teraz jest tam za dużo gadania, i to głupiego.
            Pewnie na początku byli najlepszym radiem, bo jedynym (nie licząc oczywiście
            satacji publicznych).
            • Gość: Lukasz o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na IP: *.wp.mil.pl 26.04.02, 09:35
              psy a szkoda bo nie ma juz dobrego, obiektywnego i co najwazniejsze rzetelnego
              Radia w tym kraju!
              • m.in Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na 26.04.02, 09:50
                kiedy rmf startował uczyłem się nocami do egzaminów
                wtedy to było jedyne radio nadające w nocy, ratowało mnie przed zaśnięciem
                teraz... no cóż...
                kolejni dziennikarze odeszli do wawy
                do Seksmisji pod Alwernią chyba sam prezes ze stazystami sie przeprowadzi
                • mupasz Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na 26.04.02, 16:52
                  m.in napisał(a):

> kiedy rmf startował uczyłem się nocami do egzaminów
                  > wtedy to było jedyne radio nadające w nocy, ratowało mnie przed zaśnięciem
                  > teraz... no cóż...
                  > kolejni dziennikarze odeszli do wawy
                  > do Seksmisji pod Alwernią chyba sam prezes ze stazystami sie przeprowadzi

ZGADZAM SIE MEC POSZEDL DO RADIOSTACJI JEST DYREKTOREM PROGRAMIWYM ROZPADLO SIE
                  MOZE TO I LEPIEJ DLA MNIE TO STRASZNY CHŁAM

• mikolaj7 Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na 26.04.02, 18:56

> psy a szkoda bo nie ma juz dobrego, obiektywnego i co najwazniejsze rzetelnego
                > Radia w tym kraju!

trojka. wprawdzie na o wiele zanizonym, ale ciagle
                przyzwoitym poziomie.
                • Gość: KRAKUS Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na IP: *.bci.net.pl 27.04.02, 09:59
                  Taj jak Wy czule wspominam czasy Radia Malopolska Fun, bo to wlasnie stad wzial
                  sie skrot RMF, o czym tylko nieliczni juz pamietaja.(sprostowanko Radio RMF
                  ruszylo na poczatku 1990 roku) Teraz, zdarza im sie klamac, kiedys jadac
                  samochodem widzialem jak ich reporter Balamaider,stal i przekazywal relacje z
                  jakiegos osiedla na koncu miasta,ze zdarzenia (tak zapowiedzieli reporterzy w
                  studio)a tak naprawde stal na Malym Rynku i jeszcze wyszedl z samochodu
                  reporterskiego, wiec mozna bylo uslyszec go w radiu i zobaczyc jak rusza ustami,
                  a na koncu relacji dodal ze z miejsca tragedii i sie przedstawil. Czy to jest
                  ok?

• kuba203 Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na 27.04.02, 15:00
                    Oczywiście, że nie jest. Nie byłoby w tym nic złego, ale po co w takim razie
                    dodawać, skąd mówi?
                    Mnie w tym radiu najbardziej wkurzyła cała afera sprzed roku, gdy odebrano im
                    koncesję na program lokalny. Tyle było różnych płaczów i oskarżeń na antenie,
                    że oto zabiera się ludziom serwisy drogowe i nie będą już wiedzieli, gdzie są
                    korki (tak jakby tylko RMF nadawał takie serwisy), a to, że inwazji mocy nie
                    będą mogli zrobić (tak jakby to kto inny, a nie oni miał w tym interes, żeby
                    coś takiego zorganizować, przecież to była promocja RMFu), itd. Tymczasem,
                    mogli oni dostać koncesję i nadawać program lokalny, tyle, że bez lokalnych
                    reklam. Oczywiście, nie ma w tym nic dziwnego, że nie chcieli takiej koncesji,
                    bo niby skąd by wzięli kasę na ten program i na reporterów lokalnych, ale mnie
                    zdenerwowało, że na antenie nie padło na ten temat ani jedno słowo, tylko cały
                    czas była gadanina o wzniosłej "misji" radia.
                    • mikolaj7 Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na 27.04.02, 15:58
                      dobrze, ze juz nie ma inwazji mocy. to bylo beznadziejne.
                      i zawsze zostawal cholerny burdel po tych tlumach.
                      • kuba203 Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na 27.04.02, 18:49
                        Zwłaszcza po ostatniej...
                  • Gość: PROKOCIM Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na IP: *.client.attbi.com 28.04.02, 17:37

> Taj jak Wy czule wspominam czasy Radia Malopolska Fun, bo to wlasnie stad wzial
                    >
                    > sie skrot RMF, o czym tylko nieliczni juz pamietaja.(sprostowanko Radio RMF
                    > ruszylo na poczatku 1990 roku) Teraz, zdarza im sie klamac, kiedys jadac
                    > samochodem widzialem jak ich reporter Balamaider,stal i przekazywal relacje z
                    > jakiegos osiedla na koncu miasta,ze zdarzenia (tak zapowiedzieli reporterzy w
                    > studio)a tak naprawde stal na Malym Rynku i jeszcze wyszedl z samochodu
                    > reporterskiego, wiec mozna bylo uslyszec go w radiu i zobaczyc jak rusza ustami
                    > ,
                    > a na koncu relacji dodal ze z miejsca tragedii i sie przedstawil. Czy to jest
                    > ok?

W wersji polskiej byc moze ruszylo dopiero w 1990 roku. Jednak retransmisja
                    francuskiego radia ruszyla w 1988 roku. Jestem tego pewny gdyz wtedy zrobilem
                    moje prawo jazdy. Bardzo czesto grali piosenke Ricka Astley (nie jestem pewny
                    nazwiska) "together forever". Byl to numer 1 w calej Europie w roku 1988.
                    Nadal pamietam to ich: la music, la (meju lub cos podobnego), fun,fun,fun radio.
                    Takze czeste pozdrowienia dla krakowskiego fun radio.
                    Fajnie bylo, wreszcie stacja radiowa z muzyka na okraglo a pozniej.....to juz
                    sami wiecie lepiej.
                    • Gość: Belami Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na IP: *.bn.krakow.pl 28.04.02, 19:06
                      Nie wiem czy to było już w 1988 r, ale masz rację radio starytowało od
                      retransmisji francuskiej stacji komercyjnej FUN RADIO.
                      • Gość: PROKOCIM Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na IP: *.client.attbi.com 28.04.02, 19:22
                        Gość portalu: Belami napisał(a):

> Nie wiem czy to było już w 1988 r, ale masz rację radio starytowało od
                        > retransmisji francuskiej stacji komercyjnej FUN RADIO.

Jestem pewny. Bylem wtedy na "wakacjach z prawem jazdy" w Jordanowie.
                        Pierwszy raz w zyciu zrobilem prawo jazdy. Tego sie nie zapomina.
                        • Gość: KRAKUS Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na IP: *.bci.net.pl / *.bci.net.pl 29.04.02, 11:43
                          Zastanow sie, nie ma mozliwosci, aby za komuny ruszyla komercyjna stacja, a
                          zwlaszcza, zeby wladze dopuscily do transmisji zagranicznej stacji osoba
                          prywatnym. FUN radio pojawilo sie 15 stycznia 1990 roku, pod koniec owczesnego
                          roku wystartowalo w wersji polskiej, a w nocy transmitowalo jeszcze francuskie
                          Fun radio. Poczytajcie historie RMFu, to sie przekonacie o tym. Prezes radia
                          rozpoczal starania o czestotliwosc dopiero w 1989 roku po wyborach, ktore wygrala
                          solidarnosciowa opozycja. W pol roku przygotowali sie do nadawania, a bylo to
                          mozliwe dzieki solidarnosciowemu, pierwszemu prezydentowi (owczesnie) miasta
                          Krakowa Panu Bachminskiemu, ktory dal miejsce na stacje i troche kasy. Wiec na
                          pewno nie moglo to byc przed 1990 rokiem! troche historii miasta, panstwa oraz
                          Radia Malopolska Fun czy jak kto woli Radia Muzyka Fakty i co? wszystko sie
                          wyjasnilo! Pozdrawiam

• Gość: PROKOCIM Re: o i tu widze panuje pelna zgodnosc RMF schodzi na IP: *.client.attbi.com 29.04.02, 17:55

> Zastanow sie, nie ma mozliwosci, aby za komuny ruszyla komercyjna stacja, a
                            > zwlaszcza, zeby wladze dopuscily do transmisji zagranicznej stacji osoba
                            > prywatnym. FUN radio pojawilo sie 15 stycznia 1990 roku, pod koniec owczesnego
                            > roku wystartowalo w wersji polskiej, a w nocy transmitowalo jeszcze francuskie
                            > Fun radio. Poczytajcie historie RMFu, to sie przekonacie o tym. Prezes radia
                            > rozpoczal starania o czestotliwosc dopiero w 1989 roku po wyborach, ktore wygra
                            > la
                            > solidarnosciowa opozycja. W pol roku przygotowali sie do nadawania, a bylo to
                            > mozliwe dzieki solidarnosciowemu, pierwszemu prezydentowi (owczesnie) miasta
                            > Krakowa Panu Bachminskiemu, ktory dal miejsce na stacje i troche kasy. Wiec na
                            > pewno nie moglo to byc przed 1990 rokiem! troche historii miasta, panstwa oraz
                            >
                            > Radia Malopolska Fun czy jak kto woli Radia Muzyka Fakty i co? wszystko sie
                            > wyjasnilo! Pozdrawiam
                            >

Nie bede sie sprzeczal, moze masz racje. Jednak nadal mam w glowie 1988 rok.
                            Zreszta to juz dawno bylo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka