zielonki 20.11.04, 18:07 Zgadniejcie kto to dziś powiedział !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ya Re: "Jakobym kłamał" 20.11.04, 18:08 Pan G. ? Co mozna wygrac? Baryleczke plynu made in Orlen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecoterm Re: "Jakobym kłamał" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:24 Nooo, chyba ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: "Jakobym kłamał" 20.11.04, 18:27 Znany i lubiany dla ułatwienia. Ale do Sz.P. Pinokia jakoś mało podobny. Z wyglądu. --- Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: "Jakobym kłamał" 20.11.04, 18:37 zielonki napisał: > Znany i lubiany dla ułatwienia. Skoro sie przy tym upierasz... Pan L.M.? BTW: juz po dziurki w uszach dosc mam tych wszystkich afer, aferek... Krew mnie zalewa ile kasy znika w roznych kieszeniach zamiast isc tam, gdzie pomoglaby. Ot, chociazby na Krak-Forum watek pt. "pomoc dla dzieci". ... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: "Jakobym kłamał" 20.11.04, 18:44 Masz dość. To czemu boisz się napisać głośno tego nazwiska? Takie szeptanie pomaga tym skryto......... Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: "Jakobym kłamał" 20.11.04, 18:50 O zalozeniu fundacji/ organizacji pozarzadowej juz dawno myslalm. Ale kilka madrych podpowiedzi Przyjaciol- Dziennikarzy chwilowo odwiodlo mnie od tego pomyslu. Poza tym wciaz mam cicha nadzieje (podobnie jak Anna Frank), ze Ludzie w glebi serca sa dobrzy, ze nie trzeba fundacji, by jeden drugiemu BEZINTERESOWNIE i Z SERCA pomogl. Glupie to? Moze. Trudno. Niech bede glupia taka glupota. Wole to niz "madrosc" aferzystow. A go... guzik! nie wymienie nazwisk, bo jeszcze im reklame zrobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Do polityka 20.11.04, 18:54 Do polityka Kto ty jesteś, człowieku Zbrodniarz, czy bohater? Ty, którego do czynu Wychowała noc Oto starca i dziecka W ręku dzierżysz los I twarz twoja zakryta Jak Golem nad światem Kto ty jesteś, człowieku? Czy obrócisz w popioły Miasto czy ojczyznę? Stój! Zadrżyj w sercu swoim Nie umywaj rąk Nie oddawaj wyroku Niespełnionym dziejom Twoja jest waga I twój jest miecz Ty ponad ludzką troską Gniewem i nadzieją Ocalasz albo gubisz Pospolitą rzecz Ciemność nadchodzi... Gwarne miasta i pola Kopalnie, okręty Na twojej dłoni ludzkiej Jakże ludzkiej Patrz: linia twego życia Tędy będzie szła Trzykroć błogosławiony Po trzykroć przeklęty Władco dobra lub zła Władco dobra, albo władco zła Kto ty jesteś, człowieku? [Czesław Miłosz] Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Co mnie to obchodzi 20.11.04, 19:07 Co mnie to obchodzi Ludzie śpiewają Albo bimbają A ja się patrzę Nawet nie płaczę Co mnie to obchodzi Że słońce wschodzi tam gdzie wschodzi I że zachodzi na zachodzie Że ktoś umiera ktoś się rodzi Że Jonasz trzystu synów spłodził Co mnie to obchodzi Ja na rozbitej płynę łodzi Co mnie to obchodzi Że bród jest po to abym brodził A brednie po to abym bredził Że śledź jest po to abym śledził A swąd jest po to abym swędził Co mnie to obchodzi Ja na rozbitej płynę łodzi Co mnie to obchodzi Że głąb jest po to abym zgłębiał A dąb jest po to abym zdębiał A jęk jest po to abym jęczał A klęk jest po to abym klęczał Co mnie to obchodzi Ja na rozbitej płynę łodzi Co mnie to obchodzi Że dźwięk jest po to abym dźwięczał A stęk jest po to abym stęczał A głód jest po to żebym głodził A smród jest po to żebym smrodził Co mnie to obchodzi Ja na rozbitej płynę łodzi Ja płynę płynę płynę W nieznaną mi krainę W krainę tych nadziei Że mi się łódka sama sklei Więc płynę płynę płynę [Wiesław Dymny] Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Co mnie to obchodzi 20.11.04, 19:53 Teraz zobaczylam, ze poszedl wiersz bez komentarza:( A komentarz do wiersza Dymnego jeden: nasi szanowni politycy (przepraszam za wyrazenie) czasami zachowuja sie jakby ten utwor byl ich zyciowym motto:( Nie gniewaj sie, prosze, Zielonek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.M. Re: "Jakobym kłamał" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 10:53 Pan L.M.? Odpowiedz Link Zgłoś