Gość: Zbigniew IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 21:53 Mam pytanie: Czy to prawda, że za są ograniczenia w ściąganiu danych tzn. po przekroczeniu jakiegoś poziomu trzeba płacić za dodatkowe MB. Jaką przepustowość gwaratntuję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jur Re: Użytkownicy chello IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 05.05.02, 21:58 15gb/miesiac; po sciagnieciu wiekszej ilosci danych (niz 15gb) ograniczaja przepustowosc (podobno; dawniej wylaczali net w dzien [tj. od 8 do 23]). Przepustowosc lacza 512/128kbps. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Użytkownicy chello IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 22:05 Gość portalu: Jur napisał(a): > 15gb/miesiac; > po sciagnieciu wiekszej ilosci danych (niz 15gb) ograniczaja przepustowosc > (podobno; dawniej wylaczali net w dzien [tj. od 8 do 23]). > Przepustowosc lacza 512/128kbps. 15 gb to strasznie dużo, zbliżyłeś się kiedyś do tej granicy? Dlaczego w ofercie o tym nic nie piszą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur Re: Użytkownicy chello IP: *.chello.pl / *.chello.pl 05.05.02, 22:10 To nie tak duzo, osobiscie osiagnalem 10gb (2 kolegow przekroczylo 15), srednio mam 6gb/msc. W jakiejs umowie wlasciwego uzytkowania o tym pisza, ponadto jest podstrona na chello.pl na ktorej uzytkownicy moga sprawdzic ile sciagneli, co ciekawe na upload nie ma limitu (ponad 17gb kolegi i nic). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Użytkownicy chello IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 22:15 Gość portalu: Jur napisał(a): > To nie tak duzo, osobiscie osiagnalem 10gb (2 kolegow przekroczylo 15), srednio > > mam 6gb/msc. > W jakiejs umowie wlasciwego uzytkowania o tym pisza, ponadto > jest podstrona na chello.pl na ktorej uzytkownicy moga sprawdzic > ile sciagneli, co ciekawe na upload nie ma limitu (ponad 17gb kolegi i nic). > pozdrawiam A nie wiesz jak jest w autocomie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur Re: Użytkownicy chello IP: *.chello.pl / *.chello.pl 05.05.02, 22:27 Autocom chyba nie ma tego ograniczenia, ma takze stale ip (w chello jest niby dynamiczne [niby mo moje mam od grudnia takie samo]), 512kb (chyba w obie strony), pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Użytkownicy chello IP: *.client.attbi.com 05.05.02, 22:11 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Mam pytanie: > Czy to prawda, że za są ograniczenia w ściąganiu danych tzn. po przekroczeniu > jakiegoś poziomu trzeba płacić za dodatkowe MB. > Jaką przepustowość gwaratntuję? U nas jest chyba lepiej. Ja place stala stawke raz na miesiac za cable high speed. Moge siedziec na internecie 24 godziny na dobe i robic co chce bez dodatkowych oplat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Użytkownicy chello IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.05.02, 22:13 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > > > Mam pytanie: > > Czy to prawda, że za są ograniczenia w ściąganiu danych tzn. po przekrocze > niu > > jakiegoś poziomu trzeba płacić za dodatkowe MB. > > Jaką przepustowość gwaratntuję? > > U nas jest chyba lepiej. Ja place stala stawke raz na miesiac za cable high > speed. Moge siedziec na internecie 24 godziny na dobe i robic co chce bez > dodatkowych oplat. Ja też płacę tepsie stałą miesięczną opłatę i mogę 24h bez przerwy. Niestety Polska to nie USA w tej kwestii jesteśmy daleko w tyle:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: Użytkownicy chello IP: *.client.attbi.com 05.05.02, 22:33 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > > > > > Mam pytanie: > > > Czy to prawda, że za są ograniczenia w ściąganiu danych tzn. po przek > rocze > > niu > > > jakiegoś poziomu trzeba płacić za dodatkowe MB. > > > Jaką przepustowość gwaratntuję? > > > > U nas jest chyba lepiej. Ja place stala stawke raz na miesiac za cable hig > h > > speed. Moge siedziec na internecie 24 godziny na dobe i robic co chce bez > > dodatkowych oplat. > > Ja też płacę tepsie stałą miesięczną opłatę i mogę 24h bez przerwy. > Niestety Polska to nie USA w tej kwestii jesteśmy daleko w tyle:((( Ale chyba poprawia sie, trzymam kciuki. Jak bylem w Polsce na wakacjach to wpadalem do internetowych kafejek. Placilem chyba 4-6 zlotych za godzine. Chcialem sprawdzic moje e-mail. Cena nie byla problemem ale szybkosc polaczen dzialala mi na nerwy. Cokolwiek wchodzilo zajmowalo minuty lub zupelnie nie wchodzilo. Tutaj klikne i juz jestem. Mysle, ze u was bedzie lepiej z czasem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathy38 Re: Użytkownicy chello IP: *.chello.pl / *.chello.pl 05.05.02, 23:14 Ograniczenie 15 giga - to już wiesz. Ale raczej ciężko nawet zbliżyć się do tej granicy. Predkość całkiem przyzwoita, najlepiej to widac przy ściaganiu plików. Z wyświetlaniem www to już bywa róznie, często się zacina, a tak w ogóle to lepiej ściąga strony zagraniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
an-nah Re: Użytkownicy chello 06.05.02, 07:23 Jakie znowu opłaty? Wiesz, ile już filmów ściągnęłam? I jaką ma szybkość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Użytkownicy chello 06.05.02, 18:16 an-nah napisał(a): > Jakie znowu opłaty? Wiesz, ile już filmów ściągnęłam? I > jaką ma szybkość!!! filmy sciagals przez chello? to super, ja trailer AOTC, 12mb, sciagalem przez 4h z sdi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur Re: Użytkownicy chello IP: *.chello.pl / *.chello.pl 06.05.02, 18:37 Na chello tez nie jest tak znowu rozowo; czasem idzie 50kb/s a czasem to nawet nie idzie (najczesciej jest 10-30kbs); a jak jest awaria lacza krakow-wawa to szkoda opowiadac (pingi na onet kolo 800ms), pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Użytkownicy energis-u 06.05.02, 18:56 separatysci_limanowscy napisał(a): > Są tu jacyś? raczej nie, to wynalazek typowo limanowski. az zal, ze dziala (to chyba jakis ewnement na skale waszej osady?) Odpowiedz Link Zgłoś
separatysci_limanowscy Re: Użytkownicy energis-u 06.05.02, 19:06 Weź dziecko, zjrzyj na www.energis.pl Odpowiedz Link Zgłoś