Dodaj do ulubionych

Cyklop, ul. Mikołajska 16

IP: *.telnet / *.stanet.pl 17.12.04, 17:51
W mojej opinii najlepsza pizza w mieście! Włoskie przysmaki przyrządzane na
oczach gości, w ten sposób można podziwiać warsztat mistrzów-kucharzy.
Pieczenie pizzy w prawdziwym piecu zapewnie jej niepowtarzalny smak.
Finalnie można pieścić swoje podniebieie oraz delektować smakiem w miłej,
przytulnej atmosferze, w iście włoskim stylu. Wszystkim miłośnikom -naprawdę
dobrej- kuchni włoskiej pysznie polecam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Krakus Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.altar.net.pl / *.altar.net.pl 17.05.06, 18:05
      Faktycznie dobra pizza, najlepsza w Krakowie.. Ale...no wlasnie... obsluga od
      lat pozostaje w niezmienionym składzie, szczegolnie daja sie we znaki dwie Panie
      Blondi... obsluga w tej pizzerii jest FATALNA... chociaz czesto to robie, nigdy
      nie zostawiam w tym miejscu napiwków...mimo wszystko czesto tam chodze...kuchnia
      jak na polskie warunki jest na 5...
      Pozdrawiam Wszystkich Normalnych Ludzi ;-))
    • Gość: iza Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 02.06.06, 00:03
      jaka tam najlepsza pizza? Byliśmy tam z chłopakiem duża pizza okazała się mała,
      droga i mdła a to była jedna z droższych. Uważam, że lokal jest mocno
      przereklamowany. jestem smakoszem pizzy i uważam , że najlepsza jest w Da
      Grasso podawana z 2 sosami.. śmietankowo czosnkowym i śródziemnomorskim pycha
      • seven Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 03.06.06, 14:28
        a gdziez owo da grasso sie miesci, bo pierwszy raz slysze taka nazwe...

btw w polsce trudno sie nazywac smakoszem pizzy, nawet nasze najlepsze pizze pozostaja daleko w
        tyle za tymi z wloch.. no chyba ze robimy ranking krakowskich pizzerii, zapewne takim smakoszem tez
        mozna byc, tylko po co...
        • Gość: blanka. Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.autocom.pl 10.07.06, 22:00
          wg mnie tez najlepsza pizza w miescie - tylko w CYKLOPIE. I choć wielu się
          sprzecza, ze lepsza jest w 3 papryczkach - nie zgodze sie! jest wysmienita, an
          cieniutkim ciescie, duzoi sosu i mniam mniam...
    • Gość: eeeee Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.wolfson.cam.ac.uk 23.07.06, 23:14
      Cyklop byl dobry jak go otwierali; rzeczwiscie wtedy pizza byla najlepsza na
      miescie; obecnie nikt szanujacy swoj zoladek tam nie zaglada;
      • marceliszpak Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 24.07.06, 11:39
        Gość portalu: eeeee napisał(a):

> Cyklop byl dobry jak go otwierali; rzeczwiscie wtedy pizza byla najlepsza na
        > miescie; obecnie nikt szanujacy swoj zoladek tam nie zaglada;

e tam przesada. bylem tam niedawno na swojej niesmiertelnej pizzie z tunczkiem w
        dosc milym ogrodku w podworcu i bylo naprawde sympatycznie. moze nie 'najlepsza
        pizza w miescie' wciaz dobrze
      • Gość: Asia Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 23:52
        TAK, MASZ RACJĘ, CYKLOP BYŁ DOBRY NA POCZĄTKU, JAKIEŚ 10 LAT TEMU. BARDZO
        LUBILIŚMY TAM CHODZIĆ. OSTATNIO BYŁAM Z CÓRECZKĄ I UCIEKŁAM CZYM PRĘDZEJ!!!
        OBRZYDLIWE CIASTO, DODATKÓW MAŁO ( 4 KAWAŁKI MIĘSA NA DUŻEJ PIZZY !!!) I BARDZO
        DROGO!!!!
        PROSZĘ O DAWNEGO KUCHARZA,BO AKTUALNY BEZNADZIEJNY.
        • Gość: maciek240281 Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: 195.46.43.* 07.03.07, 16:14
          nigdy tego nie moge zrozumiec, czemu to skapstwo. Dlaczego nie mozna na pizze
          nalozyc pelno skladnikow, dlaczego napoje musza byc 200ml a nie 500ml, na
          wszystkim oszczedzaja, dlatego ja bardzo rzadko chodze do restauracji. Od kiedy
          te hipermarkety sa to wlasciciele restauracji kupuja najtansze produkty, dlatego
          ser zolty jest taki nijaki w smaku, ryz tescowski, napoj zywiecki itd.
    • Gość: zygmunt(III) wazon Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.compower.pl 01.08.06, 13:07
      ten lokal to juz zywa legenda!
    • sewilka Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 03.08.06, 12:56
      uwielbiam szczegolnie Barbare i Cyklopa

"chodze" tam od kilku lat ale ostatnio (w maju) ledwo udalo mi sie dokonczyc to
      co zamowilam - muzyka byla K-O-S-Z-M-A-R-N-A... I DLATEGO NAPIWKU NIE
      ZOSTAWILAM (A ZAWSZE IM ZOSTAWIALISMY)

• Gość: Alvaro Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 20:38
      Jestem włochem i od kilku lat mieszakam w polsce.Na kuchni włoskiej znam się
      bardzo dobrze.Jedynie w pizzeri cyklop można zjeść prawdziwą,włoską,przepyszną
      pizze!Pizzeria urządzona jest w bardzo dobrym stylu,mają wspaniałą obsługę i
      NAJLEPSZE JEDZENIE!!gorąco polecam,Alvaro.
      • Gość: debil Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.utaonline.at 04.03.07, 14:58
        pierdu pierdu... w polsce pizza nie jest zadna pizza tylko jakims blizej
        nieokreslonym daniem wlasnego wymyslu. pizza to jest we wloszech a nie gdzie
        indziej!
        • Gość: smakosz krakowski Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 15:30
          A ściślej na Sycylii. Jest to placek z mąki posypany tartym serem i upieczony w
          picu chlebowym lub na płycie pieca kuchennego. Po upieczeniu polewa się to
          oliwą i dokłada kilka oliwek.
          A to co teraz nazywamy pizzą jest wymysłem międzywojennym amerykańskich Włochów
          i należy to zakwalifikować do kategorii fast food, co nie przeszkadza mi
          stwierdzić, że jest to całkiem smaczne i w przeciwieństwie do innych wymysłów
          tej kategorii kulinarnej jest dla mnie do przyjęcia.
      • Gość: Pako Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.compower.pl 11.07.07, 14:16
        Alvaro jeśli uważasz, że w Cyklopie jest najlepsza włoska pizza to chyba czas
        odwiedzić własny kraj i przypomieć sobie jak ona ma smakować. Ja już od
        dłuższego czasu tam nie chodzę wybieram Da Pietro. Tam jest pyszne jedzonko.
      • Gość: Hahaha Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.compower.pl 09.08.07, 12:58
        Hej ludziska zapomnijcie już o cyklopie ja tą knajpę spisałem na
        straty.
        • Gość: lookaazz Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: 194.46.164.* 08.10.07, 01:52
          Dodam swoje trzy grosze. Jak poprzednicy chwalilem Cyklopa, jako pizzerię
          najlepszą w tych okolicach. Chodziłem tam od lat. Ostatni raz pizza była
          przyrządzana przez dresiarzy, podawana przez makowe panienki w asyście
          prymitywnego dicho z głośników. To już nie ten sam lokal co kiedyś. Nowym,
          turystom może się spodobać ale ludziom, którzy znali to miejsce od lat - nie
          będzie się tam już chciało chodzić.
          Dla jasności sytuacji dodam, że ostatnio byłem tam w zeszłym roku podczas pobytu
          w Krakowie. Może ruszyło się tam coś? Dla mnie to już kupa, nie pizzeria.
          Polecam Fabrykę Pizzy na Kazimierzu. Mam nadzieję, że ta trzyma poziom. Jeśli
          nie, niech ktoś napisze. Ja nie znam lepszej pizzerii w Krakowie.

Pozdrawiam wszystkich, którzy chcą dostać to za co płacą.
      • Gość: Krakusik Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.compower.pl 22.08.07, 02:18
        Dziwne, że to miejsce jeszcze na siebie wyrabia takie dziadostwo tam
        podają i jeszcze mówią o sobie prawdziwa włoska pizza. Prawdziwy
        Włoch padłby na zawał jakby u nich taką pizzę serwowali.
    • Gość: Pizza man Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:57
      W Cyklopie pizza jest niezła....chodziłem tam przez ostatnie 7-8 lat dosc
      czesto.... faktycznie obsługa niezmiennie średnia ale w rynku jedna z lepszych.
      3 papryczki są lepsze jeśli chodzi o klimat i potrawy wiec jeśli mił bym tyraz
      wybierac wybieram "3 papryczki"!!

ALE jeżli chodzi o pizze w Krakowie to niedawno odkryliśmy cos
      genialnego.....przyznam ze na pizzy sie zam i jadłem już nie jedną(w tym w kilku
      miejscach we włoszech...mmmmm niezapomniany smak...:)) I GORĄCO POLECAM PIZZERIE
      PATAGONIA na ruczaju..nie pamietam dokałdnego adresu ale jest to w Pasażu Ruczaj
      kolo ulicy Bobrzyńkiego...

Prowadzi ją Włoch a kucharz tez jest Włochem(niestety na zmianę z polką..).
      Pizza 50 cm kosztuje 23-26 zł i na dwie osoby jest w sam raz(ja z bratem sie
      najadamy). Ciasto jest cieniutkie(najlepiej poprosic dopieczoną) i pyszne...
      polecam szczególnie neapoli .....niebo w gebie.

Pozdrawiam

• Gość: pizzaman2 Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 23:30
        patagonia, niestety, RIP :(
    • Gość: blondownik Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.gprs.plus.pl 07.01.08, 12:24
      mialem okazje pracowac przez dluzszy czas w cyklopie, jak i wiekszosci lokali w
      centrum panuje moda u pracodawcow na traktowaniu pracownikow jak smieci,ale
      minely juz te czasy, teraz pracownik ma wiecej do powiedzienia, dlatego tez w
      cyklopie pracują teraz same wybitne osoby ktore potrafia siać obrzydzenie i
      prostote, jakis czas temu naprawde fajni ludzie pracowali w tym lokalu nazywanym
      przez niektorych najlepsza pizzeria w miescie, brak mi slow, ludzie chyba nie
      wiedzą co to kuchnia wloska, kazdy chwali ten syf bo jest tak naprawdę tylko
      TANIO. A tak pozatym kto jeszcze nie pracuje tam FIKCYJNIE to moze sie zalapac.
      • Gość: Salomon Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.compower.pl 09.02.08, 13:37
        Na pierwszy rzut oka widać że pracują tam ludzie niedoswiadczeni
        odwalić swoje i do domu. Jedzenie jest marne a co do pracowników to
        żal że szefostwo ma takie podejście do nich to się już mało gdzie
        zdarza.>
    • Gość: guodny Re: Cyklop, ul. Mikołajska 16 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 12:38

Pyszne jedzenie ale obsługa klienta - żenada!
      Przypominają się czasy prl - kierownictwu sugeruję więcej czasu poświęcić na
      rekrutację.
      Przykłady:
      moja przed ostatnia wizyta: godzina 21 - nie dostanę makaronu tylko pizzę bo
      kuchnia już nieczynna (mimo tego że lokal czynny do 22)
      Moja ostatnia wizyta: sobota (otwarte do 23)
      po 20 min czekania na stolik siadam - jest godzina 21:40 - dowiaduję się że nie
      zostanę obsłużony bo zaplanowano czyszczenie wentylacji na ten dzień - nikt z
      obsługi nie pofatygował się aby wywiesić taką informację na wejściu - dodam że
      osoby które weszły 10 min przede mną zostały obsłużone
      Do tego niezadowolona obsługa z fochem.

Dla mnie była to ostatnia wizyta w Cyklopie - odradzam odradzam, odradzam!

Polecam ekipie Crazy Guides jako punkt programu w cyklopie można doświadczyć
      prlowskiego podejścia do klienta - do tego nie trzeba nic reżyserować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka