Dodaj do ulubionych

Hypernova puszcza disco z pola :-(

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 16:12
Nie wiem czy ktos z forumowiczow mieszka kolo tego pyci markeciku (calkiem
taniego), ale dzisiaj to przesadzaja! Od rana slysze jakas wiejska muzyke! Jak
ja zrobilem impreze wezwano policje, teraz policja nie chce zabrac sie za
zakolocanie porzadku nawet w dzien :( Zlitujcie sie i zrobcie przysluge
maturzyscie, moze macie jakis znajomych w policji? :) Pewnie ten market to nie
jeden dzisiaj tak bucy...
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( 04.05.02, 18:46
      Może promocja jaka? Kasety discopolo za jedyne 0,99zł?
    • Gość: kathy38 Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( IP: *.chello.pl / *.chello.pl 04.05.02, 23:26
      A może pójść do marketu i poprosić o ściszenie muzyki? Nikt nie protestuje
      znaczy nikomu nie przeszkadza - takie może być rozumowanie decydentów. Daj
      znać, że Tobie się to nie podoba, może namówisz też sąsiadów. Czasem warto
      spróbować. Powodzenia.
      • Gość: 4klasa Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 23:51
        Gość portalu: kathy38 napisał(a):

> A może pójść do marketu i poprosić o ściszenie muzyki? Nikt nie protestuje
        > znaczy nikomu nie przeszkadza - takie może być rozumowanie decydentów. Daj
        > znać, że Tobie się to nie podoba, może namówisz też sąsiadów. Czasem warto
        > spróbować. Powodzenia.

Moim zdaniem taki skromny protest nic by nie dal poniewaz to mialo przyciagac
        rodzicow z dziecmi (a raczej dzieci z rodzicami :) Bo to "wielki" festyn przed
        sklepem byl ;-) hmmm wlasnie sobie przypomnialem.. mieszkam niecaly kilometr od
        tego sklepu i rozumialem co prowadzaca pani mowila, ciekawe co na to ludzie
        bedacy na mszy w kosciele, ktory lezy 50m od tego sklepu. Cos mi sie wydaje, ze
        pan proboszcz juz zatroszczy sie o ten sklepik :)))
        • kuba203 Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( 05.05.02, 09:39
          Gość portalu: 4klasa napisał(a):

> Cos mi sie wydaje, ze
          >
          > pan proboszcz juz zatroszczy sie o ten sklepik :)))

Im szybciej to zrobi, tym lepiej. Przynajmniej będzie o jeden oszukujący na
          wszustkim, co się da sklep. Zwłaszcza mam na myśli zepsute mięso.
          • mikolaj7 Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( 05.05.02, 09:41
            > Zwłaszcza mam na myśli zepsute mięso.

w tej kwestii specjalista jest skks, ale moze Ty tez mi
            opowiesz te bajki?

czy kerfur nie jest jedyny w sprzedawaniu zepsutego
            miesa?
            • kuba203 Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( 05.05.02, 19:14
              mikolaj7 napisał(a):

> czy kerfur nie jest jedyny w sprzedawaniu zepsutego
              > miesa?

Z całą odpowiedzialnością mogę Ci powiedzieć, że nie jest.
              • mikolaj7 Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( 05.05.02, 20:18
                kuba203 napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
                >
                > > czy kerfur nie jest jedyny w sprzedawaniu zepsutego
                > > miesa?
                >
                > Z całą odpowiedzialnością mogę Ci powiedzieć, że nie jest.

to bylo pytanie retoryczne ;)))
          • yogy Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( 05.05.02, 09:43
            Byłem wczoraj na zakupach w hypernovej:-)
            Wy tu protestujecie przeciw "diskó" z pola, a tam przed sceną produkują się
            dzieci z Kurdwanowa:-)
            • Gość: 4klasa Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 11:16
              yogy napisał(a):

> Wy tu protestujecie przeciw "diskó" z pola, a tam przed sceną produkują się
              > dzieci z Kurdwanowa:-)

Dzieci z Kurdwanowa to byl miod dla uszu porownujac do muzyki, ktora puszczali w
              przerwach jakis konkursoof :-) Dzieci, nie dzieci mialy za duza moc "nadawcza" ;)
          • Gość: waldi Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 15:27
            kuba203 napisał(a):
            > Im szybciej to zrobi, tym lepiej. Przynajmniej będzie o jeden oszukujący na
            > wszustkim, co się da sklep. Zwłaszcza mam na myśli zepsute mięso.

Kupuj mięso w sklepie Kurczak na targu przy Beskidzkiej. The Best of.
            Mam wiele współczucia dla narodu kupującego w hiper- ale też niekłamaną
            satysfakcję gdy robią w balona takich co chcą zarobić 50 gr i lecą przez całe
            osiedle lub pół miasta na promocję.
            • an-nah Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( 05.05.02, 16:19
              Gość portalu: waldi napisał(a):

> kuba203 napisał(a):
              > > Im szybciej to zrobi, tym lepiej. Przynajmniej będzie
              o jeden oszukujący n
              > a
              > > wszustkim, co się da sklep. Zwłaszcza mam na myśli
              zepsute mięso.
              >
              > Kupuj mięso w sklepie Kurczak na targu przy
              Beskidzkiej. The Best of.
              > Mam wiele współczucia dla narodu kupującego w hiper-
              ale też niekłamaną
              > satysfakcję gdy robią w balona takich co chcą zarobić
              50 gr i lecą przez całe
              > osiedle lub pół miasta na promocję.

Bo trzeba mieć duży iloraz inteligencji, żeby kupować w
              hipermarketach ;) Trzeba chodzić z kartką, obliczać
              stosunek ceny do wagi, sprawdzać daty ważności, kupować
              naprawde tanie produkty a nie te przecenione... W
              hipermarketach można naprawdę zaoszczędzić, jeśli się
              tylko uważa.
              • mikolaj7 popieprzylo was? 05.05.02, 17:26
                przygladam sie tej nagonce na hipery, zaczal skks i
                powinien za to nosic dwa razy.

zaloze sie, ze kazdy z was kupuje w hiperach i to nie
                dlatego, ze chce zaoszczedzic 50gr, ale dlatego, ze jest
                wszystko na miejscu, nie trzeba latac od jednego
                gownianego sklepu do drugiego, gdzie i tak nie ma tego, c
                potrzeba. w dwie godziny mozna sie bez problemu
                zaopatrzyc na tydzien. to jest wygoda, a ze oszczednosc
                to tylko i wylacznie przy okazji.
                • kuba203 Re: popieprzylo was? 05.05.02, 19:13
                  Czasami każdy tam kupuje, ale ja po każdych takich zakupach przekonuje się, że
                  to był niemal życiowy błąd...
                  • mikolaj7 Re: popieprzylo was? 05.05.02, 20:19
                    kuba203 napisał(a):

> Czasami każdy tam kupuje, ale ja po każdych takich zakupach przekonuje się, że
                    > to był niemal życiowy błąd...

dobra, dobra, wiem, jestem wariatem, ale juz nic nie chce
                    wiedziec o kerfurach i miesie w nich i mcdonaldzie!!! :)))
                    • Gość: Zbigniew Re: popieprzylo was? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 20:25
                      mikolaj7 napisał(a):

> dobra, dobra, wiem, jestem wariatem, ale juz nic nie chce
                      > wiedziec o kerfurach i miesie w nich i mcdonaldzie!!! :)))

Nie martw się Mikołaj ja też czasami kupuję w hipermarketach i carrfura lubię,
                      ale daleko ode mnie. Odkryłem Intermarche w Plazie super, ale już Ci o tym
                      piosałem.
                      Ps. W makdonaldsie też zdarzy mi się zjeść, ale zawsze w drive.
                      • mikolaj7 ha! 05.05.02, 20:50
                        no wreszcie bratnia dusza. na pewno jest was wiecej, nie
                        wstydzcie sie :)))

• kuba203 Re: ha! 06.05.02, 10:56
                          mikolaj7 napisał(a):

> no wreszcie bratnia dusza. na pewno jest was wiecej, nie
                          > wstydzcie sie :)))
                          >

Ja mówiłem, że ja też lubię, chociaż wiem, że to raczej zdrowe nie jest...
                    • kuba203 jajka z Hitu 06.05.02, 11:10
                      mikolaj7 napisał(a):

> dobra, dobra, wiem, jestem wariatem, ale juz nic nie chce
                      > wiedziec o kerfurach i miesie w nich i mcdonaldzie!!! :)))

Dobra, już na ten temat nic nie powiem, ale nie mogę przemilczeć, że w Blue FM
                      powiedzieli właśnie, że w Hicie klientka w opakowaniu z jajkami znalazła stado
                      białych, pełzających robaczków. Cóż, taka promocja pewnie, do jajek dodatek
                      mięsny.
                      • mikolaj7 Re: jajka z Hitu - hit? w zyciu :) 06.05.02, 18:23
                        kuba203 napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
                        >
                        > > dobra, dobra, wiem, jestem wariatem, ale juz nic nie chce
                        > > wiedziec o kerfurach i miesie w nich i mcdonaldzie!!! :)))
                        >
                        > Dobra, już na ten temat nic nie powiem, ale nie mogę przemilczeć, że w Blue FM
                        > powiedzieli właśnie, że w Hicie klientka w opakowaniu z jajkami znalazła stado
                        > białych, pełzających robaczków. Cóż, taka promocja pewnie, do jajek dodatek
                        > mięsny.

ja na szczescie tam nie kupuje :))) tylko kerfur, ostatnio
                        bylismy w m1, ew. krakchemia, ale poza nimi juz nigdzie nie
                        jezdzimy.
                        • Gość: kuba203 Re: jajka z Hitu - hit? w zyciu :) IP: *.net / 192.168.1.* 07.05.02, 08:44
                          mikolaj7 napisał(a):

> ja na szczescie tam nie kupuje :))) tylko kerfur, ostatnio
                          > bylismy w m1, ew. krakchemia, ale poza nimi juz nigdzie nie
                          > jezdzimy.

Na M1 też coś mam :)))
                          W sobotę był tam mój tata, przy stoisku z pieczywem skusiły go pachnące bułeczki
                          zakupione przez panią, która stała przed nim w kolejce. Poprosił więc o te same.
                          Ekspedientka sięgnęła zamiast do witryny gdzieś do jakiegoś kosza stojącego za
                          nią. W domu okazało się, że "pyszne bułeczki" miały chyba ze 2 dni, i żeby je
                          zjeść, trzebaby było użyć najpierw młotka.
            • kuba203 Re: Hypernova puszcza disco z pola :-( 05.05.02, 19:18
              > Mam wiele współczucia dla narodu kupującego w hiper- ale też niekłamaną
              > satysfakcję gdy robią w balona takich co chcą zarobić 50 gr i lecą przez całe
              > osiedle lub pół miasta na promocję.

Hehe, święta racja, też żywię do nich głębokie politowanie (a zwłaszcza do
              troskliwych mamuś z podekscytowanymi dziećmi, którzy w tramwaju mniej więcej od
              tandety nie mogą już usiedzieć "no daleko jeszcze do Hit-u?" i tak na każdym
              przystanku...)
    • separatysci_limanowscy Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 05.05.02, 19:15
      Chyba nie odtwarzają jej bez powodu - tylko tak można zwabić krakowskiego
      klienta.
      • kuba203 Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 05.05.02, 19:19
        A jakiej to muzyki słuchają w Limanowej? Kapeli ludowej?
        • mikolaj7 Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 05.05.02, 20:22
          kuba203 napisał(a):

> A jakiej to muzyki słuchają w Limanowej? Kapeli ludowej?

Disco Limo-nova :D
        • separatysci_limanowscy Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 05.05.02, 20:23
          U nas słucha się muzyki ambitnej. W końcu poziom intelektualny jest tu o wiele
          wyższy, niż w Krakowie.
          • mikolaj7 Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 05.05.02, 20:33
            separatysci_limanowscy napisał(a):

> U nas słucha się muzyki ambitnej. W końcu poziom intelektualny jest tu o wiele
            > wyższy, niż w Krakowie.

co to jest muzya ambitna? jakies konkretne przyklady.
            • separatysci_limanowscy Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 05.05.02, 20:36
              Beethoven, Mozart, Bach, Chopin, Schubert, Vivaldi, etc.
              • mikolaj7 Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 05.05.02, 20:45

> Beethoven, Mozart, Bach, Chopin, Schubert, Vivaldi, etc.

to moze po dwa utwory kazdego z nich bys wymienil?
                chcialbym sie lepiej rozeznac w Twoich gustach.
                • an-nah Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 05.05.02, 20:48
                  mikolaj7 napisał(a):

> separatysci_limanowscy napisał(a):
                  >
                  > > Beethoven, Mozart, Bach, Chopin, Schubert, Vivaldi, etc.
                  >
                  > to moze po dwa utwory kazdego z nich bys wymienil?
                  > chcialbym sie lepiej rozeznac w Twoich gustach.

A przy okazji podajcie mu kod ;)))
                • separatysci_limanowscy Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 05.05.02, 20:49
                  Żebyś potem mógł udawać, że je znasz? Hahaha!
                  • mikolaj7 Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 05.05.02, 20:52

> Żebyś potem mógł udawać, że je znasz? Hahaha!

skoro tak stawiasz sprawe. coz. podaj chociaz kod.
              • kuba203 Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 06.05.02, 10:55

> Beethoven, Mozart, Bach, Chopin, Schubert, Vivaldi, etc.

Rozumiem, że przed sklepem spożywczym na rynku (bo supermarketów raczej tam nie
                macie, raczej jakiś wiejski bazar) puszczają muzykę tych kompozytorów, żeby
                przyciągnąć klientów?
                • kriss.forum Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 06.05.02, 12:15
                  kuba203 napisał(a):

> separatysci_limanowscy napisał(a):
                  >
                  > > Beethoven, Mozart, Bach, Chopin, Schubert, Vivaldi, etc.
                  >
                  > Rozumiem, że przed sklepem spożywczym na rynku (bo supermarketów raczej tam nie
                  >
                  > macie, raczej jakiś wiejski bazar) puszczają muzykę tych kompozytorów, żeby
                  > przyciągnąć klientów?

taaaaa, do tego jeszcze każdy mieszkaniec Nowej Limy przed nazwiskiem ma tytuł
                  conajmniej "prof.", a najcęściej jest "dr". W Nowej Limie nie ma meneli, lujów,
                  lumpów i innych separatystów tylko sami porządni, wykształceni, "obyci w świecie"
                  ludzie. Czyż nie jest tak separatyści? Wiem, wiem, prawda w oczy kole. I to
                  baaaardzo! Macie KMM (wspominałem już kiedyś o tym) - Kompleks Małego Miasteczka.

Pozdrawiam,
                  Kriss.
                  • separatysci_limanowscy Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 06.05.02, 18:26
                    Sytuacja wygląda tak, że lumpami i prymitywami są przedstawiciele mniejszości
                    polsko-krakowskiej.
                    Kraków zaś ma znacznie poważniejszy kompleks: uznawania siebie za znaczący
                    ośrodek i bolesnej konfrontacji z rzeczywistością prowincjonalnej mieściny.
                    • Gość: waldi a jednak sklep kurczak! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 22:40
                      wracając do tematu bo rodacy zaczynają pierdolić bez sensu.
                      Jest w tym sklepie takie jedno cudo jakiego próżno szukać jak U.Europejska
                      długa i szeroka: szynka wędzona. kosztuje 23 zł za kg ale panowie szlachta!
                      gotuje się ją i paluchy lizać.
                      Nie błyszczy się
                      nie jest mokra
                      nie psuje się po 2 dniach
                      i jest pyyyyyyyyyyyyycha.
                      nie jest z promocji
                      nie jest myta Ludwikiem (info od pracownika hipermarketu)
                    • krol_macius_1 Re: Disco-polo to muzyka na krakowskim poziomie. 07.05.02, 12:04
                      takiego prymitywa jak ty smieciu na calym swiecie nie ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka