Gość: Krakfan IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 23:38 Nie orientujecie się czasem, czy będą poszerzać al. Słowackiego od Krowoderskiej do Kleparza, tak jak to zrobili od Łobzowskiej do Krowoderskiej? Bo często tworzą się tam fajne korki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wuen Re: Poszerzyć aleje IP: *.ha3.agh.edu.pl 27.04.02, 00:44 Nie wydaje mi się by z alei dało się jeszcze wiele wycisnąć. Od dobrych stu lat stanowią rdzeń komunikacyjny Krakowa i może już wystarczy. Rzeczywistą poprawę sytuacji przyniesie dopiero pozbycie się całego ruchu tranzytowego z centrum. Do tego potrzebna jest cała obwodnica a nie jej kawałek. wuen Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Poszerzyć aleje 27.04.02, 09:26 Gość portalu: wuen napisał(a): > Od dobrych stu lat stanowią rdzeń komunikacyjny Krakowa > i może już wystarczy. Na marginesie: sto lat temu w miejscu alej biegła linia kolejowa... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Poszerzyć aleje 27.04.02, 10:32 A na Błoniach pasły się liryczne krówki ;))) Bardzo przyjemna tradycja, zwłaszcza że podobno zwierzątka te utrzymują własne pastwiska w o wiele lepszym stanie niż niejedna niedbała gmina czy nawet magistrat. A ciężkozbrojne pojazdy won na obwodnicę, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakfan Re: Poszerzyć aleje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 12:47 Ja myślałem tylko o jednym pasie. Miejsca do poszerzania jest aż nadto, a przynajmniej samochody nie kisiłyby się w korkach (no i mieszkańcy tego odcinka alej by odetchnęli, bo lepiej przecież dla powietrza jak samochód jedzie niż stoi). Odpowiedz Link Zgłoś