lucy215 22.11.04, 16:17 już nigdy więcej nie pojde do chimery na Anny! przez sałatkę z małzy miałam 2 dni z głowy. dopiero potem się dowiedziałam że jakiś czas temu chmiera była zamknięta przez sanepid ma kilka miesięcy. lojalnie uprzedzam :0) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska_malcova Re: nie jadać w Chimerze !! 09.12.04, 22:40 miałaś pecha kobito. Ja tam jadam prawie codziennie i wszystko jest świeże i smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: nie jadać w Chimerze !! 10.12.04, 12:28 pare ladnych lat temu czesto tam jadalem - do momentu zatrucia sie jakas salatka. od tego czasu juz tam nie zajrzalem.... szkoda, ze schodza na psy, fajna knajpka kiedys byla. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: nie jadać w Chimerze !! 10.12.04, 17:56 do tej pory ja również ;) w środku jest naprawdę przyjemnie i miło, to nie wystarczy. podobnie w Vegach na Krupniczej i Gertrudy- świetny klimat a żarcie do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyta Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 19:57 tez kiedys tam chodzilam,ale rzeczywiscie byly jazdy z sanepidem.teraz polecam dookola swiata na szewskiej.troche mniejszy wybor salatek ale za to swieze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.server.ntli.net 11.12.04, 15:40 dokladnie ta sama sytuacja ze mna - jadalem na poczatku jak knajpe otwarli, potem zarcie sie znacznie popsulo a w lokalu najnormalniej smierdzi - obecnie nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWE Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 13.12.04, 11:33 to ty juz jestes w krakowie, ze tak jestes na biezaco z informacjami o naszych knajpach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.server.ntli.net 14.12.04, 09:51 nie jestem ale jeszcze pare miesiecy temu bylem bardzo na biezaco, bo to moj rejon urzedowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 13.12.04, 23:28 Czytajac Twojego posta, lekko mnie zemdlilo, poniewaz tez przyszlo mi sprobowac tego swinstwa. Okropienstwa!!! Nie chodzilam tam przez jakis czas, ale dzis znowu zajrzalam. Jak na razie czuje sie dobrze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 16.12.04, 15:36 I masz rację że uprzedzasz, jakieś 3-4 lata temu (!) miałam dokładnie to samo - przez "Chimerę" złapałam salmonellę. Od tej pory omijam z daleka, ale widzę, że nadal "trują" swoich klientów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curly Re: jadać, jadać... IP: 213.173.205.* 18.12.04, 08:50 Do Chimery chodzę od 12 lat! (kto jeszcze pamięta że kiedys wchodziło się tam z zupełnie innej strony?). Uwielbiam tamtejsze sałatki, nigdy nic mi sie po nich nie stało. Faktycznie kiedyś mieli problem z sanepidem(w tym okresie nie serwowali surowych jarzyn, tylko dania zapiekane), ale to nie znaczy, ze tam na codzień trują! Takie wpadki mogą się zdarzyć w każdej knajpie, a to ze ktos tam miał po wizycie problemy, nie od razu znaczy, że serwują salmonellę. Moja koleżanka znalazła kiedyś w sałatce z barze Vega ślimaka i co? Ona tam już nie pójdzie, ale ktoś inny nie miał takich doświadczeń i lubi pewnie tam jadać. Zresztą, kto nie chce niech nie chodzi do Chimery, bo nie lubię gdy nie ma tam gdzie usiąśc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadziu Re: jadać, jadać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.04, 12:44 dobry jestes zgadzam sie z toba Odpowiedz Link Zgłoś
zosiamarek Re: nie jadać, jadać... 26.12.04, 18:02 Mi tez przydazylo sie zatrucie po chimerze. fuuuuuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrau Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 20:33 mnie osobiście obrzydza mieszanie np ryby z owocami na tym samym talerzu i polewanie WSZYSTKIEGO sosem (jeżeli proszę o sos musztardowy to chyba logiczne, że nie chciałabym go widzieć na owocach i innych słodkościach :/ ) nawet nie trzeba złych warunków sanitarnych aby się po czymś takim zatruć, ble :P Odpowiedz Link Zgłoś
stapelia Re: nie jadać w Chimerze !! 19.01.05, 16:04 a ja mialam przyjamenosc watpliwa tam pracowac przez wakacje 4 lata temu. NIkt nie wymagal ode mnie badan na nosicielstwo ani innych a wszyscy mielismy kontakt z jedzeniem i dotylalismy go rekami. Wlosy w salatkach na porzadku dizennym a raz zdarzyl sie tez spinacz. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: nie jadać w Chimerze !! 20.01.05, 21:21 a fe... nie chcę sobie przypominać tego zatrucia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.spine.pl 22.01.05, 17:18 a w żołądku ci się ten sos potem nie wymiesz ????? W takim razie nie trzeba jeść w chimerze żeby się ztruć. Wystarczy zjeść rano owoce a parę godzin później kiełbasę z sosem musztardowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrau Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:35 nie wiem jak Ty ale ja niespecjalnie lubię jeść musztardę z owocami jak to czasem bywa na talerzach w Chimerze ależ oczywiście, że wszystko jedno co z czym jemy, bo potem wszystko wymiesza się w żołądku - proponuję, abyś świeże ogórki popił(a) mlekiem i dał(a) mi znać, jak poszło ( w toalecie)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: nie jadać w Chimerze !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:48 Chodze tam często i wiem że mieli problem z sanepidem-ale nalezy załozyć ze sie staraja nie mieć wiecej problemu poza tym wystarczy powiedzieć jak się chce mieć polane sałatki sosem i nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
arrabbiato Raczej nie jadać owoców morza... 25.01.05, 11:51 ...dalej niż 50 km od wybrzeża. To prostszy i pewniejszy sposób uniknięcia kłopotów niż eliminowanie kolejnych restauracji. Snobowanie się się na sałatkę z małży w Krakowie to głupota, za którą prędzej czy później się płaci, bez względu na higienę lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy215 Re: Raczej nie jadać owoców morza... 30.01.05, 21:49 Nie czuję się snobem przez to że zamówiłam sałatkę z małży w Krk. Większym przejawem "snobowania" byłaby przejażdzka na sałtkę z małży gdzieś na wybrzeże. Poza tym to nie jedyny przypadek zatrucia się w tym lokalu, założę się że nie wszyscy byli snobami jedzącymi małże. Odpowiedz Link Zgłoś
arrabbiato Niezawodny sposób na świeżą sałatkę 08.02.05, 13:12 Tak się wbiłaś w snobistyczny tok myślenia, że wymyślasz kolejne absurdy. Nie przyszło Ci do głowy, że można po prostu pojechać na wakacje do Hiszpanii czy Włoch i wtedy, przy okazji, najeść się do woli? Ryby i owoce morza są smaczne i zdrowe wyłącznie gdy trafią na stół świeże. Ktoś kto je rzeczy nieświeże, niesmaczne i niezdrowe nie robi tego dla smaku tylko z dziwnego snobizmu i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
azazela Re: nie jadać w Chimerze !! 01.02.05, 18:18 kiedys czesto tam chodzilam, jest blisko uczelni i ma fajny kilmet Ale bylam tam w wakacje; siedzielismy w ogrodku, w pewnym momencie pojawily sie golebiei spokonjie zaczely wyjedec resztki z zostawionych talerzy fuuuuuj nikt z obslugi nie zareaglwal, nawet nie byli zdziwieni:((( Odpowiedz Link Zgłoś