Dodaj do ulubionych

INFORMACJE O CAŁEJ MAŁOPOLSCE

01.05.02, 00:16
Strony o Małopolsce
republika.pl/malopolska/

Zbieramy informacje z całej Małopolski
Obserwuj wątek
    • slonzak Re: INFORMACJE O CAŁEJ MAŁOPOLSCE 04.05.02, 20:24
      Po raz kolejny ostrzegam cię przed psuciem naszych relacji z Krakowem.
      Wielokrotnie na tym forum, jak i katowickim udowodniłeś swoje nieuctwo. Do
      książek chłopie !
      Żaden poważny autor nie podważa istnienia Małopolski. Tak samo nikt nawet nie
      wspomniał o "narodzie lachowskim". Najwidoczniej masz schizofrenię i
      powinienieś się leczyć czy to na Śląsku, czy w Małopolsce.
      Tylko nie odpowiadaj mi znów o "grabieżach" Krakowa, bo nikt rozsądny w
      takie "bzdury przeciw faktom" nie wierzy.

Pozdrawiam Kraków
      Pyrsk
    • slonzak Re: INFORMACJE O CAŁEJ MAŁOPOLSCE 04.05.02, 20:45
      Mówiłem ci już nie pisz o złodziejstwie i rabunku Krakowa, bo nikt w to nie
      uwierzy. Dlatego do tej części wypowiedzi się nie odniosę.
      Nie moją sprawą jest historia Małopolski lecz utrzymywanie z nią dobrych
      stosunków. Dodam tu jedynie, że istnienia tej krainy nie podważa nikt z
      zagranicznych, niezależnych historyków sąsiadów kraju, w którym mieszkam i
      płacę podatki: Niemiec, Ukrainy, Litwy, a także USA i Wielkiej Brytanii (
      N.Davis). Znów polecam odpowiednią literaturę, która jest dla ciebie obca.
      Każdy prawdziwy Ślązak cieszy się na samą myśl o odłączeniu np. Żywca, czy
      Zagłębia od stworu nazywanego "Województwem Śląskim", w którym śląskie ziemie
      stanowią mniejszość. Twoje wypowiedzi w tej sprawie szkodzą interesowi Śląska
      jako terytorium i Ślązakom.
      W Małopolsce i Wielkopolsce spotykam się z coraz większym zrozumieniem dla
      naszej sprawy. A twój naród jest w twojej chorej na schizofrenię głowie. I
      tylko tam.

Pyrsk
    • slonzak Re: INFORMACJE O CAŁEJ MAŁOPOLSCE 04.05.02, 21:03
      Złodziejstwo Krakowa to fikcja, ale mniejsza z tym.

Tak, dalsza dyskusja jest bezcelowa, o czym pisałem ci na moim forum. Twoje
      interesy i interesy Śląska są całkowicie rozbieżne. Ty chcesz rozbić
      Małopolskę, my - dołączyć do niej "nieśląskie przyrosty". My walczymy czynami o
      racje Śląska, ty - oskarżeniami o złodziejstwo.
      Na przyszłość polecam więcej czytać i jeździć po tym kraju. Ja będę się wtrącać
      do dyskusji w miarę moich skromnych możliwości czasowych, gdy interesy Śląska
      będą zagrożone, gdy chęci przyłączenia ziem małopolskich to województwa o tej
      nazwie będą przez ciebie opluwane.

Pyrsk
    • slonzak Re: INFORMACJE O CAŁEJ MAŁOPOLSCE 04.05.02, 21:22
      Znów wychodzą twoje niedouczenia. W Polsce budżet w znakomitej większości jest
      rozdzielany w Warszawie, więc to w tym kierunku powinien iść twój "atak". Ale
      do tego trzeba analizy budżetu Polski, której ty widocznie nie studiowałeś, nie
      mówiąc już o braku rozeznania w sposobie rozdzielania pieniędzy.
      Budżet Małopolski studiowałem, tak jak wszystkie inne 15 budżetów wojewódzkich
      ( zresztą był on publikowany na tym forum, ale nie tu czerpałem o nim
      informacje). Wynika z niego, że Kraków będzie miał tylko jedną inwestycję z
      budżetu województwa.
      Ale dyskusja z tobą nie ma sensu, przy ciągłym powtarzaniu o złodziejstwie. W
      takim tonie spodziewam się też ewentualnej odpowiedzi od ciebie. To wszystko na
      co cię stać.
      Tak nasze sojusze to nasza sprawa. Szkodząc naszej sprawie wykluczasz jednak
      poparcie ze strony Śląska dla swojej idei.

Pyrsk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka