Dodaj do ulubionych

Wojna w Prokocimiu

IP: *.client.attbi.com 11.05.02, 00:49
Czy ktos pamieta? Bylo to na poczatku lat 80-tych. Podobno ktos z Nowego
Prokocimia pobil chlopaka z Kozlowka (chodzilo o dziewczyne). Pozniej ci z
Kozlowka zlamali noge chlopakowi z Nowego Prokocimia, gdzies w windzie na Nowym
Prokocimiu. Zaczela sie wojna.
Jako mlody prokocimianin bylem na jednej z bitw. Prokocim, Nowy Prokocim i
Biezanow starl sie z Kozlowkiem w parku prokocimskim. Byla milicja i jeszcze
inne oddzialy. Pozniej jakos to zalagodzono, i dobrze.
To byla glupota ale bedac mlodym, gniewnym chcialem prac tych z Kozlowka.
Mam tylko nadzieje, ze teraz krakowianie sa troche madrzejsi.
Jestesmy jednym.
Obserwuj wątek
    • Gość: kathy38 Re: Wojna w Prokocimiu IP: *.chello.pl / *.chello.pl 11.05.02, 09:56
      Ty jesteś Nowy czy Stary PROKOCIM?
      • Gość: kathy38 Re: Wojna w Prokocimiu IP: *.chello.pl / *.chello.pl 11.05.02, 10:00
        Jeszcze parę lat temu toczyły się wojny między Nowym Prokocimiem i Nowym
        Bieżanowem na łąkach dzielących obydwa osiedla. Jak jest teraz nie wiem, może
        Ci bijcy dorośli i ustatkowali się a młodsi nie mają powodów. Naprawdę nie
        wiem. A w ogóle to chyba chodziło o odwieczny krakowski problem, kto górą
        Wisła czy Cracovia.
        • kuba203 Re: Wojna w Prokocimiu 11.05.02, 12:27
          Te wojny trwają nadal, najczęściej na łąkach przy Aleksandry. Zbierają się
          kolesie z pałami, po jednej i po drugiej stronie, a potem to nie wiem, bo
          spadam... :)))
        • separatysci_prokocimscy Re: Wojna w Prokocimiu 11.05.02, 13:31
          tak bralo sie udzial w tym i owym, jakies 3-4 lata temu to troche wygaslo ale
          ostatnio znowu zaczeli sie napieprzac, nie wiem czy mieliscie okazje ogladac
          bitwe Prokocim Nowy + Kozlowek vs kibice Wisly z Biezanowa po meczu z Legia,
          ktora sie odbyla pod sklepem Biedronka na Prokocimiu, w koncu wpadla policja i
          rozgonila walczacych ale dzialo sie, az sie lza w oku kreci

ALE MY SEPARATYSCI PROKOCIMSCY mamy inne cele, wyciagamy reke do Biezanowa ,
          naszym glownym celem jest walka z wielickim pomiotem i busikami wielickim
          niszczacymi nasze srodowisko,

w RAMACH 3 wielkich osiedli Wielkiego Prokocimia, Wielkiego Biezanowa i
          Wielkiego Kurdwanowa, stworzymy Wielkie Podgorze, z asymilujemy przygraniczne
          wioski i porwiemy dziewki, stworzmy Wielki Krakow!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka