Gość: koko Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.ghnet.pl 20.01.05, 22:31 tyle krytycznych wypowiedzi swiadczy o nienawisci jaką darzą go mieszkańcy Krakowa atmosferę podsycaja jeszcze dziennikarze Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek193 Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr 20.01.05, 22:54 przypomina mi to powiedzonko z PRL-u. Władza jest cacy tylko naród do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Zobaczcie tez pozytywy IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 20.01.05, 23:45 Dlaczego nie zauważyliście, jak szybko ulice zostały doprowadzone do porządku, i ile ludzi przez całą noc nie spało, łącznie z Tajsterem Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Kim jest ów Kłeczek??? 21.01.05, 01:19 "Jerzy Kłeczek: Dlaczego prokuratura zajmuje się stanem krakowskich ulic. Rozbił pan samochód?" Od pierwszego słowa dziennikarza - zawoalowany zarzut pod adresem prokuratora i wredna uszczypliwość. To tak się powinno zaczynać wywiad?! Pierwsze słowa powinny być PODZIĘKOWANIAMI dla prokuratora, który NIE ZAJĄŁ SIĘ STANEM KRAKOWSKICH ULIC, lecz rażącym zaniedbaniem obowiązków, które mogły grozić śmiercią!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Do mieszkańców innych miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 02:49 Czytając posty mam wrażenie, że ci którzy nie byli wczoraj w Krakowie niezbyt rozumieją czemu jest taki wielki krzyk. 1. To nie był ATAK ZIMY! Nie było ZAWIERUCHY I ZAWIEJI! Wtedy ludzi byliby mniej wkurzeni na drogowców. Po prostu padał sobie drobniutki śnieżek, kompletna mizeria, kapuśniaczek. Napadało go, co kot napłakał. I tu jest pies pogrzebany - żeby 2 cm śniegu sparaliżiwały kompletnie miasto!? 2. BESZCZELNE wypowiedzi osób odpowiedzialnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awatar Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: 62.111.139.* 21.01.05, 06:29 Rzeczniczka Pani Filomena Serwin skłamała publicznie w telewizji mówiąc, że lód na krakowskich drogach pojawił się o godzinie 14, czy też 15.00. W tym dniu, tj. 19 stycznia jechałem samochodem z Salwatora, ul. Księcia józefa w kierunku Bielan. Była godzina 13.20. Po minięciu nowego mostu, zobaczyłem autobus miejski jadący z włączonymi migaczami awaryjnymi, który poruszał się z prędkością 20 km/godz. Jak się zorienotowałem, było to spowodowane śliskością jezdni. Po ujechaniu około 1,5 km, na wysokości wjazdu do Azylu dla zwierząt w rowie leżał samochód osobowy na austriackich numerach i parę osób trudziło się nad wyciągnięciem go na jezdnię, co wskazywało że zsunął się z jezdni dużo wcześniej. Po około dwóch godzinach wracałem do Krakowa, droga w kierunku Bielan była całkowicie zapchana pojazdami, ale do miasta dało się jechać, chociaż ślisko było naj diabli. Ani jednej piaskarki, ani polewaczki nie wdziałem. . Konkludując, jeśli o 23.30 już było ślisko i jeśli już wtedy były wypadki, to na pewno kierowcy MPK meldoali do centrali o tym fakcie. Gdzie do diabła były służby, boirące wynagrodzenie za gotowośc do ośnieżania/. No gdzie?. Ano pewnie jak zwykle, na opłatkach lub innych pobożnych zajęciach, bo w Polsce teraz taka moda. Jak to mówił Tadeusz Boy-Żeleński: " Są da powody, dla których Polska mi zbrzydła, za dużo święconej wody, za mało zwykłego mydła". I mówił to prawię 70 lat temu!. Pusty śmiech i rozpacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ton Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.veranet.pl 21.01.05, 14:40 polewaczki nie widziałeś? no to całe szczęście... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoos Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 07:29 A na stanowisku dyrektora ZDiK dalej pozostanie ten, który prawdopodobnie wymyślił przepisy dotyczące prowadzenia akcji "zima" - niezatapialny Tajster. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqnx Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.umk / 193.193.85.* 21.01.05, 08:18 PANIE ZDZISIU, TO KIEDY MIAŁO PADAĆ??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczytajcie Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 21.01.05, 08:37 info.onet.pl/1,15,11,9187854,27505776,1427741,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek DAJ JUŻ SPOKÓJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 10:48 PYCIEK, Jaro a teraz "przeczytajcie"... Nie ośmieszaj się człowieku, bo pochlebstwa tylko z tego IP "*.ghnet.pl / *.ghnet.pl" idą... Zastanów się lizidupie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.crowley.pl 21.01.05, 10:43 To co działo się w tym dniu powinno znaleźć odbicie w odpowiedzialności dyscyplinarnej osób odpowiedzialnych - nie Firmy, ale OSÓB!!! W styczniu, w środku roboczego dnia nie robi się nic, aby zapobiec takim sytuacjom. To już nie skandal, lecz ... nie wiem jak to cenzuralnie nazwać. Ja również pracuję i mam swoje obowiązki.Jeżeli je zaniedbam to są wyciągane konsekwencje. DLACZEGO miałoby być inaczej w przypadku 'drogowców'??? Wymówki typu: "brak zimówek" to drwina z nas kierowców. Autobus MPK linii 172 jadący w korku na Opolskiej (2 może 5 km/h) nagle 'łamie się' - to wina MPK??? Może jednak drogowców??!!!!! Trzeba mieć cywilną odwagę przyznać się do błędu! Tego życzę 'Drogowej' Dyrekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 21.01.05, 12:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 21.01.05, 12:39 Mysle ,że karanie powinno się zacząć od Pana Majchrowskiego ,który za wszelką cenę i "dla dobra Krakowian" chce do gigantycznych rozmiarów rozbudować administrację składającą się z ludzi ,którzy poprzez brak odpowiednich kompetencji /kwalifikacji/ popełniają kardynalne błędy. Przykładem takim jest środowy paraliż na drogach i ulicach Krakowa. Nie rozumiem tylko dlaczego Pan Trzmiel ,który jest również odpowiedzialny za zaistniałą na krakowskich ulicach sytuacją przejął po Tajsterze ster nad ZD.Ja uważam ,że Pan Trzmiel został nagrodzony ,a tymczasem powinien ponieść surowe konsekwencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SamiSwoi Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.krakow.pl 21.01.05, 13:15 "BOBITELLO" i "KOKO" prawdopodobnie należący do "tego" "towarzystwa wzajemnej adoracji" próbują tłumaczyć sprawę jak za czasów "komuny". Był taki, jak sobie dobrze przypominał, Babiuch który narobił dziadostwa ale przynajmniej przepraszał i prosił społeczeństwo o pozwolenie naprawienia tego co sknocił. Mnie osobiście, a raczej moją inteligencję, tłumaczenie dyrektora Tajstera i jego rzeczników obraża. Wydano sporo pieniędzy na system tzw. "MONITORINGU" o sytuacji na drogach. Tłumaczenie, oponami czy zaskoczeniem, jest co najmniej na poziomie uczniaka z podstawówki Szkoły Specjalnej. "KIEROWCY KRAKOWSCY POŁĄCZCIE SIĘ". Każdy który doznał jakichś szkód w wyniku stłuczek spowodowanych sytuacją na ulicach, niech wystąpi do dyrektora Tajstera czy ZDiK o odszkodowanie. Przynajmniej zostawiając miasto w takiej sytuacji nie będzie głupstw opowiadał. Swoją drogą w ZDiK jest epidemia zwolnień dyscyplinarnych za drobne pomyłki, czy błędy urzędników. Dyrektor Jacek Nowak wcześniejszego MZD za podobną sytuację został zdjęty ze stanowiska, PANIE PREZYDENCIE pański ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Pozorno-pokazowa kara dla Tajstera :[ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:20 Cóż za politycznie poprawne posunięcie- panie Majchrowski-niech wszyscy usłyszą -że pański kolega został "ukarany",bo "nie będzie już kierować akcją "Zima" <hahahaha> Według mnie nalepszą karą byłoby poprostu odwołanie tajstera-ze stanowiska ZDIK- ale takich rzeczy się nie robi znajomym.Taka smutna polska rzeczywistość, arogancja polityków. Dlaczego-na stanowiska dyrektorów nie są przyjmowani ludzie na drodze konkursów-tylko układów? A pan tajster niech zrzuca całą wine -za lodowisko w Krakowie-na brak umiejętności kierowców-porażka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blagus Re: Pozorno-pokazowa kara dla Tajstera :[ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:20 Panie Majchrowski, błaźnisz się pan, ale to nie pierwszy raz, więc nie nowina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEPEEER Re: TAJSTER MUSI ODEJSC IP: *.netcontrol.pl 21.01.05, 15:30 TAJSTER MUSI ODEJŚĆ!!!!!!!!!TO JA WAM MÓWIE LEPEEER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adu Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:47 To żałosne!!! Miałam tą niewątpliwą przyjemność uczestnicztć w tym koszmarze i pewnie się ktoś zdziwi, ale jadąc od Prokocimia, przez Rondo Mateczne,Aleje,ul.Piastowską, Lea i Armi Krajowej nie zauważyłam ani jednej stojącej ani jadącej piaskarki.Dodam również, że powrót do domu zajął mi 4,5 godziny.I jeszcze jedno auto którym jeżdźę ma założone zimowe opony od ok 3 miesięcy.Pozdrawiam pozostałych kierowców, którzy mieli okazję sprawdzić swoje umiejętności w "jeździe figurowej na lodzie", oj przepraszam na drodze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.autocom.pl 21.01.05, 18:28 Od kiedy Tej. jest tym odpowiedzialnym za drogi ,to co dobrego zrobił - nic nic , co został ukarany.......... jak; bo mu odebrano najtrudniejszą pracę . W zeszłym roku było inaczej - zima opanowana , a co teraz za niego będzie Trzmiel robił , wszystko już będzie robił . Ciekawy jestem kto wnicy doprowadził to wszystko do ładu , może ktoś wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.ghnet.pl 21.01.05, 20:06 racja w roku ubiegłym Trzmiel zmienił zime w lato on to potrafi a Majchrowski zrobił go zastępcą Tajstera w Komitecie kryzysowym dyrektor wyżej od zastepcy prezydenta to nie sa warcaby to skandal takie głupkowate rozgrywki Majchrowskiego prowadzą do kompromitacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:12 dosolic im Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasznik Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: 62.244.139.* 22.01.05, 17:26 Witam wszystkich zainteresowanych, czyli krótko mówiąc wszystkich mieszkańców pięknego (jeszcze) Krakowa. Dlaczego piszę jeszcze ? Otóż pomyślcie państwo na ilu jeszcze istotnych dla miasta, a zaspakajających wybuchaną ambicję Jana T. stanowiskach może się on pojawić ? Nie tak łatwo pozbyć się urzędnika mianowanego i to jeszcze z układu. Krąg ludzi dotkniętych przypadłościami osobliwego dyrektora ZDiK zatoczył koło wokół całego Krakowa. Przypadek z gołoledzią przypomniał tylko na moment o istnieniu tego dyletanta. O tym, że jest to człowiek niebezpieczny dla otoczenia wiedzą wszyscy którzy się z nim zetknęli ( z Panem Prezydentem Krakowa włącznie ) Jego telewizyjne wystąpienie, pełne mrukliwego bełkotu, arogancji dla nieszczęścia wielu ludzi którzy ucierpieli pokazuje jakiej klasy jest to człowiek. Jakimi metodami pracuje napisało już wielu – zawsze gnębił przyzwoitych ludzi gdyż zawsze drwił z uczciwości ( wystarczy sięgnąć po artykuły z jesieni 2003 r. ) nad rozmowy z fachowcami ( jak ignorant leśnik może dyskutować o branży inżynieryjno- budowlanej) zawsze wolał podszepty szui i nieudaczników jego pokroju. Pomysły Jana T. na uzdrowienie sytuacji w ZdiK nie są jak niegdyś pisałem żywcem wyjęte z Mrożka czy Orwella lecz tym razem ( II podejście - za łaskawym przyzwoleniem prezydenta - Jana T. do zlikwidowania ZdiK ) dotykają ponurego horroru zakropionego szczyptą sado-masohizmu i schizofrenii. Jak kogoś zainteresują szczegóły chętnie innym razem opiszę parę „błyskotliwych pomysłów” naczelnego menedżera ZdiK-u – poziom głupoty, ignorancji dla wiedzy braku poszanowania dla godności ludzi przekracza wszelkie granice – ręczę Wam. Jako przyczynek spytam się tylko – czy mieści Wam się w głowie np. coś takiego: Główny strateg Krakowa do spraw zimy przeszukujący pod osłoną nocy szuflady i biurka swoich szeregowych pracowników w poszukiwaniu braku porządku, kawałka zapomnianej kanapki, ręcznika czy kredki nie na swoim miejscu ? Nie koniec na tym – w ślad za tym idą rewolucyjne zmiany o ilości flamastrów i korektorów na biurkach, dyrektywy o ręcznikach i środkach czystości .... tym żyje pan dyrektor Tajster bo zima ze swoimi 2 cm śniegu to nie jest krąg zainteresowań głównego koordynatora akcji zima – on woli płakać nad umarłymi od soli drzewami lub w przerwach nad placzem pastwić się na swoich pracownikach. Myślałem naiwnie w roku 2003, że prezydent Majchrowski dymisjonując Tajstera ze stanowiska dyrektora ZdiK raz na zawsze odsunął go w polityczny i faktyczny niebyt. Jak zauważyłem – byłem naiwny. Nie dość, że po tej żałosnej interwencji i telewizyjnej wypowiedzi (niektórzy coś tam mówią o wpadce – nie wchodzi to w rachubę – Tajster zawsze tak działa – bez jakiejkolwiek obawy przed tym co i jak zrobi i co powie – jest przecież niezatapialny) prezydent pozbawił go kłopotliwej i wymagającej fachowości i zdolności organizacyjnych funkcji, to zostawił go na ciepłej synekurze w ZdiK-u – niech się dalej wyżywa na pracownikach i panoszy na szczątkach sprawnej i dobrze niegdyś zarządzanej firmy (pozdrawiam Pana Wojtka L.). Panie Prezydencie Majchrowski apel do Pana. Tak pięknie pobłogosławiona przez prezydenta Kwaśniewskiego budowla już stoi i blaskiem szkła i aluminium świeci w oczy krakowianom. Czas w końcu zrobić coś dla nas Krakowian i bez względu na zagrożenia ze strony Jana T. wysłać tego biednego i chorego człowieka w niebyt – a najlepiej do szpitala ( naprawdę nie za często ludzie chorzy np. ze schizofrenią dostają nagrodę nobla – najczęściej szkodzą i są autentycznym zagrożeniem dla innych i siebie samych). Kończąc apeluję do Was ludzie – piszcie cały czas – może coś z tego zmasowanego oburzenia dotrze do odpowiednich oczu i uszu i odniesie skutek – oby choć taki jak na jesieni 2003 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.ghnet.pl 23.01.05, 12:14 raczej nie czytam tak długich czatów lecz ten jest wart uwagi za treść i formę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec drogowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 13:40 Jest 26.01.2005 pada i pada i nie widzialem jeszcze ani jednego auta slozb drogowych.Sniegu na ulicy jest po kostki,gdzie sa pieniadze z moich podatkow?.Nieda sie jezdzic i chodzic bezpiecznie,gdzie kasa z akcyzy paliwowej? Wszystko pewnie pokradzione przez prezesow i kierownikow!Nie chce juz placic podatkow bo moje pieniadze sa zle zagospodarowane, i bede oszukiwal urzad skarbowy jak tylko sie bedzie udawac, i radze kazdemu aby tak robili bo placenie podatkow nie ma sensu. Zreszta widac to po drogach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 26.01.05, 14:38 jak to nie wiadomo co Pan Tajster mógłby robić - może hustać Panu Prezydentowi Majchrowskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.05, 19:08 Gadugadu...ten pan ma haka na Majchra i już.Prokurator i tak nic nie zrobi bo nie można być karanym 2 razy za to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKI Podgorze Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: 62.233.163.* 01.02.05, 09:15 To jest skandal. Dzisiaj 1 lutego to samo, błoto pośniegowe, totalny brak jakiejkolwiek ingerecji służb drogowych! Czy ta sytuacja się zmien, odpowiedam NIE ! Ten Pan powinien być natychmiast zwolniony i odsunięty od kierowania ZDK, Pan Prezydent niech słucha głosu mieszkańców, ich opinii bo to my daliśmu prawo do żądzenia miastem i ma realizować to prawwo dla ich dobra i dobra miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: 62.233.163.* 01.02.05, 09:39 Gratuluje Prezydentowi! Zdjąć obowiązki i dać kasę a może jeszcze nagrodę. Przecież nie można się tak osmieszać.Tego głównego śledczego miasta Krakowa należy skierować i to pilnie na wczasy do Kobierzyna. Niech się ktoś pilnie zajmie sytuacją drodgową miasta - dzisiaj jest to samo 01.02.2005r i co ? Nic dalej bałagan i korki, ulce nieodśnieżone.Panie Prezydencie czy naprawdę Pan nie jest w stanie zanależć kompetentną osobę na t.o stanowisko. Tajsnerowi mówimy stanowcze nie !Kompromitacja miasta nie może trwać ! Proszą o to Pana mieszkańcy którzy Panu zaufali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SamiSwoi Re: Prokuratura przyjrzy się pracy krakowskich dr IP: *.krakow.pl 24.02.05, 22:48 Tajster musi odejść Majchrowski musi odejść Odpowiedz Link Zgłoś