Gość: PROKOCIM IP: *.client.attbi.com 09.05.02, 00:11 Czy jezdza jeszcze takowe? Kiedys jezdzilem linia "C". Zwlaszcza jak zaspalem. Byly drogie ale nie mialem wyboru. Zreszta i tak byly tansze od taryfy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yogy Re: autobus pospieszny 09.05.02, 14:22 pospieszne - nie, ale przyspieszone - tak Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: autobus pospieszny 09.05.02, 15:33 Z nazwy przyspieszone, a w praktyce bardziej pospieszne niż takie np C. Naprawdę szybko jadą, i nie są wcale droższe od innych. Mają nry od '5', czyli 501, 502, 511. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: autobus pospieszny IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 21:53 Duzo szybciej nie jezdza, ale omijają sporo przystanków, czasem 2 a czasem nawet do 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: autobus pospieszny IP: *.client.attbi.com 10.05.02, 00:00 Gość portalu: mtq napisał(a): > Duzo szybciej nie jezdza, ale omijają sporo przystanków, czasem 2 a czasem nawe > t do 4. Swego czasu dosc czesto wracalem do domu z Bronowic (z pod Pewexu dokladniej) autobusem #103. Byl taki kierowca ktory czesto nie zatrzymywal sie na wszystkich przystankach. Nie na zlosc, zawsze patrzyl czy ktos szykuje sie do wysiadania lub czy sa ludzie na przystanku. Mnie sie podobalo, jechalem do domu 15 minut zamiast 30-tu. Bylo to przewaznie wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: autobus pospieszny 10.05.02, 14:43 Takich teraz dużo, i też mi się to podoba, bo jest szybciej przez to. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: autobus pospieszny 10.05.02, 21:37 a co z przestrzeganiem rozkładu, a co z tymi ludźmi co potencjalnie beda chcieli przejechac sie autobusem, który przyjedzie np. 7 minut wcześniej....?? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: autobus pospieszny 10.05.02, 14:43 Gość portalu: mtq napisał(a): > Duzo szybciej nie jezdza, ale omijają sporo przystanków, czasem 2 a czasem nawe > t do 4. Właśnie dlatego szybciej jeżdżą, bo omijają sporo przystanków. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: autobus pospieszny 10.05.02, 21:41 yogy napisał(a): > pospieszne - nie, ale przyspieszone - tak czy chodziło ci o bład językowy czy znaczeniowy? W Łodzi zawsze były pospieszne, wiem natomiast, że gdzie indziej sa do dzisaij przyspieszone... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yogy Re: autobus pospieszny 10.05.02, 21:43 geograf napisał(a): > yogy napisał(a): > > > pospieszne - nie, ale przyspieszone - tak > > czy chodziło ci o bład językowy czy znaczeniowy? > > W Łodzi zawsze były pospieszne, wiem natomiast, że gdzie indziej sa do dzisaij > przyspieszone... > > pozdrawiam Nie, nie chodziło o żaden błąd językowy. Proste wytłumaczenie, jak jest teraz z tymi autobusami: pospieszne - nie, ale przyspieszone - tak Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: autobus pospieszny 10.05.02, 22:50 w takim razie jaka jest różnica między autobusami pospiesznymi a przyspieszonymi??? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: autobus pospieszny 11.05.02, 09:04 geograf napisał(a): > w takim razie jaka jest różnica między autobusami pospiesznymi a przyspieszonym > i??? Mhm, u nas jest taka różnica: pospieszne (gdy jeszcze jeździły) zatrzymywały się prawie na każdym przystanku (więc wcale nie jechały szybciej), i były droższe. Przyspieszone omijają dużo przystanków (przez co są szybsze od pospiesznych), ale kosztują tyle samo. Trochę to wywrócone do góry nogami, ale tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: autobus pospieszny 11.05.02, 20:49 jak dla mnie- bez sensu.... no ale cóż;) było, minęło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: autobus pospieszny IP: *.client.attbi.com 10.05.02, 21:48 geograf napisał(a): > yogy napisał(a): > > > pospieszne - nie, ale przyspieszone - tak > > czy chodziło ci o bład językowy czy znaczeniowy? > > W Łodzi zawsze były pospieszne, wiem natomiast, że gdzie indziej sa do dzisaij > przyspieszone... > > pozdrawiam Za moich czasow nazywaly sie pospieszne. Bylo to dobre 10 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
yogy Re: autobus pospieszny 10.05.02, 21:51 Za moich czasów:-) też były pospieszne, ale to było jakieś nieporozumienie:-) A Ty Prokocim przecież z Krakowa jesteś, to powinieneś wiedzieć jakie są: czy pospieszne, czy przyspieszone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: autobus pospieszny IP: *.client.attbi.com 10.05.02, 21:58 yogy napisał(a): > Za moich czasów:-) też były pospieszne, ale to było jakieś nieporozumienie:-) > > A Ty Prokocim przecież z Krakowa jesteś, to powinieneś wiedzieć jakie są: czy > pospieszne, czy przyspieszone? Jestem ale nie mieszkam juz 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
yogy Re: autobus pospieszny 10.05.02, 22:03 a gdzie mieszkasz teraz - jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: autobus pospieszny IP: *.client.attbi.com 10.05.02, 22:31 yogy napisał(a): > a gdzie mieszkasz teraz - jeśli można wiedzieć? Oczywiscie, jakies 30 kilometrow na zachod od Chicago. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: autobus pospieszny IP: *.client.attbi.com 11.05.02, 18:00 yogy napisał(a): > I na majówkę idziesz???!!! Ide, jestem zawzieta malpa Odpowiedz Link Zgłoś