ruczaj.x 10.01.05, 17:22 kto ogladał miał okazje zobaczyć przykład manipulacji jaką stosuje TVP3. ŻAŁOSNE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BiLe Re: Witajcie w Goebbels-landzie! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.01.05, 17:28 Co to wogole bylo? Prowadzący nie dawal dojść do slowa wogole ludziom z protestu. Zaprezentowano rodziny pod kontem pokazania, jacy to źli są mieszkańcy ruczaju którzy protestują i wogóle... ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojTech Sąd sadem ... IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 10.01.05, 17:31 ... a sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie... Mniej wiecej takie jest stanowisko miasta. Niestety rebelianci;), nie bedzie Wam lekko z nimi wygrac. Ale zycze Wam jak najlepiej i popieram w Waszej walce! pozdrawiam serdecznie wk Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x oj Majchrowski pożałujesz tego... 10.01.05, 17:31 BARDZO! i ta matka z dzieckiem... pewnie tak przypadkiem wpadła sobie, poszła na spacer a tu studio TVP3... a to może wpadne.. o jakiś program.. to może się pokaże. Duch Orcholskiego krąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: oj Majchrowski pożałujesz tego... IP: *.autocom.pl 10.01.05, 17:36 zenada, brak slow, brak komentarza, siasc zaplakac nad panem M i jego ekipa ( wraz z reporterem) albo.......zwyciezyc ta wojne , jak WOJNA TO NA CALEGO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
o13y wydaje się 10.01.05, 20:09 że krakowski ośrodek radzi sobie lepiej z programami kulturalnymi. Dyskusja żadna, pośpiech widoczny, ckliwe scenki. Więcej uwag pozwolę sobie na Waszym forum Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Re: wydaje się 11.01.05, 02:00 Całusy. Sekret lezy w tym, że publiczne media zostały sumiennie wyprane z osobowości. Dlatego też nie ma komu prowadzić programów. O Pospieszalskim i jego pojawieniu się w publicznej TV w Warszawie możemy powiedzieć różne niepochlebne rzeczy, ale jest osobowością telewizyjna.Podobnie jak Lis, czy tez jedna Pani, co się kreuje na Oprah Winfrey-pożal-się-Boże. TV Kraków, jak na milionowe miasto uniwersyteckie, to ma telewizję jak większe miasto powiatowe.Szefowie mediów publicznych - lokalnych, pojawiający się wyłącznie z politycznego nadania (Nowak jako szef TV Kr to cud na pustyni, bo gość się zna na telewizji, i jest dobrym organizatorem)dbahją sumiennie, żeby ich programy przypadkiem nikogo nie ukłuły w pupkę. Zwłaszcza nikogo spośród tzw podmiotów publicznych. Żeby nie szukaćzbyt daleko: czy ktoś pamięta, zeby TV Kr dotknęła choćby faktu, że mimo aresztowań w Wydziale Architektury UMK nadal , niemal codziennie, dochodzi do cudów nad WZ-ką, lub nad planem, jak kto woli? Albo że Rada Miasta pewnego miasta w Południowej Polsce jest tak precyzyjnie skorumpowana, że zwykła analiza głosowań pozwala stwierdzić, kto kogo kupił, i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
o12345 Re: Witajcie w Goebbels-landzie! 10.01.05, 20:59 Witam, własnie skonczylem ogladac nagrany program. To zobaczylem przeraża mnie!! Manipulacja, stronniczość to mało powiedziane. A to żenujące zaproszenie do studia potencjalnych przyszlych mieszkancow blokow komunalnych przekroczylo granice dobrego smaku. Z drugiej zaś strony zakoczyła mnie postawa przedstawicieli Ruczaju: CZEMU NIE WALCZYLISCIE O GLOS? Prowadzący (zreszta wyjątkowo kiepski - goście w studiu robiliz nim co chcieli - moze tak mialo być?) dbał o czas dla p. Majchrowskiego, a przedstawicieli Ruczaju niestety NIE !!! A tak przy okazji kto wpadł na pomysł mówienia o braku dialigo z mieszkańcami Krakowa w sprawie m. in. mieszkań komunalnych, co miał obiecac nasz prezydent w swoim programie wyborczym. Przecież chyba nie tego dotyczy protest!!! Generalnie - praca UM i prezydenta zaczyna przynosić efekty. Po takim programie mamy wiecej przeciwników.... Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x niestety, a może na szczeście nie brałem udziału.. 10.01.05, 21:50 ale z relacji wiem, że zwyczajnie nie byli dopuszczani do głosu... nie długo będziemy mieli TVN Uwaga, będzie szansa na obiektywny materiał a zresztą kto ogląda TVP3? ja bym w życiu nie popełnił tego błędu gdyby tylko nie ta sprawa będzie dobrze, prezydent się złamie, kwestia czasu - już widać, że jest zmęczony pozdrawiam serdecznia Odpowiedz Link Zgłoś
o12345 Re: niestety, a może na szczeście nie brałem udzi 10.01.05, 21:53 Potwierdzam, jak napisales bylo. W razie zainteresowania sluze kopia VHS... Odpowiedz Link Zgłoś
mogw Niech sie Pan nie boji :)) 10.01.05, 23:05 Osoby ktore Pan sobie dobral do programu niestety nie za dobrze sie sprzedaly ale przeciez jest Was 1500 osob wiec mozna dokonac zmian Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x tak się składa, że nie miałem żadnego wpływu:) 10.01.05, 23:23 według mnie było dobrze, gdyby tylko nie wyreżyserowane pod prezydenta show. ehh... a zresztą... jak zwykle brak Ci argumentów.. lubisz jechać po ludziach, ale żeby coś sensnownie o sprawie to już za wielki wysiłek dla twojego umysłu Odpowiedz Link Zgłoś
mogw Re: tak się składa, że nie miałem żadnego wpływu: 10.01.05, 23:29 "lubisz jechać po ludziach" Nie nie lubie jechac po ludziach ale w tym watku kompromitacja w TVP3 juz nie moglem wytrzymac i odezwalo sie moje "zawodowe ja" musialem chociaz w 3 punktach Was wypunktowac bo az sie prosilo i mysle ze czasem warto przyjac krytyke zeby sie poprawic w przyszlosci :) ale to tak odbiegajac od tematu dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x a ja Ci odpowiedziałem na twoje 3 grosze :) 11.01.05, 00:14 ja jeszcze troszkę popracuje... pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
axina Re: Witajcie w Goebbels-landzie! 11.01.05, 09:35 Ale Pan Redaktor nigdy nie dopuszcza do głosu tych, których zdanie w rażący sposób odbiega od stanowiska władz miasta i osób/grup powiązanych z miastem różnymi biznesami... podobnie było w przypadku studia otwartego dot. uwolnienia czynszów - stowarzyszenie lokatorów też nie miało możliwości wypowiedzenia się i zadania władzom miasta pytań.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan janek opanuj emocje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 21:07 Opanuj emocje deklu. czas przejzec na oczy twoja oddolna inicjatywa to jakas promocja biura turystycznego . wiesz o co mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x buhahahaha... ty jak zwykle jesteś niezawodny... 10.01.05, 21:44 i jak zwykle nikt nie wie o co Ci chodzi w twojej wypowiedzi, no może poza tym, że chcesz pokazać swoją wspaniała kulturkę przytulić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Witajcie w Goebbels-landzie! IP: *.ghnet.pl / 83.175.177.* 10.01.05, 21:16 A czego mozna bylo sie spodziewac po TVP 3? Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x naiwny człowiek, naaaiwny.... 10.01.05, 21:46 uczestniczyłem w przygotowaniu tego programu, rozmawiałem z reporterką... W ŻYCIU byście nie uwierzyli jak oni zmieniają poglądy po włączeniu kamery... czerwona lampa momentalnie przerzucają umysł na inny bieg.. i jazda ciekawe jak ich symienie sobie z tym radzi? Odpowiedz Link Zgłoś
o12345 Re: naiwny człowiek, naaaiwny.... 10.01.05, 21:49 Pytanie kto siedzial po stronie przedstawicieli ruczaju? Mialem wrazenie że byly to osoby ktore przypadkiem znalazly sie w programie??!! Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x nie były to osoby przypadkowe... 10.01.05, 21:55 będę ich jednak bronił, to naprawdę nie jest łatwe rozmawiać przy włączonej kamerze, kiedy wszyscy są przeciwko Tobie, a dodatkowo wszystko jest wyreżyserowane co do minuty. No i ta rodzina, to było OKROPNE, poprostu niesmaczne... i propaganda poniżej pasa (stąd moje mocne skojarzenie z Goebelsem). Odpowiedz Link Zgłoś
o12345 Re: nie były to osoby przypadkowe... 10.01.05, 22:13 OK Dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak Siemunie, miesunie, Siemunioe, 11.01.05, 02:02 ...użyte zostało jakieś trudne słowo. Jego znaczenie nie jest znane w mediach publicznych od czasu wszechmocnych wpływów P. Czarzastego. A oczyszczanie potoku po burzy nie dokonuje się natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedak Re: Siemunie, miesunie, Siemunioe, IP: *.tvp.pl 11.01.05, 11:38 JUż kiedyś ktoś głosił poglądy o czystej rasie, rasie "nadpanów" i rasie tych gorszych. Protestujacy mieszkańcy ekskluzywnych osiedli przypomnijcie sobie lekcje historii; to byli hitlerowcy, tak troszke ich przypominacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x A WIDZI PAN! 11.01.05, 12:42 i tu się pan MYLI... Wcale nie protestujemy przeciwko biednym, nie protestujemy przeciwko idei mieszkań komunalnych.... NASZ PROTEST DOTYCZY KUMULACJI BIEDY na jedynym obszarze. Chce mnie pan przekonać, że zamieszkanie w enklawie biedy jest korzystne dla najbiedniejszych? Czekam na argumenty. A TO WŁASNIE TVP3 starała się nas przedstwić w ten sposób... co jest bardziej niż przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
ekhem1 Do biednego socjalisty 11.01.05, 12:59 Faktycznie, analogia z hitlerowcami się nasuwa sama. Urzednicy traktują nas, mieszkańców jak niezbyt ważne pionki, z którymi mozna zrobić wszystko ku chwale własnej i partii. Ale komuniści też tak postępowali .... (to do biedaka) Co do ludzi średnio zarabiających, to oni i tak nie mają szans na jakiekolwiek mieszkanie komunalne, bo w naszych realich mieszkania te są przyznawane ludziom bez dochodu za to z dużą liczbą dzieci. I to naprawdę nie nasza wina. A poza tym, czy jest Pan pewien że chciałby mieszkać w bloku gdzie 20% mieszkan jest zasiedlone przez rodziny patologiczne? (to do socjalisty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socjalista Re: naiwny człowiek, naaaiwny.... IP: *.tvp.pl 11.01.05, 11:35 A nie dociera do Waszych pieknych głów, że to może Wy sie mylicie, a ludzie ze srednia pensją poniżej tysiąca złotych nie mieszcza się w luksusowym świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x proszę bardzo.... 11.01.05, 12:45 Prawda jest taka... zamiast NOWYCH MIESZKAŃ NA RUCZAJU.. które automatycznie stworzą enklawe biedy, można się pokusić o natychmiastowe wykupienie używanych mieszkań w mało atrakcyjnych lokalizacjach. Efekt: - odpada efekt slumsów, naznaczenia - mamy WIĘCEJ mieszkań dla najbiedniejszych - odpadają konflikty społeczne i kto tu jest po czyjej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria waskowicz Przydadza sie i nowe bloki i mieszkania odkupione IP: *.ists.pl / *.ists.pl 11.01.05, 13:05 Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x przydało by się być pięknym i bogatym 11.01.05, 13:38 Tworzenie enklawy biedy jest najgorszym z możliwych rozwiązań. Można porozmawiać z ludzmi, którzy mieli pecha w nich wylądować. Każdy z nich chciałby mieszkać w normalnych warunkach, tak jak chcieliby zapewnić normalne warunki dla swoich dzieci. Zdecydujmy się na jakiś poziom 5-10%, nie więcej. Mieszkania na parterach, ciemne kuchnie, mało atrakcyjne lokalizacje.. za te 30mln. możby by kupić znacznie, więcej mieszkań. Oni nie chcą luksusów, chcą mieszkać w normalnych bezpiecznych warunkach, tyle. 100 zadowolonych rodzin więcej to dla Ciebie mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria waskowicz Nowe mieszkania komunalne tez musza byc IP: *.ists.pl / *.ists.pl 11.01.05, 14:00 taka jak wspominalam Panu przed programem ze beda potencjalni mieszkancy mieszkan komunalnych. Tak poraz n-ty :) mowie ze mieszkania musza byc i stare i nowe i tak sie dzieje. Bo mieszkania dostajac nie tylko zlodzieje, bandyci i rodziny patologiczne ale takze osoby ktore mieszkaly na 100 metrach w odleglosci 100 metrow od Rynku im tez chce Pan dac mieszkania z ciemna kuchnia dla nich juz bedzie kara to ze przenosi sie ich gdzies na jakis RUczaj Niech sie Pan czasem zastanowi zanim Pan cos napisze Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Przeniesienie na ruczaj traktuje pani jako kare? 11.01.05, 14:04 Niechże pani nie będzie smieszna.Była pani tam kiedyś? rozumiem Barycz ale Ruczaj nie jest taki zły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria waskowicz Dla kogos kto mieszkal na Rynku to kara IP: *.ists.pl / *.ists.pl 11.01.05, 14:12 Pewnie ze dla kogos przyjezdnego czy kogos kto kupuje mieszkanie to dzielnica jak kazda inna tylko na razie bez infrastruktury. Ale dla kogos kto mieszkal 100 metrow to bedzie kara :)) i to wielka kara ,wezmy ta "wdowe po generale" przeciez ona pewnie nigdy sie juz nie przyzwyczaji do Ruczaju a Panstwo ja chcieliby wypchac do ciemnej piwnicy tylko dlatego ze 50 lat temu dostali mieszkanie w kamienicy a teraz znalazl sie wlasciciel i mowi spadowa. Nie umieja sie Panstwo wcielic w czyjas skore???? Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x jakiej znowu ciemnej piwnicy??? 11.01.05, 14:22 tłumaczę... ta wdowa nie będzie chciała mieszkać wśród najbiedniejszych, gdzie ryzyko patologii jest o wiele, wiele większe - to by była dla niej największa kara prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
inezja21 Re: Dla kogos kto mieszkal na Rynku to kara 11.01.05, 14:24 To ty sie wczuj w moja. Mieszkam przy halasliwym skrzyzowaniu Opolskiej i 29-listopada zwanym popularnie Opolska Estakada. Naokolo mnie blokowiska pelne ludzi zdegenerowanych,ktorzy kiedys pracowali w Hucie i masowo sciagano ich ze wsi na ulice Celarowska do bloczkow po 10 mieszkan na pietrze.Poza tym w okolicy jest masa starych domow,rozsypujacych sie,w ruinach ktorych rowniez gniezdza sie degeneraci, przepraszam "biedni bezdomni":))) Obecnie nie moge pojsc do sklepu spozywczego na zakupy,zeby nie zostac zwyzywana.Chociaz moj ojciec dostal mieszkanie od Prezydenta Krakowa 22 lata temu za to ze byl wyrozniajacym sie absolwentem wyzszej uczelni,i w naszym bloku sa inni tego typu ludzie to niestety sa tez degeneraci wyrzucajacy smieci przez okno i sikajacy do ssypow. Bo nie trzeba byc biednym zeby byc degeneratem. Co prawda mieszkam niby w srodmiesciu i mam 10 min autobusem do centrum ale wolalabym mieszkac gdzies dalej,gdzie jest cisza i spokoj.na Ruczaju jest cisza i spokoj,na nowych osiedlach zwlaszcza,bo mieszkaja tam ludzie ciezko pracujacy i kulturalni (chodzi mi scisle o osiedla nowiutenkie a nie ostare Zaborze,zeby byla pelna jasnosc:). Chce tam zamieszkac zeby rowniez zaznac spokoju,zeby nikt mnie nie wyzywal,gdy ide do sklepu po bulki czy z dzieckiem na spacer. Zeby byli tam ludzie jak ja i nie sikali po klatkach-czy to tak malo???????? Nie uwazam sie za osobe bogata ani z wyzszej półki-jestem raczej srednia.Ale mam prawo mieszkac w zacisznym osiedlu z pieknym widokiem i bez meneli za oknem. Dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x proszę mi wybaczyć, ale.. jeśli ktoś dostaje.. 11.01.05, 14:09 mieszkanie w normalnym stanie za darmo, raczej nie nie prawa narzekać. Po stokroć powtarzam, wcale nie uważam, że Ci ludzi są patologiczni. Zgadzamy, się, że są to osoby najbiedniejsze - tylko takie mają szanse dostać się na listę w pierwszej kolejności. Doświadczenia pokazują, że tworzenie enklawy biedy nie jest dobrym rozwiązaniem. Nawet jeśli kilkanaście procent to będą wdowy po profesorach UJ, ja bym na ich miejscu zwyczajnie nie chciał mieszkać w takiej enklawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Nowe mieszkania komunalne tez musza byc IP: *.bphpbk.pl 11.01.05, 16:08 Ja onegdaj mieszkałem co prawda nie 100 ale ok. 300 m od Rynku (na Grodzkiej) i nie na 100 ale 90 metrach, i moja przeprowadzka na Ruczaj nie była w moim odczuciu żadną karą. Odpowiedz Link Zgłoś
pilly Manipulacje i demagogia 11.01.05, 10:32 Nie oglądałem od początku, mógłby mi ktoś streścić o czym mówił ten drugi radny (nie BK), bo w drugiej cześci programu nie wypowiedział ani słowa? Przykro mi to mówić, ale w starciu z władzą czwartą i wykonawczą samorządową, ruczajowcy wyszli na demagogicznych i niekulturalnych pieniaczy. Czy naprawdę któraś z pań nie mogła powstrzymać sarkastycznego parsknięcia, gdy prezydent mówił o spadku przestępczości w Krakowie w ciągu ostatnich dwóch lat? Tym bardziej, że chwilę później nastąpiły mętne wyjaśnienia, że właściwie czuje się bezpiecznie i dopiero przestanie się tak czuć. Unikajcie również chóralnego pokrzykiwania, nawet gdy będziecie prowokowani i zniechęceni ciągłym przerywaniem odpowiedzi. Więcej opanowania. Podejrzewam, że w "Uwadze" pojawi się mityczna wdowa po generale. Odpowiedz Link Zgłoś
pilly Stanisław Zięba? 11.01.05, 12:44 Napisałem: > mógłby mi ktoś streścić o czym mówił ten drugi radny (nie BK), > bo w drugiej cześci programu nie wypowiedział ani słowa? To chyba był Stanisław Zięba? No i w ogóle jak wyglądała pierwsza część programu? Odpowiedz Link Zgłoś
kameleonia Ale jesli Pan Prezydent mówi śmieszne rzeczy.... 11.01.05, 13:23 To jak tu się nie śmiać? Pani mówi ze się boi chodzić wieczorkiem sama.A on jej mówi zeby się nie bała. To co,przyjedzie do niej i będzie ją osobiście ochraniał? Te bajki o tym,że przestępczość jest mniejsza jak żywo przypominają mi bajki z czasów PRL-u..."Rząd zadbał o dostawę pomarańczy na święta i z roku na rok ta dostawa jest coraz większa" Pusty śmiech bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
pilly Jak tu się nie śmiać? 11.01.05, 14:10 Tak po prostu. Jeśli jest się poważnym człowiekiem, chce się rzetelnie przedstawić swoje racje i jeszcze kogoś do nich przekonać, to warto pohamować sarkazm - nie prychać, nie parskać, nie wybuchać śmiechem. Jeśli jakiś urzędnik mówi ewidentną bzdurę - tym lepiej dla jego oponenta, o ile potrafi odpowiedzieć chłodnym, rzeczowym argumentem, a nie zbyć kwestię emocjonalnym prychnięciem. Z późniejszej wymiany zdań do postronnego obserwatora dotarł taki sygnał: ta pani już teraz boi się wychodzić wieczorem z domu, choć na Ruczaju zrobi się niebezpiecznie dopiero, gdy powstaną bloki komunalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x a co bys powiedzial na postawę Prezydenta Majchrow 11.01.05, 14:24 a co bys powiedzial na postawę Prezydenta Majchrowiego, on caluśki program miał uśmieszek na ustach, dopiero pod koniec mina mu nieco zrzedła. Odpowiedz Link Zgłoś
mogw Re: a co bys powiedzial na postawę Prezydenta Maj 11.01.05, 15:18 Zgadzam sie z Pillym Wam ciezko obiektywnie oceniac samych siebie, ale nie porownywalbym usmiechu prezydenta do aroganckiego usmiechu waszej kolezanki (biedna dziewczyna dostaje sie jej za jej sposob bycia) Niestety to Wy podwarzacie ze cos Urzad robi nie tak wiec od Was jako reprezentanow mozna bylo wymagac przy najmniej tego zeby nie smiac sie jak dzieci i nie reagowac emocjonalnie na byle zaczepki Prezydent sie usmiechal ale raz jest prezydentem, jego usmiech patrzac obiektywnie jest odbierany jako sympatyczny (pomijam czy szczery) Prezydenta po spotkaniu z Wami mozna bylo odebrac jako osobe rozmawiajaca z mieszkancami. Troche wygladalo to jak rozmowa nie pokornych dzieci z ojcem A jak powinno wygladac? jako rozmowa partnerow ktorzy maja rozne zdania i dyskutuja na argumenty a nie na smiechy itd. Zreszta opisalem to w watku Kompromitacja protestujacych wiec nie bede sie powtarzal Odpowiedz Link Zgłoś
ruczaj.x Re: a co bys powiedzial na postawę Prezydenta Maj 11.01.05, 15:36 > Zgadzam sie z Pillym Wam ciezko obiektywnie oceniac samych siebie, ale nie > porownywalbym usmiechu prezydenta do aroganckiego usmiechu waszej kolezanki > (biedna dziewczyna dostaje sie jej za jej sposob bycia) :)) na pewno... > Niestety to Wy podwarzacie ze cos Urzad robi nie tak wiec od Was jako > reprezentanow mozna bylo wymagac przy najmniej tego zeby nie smiac sie jak > dzieci i nie reagowac emocjonalnie na byle zaczepki tą szopkę nazywasz byle zaczepką? > Prezydent sie usmiechal ale raz jest prezydentem, jego usmiech patrzac > obiektywnie jest odbierany jako sympatyczny (pomijam czy szczery) tutaj właśnie wychodzi brak obietywizmu (pewnie zarówno mój jak i twój), ten gość zwyczajnie sobie kpił... wydaje mu się, że ma wszystkie argumenty (doświadczenie, władzę, aparat urzędniczy... telewizje), a na przeciwko (na super niewygodnych krzesłach) posadzeni zostali młodzi, uczciwi ludzie którzy walczą o bezpieczeństwo swoich rodzin. > Prezydenta po spotkaniu z Wami mozna bylo odebrac jako osobe rozmawiajaca z > mieszkancami. Pewnie czerwony redaktor zaprosił nas tam, żebyśmy udowodnili prezydentowi, że nie ma racji... zastanów się? Od początku byłem przeciwny tej wizycie i nadal potrzymuje swoje zdanie. > Troche wygladalo to jak rozmowa nie pokornych dzieci z ojcem > A jak powinno wygladac? jako rozmowa partnerow ktorzy maja rozne zdania i > dyskutuja na argumenty a nie na smiechy itd. nie rozśmieszaj mnie stary, proszę Jakie argumenty REDAKTOR w ogóle nie dał nam dojść do głosu... większość czasu słyszałem obóz władzy, jeśli tylko zdołali zacząć coś sensownego od razu przerywano im w pół zdania. Pozostaje pusty śmiech, że naiwnie wierzyliśmy w obiektywizm w TVP3. Gdybym był w tym studio zareagowałbym bardzo mocno, nie można dopuszczać do takich manipulacji.. bo później ludzie twojego pokroju mają super ubaw. > Zreszta opisalem to w watku Kompromitacja protestujacych wiec nie bede sie > powtarzal bardzo się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
pt123 Re: a co bys powiedzial na postawę Prezydenta Maj 11.01.05, 16:42 Myślę, że należy nam się trochę usprawiedliwienia. Przedstawicielami Ruczaju nie były osoby wytrenowane w występach przed kamerą. Stąd te wpadki. Może na Ruczaju mieszka jakiś dziennikarz radiowy lub telewizyjne. Jego wystawmy na takie spotkania. Z kolei przeciw sobie mieliśmy wytrawnego gracza. Po pierwsze profesora, a więc osobę przyzwaczajono do wykładów i oficjalnych wystąpień. Po drugie prezydenta miasta, który na pewno wynajmuje speców od PR. Swego czasu uczestniczyłem w spotkaniu o podobnym charakterze. Grupa osób pragnąc przedstawić swoje zdanie w sprawie pewnych decyzji. Odbiorca był bardzo podobny, to samo wykształcenie, ten sam tytuł, podobny rocznik (kariera w PRL), nawet jedna z funkcji zbliżona. I zostaliśmy potraktowani podobnie, jak rozkapryszone dzieci karcone przez ojca. A wystarczył właśnie prosty zabieg, dobrotliwy uśmiech, postawa niewinnego acz niesłusznie oskarżonego itd. A pod spodem lekceważenie. IMHO szkoda już czasu na rozmowę z prezydentem, należy konsekwentnie szukać metod prawnych i administracyjnych na zablokowanie tej budowy. Pozdrawiam PT Odpowiedz Link Zgłoś