Gość: burak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 00:44 moze ktos cierpi albo cierpiał na to i zna dobrego lekarza który jest w stanie pomóc.erytrofobia to choroba, która polega na notorycznym czerwienieniu sie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrew Re: erytrofobia-kraków IP: *.mim.pl / *.mim.pl 12.12.04, 16:25 Nie wiem na ile ta fobia jest podobna w swojej istocie do fobii klasycznych, takich jak strach przed przestrzniami,zamknietymi pomieszczeniami, zwierzetami, ale jesli jest to udaj sie z tym (kims) do osoby majacej doswiadczenie z NLP. Jesli mechanizm tej fobii jest taki sam to dobry fachowiec zalatwi to w ciagu 1 godzinnej sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: erytrofobia-kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 18:15 dziękuje bardzo.a znasz kogoś kogo mógłbyś polecić??gdzie szukac takiej osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: erytrofobia-kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:53 Jest taka strona o erytrofobii, prowadzona przez człowieka leczącego się na tą przypadłość: www.erytrofobia.republika.pl/ Skontaktuj się z autorem - może on coś Ci poradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: erytrofobia-kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 22:33 z przyjemnoscią bym sie skontaktował ale na stronie nie znlazłem namiarów na autora, nawet nie wiem do jakiego specjalisty sie z tym cholerstwem zgłościc bo ogólny nic nie poradził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: erytrofobia-kraków IP: *.blich.krakow.pl 12.12.04, 20:09 Zapytam i w tygodniu dam Ci znac na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: erytrofobia-kraków IP: *.blich.krakow.pl 12.12.04, 20:15 Przeczytalem ta strone, ktora radzi Ci obejrzec Dorota i moim zdaniem informacje na niej sa bardzo rzeczowe i kompetentne. Co do skutecznosci NeuroLingwistycznegoProgramowania w tym przypadku, bardzo wiele zalezy od tego jakie ta fobia ma podloze. Jesli jest wynikiem jakichs nieprawidlowosci natury organicznej (nie psychicznej), a lepiej napisac bedzie, ze one wlasnie leza u jej podloza, to na pewno leki beda konieczne. Jesli jest ona jednak przede wszystkim spowodowana przez czynniki natury psychicznej to NLP jak juz pisalem powinno zalatwic sprawe. Tak czy inaczej, spodziewaj sie informacji ode mnie w ciagu 5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: erytrofobia-kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 22:30 bardzo bardzo Ci dziekuje za pomoc bede sprawdzac i czekac na wiadomość od Ciebie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: erytrofobia-kraków 13.12.04, 00:04 to straszne, przy okazji kazdego watku o chorobie odkrywam ja u siebie. erytrofobia, nadmierne obzarstwo, jeszcze mnie zab boli.. a to tylko wierzcholek gory lodowej. jeszcze zyje, ale co to za zycie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: erytrofobia-kraków IP: *.mim.pl / *.mim.pl 14.12.04, 21:50 Wiec tak: Andrzej Batko - guru NLP w Polsce, warszawiak, w Krakowie bywa rzadko, ale bywa. Strona www.nlp.pl Amdrzej Latala - www.pro-nlp.pl .Na miejscu w Krakowie dr. Jozef Maciuszek, Instytut Psychologii Stosowanej, Jozefa 19, Krakow oczywiscie zapytaj w sekretariacie, lub sprawdz terminy dyzurow (dyzuruje na I pietrze,wejscie za dziedzincem) Damian Borkowski - tel 888 641 149, rowniez na miejscu. Wszyscy oni to ludzie, ktorzy ukonczyli szkolenia NLP i z tego co sie dowiedzialem mieli do czynienia z przypadlosciami takimi jak Twoja. Jak z pieniedzmi za to - nie wiem. Wiem ze Batko sie ceni - to wlasciwie pionier NLP w Polsce. Jak jest w przypadku pozostalych - nie wiem. Pozdrawiam i jesli sie wybierzesz daj znac o efektach na maila: el_jugador@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: erytrofobia-kraków IP: *.mim.pl / *.mim.pl 14.12.04, 22:03 Na www.nlp.pl masz linki po lewej. W jednym z nich jest "Batko sam o sobie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: erytrofobia-kraków IP: *.crowley.pl 15.12.04, 08:54 burak, nim zdecydujesz się na terapię NLP zapoznaj się najpierw z opiniami na temat metody i jej skuteczności. Andrew „Jesli mechanizm tej fobii jest taki sam to dobry fachowiec zalatwi to w ciagu 1 godzinnej sesji.” Nie obiecuj człowiekowi rzeczy nierealnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: erytrofobia-kraków IP: 62.121.129.* 15.12.04, 12:26 Nie jestem opetanym i ortodoksyjnym/niereformowalnym fanem NLP. Nie wierze w cuda, a jednak z tego co wiem bardzo wiele fobii ustepuje po 1 sesji (patrz chocby wstep do "wprowadzenia do NLP" Dermotta i O'Connora, choc oczywiscie nie tylko na tym sie opieram). Nie twierdze,ze NLP jest panaceum na wszelkie,a nawet wiekszosc, psychicznych dolegliwosci. Jednak wydaje mi sie,ze nie ma oden szybszych i skuteczniejszych metod jesli chodzi wlasnie o fobie. I nie tylko o nie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: erytrofobia-kraków IP: 62.121.129.* 15.12.04, 12:46 t nie wiem jakie sa Twoje doswiadczenia z NLP. Moje zdecydowanie pozytywne i - co chcialbym podkreslic - bylem do niego nastawiony dosc chlodno zanim na mnie zadziallao Przekonuje sie do niego coraz bardziej, a ze jestem z natury czlowiekiem sceptycznym, to i w bajki opowiadane przez ortodoksow - niezaleznie od tego czego ich ortodoksyjnosc dotyczy, raczej nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: erytrofobia-kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 23:59 bardzo Ci za wszystko dziekuje oczywiście , ze jak sie wybiore dam znac jak podziałało zorientuje sie jak to wygląda finansowo ale jestem zdesperowany wiec pewnie uzbieram kase bo to czerwienienie nie pozwala mi normalnie funkcjonowac myślałem jeszcze o akupunkturze.niestety w internecie znalazłem tylko 1 gościa wiec finansowo nie mam porównań.podobno to tez moze pomóc. moze kogoś od akupunktury tez kojarzysz???jeszcze raz wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: erytrofobia-kraków IP: *.blich.krakow.pl 16.12.04, 10:01 Nie wiem jak to wyglada finansowo. Wiem ze Batko ma wysokie mniemanie o sobie i bardzo sie ceni. Generalnie koszty psychoterapii prywatnie oscyluja miedzy 60 - 120 zl. Na poczatek wyslij smsa do Damiana Borkowskiego i przejdz sie na Jozefa zobaczyc kiedy urzeduje dr Maciuszek. Poczytaj tez forum dyskusyjne na stronie www.nlp.pl Nie orientuje sie zupelnie w akupunkturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: erytrofobia-kraków IP: *.blich.krakow.pl 16.12.04, 10:04 Ale nie przestrasz sie tych kosztow - mam na mysli psychoterapie, ktora obejmuje przynajmniej kilka spotkan. Twoj "przypadek" jest troche inny i uwazam ze Damian Borkowski lub wspomniany Maciuszek Jozef moga podejsc do niego niekoniecznie z tak wygorowanymi oczekiwaniami finansowymi :). Ale tego musisz sie juz dowiedziec na wlasna reke. Odpowiedz Link Zgłoś