gelarth 18.12.04, 11:42 Można się podpisać pod protestem w sklepiku "Maciuś" i cukierni na Obozowej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gelarth Zebrano już 18.12.04, 16:23 Mamy już koło 100 podpisów z ul.Obozowej(64,66,58,59,60) Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Zebrano już 18.12.04, 16:31 bosko:) ja zebrałem na ulicy.. 30 podpisów, było cieżko, bo każdy chciał się jak nawięcej dowiedzieć o tej sprawie, eh te dyskusje jutro sprobuje jeszcze raz pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
prosci Re: Zebrano już 18.12.04, 16:37 Obozowa 70 narazie niewiele (18) ale sporo ludzi stąd podpisało sie w sklepie Maciuś (to obozowa 64). Danych z Obozowej 68 jeszcze nie mam ale listy wzieli, właśnie ruszamy na szeregówki przy obozowej i bloki przy torfowej. Skaperowaliśmy jeszcze dwie osoby do zbierania podpisów na Pszczelnej. Proponuję zrobic jeszcze rundę w niedzielę, na razie dużo ludzi po prostu nie ma w domu, pewnie są na zakupach (w Tesco sajgon) albo wyjechali na weekend. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
leony Re: Zebrano już 18.12.04, 17:58 A co myslicie o zbieraniu podpisów juto pod kościolem? tzn. moze nie bezposrednio przed wejściem, bo księża mogą sie denerować jakąś niemilosierną akcją, ale na parkingu przed kościolem, lub też przed wejsciem na teren kościola? nawet gdyby kilka osób w tym samym czasie zbierało podpisy, mielibyśmy większe szanse zlapać więcej ludzi! Chyba warto byloby przyjsć o takiej porze, kiedy konczy sie jedna msza a zaczyna zaraz za nia druga. Co o tym sadzicie? Pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Zebrano już 18.12.04, 18:36 jesli tylko ktos ma ochotę - to z przyjemnością pomogę, myslalem równiez o Tesco pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kaston Re: Zebrano już 18.12.04, 19:06 Mam listy z Chmieleniec 13, 15, 17 i 19. 107 podpisów. Wielu mieszkańców nie są obecni. Może będzie trochę więcej Odpowiedz Link Zgłoś
prosci Re: Zebrano już 18.12.04, 19:24 Delikatna sprawa, ale na parkingu chyba by można. sądę ze pora międzu mszą o 11, kończy sie gdzies kolo 12 a tą o 12.15 jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Zebrano już 18.12.04, 20:11 wiem, wiem... wcześniej musieli byśmy porozmawiać z proboszczem co on na ten temat sądzi, bez pozwolenia raczej odpada Odpowiedz Link Zgłoś
ma_emi Re: Zebrano już 18.12.04, 20:51 Napiszcie proszę ile udało się zebrać podpisów na Raciborskiej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Zebrano już 18.12.04, 20:52 tego sie nie dowiemy do jutra... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
raciborek1 Re: Zebrano już 19.12.04, 09:26 na Raciborskiej 12-10 i domkach przy ul. Raciborskiej, ul. Zalesie i Przemiarki zebraliśmy w sumie ok. 100 podpisów. Dziś będą zbierane dalej. Czy ktoś zbierał na Zachodniej? Odpowiedz Link Zgłoś
lerch Re: Zebrano już 18.12.04, 21:58 Na ul. Chmieleniec 33 i 27 zebralem niecale 50 podpisow, jutro beda zbierane na pozostalych Odpowiedz Link Zgłoś
leony Re: Zebrano już 18.12.04, 23:33 Zebralismy 45 podpisów z Obozowej 58B, i Polany Żywieckiej (Szczerbińskiego,Karabuły, Starca).Z pomysłu przy kościele jednak rezygnuje.W sumie to ci sami ludzie z Szuwarowej, Torfowej, Obozowej..... To rzeczywiście delikatna sprawa.... A zreszta zobaczę jutro - jak nie odchoruje dzisiejszego chodzenia (o ile grzane piwo z sokiem nie pomogło:)) A jak Torfowa i te ladne domki schowane za blokami? To przecież moze być (oby nie) bliskie sasiedztwo planowanego osiedla. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
prosci Re: Zebrano już 19.12.04, 00:08 Obszedłem część torfowej, bloki 15, 27, 25, z reszty nieparzystych ludzie wzieli listy i mieli pochodzic. Razem z Obozową 70 mam 67 podpisów, ale sporo ludzi podpisało sie już w sklepie (obozowa 64) a niestety równie wielu wyjechało na weekend czy juz na Swieta. Bardzo wielu ludzi nie orientowała się że te bloki będą właściwie za ich oknami... A ladne domki za blokami... cóż, W jednym pani obiecała sie zainteresować jak wróci mąż, w jenym pusto, a w 2 nie byli zainteresowani. Widać chcą mieć osiedle komunalne za płotem. Ciekawe czy się zainteresują jak wjadą tam koparki. Oby nie musieli. Odpowiedz Link Zgłoś
obozow-y Czy ktoś zbiera podpisy z Szuwarowej? 18.12.04, 19:45 Bo widzę tu tylko Obozową? Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Czy ktoś zbiera podpisy z Szuwarowej? 18.12.04, 20:12 są zbierane już od wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
londyn1 Re: Protest na osiedlu Londyn 19.12.04, 11:11 Prosze o mailowy kontakt osobę, która zostawiła listy protestacyjne na osiedlu Londyn. Dziekuję z góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
xrtdgene Re: Podpisy po protestem 19.12.04, 11:38 czy maciuś jest czynny także w niedzielę ? jeżeli nie zdążę się podpisać (praca) to jak rozumiem mogę to zrobić o 20.00 na Lubostroniu ? a co do plakatów , to na chmieleńcu jak widziałem wiszą , jutro pewnie o poranku znikną tajemniczo jak poprzednie . Odpowiedz Link Zgłoś
lerch Re: Podpisy po protestem 19.12.04, 11:48 moze nie znikna bo prosilem zeby zarzadca przekazal firmie sprzatajacej zeby nie zdejmowali, a jak znikna to rozwiesze znowu :) Odpowiedz Link Zgłoś
gelarth Re: Podpisy po protestem 19.12.04, 12:41 Maciuś jest czynny w niedzielę do 14, ale cukiernia do 15.30. Lista jest też w mieszkaniu Obozowa64/20 Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Podpisy po protestem 19.12.04, 12:43 moze ktos odebrac liste z podpisami ze sklepu Polana Zywiecka na końcu Obozowej, zostawilem ja wczoraj.. moze ktos sie skusil na podpis pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
leony Re: Podpisy po protestem 19.12.04, 13:12 Bylam dzisiaj po 12.00 Lista byla a na niej 2 wpisy. Dołożylam nowa liste plus tekst naszego apelu pt."Slumsy na Ruczaju" Sprzedawca nie byl poczatkowo z tego zadowolony,zaczął nawet coś mowić o biednych ludziach, ale mu wytłumaczylam, o co tak naprawdę nam chodzi, a jakie plany z tym terenem ma Majchrowski. Chyba go to przekonało. Sklep czynny dziś do 19.30 zatem do tej godziny trzeba odebrać listy. Czy ktoś z tamtych budynków Obozowej (Sobola)moze je odebrać i donieść na spotkanie na Lubostroniu dzisiaj? prosze o odpowiedź, bo jezeli nie, to sama tam podejde - a nie chce,zebyśmy sie dublowali. Odpowiedz Link Zgłoś
olka_krakow Re: Podpisy po protestem 19.12.04, 19:00 A czy kots moze zbieral podpisy na Szczerbinskiego, Na blonie i w okolicznych uliczkach (za Obozowa, w domkach-segmentach)? Ich tez powinna ta sprawa zainteresowac, w koncu nie tak daleko maja od przewidywanych mieszkan socjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
gelarth Re: Podpisy po protestem 19.12.04, 19:11 No cóż wczorajszy dzień był decydujący: w sumie mam 121 podpisów ale w sklepie i cukierni jutro też można się wpisać(przed spotkaniem z radnymi te dodatkowe listy zabiorę i dostarcze na spotkanie) A jak u innych - napiszcie to będziemy wiedzieć na czym stoimy Odpowiedz Link Zgłoś
prosci Re: Podpisy po protestem 19.12.04, 22:02 Czy wiadomo już ile nam się udało zebrać na dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: Podpisy po protestem 19.12.04, 23:36 na pewno będzie około 1500.. nie wiem ile zebrali na Szuwarowej Odpowiedz Link Zgłoś
xed Re: Podpisy po protestem - zrobione 19.12.04, 22:43 os.Europejskie - 76 podpisow - tyle osob narazie tutaj mieszka ... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś