muzaaa 03.06.02, 17:27 Jest moze farma strusi gdzies w okolicach Krakowa? Prosze o info:))rmacje:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: strus? Re: Strusie IP: *.sp / 192.168.5.* 03.06.02, 17:33 muzaaa napisał(a): > Jest moze farma strusi gdzies w okolicach Krakowa? Prosze o info:))rmacje:)) Coś Ci powiem Muzaaa, otóż dawno temu kiedy tęgo lubiliśmy popić np. w Piwnicy, a po flaszkę trzeba było gnać np. pod figurkę na Kleparz...eeeh,ale do tematu. Wóczas najbardziej potrzebnym był tzw. struś! Miał szybko biegać, nie pytać a jakby to głowa do piachu...Eeee to były dziwne czasy. A serio , to o farmie strusiej w okolicach Krakowa nie wiem ale w Polsce wogóle są z tym ,że chyba przyjmuje sie i temat i mięso bez entuzjazmu. Dziś jako "strus" szybko i ..............dalej pędzę... ;;;)))struś Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: Strusie 03.06.02, 17:44 Strusie chowaja glowy w piasek tylko w bajkach. Te prawdziwe nie maja takich zwyczajow:). Naprawde za to maja dlugie rzesy, wywiniete jak na zalotce. Strusie maja male mozdzki i duze ciala. Znosza wielkie jaja, jak spotkamy sie w dziesiec osob to bedzie w sam raz sniadanie:)) Ale gdzie jest najblizej strusiarnia do Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Strusie 03.06.02, 17:46 Farma to może nie jest, ale ktoś sobie hoduje 2 strusie w przydomowym ogródku, w Bieżanowie przy ulicy Lipowskiego, naprzeciw stadionu Bieżanowianki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strus Re: Strusie IP: *.sp / 192.168.5.* 03.06.02, 18:11 Oczywiście są też strusie w Lesie Wolskim;;;))) Ale o tych sza! struś Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: strusiu 03.06.02, 18:18 Porozmawiajmy, chcialabym Cie zlapac mimo ze szybko biegasz. Masz jakas zagrode? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: struś Re: strusiu IP: *.sp / 192.168.5.* 03.06.02, 18:21 muzaaa napisał(a): > Porozmawiajmy, chcialabym Cie zlapac mimo ze szybko biegasz. Masz jakas zagrode > ? Czemu pytasz? Chcesz mi ulokowac strusie? Żeby mi robiły wielkie jaja;;;))) struś Rozmawiajmy...;;)) Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: strusiu 03.06.02, 18:26 Nie chce nic co mogloby byc dla Ciebie uciazliwe albo niewygodne. Jaja sa wielkie, ale tylko strusiowe maja z nimi klopot (albo nie maja, zalezy jak do tego podchodza). Strusie, zazwyczaj sami decyduja kiedy chca miec cos wspolnego z jajami. Wszystko w Twoich skrzydlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strus Re: strusiu IP: *.sp / 192.168.5.* 03.06.02, 18:31 muzaaa napisał(a): > Nie chce nic co mogloby byc dla Ciebie uciazliwe albo niewygodne. Jaja sa > wielkie, ale tylko strusiowe maja z nimi klopot (albo nie maja, zalezy jak do > tego podchodza). Strusie, zazwyczaj sami decyduja kiedy chca miec cos wspolnego > > z jajami. Wszystko w Twoich skrzydlach. Muzaaa witaj, ale czy Ty mnie nie przeceniasz? W skrzydlach strusia czy wolałabys zebym sie troche "spegaził"? A gdzie Ty wlasciwie jestes? Wciaz mam wrazenie , że gdzies o ponad osiem godzin lotu, ale czy to tak jest? Wolisz rozmawiac bardziej prywatnie czy tak oficjalnie? strus Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: strusiu 03.06.02, 18:37 Wolalabym bardziej prywatnie:) ale oswiadcznie takie oficjalne sprawia, ze sklonna jestem mowic nieprawde co do moich checi. Mozesz zgadnac co byloby dla mnie najbardziej pozadane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strus Re: strusiu IP: *.sp / 192.168.5.* 03.06.02, 18:40 muzaaa napisał(a): > Wolalabym bardziej prywatnie:) ale oswiadcznie takie oficjalne sprawia, ze > sklonna jestem mowic nieprawde co do moich checi. Mozesz zgadnac co byloby dla > mnie najbardziej pozadane? Rad zgadne, ale powiedz mi jesli mozesz gdzie sie ulokowalas? Gdzie Ty teraz jestes? Zaraz pewnie cos do Ciebie napisze, ale zzera mnie ciekawosc prozna i zaspokoj ja jesli mozesz...;;) strus Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: strusiu 03.06.02, 18:45 Musialbys leciec do mnie dziesiec godzin (jezeli mialbys silne skrzydla i szybkosc jak samolot). Kierunek zachodni... od Krakowa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: strusiu 03.06.02, 18:51 muzaaa napisał(a): > Musialbys leciec do mnie dziesiec godzin (jezeli mialbys silne skrzydla i > szybkosc jak samolot). Kierunek zachodni... od Krakowa:)) eee... a juz nam porobilas nadzieje, ze jestes w Krakau :-) Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: Mikolaj:) 03.06.02, 18:54 Opowiedz kiedy masz spotkanie z dziewczyna z Bielska:) Wiem, ze wspominales o niej jakis czas temu. Podzielisz sie wrazeniami? Czy ona jest poukladana i grzeczna? Jaka ona jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Mikolaj:) 03.06.02, 20:12 muzaaa napisał(a): > Opowiedz kiedy masz spotkanie z dziewczyna z Bielska:) Wiem, ze wspominales o > niej jakis czas temu. Podzielisz sie wrazeniami? Czy ona jest poukladana i > grzeczna? Jaka ona jest? zacznijmy od tego, ze nie z bielska :P Odpowiedz Link Zgłoś
starykon Re: strusiu 03.06.02, 18:55 Kilka słow, ale potem moze sie poprawie;)) Ja tez czasem do skrzynki zagladam...;) strus Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: strusiu 03.06.02, 19:18 Strus pan ma czarne piora na torsie i skrzydlach. Jest leniwy i to panie strusie musza zabiegac o jego wzgledy. One to tancza wokol niego rozgladajac skrzydla, pokazuja jak bardzo chcialyby doswiadczyc jego meskosci. Czy strus potrafi byc meski? Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: :)) 03.06.02, 19:20 To nie bylo pytanie do strusia z forum:)) To bylo ogolnie, ale wydaje mi sie ze nikt w sprawie strusi glosu nie zabierze. Czy ktos kiedys jadl mieso strusia? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: :)) 03.06.02, 20:23 muzaaa napisał(a): > To nie bylo pytanie do strusia z forum:)) To bylo ogolnie, ale wydaje mi sie ze > > nikt w sprawie strusi glosu nie zabierze. Czy ktos kiedys jadl mieso strusia? a jajo wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: strusiu 03.06.02, 20:23 muzaaa napisał(a): > Strus pan ma czarne piora na torsie i skrzydlach. Jest leniwy i to panie > strusie musza zabiegac o jego wzgledy. One to tancza wokol niego rozgladajac > skrzydla, pokazuja jak bardzo chcialyby doswiadczyc jego meskosci. > Czy strus potrafi byc meski? nasz strus, czy strus z afryki? kazdy pewnie na swoj sposob... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: strusiu IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 03.06.02, 21:14 Muzaaaaa wzięła i napisała: "......Strus pan ma czarne piora na torsie i skrzydlach. Jest leniwy i to panie strusie musza zabiegac o jego wzgledy. One to tancza wokol niego rozgladajac skrzydla, pokazuja jak bardzo chcialyby doswiadczyc jego meskosci. Czy strus potrafi byc meski? ......" Taki struś Pan to ma dobrze!!!! oj ma. Nie wiecie czy jest gdzies fabryka co by mnie mogła przerobić na strusia? :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: ze strusiami to jest tak 04.06.02, 16:23 Strusie podobnie jak kury zyja w stadzie. Pan strus jest tylko jeden, wiec nie ma zadnej konkurencji. Stad to jego poczucie pewnosci i rozleniwienie. Podobnie moze byc z mezami. Jezeli mezczyzna zaobraczkuje kobiete "swojego zycia", pozwala sobie na roznego rodzaju dzialania, ktore wczesniej nie praktykowal. Skks, czy Twoja zona nie macha tak skryzdelkami przed Toba? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.r.m Re: ze strusiami to jest tak 04.06.02, 16:41 muzaaa napisał(a): > Strusie podobnie jak kury zyja w stadzie. Pan strus jest tylko jeden, wiec nie > ma zadnej konkurencji. Stad to jego poczucie pewnosci i rozleniwienie. > Podobnie moze byc z mezami. Jezeli mezczyzna zaobraczkuje kobiete "swojego > zycia", pozwala sobie na roznego rodzaju dzialania, ktore wczesniej nie > praktykowal. > Skks, czy Twoja zona nie macha tak skryzdelkami przed Toba? Nie wiem jak to u skks-a jest naprawde z jego strusizmem, ale jak sobie przypominam to on na kure nie wyglada. nic a nic. A co do strusi to tez nie wiem jak trzeba interpretowac te potrzebe noszenia wielkich jaj, tym bardziej , ze wspominasz , ze takie jajo moze byc ...puste...;;;))) A moja zona czy macha skrzydelkami? Nie wiem , bo ja nie mam zony. Aktualnej. Pozdrawiam i ...popedze sobie troche jak strus! Wolny strus i szybkobiezny! krm Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: ja tez pedze 04.06.02, 16:48 Moze nie az tak szybko:) ale skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skks Re: ze strusiami to jest tak IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 04.06.02, 17:21 Muzoooooooo! Wyobraś sobie skks'a : 170cm długości:), 70kg szerokości:), pogarbiony staruszek A skks'ica to 175cm, 60kg, młoda, wykształcona kobitka co macha skrzydełkami:))) Jak przeczytała twojego posta to przez 30 min się śmiała:))) :-))) skks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Strusie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 18:51 służę jedyną kompetentną odpowiedzią w tym gronie: w Krakowie znajduje się osiedle im. strusia... no, forumowicze, kto ( lub co ) to był(o) ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Strusie 04.06.02, 21:15 Gość portalu: peteen napisał(a): > służę jedyną kompetentną odpowiedzią w tym gronie: w Krakowie znajduje się > osiedle im. strusia... > no, forumowicze, kto ( lub co ) to był(o) ? > :))) ja tam mieszkalem, jak bylem wielkosci strusiego jaja... no moze troche wiekszy :D Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Strusie 05.06.02, 09:10 Gość portalu: peteen napisał(a): > służę jedyną kompetentną odpowiedzią w tym gronie: w Krakowie znajduje się > osiedle im. strusia... > no, forumowicze, kto ( lub co ) to był(o) ? > :))) Osiedle Józefa Strusia, lekarza z 16 wieku, profesora uniwersytetu w Padwie (też mam w domu encyklopedię, hehe :))) Odpowiedz Link Zgłoś