osoba3 04.06.02, 22:58 To co zapiewala nijaka E.Gorniak to jak zinterpretowala nasz narodowy hymn to bylo godne pozalowania jej osoby jej glosu i jej bycia w tamtym miejscu. Mam ogromna nadzieje ze takie gowna sie juz nie powtorza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikolaj7 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 04.06.02, 23:08 wlasnie sluchalem w radiu... moze nie takie zle, ale to nie forma na stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 04.06.02, 23:20 Nie ma to jak nasz POP tenor :"Do przodu Polsko oo" hehehe :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.chello.pl / *.chello.pl 04.06.02, 23:58 Calkowicie zgadzam sie z Mikolajem, ja zdolalam uslyszec jedynie urywek ale stwierdzam ze z tym wyciem moze swobodnie zaistniec na festiwalu typu Eurowizja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 23:55 w pełni popieram, robienie jaj z hymnu narodowego mnie mierzi, a górniaczka od pewnego czasu jest żałosna... Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 05.06.02, 08:56 A czy mozna gdzieś usłyszeć to wykonanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 05.06.02, 08:58 kathy38 napisał(a): > A czy mozna gdzieś usłyszeć to wykonanie? moze gdzies w internecie, ale watpie, puszczali jeszcze wczoraj urywki w radiu... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 05.06.02, 09:21 kathy38 napisał(a): > A czy mozna gdzieś usłyszeć to wykonanie? Ja też nie słyszałem, ale podobno nie ma czego żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
yogy Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 05.06.02, 09:23 kuba203 napisał(a): > kathy38 napisał(a): > > > A czy mozna gdzieś usłyszeć to wykonanie? > > Ja też nie słyszałem, ale podobno nie ma czego żałować. I ja... Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 06.06.02, 14:21 kathy38 napisał(a): > A czy mozna gdzieś usłyszeć to wykonanie? Na przyklad tu. www.icslab.agh.edu.pl/~misiekp/gorniak.mp3 ALbo wejdz na forum wroclawskie, ludzie od przedwczoraj przezywaja ten wiekopomny wysteo i tam jest watek z linka w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smk Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: 195.116.9.* 05.06.02, 10:13 osoba3 napisał(a): > To co zapiewala nijaka E.Gorniak to jak zinterpretowala nasz narodowy hymn to > bylo godne pozalowania jej osoby jej glosu i jej bycia w tamtym miejscu. Mam > ogromna nadzieje ze takie gowna sie juz nie powtorza. To rzeczywiście było żenujące. Też mam nadzieję, że podobny skandal się nie powtórzy. smk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzaj Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.krakow.pl 05.06.02, 15:10 To było wykonanie raczej kolędowe...Zamiast pobudzić do walki to uśpiło...A nasz prezydent prostacko żuł w tym czasie gume... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 05.06.02, 15:34 Gość portalu: bonzaj napisał(a): A nasz prezydent prostacko żuł w tym czasie gume... mógł pić... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 05.06.02, 16:25 moj kolega stwierdzil, ze jakbysmy mecz wygrali to by edytke na rekach nosili :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belami Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.bn.krakow.pl 05.06.02, 16:43 Jakbyśmy wygrali, czyli co by było gdyby babcia miała wąsy. Prawda jest taka że pseudogwiazdorzy nawalili a cała para poszła w gwizdek. Zupki knorra, wywiady w galii, plakaty i karty, taki szum jakby co najmniej doszli do ćwierćfinału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głuchy Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.sp / 192.168.5.* 05.06.02, 16:48 O tej Edycie to już opowieści tyle , że hoho. A to Preisner się wypowiada, że kiczowata, a to ten śpiewak od "Do przodu Polsko" że cienka i nie takie tempo, a Pani Rodowicz, też ponarzekała... A ja sobie myślę tak. Po pierwsze to rzeczywiście Ona nie grała. A co być mogłoby jeśli by właśnie Ona zagrała? Otóż nie byłoby gorzej. Koreańczycy przez grzeczność i szacunek nie aplikowaliby więcej, a i z pewnością pod urokiem zgrabnej i białej dziewuszki pozwoliliby Jej na więcej z gry i honorową bramkę by uzyskać mogła. Jeśliby natomiast takich Edyt stanęło naprzeciw jedenaście? To już na bank wymiękliby żółci i mogłoby być lepiej. Nie wiem natomiast czy rzeczywiście takie wykonanie hymnumiało jakikolwiek wpływ na to co pokazali piłkarze. To kto do k..n.. miał śpiewać? Kwaśniewski? Tym? Kwaśniewski chyba wogóle ze śpiewania cienki, co nie znaczy że cienko śpiewa, a Tym? Tym bardziej głuchy Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: Kwasniewski 05.06.02, 17:37 Jeden Kwasniewski spiewal kiedys piosenki w zespole. Bynajmniej nie dla mundialowych potrzeb, ale dla nas i moze troche dla siebie samego. Pamietam, mam przyjemne wspomnienia... Chyba wysiade z tego forum na czas zawodow pilkarskich. Kiedy sie koncza? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Kwasniewski 05.06.02, 17:55 muzaaa napisał(a): > Jeden Kwasniewski spiewal kiedys piosenki w zespole. Bynajmniej nie dla > mundialowych potrzeb, ale dla nas i moze troche dla siebie samego. Pamietam, > mam przyjemne wspomnienia... > Chyba wysiade z tego forum na czas zawodow pilkarskich. Kiedy sie koncza? za miesiac, nie opuszczaj nas na tak dlugo :-))) ale dla Polski skoncza sie zawody za jakies 10 dni, najwczesniej za 5 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Kwasniewski 05.06.02, 20:38 mikolaj7 napisał(a): > ale dla Polski skoncza sie zawody za jakies 10 dni, > najwczesniej za 5 :-))) Hehe, zanosi się na klasyczny schemat: 'mecz ostatniej szansy' a potem 'mecz o honor'. Oczywiście, wszystkie przegrane :((( Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Kwasniewski 05.06.02, 20:51 kuba203 napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > > ale dla Polski skoncza sie zawody za jakies 10 dni, > > najwczesniej za 5 :-))) > > Hehe, zanosi się na klasyczny schemat: 'mecz ostatniej szansy' a potem 'mecz o > honor'. Oczywiście, wszystkie przegrane :((( z ta drobna roznica, ze klasyczny schemta nie mial miejsca nigdy tak daleko... ale co za roznica w sumie... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Kwasniewski 05.06.02, 21:21 mikolaj7 napisał(a): > z ta drobna roznica, ze klasyczny schemta nie mial miejsca > nigdy tak daleko... ale co za roznica w sumie... Mam nieodparte wrażenie, że wysoka forma naszych piłkarzy w eliminacjach była nie dającym się wyjaśnić w żaden racjonalny sposób epizodem. Być może maczali w tym palce kosmici ;P, w każdym razie teraz już wszystko po staremu :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 05.06.02, 18:15 JJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESZZZZZZZZCCZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZEEEEEEEEEEEEEEEEEEE PPPOOOOOOOOOOOOOOOOOLSSSSSSSSSSSSSKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NIEEEEEEEEEEEEE ZZZZZZZZZZZGIIIIIIIIIIIINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAaaaaaaaaa PUUUUUUUUUUUUUUUUUKI MY ŻYJEEEEMYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY ..... Łącze pozdrowienia dla forumowczów - Edyta Gorniak PS. Koooooooooooooooochaaaaaaaaaaaaaaam Waaaaaaaaaaas!! Pooooooooooolskaaaaaaaaaaaa Gooooooooooooooooola!! Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 05.06.02, 18:43 Mikolaj dzieki za odpowiedz, na Ciebie zawsze mozna liczyc:) Pani Edycie tez podziekujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 05.06.02, 18:54 muzaaa napisał(a): > Mikolaj dzieki za odpowiedz, na Ciebie zawsze mozna liczyc:) to jakos z ironia ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Mikolaj 05.06.02, 19:04 muzaaa napisał(a): > Oczywiscie ze bez, przestan... z czym mam przestac? zabrzmialo to bardzo interesujaco :))) Odpowiedz Link Zgłoś
muzaaa Re: Mikolaj 05.06.02, 19:08 Ze swoja podejrzliwoscia i tylko tyle. Poza tym, musisz sobie zdawac sprawe z faktu, ze kiedys mama przestanie gotowac dla Ciebie domowych obiadkow. Bedziesz jadal tylko i wylacznie w restauracjach? A jak nie bedziesz mial na tyle pieniedzy? Umiesz Ty w ogole cos przygotowac do jedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Mikolaj 05.06.02, 19:21 muzaaa napisał(a): > Ze swoja podejrzliwoscia i tylko tyle. czemu dodalas to 'tylko tyle'? Poza tym, musisz sobie zdawac sprawe z > faktu, ze kiedys mama przestanie gotowac dla Ciebie domowych obiadkow. Bedziesz > > jadal tylko i wylacznie w restauracjach? A jak nie bedziesz mial na tyle > pieniedzy? Umiesz Ty w ogole cos przygotowac do jedzenia? nie schodzmy na tak gorace tematy... ja widze domowe obiadki jeszcze dlugo przed soba i jest mi z tym dobrze. potem znajdzie sie ktos inny do robienia obiadkow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek TELETURNIEJ EDYTKI IP: *.soft / 192.168.2.* 05.06.02, 23:32 Zasłyszana nowina z trasy katowickiej; EDYTKA GÓRNIAK POPROWADZI NOWY TELETURNIEJ !!!! POD TYTUŁEM... ....JAKI TO HYMN ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: TELETURNIEJ EDYTKI IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 05:22 Gość portalu: Tomaszek napisał(a): > Zasłyszana nowina z trasy katowickiej; > > EDYTKA GÓRNIAK POPROWADZI NOWY TELETURNIEJ !!!! > POD TYTUŁEM... > ....JAKI TO HYMN ???!!! To proste - E.Górniak zaśpiewała hymn JUGOSŁAWII i podobno nawet dobrze wczuła się w rytm i klimat tego hymnu / wg muzykologa - wczoraj w TV / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: TELETURNIEJ EDYTKI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 08:39 a co by było, gdyby zaśpiewała międzynarodówkę ??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yogy Re: TELETURNIEJ EDYTKI 06.06.02, 16:01 przeczytajcie wydruk z naszego forum w dzisiejszej DW. Coś im się chyba popieprzyło i wychodzi na to, że ja powiedziałem(napisałem) coś czego w rzeczywistości nie nie napisałem:-) Ach ta nasza krakowska GW... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: TELETURNIEJ EDYTKI 07.06.02, 23:44 Aha, a jeszcze cytat był ze skutera70, czyli gościa ze Szczecina na krakforum.. Zresztą miał rację :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: 213.25.22.* 06.06.02, 16:51 istana tragedia, szkoda gadać. Na początku myślałam, że śpiewa kołysankę, dopiero później się kapnęłam, że śpiewa na melodię kolędy. Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 07.06.02, 10:34 Rezurekcja – dzięki! Przynajmniej wiem o czym dyskusja. To co zaśpiewała E.G. to nie był hymn. To było straszne. Dla mnie hymn jest świętością. Poczułam się jakby ktoś dorysował orzełkowi okulary i wąsy. :( Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 07.06.02, 10:45 znaczy posmodernizm, ale bidulka i tak nie zrozumiała o co ta afera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magazyn Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.proxy.aol.com 07.06.02, 20:36 To co zrobila ta "piosenkarka" to rzeczywiscie dziadostwo jakie mozna spotkac w Polsce,ale nie tylko.W Usach tez niejednokrotnie a nawet bardzo czesto spiewja hymny jakies "dziwolongoosy" (rapy,hopy i hipy) i z regoly robia to dwa razy, pierwszy i ostatni.Pamietam kilkanascie lat temu tutaj u mnie walczyl w jakims smisznym sporcie niejaki M.Piotrowski z drugim bzikiem Wilsonem.Nie wypadalo nie byc na tej walce jako oczywiscie Polakowi Patriocie.Bylo nas tam chyba z 5OO1 i wlasnie ten jeden spiewla Nasz hymn a zaspiewal tak,ze musial wjechac do Kanady i tam sie gzi ze swoja "stosoonkowo" mlodo kolezanka malzonkom. Tym artycho byl niejaki Stanislaw GUZEK!Ciekawe czy ktos kojarzy?To moja likendowa zagadka. Co do tej,jak jej tam, no mniejsza o to.Slyszalem jej tlumaczenie(skadinnad idiotyczne,ze zawnili kibice koreanscy ktorzy w momencie jej "spiewu" pokazali ogromna koreanska flage.Ona uwazala,ze byl to afront do Nas Polakow!IDIOTKA!! Co ja uwazam i wszyscy ktorzy sluchali tego Mazurka" zgodzic sie musza: Ja bylem pewny,ze grany i spiewnay jest hymn koreanski!!Jak Manitou kocham! Nasi zawodnicy stali jak zamorowani,Dudek cos tam mowil do stojacego obok kolegi (byly to slowa:"co qerwa jest?) kibice takze samo i nie dziwota,ze zabuczeli w momencie rozpoznania,a jednak, "Jeszcze Polska nie zginela"). Ciekawy tez jestem kto podjal decyzje o wyslaniu tej wlasnie "artystki" do Korei i za czyje piniazki ona Nam narobila wstydu. Czy ujawni sie ten osobnik?Nie watpie,ze to jakis "popychacz seksooalny" tejze. Sz.Kibice czy Was nie razily te majtki naszych,ze tak powiem, pilkarzy? Kiedys lalismy ze smichu widzac kogos w "dynamowach" a teraz prosze. W tym nawet latac nie wygodnie! Co taka cisza w temacie Portugalia-Polska? Czy jest ktos oprocz mnie ktory stawia na Naszych Wrobli? Ja mowie,ze wygramy 1:O.Kuba203 i Peteenie co Wy na to? Powiem jeszcze cos ku pokrzepieniu "serdoocha": w poniedzialek trener Potrugalczykow ma urodziny-5O-te! Portugalia obchodzi swoje narodowe swieto i MY im to wszystko ZRYPIEMY!!!!! HOWGH! Manitou mi to powiedzial dzisiaj w nocy! A wygramy zmieniajac 4-ech z pierwszego meczu:Waldoch,lawa - Zielinski; Kaluzny,lawa - Murawski; Zewlakow,lawa - Rzasa; Olisadebe,lawa - Kucharski. I mecz mamy wygrany!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 07.06.02, 22:31 No więc mój typ: Polska - Portugalia 0:0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magazyn Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.proxy.aol.com 07.06.02, 23:14 Do Kuby203: to nas nie zadawala,kochanienki Qboosiu! My to MOOSIMY wygrac! Starsi z Nas pamietaja,ze kiedys,dawno temu kiedy niektorych z Nas nie bylo jeszcze w PRL-u wygralismy z Portugalia w Chorzo- wie 1:O a gola bezposrednio z kornera strzelil wspanialy nasz Kaziu Deyna! Mecz ten powinnismy zapamietac z innego powodu. Widzowie na Slaskim dali taki "popis" chamstwa jakiego nie bylo nigdy przedtem i potem.I nie nalezy twierdzic,ze byli to Slazacy-tam byla cala Polska kibicowska. Inny na Jego miej- scu po pierwszych kilku minutach zeszedlby z murawy!Nie Kazio! Pokazal tym malodusznym troglodytom, ze jest Wielkim Pilkarzem ale jeszcze Wiekszym CZLOWIEKIEM I PATRIOTA!! Uwazam,ze trener Engel powinien przywolac sylwetke "Kaki" w takim momencie i powiedziec Naszym "asom" co znaczy reprezentowanie barw narodowych.Bo jak slysze w tej chwili w kraju trwa odsadzanie od czci i wiary Naszych pilkarzy. Ja tez zlorzeczylem, na dodatek w arbajcie,nawet amerykanoosy atakowali mnie pytaniami co sie dzieje i dlaczego tak grali Polisz sokerplejers z nobady koreanczykami?Przeszla mi jednak zlosc i iskierka nadziei sle tli ktora o godzinie 8:15 rano w poniedzialek wybuchnie Plomieniem!!! QBA wyslalem do Ciebie EMILA paredziesiat godzin temu.Zabladzil pewnie,sqrczy- byk jeden!Pozdrawiam! Pierwsza do kraju wraca E.G. niewatpliwie! Powinna na nogach!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 07.06.02, 23:39 moj typ - 2:1 dla lepszych, czyli Polakow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 08.06.02, 09:39 Qrcze, emil faktycznie zabłądził :((( Może spróbuj jeszcze raz... OK, mogę się zgodzić, że 1:0 jest realne (i wiadomo, że też bym chciał takiego wyniku :))) Btw, gdzie moja (i Ptna) nagroda za poprzedni mecz? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 08.06.02, 10:29 Bądźmy konsekwentni - 2:0 dla każdego przeciwnika Polski. A na serio - może troche nasi powalczą o jeden gol w pierwszych 20 min. a potem po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: 2.2.STABLE* 08.06.02, 15:31 każdy ma inny gust,mogla zaspiewac lepiej ale niesadze ze ten co rozwinol ten watek zaspiewal to lepiej od edyty, oceniac jest latwo cieakwe jak tobie by poszlo takie spiewanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magazyn Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.proxy.aol.com 08.06.02, 22:02 Do Kuby2O3:wlasnie EMIL niosl wiadomosc o nagrodzie,qrcze!Wysle drugiego agenta! Do Patrycji:kolezanko "internatko", my nie jestesmy profesjonalnymi piosenkarzami,my jestesmy odbiorcami i sluchaczami czy nawet wielbicielami tychze(nawet Gorniak,do czasu jednak)i Oni liczyc sie musza z ludzmi tym bardziej kibicami ktorzy sa wiecej niz LUDZIE! Jasnosc? PS.Przypuszczam jednak,ze kilku z Nas napewno by lepiej "mazurka" ZASPIEWALO!! Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 08.06.02, 22:11 Wiecie co, ale niezależnie od śpiewów pani Górniak, to jednak ktoś ją na tę imprezę musiał zaprosić, ktoś musiał zatwierdzić aranżację itp.itd. Sama na stadionie spod ziemi nie wyrosła. Jeśli organizator (PZPN? ktoś inny?) w/w rzeczy widział bądź słyszał, to do niego należy mieć pretensje, że specyfikę futbolową zlekceważył i jakiejś dziarskiej kapeli nie zaprosił. Jeśli zaś o planowanym wykonaniu hymnu nie wiedział, to pretensje również do niego należy kierować, bo zaniedbał swoje obowiązki. I tyle. A na razie to tę nieszczęsną obrzuca się błotem za wszystko - hymn-kolędę, klęskę piłkarzy i licho wie, co jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 09.06.02, 09:27 Gość portalu: magazyn napisał(a): > Do Kuby2O3:wlasnie EMIL niosl wiadomosc o nagrodzie,qrcze!Wysle drugiego agenta > ! O żesz, to już teraz nie usiedzę spokojnie :))) Qrcze, a teraz u Was 3 nad ranem, chyba śpicie tam wszyscy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow_Mao Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 22:09 Gość portalu: patrycja napisał(a): > każdy ma inny gust,mogla zaspiewac lepiej ale niesadze ze ten co rozwinol ten > watek zaspiewal to lepiej od edyty, oceniac jest latwo cieakwe jak tobie by > poszlo takie spiewanie? Co ma piernik do wiatraka ?? Zastanow sie co piszesz, bo wychodza nieprawdopodobne bzdury! Mensa nie dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magazyn Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.proxy.aol.com 08.06.02, 23:40 Macie racje tow.Mao! Patrycja jak to kobieta,najpierw "jenzyk" potem "muzg". Ktos napisal tez prawde,ze odpowiedzialny za zaistniala sytuacje jest "KTOS" z PZPN-a.I tego "Ktosia" nalezy wytropic i NA DYWANIK bayoka!Pozdrawiam!Lece robic watka z tym pomyslem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO I Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.chello.pl / *.chello.pl 09.06.02, 15:56 Jeżeli ktoś widział "CK dezerterów" to będzie wiedział o czym mówie (jest tam taka scena śpiewania hymnu). Hymn to nie piosenka o d... marynie tylko oficjalny utwór muzyczny reprezentujący państwo, który trzeba śpiewać z szacunkiem. A tak jak zrobiła to EG to nawet w Idolu by nie przeszło. I nie ma tu znaczenia czyjś gust albo widzimisię artystki. Każdy z nas ma pojęcie jak to śpiewać i każdy widział, że EG zrobiła to tak, że aż się prosi żeby jej zarzucić znieważenie symboli narodowych (nawet są na to paragrafy). Patrycja nie pisz więcej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: *.sp / 192.168.5.* 10.06.02, 11:02 Gość portalu: OLO I napisał(a): > Jeżeli ktoś widział "CK dezerterów" to będzie wiedział o czym mówie (jest tam > taka scena śpiewania hymnu). Hymn to nie piosenka o d... marynie tylko > oficjalny utwór muzyczny reprezentujący państwo, który trzeba śpiewać z > szacunkiem. A tak jak zrobiła to EG to nawet w Idolu by nie przeszło. I nie ma > tu znaczenia czyjś gust albo widzimisię artystki. Każdy z nas ma pojęcie jak to > > śpiewać i każdy widział, że EG zrobiła to tak, że aż się prosi żeby jej > zarzucić znieważenie symboli narodowych (nawet są na to paragrafy). > > Patrycja nie pisz więcej!! No stary, tak nie należy. mam wrażenie , że Ty nie bardzo wiesz o czym piszesz. Wspominasz, że hymn trzeba śpiewać z szacunkiem. Zgoda. Z szacunkiem do czego? Do kraju - Ojczyzny, do akompaniatora, do słuchaczy, czy do partytury? Preisner, którego dokonania kompozytorskie cenię. powiedział , że Górniak i to wykonanie było kiczowate. Zgoda. Tylko nie nalezy zapominać , ze Nasz Hymn, z całym dla niego szacunkiem to istotę ma w treści natomiast muzycznie to po prostu ...mazurek. A mazurek to nie kiczowata melodyjka? Nad czym sie zastanawiać. Kazdy ma prawo śpiewac hymn w sposób jaki jego zdaniem jako wykonawcy coś wnosi. Dodać cząstkę siebie, choć z tym bywa w odbiorze różnie, to jest SZACUNEK. Natomiast krytkujacym brak chyba właśnie takiego szacunku dla twórczych postaw. Dziś Polska zagra z Portugalią, Górniak nie zaspiewa, a czy to nie oznacza braku przyszłego winnego stanu rzeczy jaki nastąpi? Bez względu na to czy mecz wygrają czy też będzie pora zapakować walizki. Interpretacja, wariacje na temat...w siebie wejrzyj jeden z drugim i pośpiewajcie sobie . Włosi to naród , który śpiewa chętnie i przy wielu okazjach i nikt tam nie wykrzywia się na interpretatorów, no i mają mniej Torzewskich a więcej tych naprawdę śpiewających...a też może być cieniutko w tym Mundialu;;)) muzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Batiuk Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII IP: 2.4.STABLE* / *.dau.citynet.pl 13.06.02, 18:40 Podobno znalazl sie pierwszy amator latwych (?) pieniedzy. Niejaki Pan Marian F. z Lublina podal Pania Edyte G. do sadu i domaga sie 10.000 PLN odszkodowania za poniesione straty moralne w zwiazku z wykonaniem hymnu narodowego w Korei. No, jesli mu sie uda, to prosze wszystkich panstwa oburzonych tym wykonaniem, do sadu i kasiore trzepac! Izi mani jak mawiaja za wielka woda! Ps. Niech Patrycja pisze jak najwiecej i nie przejmuje sie bezczelnymi uwagami. Ma prawo miec swoje zdanie. A jesli komus sie to nie podoba to Mensa nie dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: EDYTA GORNIAK PIERWSZA PORAZKA POLAKOW W KOREII 13.06.02, 18:56 Hehe, coś mało tej kasy chce... Od Mediamarkt za reklamę "nie dla idiotów" czy coś takiego kilka organizacji chciało bodajże po milionie (aczkolwiek mogę się mylić co do kwoty, w każdym razie była astronomicznie duża)... Cóż, zapłaci koszty sądowe, to mu się odechce. Odpowiedz Link Zgłoś