Dodaj do ulubionych

nie jadać w Chimerze !!

22.11.04, 16:17
już nigdy więcej nie pojde do chimery na Anny! przez sałatkę z małzy miałam
2 dni z głowy. dopiero potem się dowiedziałam że jakiś czas temu chmiera
była zamknięta przez sanepid ma kilka miesięcy. lojalnie uprzedzam :0)
Obserwuj wątek
    • miska_malcova Re: nie jadać w Chimerze !! 09.12.04, 22:40
      miałaś pecha kobito. Ja tam jadam prawie codziennie i wszystko jest świeże i
      smaczne.
      • szut Re: nie jadać w Chimerze !! 10.12.04, 12:28
        pare ladnych lat temu czesto tam jadalem - do momentu zatrucia sie jakas salatka. od tego czasu juz tam nie zajrzalem.... szkoda, ze schodza na psy, fajna knajpka kiedys byla.
        • lucy215 Re: nie jadać w Chimerze !! 10.12.04, 17:56
          do tej pory ja również ;) w środku jest naprawdę przyjemnie i miło, to nie
          wystarczy. podobnie w Vegach na Krupniczej i Gertrudy- świetny klimat a żarcie
          do niczego.
          • Gość: judyta Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 19:57
            tez kiedys tam chodzilam,ale rzeczywiscie byly jazdy z sanepidem.teraz polecam
            dookola swiata na szewskiej.troche mniejszy wybor salatek ale za to swieze.
            • Gość: eeeee Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.server.ntli.net 11.12.04, 15:40

dokladnie ta sama sytuacja ze mna - jadalem na poczatku jak knajpe otwarli,
              potem zarcie sie znacznie popsulo a w lokalu najnormalniej smierdzi - obecnie
              nie polecam
              • Gość: CIEKAWE Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.12.04, 11:33
                to ty juz jestes w krakowie, ze tak jestes na biezaco z informacjami o naszych knajpach ?
                • Gość: eeeee Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.server.ntli.net 14.12.04, 09:51

nie jestem ale jeszcze pare miesiecy temu bylem bardzo na biezaco, bo to moj
                  rejon urzedowania
    • Gość: monika Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 13.12.04, 23:28
      Czytajac Twojego posta, lekko mnie zemdlilo, poniewaz tez przyszlo mi sprobowac
      tego swinstwa. Okropienstwa!!! Nie chodzilam tam przez jakis czas, ale dzis
      znowu zajrzalam. Jak na razie czuje sie dobrze ;-)
    • Gość: Ela Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 16.12.04, 15:36
      I masz rację że uprzedzasz, jakieś 3-4 lata temu (!) miałam dokładnie to samo -
      przez "Chimerę" złapałam salmonellę. Od tej pory omijam z daleka, ale widzę, że
      nadal "trują" swoich klientów...
      • Gość: curly Re: jadać, jadać... IP: 213.173.205.* 18.12.04, 08:50
        Do Chimery chodzę od 12 lat! (kto jeszcze pamięta że kiedys wchodziło się tam z
        zupełnie innej strony?). Uwielbiam tamtejsze sałatki, nigdy nic mi sie po nich
        nie stało.
        Faktycznie kiedyś mieli problem z sanepidem(w tym okresie nie serwowali
        surowych jarzyn, tylko dania zapiekane), ale to nie znaczy, ze tam na codzień
        trują!
        Takie wpadki mogą się zdarzyć w każdej knajpie, a to ze ktos tam miał po
        wizycie problemy, nie od razu znaczy, że serwują salmonellę. Moja koleżanka
        znalazła kiedyś w sałatce z barze Vega ślimaka i co? Ona tam już nie pójdzie,
        ale ktoś inny nie miał takich doświadczeń i lubi pewnie tam jadać.
        Zresztą, kto nie chce niech nie chodzi do Chimery, bo nie lubię gdy nie ma tam
        gdzie usiąśc:)
        • Gość: kadziu Re: jadać, jadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 12:44
          dobry jestes zgadzam sie z toba
          • zosiamarek Re: nie jadać, jadać... 26.12.04, 18:02
            Mi tez przydazylo sie zatrucie po chimerze. fuuuuuj
    • Gość: mrau Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 20:33
      mnie osobiście obrzydza mieszanie np ryby z owocami na tym samym talerzu i
      polewanie WSZYSTKIEGO sosem (jeżeli proszę o sos musztardowy to chyba logiczne,
      że nie chciałabym go widzieć na owocach i innych słodkościach :/ )
      nawet nie trzeba złych warunków sanitarnych aby się po czymś takim zatruć,
      ble :P
      • stapelia Re: nie jadać w Chimerze !! 19.01.05, 16:04
        a ja mialam przyjamenosc watpliwa tam pracowac przez wakacje 4 lata temu. NIkt
        nie wymagal ode mnie badan na nosicielstwo ani innych a wszyscy mielismy
        kontakt z jedzeniem i dotylalismy go rekami. Wlosy w salatkach na porzadku
        dizennym a raz zdarzyl sie tez spinacz.
        • lucy215 Re: nie jadać w Chimerze !! 20.01.05, 21:21
          a fe... nie chcę sobie przypominać tego zatrucia :(
      • Gość: asdf Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.spine.pl 22.01.05, 17:18
        a w żołądku ci się ten sos potem nie wymiesz ????? W takim razie nie trzeba
        jeść w chimerze żeby się ztruć. Wystarczy zjeść rano owoce a parę godzin
        później kiełbasę z sosem musztardowym.
        • Gość: mrau Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:35
          nie wiem jak Ty ale ja niespecjalnie lubię jeść musztardę z owocami jak to
          czasem bywa na talerzach w Chimerze

ależ oczywiście, że wszystko jedno co z czym jemy, bo potem wszystko wymiesza
          się w żołądku - proponuję, abyś świeże ogórki popił(a) mlekiem i dał(a) mi
          znać, jak poszło ( w toalecie)...
      • Gość: xyz Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:48
        Chodze tam często i wiem że mieli problem z sanepidem-ale nalezy załozyć ze sie
        staraja nie mieć wiecej problemu
        poza tym wystarczy powiedzieć jak się chce mieć polane sałatki sosem i nie ma
        problemu
    • arrabbiato Raczej nie jadać owoców morza... 25.01.05, 11:51
      ...dalej niż 50 km od wybrzeża. To prostszy i pewniejszy sposób uniknięcia
      kłopotów niż eliminowanie kolejnych restauracji. Snobowanie się się na sałatkę
      z małży w Krakowie to głupota, za którą prędzej czy później się płaci, bez
      względu na higienę lokalu.
      • lucy215 Re: Raczej nie jadać owoców morza... 30.01.05, 21:49
        Nie czuję się snobem przez to że zamówiłam sałatkę z małży w Krk. Większym
        przejawem "snobowania" byłaby przejażdzka na sałtkę z małży gdzieś na wybrzeże.
        Poza tym to nie jedyny przypadek zatrucia się w tym lokalu, założę się że nie
        wszyscy byli snobami jedzącymi małże.
        • arrabbiato Niezawodny sposób na świeżą sałatkę 08.02.05, 13:12
          Tak się wbiłaś w snobistyczny tok myślenia, że wymyślasz kolejne absurdy. Nie
          przyszło Ci do głowy, że można po prostu pojechać na wakacje do Hiszpanii czy
          Włoch i wtedy, przy okazji, najeść się do woli? Ryby i owoce morza są smaczne i
          zdrowe wyłącznie gdy trafią na stół świeże. Ktoś kto je rzeczy nieświeże,
          niesmaczne i niezdrowe nie robi tego dla smaku tylko z dziwnego snobizmu i tyle.
    • azazela Re: nie jadać w Chimerze !! 01.02.05, 18:18
      kiedys czesto tam chodzilam, jest blisko uczelni i ma fajny kilmet
      Ale bylam tam w wakacje; siedzielismy w ogrodku, w pewnym momencie pojawily sie
      golebiei spokonjie zaczely wyjedec resztki z zostawionych talerzy fuuuuuj
      nikt z obslugi nie zareaglwal, nawet nie byli zdziwieni:(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka