Dodaj do ulubionych

Troszke o powstaniu Nowej Huty...

19.11.04, 10:44
newsweek.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=9672
troszke się uśmiałem:)

serdecznie pozdrawiam mieszkańców
Obserwuj wątek
    • Gość: efg Re: Troszke o powstaniu Nowej Huty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:09
      Hyhyhy tu jest w lepszej wersji obrazkowej:

www.zyciekrakowa.pl/nowahuta/index.php?option=content&task=view&id=479&Itemid=
      • ruczaj.x Re: Troszke o powstaniu Nowej Huty... 19.11.04, 12:56
        oj istotnie...

sorki :)
    • kapitan.kirk Hmm, no tak... 19.11.04, 13:16
      To były jednak zupełnie inne czasy - nie to co teraz, gdy każdy wiejski chłopak
      ma zagwarantowane miejsce na studiach, nikt w Nowej Hucie nie przesiaduje w
      mordowniach i nie bije się na noże, nie można też sobie wyobrazić, by ktoś
      mieszkał na ulicy i żebrał o pracę przez znajomości... Nie mam powodów lubić
      czasów komuny, ale też takie teksty wydają mi się nader tendencyjne :-(
      Pozdro
      • Gość: suhy Re: Hmm, no tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 16:43
        a jak myślicie, dlaczego NOWA HUTA to najbardziej niebezpieczne miejsce w
        Krakowie ?
        • ruczaj.x Re: Hmm, no tak... 19.11.04, 16:51
          a skąd wiesz, że cała NH taka jest niebezpieczna?

Chcesz przytoczyć jakieś statystyki.. a może tylko Ci się wydaje?

• megafrustrat Re: Hmm, no tak... 19.11.04, 16:54
            Tylko patrzeć ,jak tu eeeeee wparuje i zacznie sie uśmiechać do wszystkich.
            • Gość: eeeee Re: Hmm, no tak... IP: *.server.ntli.net 19.11.04, 18:39
              witam :)

wlasnie wpadlem, przypadkiem zupelnie, w przerwie miedzy moimi codziennymi
              obowiazkami, na krakowskie forum; patrze, a tu watek o nowej hucie; mysle
              sobie: czytac? nie czytac? a co mi tam? poczytam sobie;

tak to prawda - w nowej hucie bylo kiedys lepiej - przyznaje! szerokie ulice,
              stylowe latarnie, kina, teatry, a na placu centralnym znajdowal sie nawet Dom
              Mody Polskiej; problem tylko w tym, ze teraz, w tym samym pomieszczeniu, jest
              sklep z odzieza na wage; i niech to bedzie podsumowaniem historii nowej huty,
              ktora z preznego miasta przeistoczyla sie w postsocjalistyczne slumsy;

• stalynick eeee ty jesteś pojechany 19.11.04, 18:56
                1. W nowej hucie nie ma slumsów
                2. Nową Hutę niszczy demokracja / a raczej jej brak (brak inwestycji i tacy
                famiarze jak ty)

3. Jeśli chdozi o artykuł, to jak żyję nigdy nie widziałem aby ktoś lał się na
                noże czy bił. Gdybym mógł przekazać ci jakoś (np na telewizor) historię mojego
                zycia, to zrozumialbys w jak wielkim jestes bledzie (a mieszkam mieszkalem i
                bede mieszkal w nowej hucie)

4. Może też zrozumiałbyś, że ludzie ze wsi mają większą kulturę bycia niż wielu
                z miasta (i tu nie chodzi o maniery / które są po to by je łamać czy je
                udawać / leż czyste dobre z płynące z serca zachowanie).
                • Gość: eeeee Re: eeee ty jesteś pojechany IP: *.sport.ox.ac.uk 19.11.04, 20:19
                  moze w tym wlasnie problem ze mieszkasz , mieszkales i zawsze bedziesz mieszkal
                  w hucie i nie wiesz ze gdzie indziej moze byc inaczej(lepiej)?
                  • Gość: grzaniec Re: eeee ty jesteś pojechany IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.04, 13:22
                    taak "eeeee"!!! z pewnoscia tam gdzie ty mieszkasz jest lepiej!! a juz na bank
                    jest lepiej na ruczaju, tam pewnie mieszka autor tego watku :)
                    Nie rozsmieszajcie mnie, psioczycie na NH, a smai nijak sie od jej mieszkancow
                    nie roznicie!!! Bo chyba nie chcesz mi powiedziec ze za czasow np Kaziemierza
                    Wielkiego twoja rodzina mieszkala na dworze i jestes czystej krwi dworzaninem?!
                    A co masz do powiedzenia ludziom od dawna mieszkajacym np w mogile,
                    czyzynach,mistrzejowicach,bienczycach - spokojnie mozesz tam znalezc domy
                    duuuzo starsze niz 50-60 lat kiedy to o Nowej Hucie nie bylo wogole mowy? ty
                    pewnie sie z lepszej wsi wywodzisz, i zamieszkales na (do autora watku) wielce
                    szanowanym i bezpiecznym osiedlu ruczaj buahahaha
                    Pogadamy za 40 lat,zobaczymy czy wtedy bedziesz taki madry bo narazie to twoje
                    szałasy maja max kilkanascie lat i wcale lepiej sie nie prezentuja niz NH czy
                    to 40 lat temu czy dzis, wiec z czym do ludzi i nie wynuzac sie tutaj z jakimis
                    ruczajami,bo NIC soba nie prezentujecie ponad srednia krajowa i tak samo macie
                    WIEJSKIE korzenie jak 80% wszystkich miast w Polsce. Wiec "eeeee" nie badz taki
                    do przodu bo ci z tylu zabraknie!
                    • Gość: eeeee Re: eeee ty jesteś pojechany IP: *.server.ntli.net 20.11.04, 14:09
                      skad tylu nowohucian na krakowskim forum? kolejny nick z nowej huty jest ...

ludzie - zalozcie sobie wlasne podforum o nowej hucie (najlepiej niech to
                      bedzie podforum forum "uzaleznienia" albo "ortografia") i tam masturbujcie sie
                      swoja dzielnica;

• Gość: grzaniec Re: eeee ty jesteś pojechany IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.11.04, 16:54
                        > skad tylu nowohucian na krakowskim forum? kolejny nick z nowej huty jest ...
                        otóż zapewne dlatego ze NH to najwieksza krakowska była dzielnica ponad 250 tys
                        ludzi czyli z grubsza patrzac to 1/3 KRAKOWA!
                        I własnie dlatego tyle nas na tym forum bo zapewne szlachcic "eeeee" zapomnial
                        ze NH jest dzielnica Krakowa, a to sie wiaze z tym ze :
                        -1/3 podatkow wplywajacych do Krakowa od osob fizycznych to wlasnie wplywy od
                        nowohucian, wiaze sie to z tym np ze zapewne za dwa lata czesc i to spora r
                        mogilskiego bedzie wybudowana dzieki naszym rowniez podatkom
                        -to ze jestesmy dzielnica Krakowa upowaznia nas do siedzenia na forum
                        krakowaskim i nie kloci sie z mozliwoscia zrobienia forum NH
                        -a jesli chodzi o pieniadze to wpłacana kwota podatkow do budżetu Krakowa ma
                        sie nijak do inwestycji robionych w NH,( no moze wylaczajac ostatnie 2-3 lata)
                        a zapewne na wspomniany juz ruczaj bedzie niedlugo prowadzila nowa linia
                        tramwajowa mimo ze na mistrzejowicach z pewnoscia mieszka wiecej mieszkancow to
                        nie mozna sie doprosic o chocby namiastke takiej lini

a na forum ortograficznym z checia ciebie eeee bym widzial,
                        co do NH nie jestem jakos specjalnie moja dzielnica zachwycony ale tez sie jej
                        nie wstydze, natomiast irytuja mnie takie zachowania jak twoje, bo zapene
                        mieszkasz równiez w bloku jak wielu nowohucian, a robisz równiez mi kolo dupy
                        nie majac wogole pojecia o NH.
                        Co do odpowiedzi "Ruczaja x" nie znam twoich intencji co do tego watku, ale
                        widze twoje komentarze na innych watkach i prosze jesli nie chcsz miec kolo
                        swojego bloku na ruczaju 2-3 tys ludzi z przydzialu socjalnego, to nie rob kolo
                        dupy nowochucianom , bo tutaj mieszkaja tacy sami ludzie jak na ruczaju i
                        uwierz ze tez placili grube pieniadze za swoje NOWE mieszkania.
                        pozdrawiam równiez
                    • ruczaj.x Gosciu lecz sie... 20.11.04, 14:46
                      czy ja powiedziałem złe słowo na mieszkańców NH??

Kumpel dał mi linka do super tesktu o powstaniu NH i innych proletriackich miast... chciałem sie podzielic...
                      tyle!
                      Rozbawiła mnie sposób tworzenia miast w komunistycznych czasach.

jak masz jakieś kompleksy to może udaj się do specjalisty.. albo coś
                      • ruczaj.x Re: Gosciu lecz sie... 20.11.04, 14:48
                        rozbawiła metoda ewentualnie.. rozbawił mnie sposób
                        powinno tam być :D

pozdrawiam serdecznie
                      • Gość: grzaniec Re: Gosciu lecz sie... IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.11.04, 07:55
                        zapewniam, ze nie mam żadnych kompleksow :)
                        trzymaj sie zdrowo, wiecej nie chce mi sie juz pisac
                    • ruczaj.x Możesz mi pokazać gdzie tutaj psiocze?? 21.11.04, 13:49
                      bo jakoś nie moge znaleźć

pozdrawiam normalnych mieszkańców NH
            • ruczaj.x prorok jaki czy cos:) 20.11.04, 14:50
              pozdr.
              • Gość: hehe Re: klika słów o ruczoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 04:57
                www.krakow.pl/samorzad/sm/index.php3?id=o5.php3
                • Gość: eeeee Re: klika słów o ruczoju IP: *.server.ntli.net 21.11.04, 11:08
                  fajne to:
                  www.krakow.pl/samorzad/sm/index.php3?id=o3.php3

cytaty:
                  psy bez kagańców: Park Lotników, rejon domków jednorodzinnych przy ul.
                  Gałczyńskiego, rejon AWF.
                  prowadzenie psów bez smyczy: wzdłuż bl. 12 do 19 os. Jagiellońskiego, i os.
                  Kalinowego 19 do 23 wzdłuż ul. Okulickiego.
                  psy bez kagańców: ul. Bulwarowa przy zalewie, stadion "Krakus", Park Kultury
                  NCK i dawne koryto Wisły.
                  psy biegające bez kagańców: teren parku "Zielony Jar",

w sumie to w nowej hucie problemem numer jeden dla strazy miejsckiej sa psy
                  podczas gdy takie problemy nie sa zauwazane w innych dzielnicach (nie
                  znalalazlem tego w raporcie dla innych dzielnic)

czyzby manipulacja? nieeeeeeee, skadzeeeeeee
                  • Gość: eeeee Re: klika słów o ruczoju IP: *.server.ntli.net 21.11.04, 11:09
                    a nie sorry

psy bez kaganca to zdaje sie byc plaga wszytskich dzielnic
                  • Gość: grzaniec Re: klika słów o ruczoju IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.11.04, 16:07
                    moj komentarz jest zbedny, ... ktos tu mowil o jakis kompleksach :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka