ruczaj.x 19.11.04, 10:44 newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=9672 troszke się uśmiałem:) serdecznie pozdrawiam mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: efg Re: Troszke o powstaniu Nowej Huty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:09 Hyhyhy tu jest w lepszej wersji obrazkowej: www.zyciekrakowa.pl/nowahuta/index.php?option=content&task=view&id=479&Itemid= Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Troszke o powstaniu Nowej Huty... 19.11.04, 12:56 oj istotnie... sorki :) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Hmm, no tak... 19.11.04, 13:16 To były jednak zupełnie inne czasy - nie to co teraz, gdy każdy wiejski chłopak ma zagwarantowane miejsce na studiach, nikt w Nowej Hucie nie przesiaduje w mordowniach i nie bije się na noże, nie można też sobie wyobrazić, by ktoś mieszkał na ulicy i żebrał o pracę przez znajomości... Nie mam powodów lubić czasów komuny, ale też takie teksty wydają mi się nader tendencyjne :-( Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suhy Re: Hmm, no tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 16:43 a jak myślicie, dlaczego NOWA HUTA to najbardziej niebezpieczne miejsce w Krakowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Hmm, no tak... 19.11.04, 16:51 a skąd wiesz, że cała NH taka jest niebezpieczna? Chcesz przytoczyć jakieś statystyki.. a może tylko Ci się wydaje? ______________ nie drażnij Brunhildy... :D Odpowiedz Link Zgłoś
megafrustrat Re: Hmm, no tak... 19.11.04, 16:54 Tylko patrzeć ,jak tu eeeeee wparuje i zacznie sie uśmiechać do wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Hmm, no tak... IP: *.server.ntli.net 19.11.04, 18:39 witam :) wlasnie wpadlem, przypadkiem zupelnie, w przerwie miedzy moimi codziennymi obowiazkami, na krakowskie forum; patrze, a tu watek o nowej hucie; mysle sobie: czytac? nie czytac? a co mi tam? poczytam sobie; tak to prawda - w nowej hucie bylo kiedys lepiej - przyznaje! szerokie ulice, stylowe latarnie, kina, teatry, a na placu centralnym znajdowal sie nawet Dom Mody Polskiej; problem tylko w tym, ze teraz, w tym samym pomieszczeniu, jest sklep z odzieza na wage; i niech to bedzie podsumowaniem historii nowej huty, ktora z preznego miasta przeistoczyla sie w postsocjalistyczne slumsy; Odpowiedz Link Zgłoś
stalynick eeee ty jesteś pojechany 19.11.04, 18:56 1. W nowej hucie nie ma slumsów 2. Nową Hutę niszczy demokracja / a raczej jej brak (brak inwestycji i tacy famiarze jak ty) 3. Jeśli chdozi o artykuł, to jak żyję nigdy nie widziałem aby ktoś lał się na noże czy bił. Gdybym mógł przekazać ci jakoś (np na telewizor) historię mojego zycia, to zrozumialbys w jak wielkim jestes bledzie (a mieszkam mieszkalem i bede mieszkal w nowej hucie) 4. Może też zrozumiałbyś, że ludzie ze wsi mają większą kulturę bycia niż wielu z miasta (i tu nie chodzi o maniery / które są po to by je łamać czy je udawać / leż czyste dobre z płynące z serca zachowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: eeee ty jesteś pojechany IP: *.sport.ox.ac.uk 19.11.04, 20:19 moze w tym wlasnie problem ze mieszkasz , mieszkales i zawsze bedziesz mieszkal w hucie i nie wiesz ze gdzie indziej moze byc inaczej(lepiej)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzaniec Re: eeee ty jesteś pojechany IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.04, 13:22 taak "eeeee"!!! z pewnoscia tam gdzie ty mieszkasz jest lepiej!! a juz na bank jest lepiej na ruczaju, tam pewnie mieszka autor tego watku :) Nie rozsmieszajcie mnie, psioczycie na NH, a smai nijak sie od jej mieszkancow nie roznicie!!! Bo chyba nie chcesz mi powiedziec ze za czasow np Kaziemierza Wielkiego twoja rodzina mieszkala na dworze i jestes czystej krwi dworzaninem?! A co masz do powiedzenia ludziom od dawna mieszkajacym np w mogile, czyzynach,mistrzejowicach,bienczycach - spokojnie mozesz tam znalezc domy duuuzo starsze niz 50-60 lat kiedy to o Nowej Hucie nie bylo wogole mowy? ty pewnie sie z lepszej wsi wywodzisz, i zamieszkales na (do autora watku) wielce szanowanym i bezpiecznym osiedlu ruczaj buahahaha Pogadamy za 40 lat,zobaczymy czy wtedy bedziesz taki madry bo narazie to twoje szałasy maja max kilkanascie lat i wcale lepiej sie nie prezentuja niz NH czy to 40 lat temu czy dzis, wiec z czym do ludzi i nie wynuzac sie tutaj z jakimis ruczajami,bo NIC soba nie prezentujecie ponad srednia krajowa i tak samo macie WIEJSKIE korzenie jak 80% wszystkich miast w Polsce. Wiec "eeeee" nie badz taki do przodu bo ci z tylu zabraknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: eeee ty jesteś pojechany IP: *.server.ntli.net 20.11.04, 14:09 skad tylu nowohucian na krakowskim forum? kolejny nick z nowej huty jest ... ludzie - zalozcie sobie wlasne podforum o nowej hucie (najlepiej niech to bedzie podforum forum "uzaleznienia" albo "ortografia") i tam masturbujcie sie swoja dzielnica; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzaniec Re: eeee ty jesteś pojechany IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.04, 16:54 > skad tylu nowohucian na krakowskim forum? kolejny nick z nowej huty jest ... otóż zapewne dlatego ze NH to najwieksza krakowska była dzielnica ponad 250 tys ludzi czyli z grubsza patrzac to 1/3 KRAKOWA! I własnie dlatego tyle nas na tym forum bo zapewne szlachcic "eeeee" zapomnial ze NH jest dzielnica Krakowa, a to sie wiaze z tym ze : -1/3 podatkow wplywajacych do Krakowa od osob fizycznych to wlasnie wplywy od nowohucian, wiaze sie to z tym np ze zapewne za dwa lata czesc i to spora r mogilskiego bedzie wybudowana dzieki naszym rowniez podatkom -to ze jestesmy dzielnica Krakowa upowaznia nas do siedzenia na forum krakowaskim i nie kloci sie z mozliwoscia zrobienia forum NH -a jesli chodzi o pieniadze to wpłacana kwota podatkow do budżetu Krakowa ma sie nijak do inwestycji robionych w NH,( no moze wylaczajac ostatnie 2-3 lata) a zapewne na wspomniany juz ruczaj bedzie niedlugo prowadzila nowa linia tramwajowa mimo ze na mistrzejowicach z pewnoscia mieszka wiecej mieszkancow to nie mozna sie doprosic o chocby namiastke takiej lini a na forum ortograficznym z checia ciebie eeee bym widzial, co do NH nie jestem jakos specjalnie moja dzielnica zachwycony ale tez sie jej nie wstydze, natomiast irytuja mnie takie zachowania jak twoje, bo zapene mieszkasz równiez w bloku jak wielu nowohucian, a robisz równiez mi kolo dupy nie majac wogole pojecia o NH. Co do odpowiedzi "Ruczaja x" nie znam twoich intencji co do tego watku, ale widze twoje komentarze na innych watkach i prosze jesli nie chcsz miec kolo swojego bloku na ruczaju 2-3 tys ludzi z przydzialu socjalnego, to nie rob kolo dupy nowochucianom , bo tutaj mieszkaja tacy sami ludzie jak na ruczaju i uwierz ze tez placili grube pieniadze za swoje NOWE mieszkania. pozdrawiam równiez Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Gosciu lecz sie... 20.11.04, 14:46 czy ja powiedziałem złe słowo na mieszkańców NH?? Kumpel dał mi linka do super tesktu o powstaniu NH i innych proletriackich miast... chciałem sie podzielic... tyle! Rozbawiła mnie sposób tworzenia miast w komunistycznych czasach. jak masz jakieś kompleksy to może udaj się do specjalisty.. albo coś Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Gosciu lecz sie... 20.11.04, 14:48 rozbawiła metoda ewentualnie.. rozbawił mnie sposób powinno tam być :D pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzaniec Re: Gosciu lecz sie... IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.11.04, 07:55 zapewniam, ze nie mam żadnych kompleksow :) trzymaj sie zdrowo, wiecej nie chce mi sie juz pisac Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Możesz mi pokazać gdzie tutaj psiocze?? 21.11.04, 13:49 bo jakoś nie moge znaleźć pozdrawiam normalnych mieszkańców NH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: klika słów o ruczoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 04:57 www.krakow.pl/samorzad/sm/index.php3?id=o5.php3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: klika słów o ruczoju IP: *.server.ntli.net 21.11.04, 11:08 fajne to: www.krakow.pl/samorzad/sm/index.php3?id=o3.php3 cytaty: psy bez kagańców: Park Lotników, rejon domków jednorodzinnych przy ul. Gałczyńskiego, rejon AWF. prowadzenie psów bez smyczy: wzdłuż bl. 12 do 19 os. Jagiellońskiego, i os. Kalinowego 19 do 23 wzdłuż ul. Okulickiego. psy bez kagańców: ul. Bulwarowa przy zalewie, stadion "Krakus", Park Kultury NCK i dawne koryto Wisły. psy biegające bez kagańców: teren parku "Zielony Jar", w sumie to w nowej hucie problemem numer jeden dla strazy miejsckiej sa psy podczas gdy takie problemy nie sa zauwazane w innych dzielnicach (nie znalalazlem tego w raporcie dla innych dzielnic) czyzby manipulacja? nieeeeeeee, skadzeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: klika słów o ruczoju IP: *.server.ntli.net 21.11.04, 11:09 a nie sorry psy bez kaganca to zdaje sie byc plaga wszytskich dzielnic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzaniec Re: klika słów o ruczoju IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.11.04, 16:07 moj komentarz jest zbedny, ... ktos tu mowil o jakis kompleksach :/ Odpowiedz Link Zgłoś