Dodaj do ulubionych

TEATR STU W POZNANIU - WSTYD

IP: *.chello.pl 09.12.04, 08:51
Wczoraj Teatr Stu występował w Poznaniu. Po występie artyści zgotowali
Kulczykom owację na stojąco ...
Artyści z reguły mają głowy w chmurach. Jak się ma to do rzeczywistości,
wszyscy wiemy.
Obserwuj wątek
    • Gość: eeeee kiedy w gre wchodzi bycie lub niebycie IP: *.server.ntli.net 09.12.04, 09:12

kazdy wybierze to pierwsze chocby za cene idealow wyznawanych na co dzien
      • peteen z jasińskiego taki artysta... 09.12.04, 09:30
        jak ze mnie baletnica...
        geszefciarz i tyle, kasę tłucze na benefisach dla prawdziwego twa, a o
        spektaklach z lat 70, które przyniosły mu sławę, juz dawno zapomniał
        jasina gada, że jest wdzięczny kulczykowi za kasę, jaką tamten sypnął parę lat
        temu na zaległy teatralny czynsz, czy dziekowałby także w ten sposób, gdyby
        ofiarodawcą był urban ?
        no, chyba że wraca idea teatrów dworskich, utzrymywanych przez magnatów

to śpiewałem ja, jarząbek...
        • venus99 Re: z jasińskiego taki artysta... 09.12.04, 15:54
          to trzeba przyznac,że cieńko spiewałes.
          wynika to z braku talentu czy tez z braku powaznych argumentów?
          nie wszyscy w tym kraju maja poglądy zblizone do krętaczy i kłamców sejmowych i
          nie wszyscy chorują na poselską głupote i nie wszcyscy maja chamskie nawyki jak
          członkowie tej komisji.
    • gph docenili wkład Kulczyka 09.12.04, 16:01
      w rozwój dramaturgii polskiej
      tudzież uwielbienie dla sztuki cyrkowej
    • Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:26
      No co Ty? Chyba nie mówisz poważnie. Jeżeli to prawda to jest to SKANDAL. A tak
      mi się podobała Rybotycka w "Szurum Burum". W takim razie na "Nietoperza" z jej
      udzaiłem już nie idę.
      • venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 17:27
        rozczarowana - prawdziwa humanistka.
        nowa definicja skandalu - inne poglądy niż moje.
        Dulska w Krakowie nieśmiertelna.
        • peteen Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 17:34
          dulska była w lwowie, jeśli chodzi o ścisłość...

tobie, mam rozumieć, się podoba nachalne kłanianie w pas sponsorowi za akcję
          sprzed kilku lat ?
          właśnie w tym, a nie innym momencie ?
          • Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:53
            Ponad wszelką wątpliwość Dulska była w Krakowie, bo jej mąż tak długo chodził
            naokoło stołu, aż "odrobił" trasę na Kopiec Kościuszki. POza tym - zgadzam się
            z Tobą w 100 % Rozumiem, że sponsorom należy się wdzięczność, ale wszytko ma
            swoje granice. A jeżeli jest się osobą publiczną (a aktorzy do takich należą)
            to tym bardzeij powinno się uważać w takch sytuacjach. Wstyd dla nich, ich
            teatru i całego Krakowa.
            • venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 17:59
              to rzeczywiście prawdziwy powód do wstydu.
              rozumiem,że za wszechpolską hołotę sie nie wstydzisz, za niektórych radnych się
              nie wstydzisz, za chama Wassermanna się nie wstydzisz.
              w końcu coś takiego jak lojalność i przyzwoitośc jest uczuciem w Polsce mało
              popularnym.
              • peteen Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:04
                tak to jest powód do wstydu...
                żle rozumiesz, nigdy i nigdzie nie chwaliłem wymienionych przez ciebie gremiów
                i postaci, one nie mają w tym wątku nic do roboty...
              • Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:06
                Ty chyba żartujesz. A jeżeli piszesz poważnie to są dwie możlwości albo: 1.
                bardzo z Tobą źle albo 2. pracujesz w Teatrze Stu
                • venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:12
                  NIE ŻARTUJĘ.takie są moje poglądy.ta komisja jest prawdziwym wstydem i hańbą.
                  nie pracuję w Teatrze STU ale całkowicie popieram zachowanie aktorów.
                  • Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:20
                    Komisja Komisją a aktorzy to zupełnie inna sprawa. Teraz mówimy o nich a nie o
                    Komisji
                    • venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:26
                      mówimy o społecznych reakcja na działanie komisji.
            • peteen Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:03
              mylisz się, w oryginale szedł na wysoki zamek...
              temat ten jest na krakforum poruszany średnio raz na kwartał, zapolska zmieniła
              pewne realia na usilna prośbę dyrektora teatru miejskiego w kraku, by uczynic
              sztukę atrakcyjniejszą dla krakowian...
              • Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:22
                z tym się zgadzam
          • venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 17:54
            napisałem - Dulska w Krakowie.z każdego punktu widzenia stwierdzenie to jest
            poprawne. wkońcu Kraków z czegoś słynie w tym kraju.z dulszczyzny też.
            kłanianie nachalne - trochę dziwna figura retoryczna.
            a może to nie jest sprawa wdzięczności tylko sprawa przyzwoitości? wyraz
            solidarności z człowiekiem atakowanym brutalnie, po chamsku demagogicznie przez
            prostaczków i kanalie?
            • peteen Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:06
              ejże, ejże, żebym ci twojej koślawej ortografii i stylistyki...

co do meritum: jaki teatr, takie zachowanie...

aha, oni nie wyrażali solidarności z atakowanym, tylko bili pokłony przed ex
              sponsorem
              • venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:15
                pokornie wysłucham wszelkich uwag.mogą mi tylko pomóc.
                ja twierdzę,że wyrażali solidarność, ty,że bili pokłony - może warto sprawdzić
                u żródła?
            • Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:10
              Ta wypowiedź starcza za Twoją wizytówkę. P.S. właśnie dopuściłeś się
              względem "prostaczków i kanalii" przestępstwa zniesłaiwnia z art. 212 par. 2
              kk.
              • venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:25
                jak rozumiem tylko jedna strona ma prawo do ostrych wypowiedzi.natomiast druga
                strona "świętości" nie ma prawa szargać.
                podtrzymuję moje twierdzenie:
                Gruszka - cham i prostaczek.
                Giertych - kłamca jasnogórski, zamieszany w przekręt bankowy, krętacz (sprawa
                biletów lotniczych),
                Wassermann - były prokurator zamieszany w aferę Orlenu,
                Grzesik - wyobcowany z rzeczywistości czołowy intelektualista Samoobrony,
                Macierewicz,Miodowicz - nie mogą się wyzwolic z urojonego świata służb
                specjalnych,które tak bardzo ich podniecaja.
                członkowie komisji są posłami.ocena społeczna tego sejmu jest powszechnie
                znana.nie jestem odosobniony.wsadzimy do więzienia kilka milionów ludzi?
                • Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:37
                  Ale nikt Cię nie chce nigdzie wsadzać. Poza tym - nie rozmawiamy o Komisji
                  tylko aktorach z Teatru Stu. Kulczyk naprawdę sam potrafi się bronić i takie
                  manisfestacje poparcia nie są mu potrzebne. Zniechęcają za to do aktorów,
                  którzy nie powinni mieszać się w politykę,a już napewno nie w takiej chwili i
                  nie w taki sposób. Ja to odbieram tak: "Kulczyk jest OK, bo nas sponsorował"
                  • venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:46
                    ja to odbieram inaczej ale może w końcu sie pogodzimy.
                    może takie manifestacje poparcia są mu (Kulczykowi) potrzebne jak każdemu
                    człowiekowi brutalnie atakowanemu.
                    aktor jest takim samym obwatelem jak każdy inny i ma prawo manifestować swoje
                    odczucia i poglądy.
                    nie wiem czy Kulczyk jest OK, powiem więcej - na tym etapie jest mi to
                    całkowicie obojętne.nie zapominajmy,że staje przed komisją jako świadek a nie
                    oskarzony.mnie obnurza głupota,chamstwo i agresja komisji.
                    • Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:54
                      Ale człowieku, ja tu nic nie pisze o Komisji. Piszę tyle, że aktor jest osobą
                      publiczną,a dla mnie, w jakiś sensie -osobą zaufania publicznego. Taka osoba
                      nie powinna się, moim zdaniem, mieszać w politykę,a tym bardziej - w sprawy
                      wątpliwej natury. Tym bardziej gdy poparcie dla kulczyka uzasadnia się faktem,
                      ze spłacił swego czasu jaklieś tam długi Teatru Stu. Pozdrawiam
                      • venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 19:03
                        coraz bliżej celu.
                        bardzo przepraszam ale nie znam wypowiedzi o poparciu jako spłaty długu.
                        aktor nie jest osobą zaufania publicznego.NIE,NIE i jeszcze raz NIE.
                        oni po prostu wykonują swój zawód. i nic więcej.ich komentarze są wypowiedziami
                        osób prywatnych i maja taką samą wagę jak wypowiedzi tysięcy innych.
                        ja też nie piszę o komisji - wysunąłem tezę,że zachowanie aktorów było wyrazem
                        solidarności z brutalnie atakowanym człowiekiem.
                        pozdrawiam serdecznie.
                    • Gość: rozczarowana :) Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:59
                      Ok Zostańmy przy tym, że się nie zrozumieliśmy. Ty piszesz o komisji, ja o
                      Teatrze Stu. Jeżeli idzie o Komisję to wcale nie mam zamiaru jej chwalić. wręcz
                      przeciwnie, ale to osobny wątek. Chwilowo schodzę z forum. pozdrawiam i miłego
                      wieczoru
                      • trudny2002 Teatr STU 09.12.04, 20:31
                        Exodus, Szalona lokomotywa, Pan Twardowski...
                        i to tak własciwie w tamten czas dla każdego.
                        Potem jakas przerwa, potem czas innej zabawy, a niedawno opera na Skałkach
                        Twardowskiego.
                        To właściwie dlaczego dziś zabraniać operetkowych uniesień?
                        Duże formaty, wianki, sztuczne ognie...
                        kłopot chyba w tym że i sztuczne i zimne, a żadna miara fajerwerki to nie są.
                        trudny
                        Ale czy warto zawracać sobie głowę ?
                        Zaś co do komisji o której w tym wątku też nie tak mało...to czy aby
                        zapominacie ze własnie w ostatniej kampanii wąskooki szef mówił o GRUSZKACH i
                        to nawet zapewniał że na wierzbie, i co?
                        Sam tego chciałeś Grzegorzuu Dyndało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka