Dodaj do ulubionych

Rzucanie palenia

08.01.05, 12:47
Może to śmiesznie zabrzmi,ale szukam ludzi którzy pozbyli się nałogu
nikotynowego dzięki metodzie "elektrowstrząsowej".Nie wiem jak to się nazywa-
biorenozans,czy jakoś tak.Podobno bardzo skuteczna.Ma ktoś może jakiś namiar
typu adres,telefon.Jak się odbywa taka terapia,czy jest bolesna?.Będę
wdzięczna za jakikolwiek namiar...

----
Ptasia
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: Rzucanie palenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:06
      Bezbolesna, ale nużąca. Po całym seansie wyszedłem i zapaliłem papierosa. Ach,
      jak smakował....
      Jak chcesz przestać palić, to bądź o tym przekonany. Po prostu nie pal.
      • Gość: kinia8 Re: Rzucanie palenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:51
        Bardzo pozytywny efekt. Poza mną - paliłam 25 lat i nie wyobrażałam sobie życia
        bez papierosa - nigdy nie udało mi się rzucić nawet na parę dni - znam jeszcze
        dwie osoby, które paliły bardzo dużo i nie palą (rok i dwa lata). Ja właśnie
        obchodzę pólrocze. Po zabiegu jest trochę niedobrze więc raczej do palenia nie
        ciągnie, potem trzeba jakos przetrwać trzy dni - bez kawy, herbaty i alkoholu
        no i oczywiście palenia. Miałam ten czas zaplanowany wcześniej na dość
        intesywnych obrotach - typu basen, sauna, spacery, opalanie (było lato)- w
        kazdym razie te sytuacje w któych raczej się nie pali - gdybym poszła na
        imprezę mogłoby byc ciężko. Potem wyjechałam na wczasy. Tak więc wszystko było
        wcześniej zaplanowane i bardzo pomogło. Teraz jest moi trochę głupio, ze az tak
        łatwo poszło - wcześniej jak wspomniałam nigdy się nie udało. Ja po prostu nie
        rozumiem co mi u licha w papierosach smakowało - dym mnie teraz drażni a zapach
        jest po prostu cuchnący. Ale czuje się naprawdę wolna bez tych koszmarnych
        ubocznych objawów. WARTO! A przynajmniej warto spróbować. Moja rada jest taka -
        spokojnie sie przygotuj, zaplanuj tak żebyś od razu nie wracał w wir zajęć i
        nawyków zwiazanych z paleniem. Ja byłam w gabinecie przy placu na Stawach -
        taki duży biurowiec jest tam gabinet biorezonansu - zakladają ci elektrody, są
        trzy programy po 10 minut - nic nie czujesz, jak na EKG - nie mam niestey
        numeru telefonu. Zabieg trwał pól godziny kosztował stówkę. A jak sobie policzę
        6,50 zł razy 30 dni razy 6 miesięcy to aż mi serce rośnie ile zaoszczędzone...
        Powo! nie daj się zniechęcić! Nie mają racji co gadają że się nie uda, nie mają
        motywacji i tyle - tylko zazdroszczą
      • Gość: Ania Re: Rzucanie palenia IP: *.coi.waw.pl 11.01.05, 14:53
        Wszystkich tych, którzy mają problemy z rzuceniem palenia - wyborem metody -
        lub nie wiedzą, co robić, gdy chwyci ich głód nikotynowy zapraszam do
        Telefonicznej Poradni Pomocy Palącym 0801108108. Koszt całej rozmowy z telefonu
        stacjonarnego obojętnie z jakiego miejsca w Polsce kosztuje 0,35 groszy.
    • zadrapek_brat_poharatki Re: Rzucanie palenia 08.01.05, 17:39
      Uważaj z tymi ...elektrowstrząsami.Kumpel zastosował i co prawda palenie
      rzucił,ale tego samego dnia w którym miał ten zabieg dziwnym trafem zasłabł na
      imprezie.Trzeba było dzwonić po poggotowie.
      • Gość: Jacek Re: Rzucanie palenia IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.01.05, 21:39
        a ja polecam tabletki Tabex tanie jak barszcz 100 tabletek to koszt ok 25 zł
        mnie pomogło paliłem 17 lat i nie pale już prawie rok gorąco polecam
    • kriss.forum Re: Rzucanie palenia 09.01.05, 02:46
      Sprawdź maila.

--
      www.kazimierz.com
      Pozdrawiam,
      Kriss.
      • Gość: H56 Re: Rzucanie palenia IP: *.comnet.krakow.pl 09.01.05, 09:03
        te wszystkie metody oduczające palenia to ściema. Paliłem 27 lat, do czasu jak
        okazało sie ,że muszę mieć usunietego polipa ze strun głosowych, do pójścia do
        lekarza namówił mnie człowiek który usłyszał mój chrapliwy głos. Powiedział
        żebym tego nie lekceważył bo on miał polipa a teraz ma raka. Przeraziłem się i
        na drugi dzień byłem u laryngologa. Lekarz stwierdził ,że tym razem mi sie
        udało. Wystraszyłem sie i nie paliłem 10 lat. Po zabiegu byłem tak posrany, ze
        do tej pory nie byłem do żadnej kontroli u laryngologa. Niestety, zwaliło sie
        na mnie w jednym czasie tyle kłopotów, że za namową kolegów zacząłem
        od nowa kopcić. Codziennie mówię ,ze to ostatnia paczka, ale problemy nie
        znikają więc przesuwam swoje postanowienie o nastepny dzień .Jedynym skutecznym
        sposobem pozbycia sie nałogu jest obejrzenie na ekranie kinowym filmu o
        ofiarach nikotyny, tylko realistycznie wykonane zdjęcia
        budzą grozę.Po takim filmie wskazana jest jeszcze wycieczka na oddziału szpitala
        gdzie leżą po operacjach ludzie którzy nie potrafili rozstać się z dymkiem.
        Oczywiście takie filmy powinny być nagminnie pokazywane w telewizji i to np. w
        czasie antenowym bardzo popularnego programu.
      • the.songless.bird Re: Rzucanie palenia 10.01.05, 15:14
        Dziękuję Ci bardzo Kris.:)))).Już jestem wstępnie umówiona
        na "zabieg".Pozdrawiam.
        :))))

----

Ptasia
    • Gość: Cettina Re: Rzucanie palenia IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 11:06
      Przede wszystkim nie ma zlotego srodka, zarowno tabletki jak i proponowane techniki to wspomagacze ... ale jezeli chodzi o biorezonans to mnie sie udalo,choc palilam ponad 10 lat i takie ilosci ze wstyd sie przyznac. Korzystalam z gabinetu w Nowej Hucie w os. Krakowiakow (wczesniej bylam na Dlugiej ale gabinet prowadzi baabeczka ktora tylko obsluguje maszyne .. na Krakowiakow lekarki ... super babki, odpowiedza na kazde pytanie).
      Ktos na forum powiedzial bys uwazala bo jego kumpel zaslabl ...jezeli tak bylo to efekt odstawienia nikotyny a nie samego zabiegu i jeszcze jedno biorezonans to nie elektrowszczasy ... zabieg jest bezbolesny.
      powodzenia
    • Gość: Ziemnior Re: Rzucanie palenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:16
      Prosta SPRAWA!!!Wystarczy gniazdko i suszarka...Sprawdziłem to 2 razy i
      zadziałało póki korki nie strzeliły...Ale teraz mam przynajmniej fajnego fryza!!
      Buhahahahaha...:)
    • Gość: jontek Re: Rzucanie palenia IP: *.interclik.pl / 82.160.28.* 26.01.05, 22:12
      ja bylem na tej terapi i pomaga
    • Gość: olala Re: Rzucanie palenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:10
      Ja rzucilam palenie dzieki tabletkom TABEX. palilam przez 10 lat ostatnio 35
      papierosow dziennie. KUpilam tabletki za 35 zlotych i od pierwszego dnia
      staralam sie ograniczac. Po tygodniu zapalilam oststniego
      papierosa...niepaleod6 grudnia... wczesniejnieudalo mi sie rzucic nawet na pol
      dnia...nawet wtedy gdy bylam bardzo przeziebiona
      wszystkim polecam !!!!!
      i trzymajcie zamnie kciuki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka