Dodaj do ulubionych

AP-Krukowski, osoby do skreślenia ze studiów

IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 20:04
Słyszeliście o tym? Nam powiedział to w czwartek na wykładzie. Podono kieruje
pismo do dziekana o skreślenie z listy studentów tych osób, które opuściły u
niego 3 wykaldy. Na rewalidacyjnej to chyba 4 osoby a na społeczno-
opiekuńczej 5. Tyle wiem. A wy coś o tym wiecie? Czy to prawda, że na
pierwszym roku wykłady sa obowiązkowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewka Re: AP-Krukowski, osoby do skreślenia ze studiów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:21
      Ja miałam z Krukowskim historię wychowania. Dwa razy puścił listę i potem ci co
      ich nie było chodzili do niego zaliczać teksty dot. pedagogiki (w języku
      obcym). Aha, no i jeszcze pytał nas na wykładach i Ci co dostali "czerwoną
      kartkę" mieli mieć duże problemy na egz. A czy tak było, to trudno powiedzieć,
      jak napisałeś test na tyle punktów, ile trzeba było na dst to zdałeś i już.
      Ogólnie mówiąc to do niego lepiej chodzić na wykłady bo nigdy nie wiadomo co
      może wymyślić;)
      • Gość: arek Re: AP-Krukowski, osoby do skreślenia ze studiów IP: *.um.krakow.pl 13.12.04, 10:18
        Profesor Krukowski zawsze taki był. Ale to dobrze!!! Jak chcesz studiować to
        musisz chodzić na wszystkie wykłady i ćwiczenia. Jak masz zamiar olewać, to
        lepiej, że wyrzuci Cię teraz nie będziesz musiał się dłużej męczyć. Widzę , że
        studiujesz wbrew sobie. Poprostu ułatwi ci podjęcie decyzji.
    • Gość: ewka Re: AP-Krukowski, osoby do skreślenia ze studiów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 20:05
      To jednak prawda z tym skreślaniem z listy. Dziś na jednym z wykladów
      powiedzieli nam, że Senat ustalił, że do 3 roku włącznie trzeba chodzić na
      wszystkie wykłady, a 3 nieobecności uprawniają prowadzącego do skreślenia danej
      osoby z listy studentów.
      • nerrrra Re: AP-Krukowski, osoby do skreślenia ze studiów 14.12.04, 14:52
        Rany,rany,rany-to sie tyczy calego AP??No pieknie;/Faktycznie mam listy na
        dwoch wykladach,ale jak to ladnie ujeto"w celach wylacznie informacyjnych".

P.S.Apropo chodzenia ogolnie na wyklady-nie zgadzam sie,ze ich opuszczanie jest
        rownoznaczne z nienadawaniem sie na dane studia.Ja na pierwszym roku pojawilam
        sie na jednym wykladzie z literatury przez caly semestr,i dostalam 4.Sama
        czytalam i opracowywalam sobie lektury.Niestety nie moglam sie oprzec
        wrazeniu,ze niejednokrotnie wiem wiecej niz nudna baba z ktora przyszlo mi
        wspolpracowac.I zeby nie bylo watpliwosci-na kierunku ktory byl,i jest
        nadal,moim "wymarzonym";)
        • Gość: ewka Re: AP-Krukowski, osoby do skreślenia ze studiów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:29
          Sama jestem ciekawa, czy ta uchwała o skreślaniu z listy będzie stosowana.
          Co do niechodzenia na wykłady: u mnie na jeden z wykładów chodzi coś ok 20 os
          (ze 130 na roku) Powodem tego jest makabryczne prowadzenie tegoż wykładu:
          kobietka czyta przez 1,5 godz. informacje z kartki - nie można tego słuchać (o
          zapisaniu już nie wspominam). Innym powodem bywa również to, że z jakiegoś
          przedmiotu nie ma egz. - w wyniku tego pojawia sie 10 osób na wykładzie - a
          więc po prostu tym zarządzeniem próbują zdyscyplinować studentów, pozdr:)
          • anulla1 Re: AP-Krukowski, osoby do skreślenia ze studiów 18.02.05, 23:21
            UFFF...
            Całe szczęście że ja już po.... Skończyłam pedagogikę w czewcu, a w takim
            wypadku jak opisujecie to pewnie bym nie skończyła.....
            Nie martwcie sie prztrwacie ja naprawdę dużo bym dała zeby jeszcze studiować-
            to naprawdę fajny czas...
            Pocieszam się tylko tym że ja już mam 6 miesięcy do emerytury odrobione...:).

PS. Muszę powiedzieć o tym tacie, bo pewnie o tym nie wie, a właśnie narzekał
            że mu mało ludzi chodzi na wyłady, ale nie pedagogice...;).

A tak powaznie skoro jest takie zarządzenie, to wymagajcie zeby wykłady były na
            poziomie, a nie czytane z książki- nagrywajcie na dyktafony i walczcie o swoje.
            Naprawdę nie bójcie się, my wlaczyliśmy( na innym kierunku też na Ap) i
            wygraliśmy bardzo dużo...

Ps.nr 2 Historia wychowania za moich czasów była z Zygmuntem Rutą, podobno przy
            nim Krukowski to cieńki Bolek, nasz egzamin był ustny, i jak ktoś mu podpadł to
            z pełnymi konsekwencjami...

Anula
            • Gość: ed Re: AP-Krukowski, osoby do skreślenia ze studiów IP: *.76.classcom.pl 06.03.05, 13:22
              to ciakwe jak mozna byloby studiowac 2 kierunki gdyby trza bylo chodzic na
              wszystkie wyklady... pojarany pomysl :P poza tym chyba oczywiste jest ze mozna
              nie wstac jak wyklad jest w piatek o 8mej rano, a w czwartek stduencka impreza :P
    • Gość: agatu Re: AP-czy ciezko sie dostac? IP: *.246.jawnet.pl 06.03.05, 12:28
      Wybieram sie na AP.Mozecie powiedziec, jak wygladaja egzaminy na pedagogike-pracownik socjalny? jakies wskazowki?
      pozdrawiam
    • Gość: marys Re: AP-Krukowski, osoby do skreślenia ze studiów IP: 62.111.139.* 13.03.05, 13:34
      bez przesady... na cwiczeniach niech pytaja i sprawdzaja przygotowanie i wklad pracy ale na wykladach powinni juz odpuscic przeciez liczy sie wiedza ktora potem niech egzekwuje a nie wpisanie sie na liste :-/
    • Gość: Wilk Re: AP-Krukowski, osoby do skreślenia ze studiów IP: 81.21.197.* 14.03.05, 00:10
      Skreśla a potem przywróca za 400zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka