Gość: Matylda IP: *.chello.pl 09.12.04, 08:51 Wczoraj Teatr Stu występował w Poznaniu. Po występie artyści zgotowali Kulczykom owację na stojąco ... Artyści z reguły mają głowy w chmurach. Jak się ma to do rzeczywistości, wszyscy wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eeeee kiedy w gre wchodzi bycie lub niebycie IP: *.server.ntli.net 09.12.04, 09:12 kazdy wybierze to pierwsze chocby za cene idealow wyznawanych na co dzien Odpowiedz Link Zgłoś
peteen z jasińskiego taki artysta... 09.12.04, 09:30 jak ze mnie baletnica... geszefciarz i tyle, kasę tłucze na benefisach dla prawdziwego twa, a o spektaklach z lat 70, które przyniosły mu sławę, juz dawno zapomniał jasina gada, że jest wdzięczny kulczykowi za kasę, jaką tamten sypnął parę lat temu na zaległy teatralny czynsz, czy dziekowałby także w ten sposób, gdyby ofiarodawcą był urban ? no, chyba że wraca idea teatrów dworskich, utzrymywanych przez magnatów to śpiewałem ja, jarząbek... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: z jasińskiego taki artysta... 09.12.04, 15:54 to trzeba przyznac,że cieńko spiewałes. wynika to z braku talentu czy tez z braku powaznych argumentów? nie wszyscy w tym kraju maja poglądy zblizone do krętaczy i kłamców sejmowych i nie wszyscy chorują na poselską głupote i nie wszcyscy maja chamskie nawyki jak członkowie tej komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
gph docenili wkład Kulczyka 09.12.04, 16:01 w rozwój dramaturgii polskiej tudzież uwielbienie dla sztuki cyrkowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:26 No co Ty? Chyba nie mówisz poważnie. Jeżeli to prawda to jest to SKANDAL. A tak mi się podobała Rybotycka w "Szurum Burum". W takim razie na "Nietoperza" z jej udzaiłem już nie idę. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 17:27 rozczarowana - prawdziwa humanistka. nowa definicja skandalu - inne poglądy niż moje. Dulska w Krakowie nieśmiertelna. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 17:34 dulska była w lwowie, jeśli chodzi o ścisłość... tobie, mam rozumieć, się podoba nachalne kłanianie w pas sponsorowi za akcję sprzed kilku lat ? właśnie w tym, a nie innym momencie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:53 Ponad wszelką wątpliwość Dulska była w Krakowie, bo jej mąż tak długo chodził naokoło stołu, aż "odrobił" trasę na Kopiec Kościuszki. POza tym - zgadzam się z Tobą w 100 % Rozumiem, że sponsorom należy się wdzięczność, ale wszytko ma swoje granice. A jeżeli jest się osobą publiczną (a aktorzy do takich należą) to tym bardzeij powinno się uważać w takch sytuacjach. Wstyd dla nich, ich teatru i całego Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 17:59 to rzeczywiście prawdziwy powód do wstydu. rozumiem,że za wszechpolską hołotę sie nie wstydzisz, za niektórych radnych się nie wstydzisz, za chama Wassermanna się nie wstydzisz. w końcu coś takiego jak lojalność i przyzwoitośc jest uczuciem w Polsce mało popularnym. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:04 tak to jest powód do wstydu... żle rozumiesz, nigdy i nigdzie nie chwaliłem wymienionych przez ciebie gremiów i postaci, one nie mają w tym wątku nic do roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:06 Ty chyba żartujesz. A jeżeli piszesz poważnie to są dwie możlwości albo: 1. bardzo z Tobą źle albo 2. pracujesz w Teatrze Stu Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:12 NIE ŻARTUJĘ.takie są moje poglądy.ta komisja jest prawdziwym wstydem i hańbą. nie pracuję w Teatrze STU ale całkowicie popieram zachowanie aktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:20 Komisja Komisją a aktorzy to zupełnie inna sprawa. Teraz mówimy o nich a nie o Komisji Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:26 mówimy o społecznych reakcja na działanie komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:03 mylisz się, w oryginale szedł na wysoki zamek... temat ten jest na krakforum poruszany średnio raz na kwartał, zapolska zmieniła pewne realia na usilna prośbę dyrektora teatru miejskiego w kraku, by uczynic sztukę atrakcyjniejszą dla krakowian... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:22 z tym się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 17:54 napisałem - Dulska w Krakowie.z każdego punktu widzenia stwierdzenie to jest poprawne. wkońcu Kraków z czegoś słynie w tym kraju.z dulszczyzny też. kłanianie nachalne - trochę dziwna figura retoryczna. a może to nie jest sprawa wdzięczności tylko sprawa przyzwoitości? wyraz solidarności z człowiekiem atakowanym brutalnie, po chamsku demagogicznie przez prostaczków i kanalie? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:06 ejże, ejże, żebym ci twojej koślawej ortografii i stylistyki... co do meritum: jaki teatr, takie zachowanie... aha, oni nie wyrażali solidarności z atakowanym, tylko bili pokłony przed ex sponsorem Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:15 pokornie wysłucham wszelkich uwag.mogą mi tylko pomóc. ja twierdzę,że wyrażali solidarność, ty,że bili pokłony - może warto sprawdzić u żródła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:10 Ta wypowiedź starcza za Twoją wizytówkę. P.S. właśnie dopuściłeś się względem "prostaczków i kanalii" przestępstwa zniesłaiwnia z art. 212 par. 2 kk. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:25 jak rozumiem tylko jedna strona ma prawo do ostrych wypowiedzi.natomiast druga strona "świętości" nie ma prawa szargać. podtrzymuję moje twierdzenie: Gruszka - cham i prostaczek. Giertych - kłamca jasnogórski, zamieszany w przekręt bankowy, krętacz (sprawa biletów lotniczych), Wassermann - były prokurator zamieszany w aferę Orlenu, Grzesik - wyobcowany z rzeczywistości czołowy intelektualista Samoobrony, Macierewicz,Miodowicz - nie mogą się wyzwolic z urojonego świata służb specjalnych,które tak bardzo ich podniecaja. członkowie komisji są posłami.ocena społeczna tego sejmu jest powszechnie znana.nie jestem odosobniony.wsadzimy do więzienia kilka milionów ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:37 Ale nikt Cię nie chce nigdzie wsadzać. Poza tym - nie rozmawiamy o Komisji tylko aktorach z Teatru Stu. Kulczyk naprawdę sam potrafi się bronić i takie manisfestacje poparcia nie są mu potrzebne. Zniechęcają za to do aktorów, którzy nie powinni mieszać się w politykę,a już napewno nie w takiej chwili i nie w taki sposób. Ja to odbieram tak: "Kulczyk jest OK, bo nas sponsorował" Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 18:46 ja to odbieram inaczej ale może w końcu sie pogodzimy. może takie manifestacje poparcia są mu (Kulczykowi) potrzebne jak każdemu człowiekowi brutalnie atakowanemu. aktor jest takim samym obwatelem jak każdy inny i ma prawo manifestować swoje odczucia i poglądy. nie wiem czy Kulczyk jest OK, powiem więcej - na tym etapie jest mi to całkowicie obojętne.nie zapominajmy,że staje przed komisją jako świadek a nie oskarzony.mnie obnurza głupota,chamstwo i agresja komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:54 Ale człowieku, ja tu nic nie pisze o Komisji. Piszę tyle, że aktor jest osobą publiczną,a dla mnie, w jakiś sensie -osobą zaufania publicznego. Taka osoba nie powinna się, moim zdaniem, mieszać w politykę,a tym bardziej - w sprawy wątpliwej natury. Tym bardziej gdy poparcie dla kulczyka uzasadnia się faktem, ze spłacił swego czasu jaklieś tam długi Teatru Stu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD 09.12.04, 19:03 coraz bliżej celu. bardzo przepraszam ale nie znam wypowiedzi o poparciu jako spłaty długu. aktor nie jest osobą zaufania publicznego.NIE,NIE i jeszcze raz NIE. oni po prostu wykonują swój zawód. i nic więcej.ich komentarze są wypowiedziami osób prywatnych i maja taką samą wagę jak wypowiedzi tysięcy innych. ja też nie piszę o komisji - wysunąłem tezę,że zachowanie aktorów było wyrazem solidarności z brutalnie atakowanym człowiekiem. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana :) Re: TEATR STU W POZNANIU - WSTYD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:59 Ok Zostańmy przy tym, że się nie zrozumieliśmy. Ty piszesz o komisji, ja o Teatrze Stu. Jeżeli idzie o Komisję to wcale nie mam zamiaru jej chwalić. wręcz przeciwnie, ale to osobny wątek. Chwilowo schodzę z forum. pozdrawiam i miłego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Teatr STU 09.12.04, 20:31 Exodus, Szalona lokomotywa, Pan Twardowski... i to tak własciwie w tamten czas dla każdego. Potem jakas przerwa, potem czas innej zabawy, a niedawno opera na Skałkach Twardowskiego. To właściwie dlaczego dziś zabraniać operetkowych uniesień? Duże formaty, wianki, sztuczne ognie... kłopot chyba w tym że i sztuczne i zimne, a żadna miara fajerwerki to nie są. trudny Ale czy warto zawracać sobie głowę ? Zaś co do komisji o której w tym wątku też nie tak mało...to czy aby zapominacie ze własnie w ostatniej kampanii wąskooki szef mówił o GRUSZKACH i to nawet zapewniał że na wierzbie, i co? Sam tego chciałeś Grzegorzuu Dyndało Odpowiedz Link Zgłoś