Dodaj do ulubionych

Pytanie zza Oceanu

IP: *.ok.ok.cox.net 25.04.02, 10:19
Gdzies przeczytalam ,ze na Rynku z powodu robot (kladzenie nowej kostki) jest
straszny balagan. Czy to prawda? Na poczatku maja, moja corka leci do Krakowa z
duza grupa (12 osob) amerykanskich przyjaciol. Jak jej powiedzialam, ze nie
daje sie chodzic po Rynku, wpadla w poploch, ze moga zle odebrac "jej" ukochane
miasto.
Prosze nam jeszcze poradzic jakas restauracje na Rynku, z ladnym wystrojem i
smacznym jedzeniem, ale nie strasznie droga ($10-15 jest OK), bo wieksza czesc
grupy to studenci.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joseph Re: Pytanie zza Oceanu IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 26.04.02, 10:01
      Bałagan jest, ale czy straszny to kwestia gustu (np. u mnie w domu jest jeszcze
      większy), zresztą część chodników jest już zrobiona i wygląda całkiem, całkiem.
      Jeżeli dla studentów z USA 10-15$ za obiad to niedrogo, to większość knajp w
      Krakowie moga uznać za niedrogie. Polecam adres krakow.pogodzinach.pl
    • istota Re: Pytanie zza Oceanu 26.04.02, 12:03
      Rynek jest w trakcie prac, ale jest doprowadzony do stanu "względnego
      uporządkowania". I tak pewnie zostanie jeszcze przez jakiś czas, bo prace są
      podobno wstrzymane ze względu na negatywną opinię konserwatora zabytków.
      • m.in Re: Pytanie zza Oceanu 26.04.02, 12:08
        wczoraj Woj. Kons. Andrzej Gaczoł powiedział, że kostka "może być"
        źródło: GK
        • Gość: Rita Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, ale IP: *.ossm.edu 26.04.02, 14:10
          mam jeszcze pytanie: 1/ w jaki sposob moga dostac sie do Pieskowej Skaly? Nie moglam znalezc
          w internecie nawet zadnej wzmianki.
          • Gość: skks Re: Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, ale IP: *.muszyny.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 14:19
            minibusem.
            :-))) skks
            • kuba203 Re: Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, ale 26.04.02, 18:26
              Gość portalu: skks napisał(a):

> minibusem.
              > :-))) skks

Nie strasz turystów, każąc im jeździć busami. Jak raz się czymś takim przejadą,
              więcej ich w Polsce nie zobaczymy... No chyba, że na tej trasie są jakieś
              kulturalne busy. Ale dyskusja o busach już była, nie mam zamiaru jej powtarzać,
              więc tylko taka mała dygresja :)
    • Gość: PROKOCIM Re: Pytanie zza Oceanu IP: *.client.attbi.com 27.04.02, 00:00
      Gość portalu: Rita napisał(a):

> Gdzies przeczytalam ,ze na Rynku z powodu robot (kladzenie nowej kostki) jest
      > straszny balagan. Czy to prawda? Na poczatku maja, moja corka leci do Krakowa
      > z
      > duza grupa (12 osob) amerykanskich przyjaciol. Jak jej powiedzialam, ze nie
      > daje sie chodzic po Rynku, wpadla w poploch, ze moga zle odebrac "jej" ukochane
      >
      > miasto.
      > Prosze nam jeszcze poradzic jakas restauracje na Rynku, z ladnym wystrojem i
      > smacznym jedzeniem, ale nie strasznie droga ($10-15 jest OK), bo wieksza czesc
      > grupy to studenci.

Bylem w Krakowie nie tak dawno. Szczerze mowiac dla Amerykanina jedzenie bedzie
      bardzo tanie. Wychodzi okolo polowe mniej niz w Stanach. Jak ktos pali to sie tez
      ucieszy. Za paczke placilem ok.1,5 dolara.
      Radze omijac McDonalds czy KFC. Trzeba placic ekstra za ketchup w torebkach.
      Nie beda z tego zadowoleni.
      • Gość: peteen Re: Pytanie zza Oceanu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 00:56
        niechaj młoda zabierze ich do sphinxa, zjedzą nieźle i jeszcze zaoszczędzą z
        diety na dobre pyfo w ogródku...
        :)))
        • Gość: Rita Dzieki! - raz jeszcze IP: *.ossm.edu 29.04.02, 10:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka