Dodaj do ulubionych

dwa kierunki

IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 14:07
Chciałabym studiuwać dwa kierunki, ale zastanawiam sie jak to wygląda w
praktyce. Co jeśli np pokrywają się godziny zajęć obowiązkowych? Jeśli ktoś
studiuje na UJ to proszę o pomoc.
Pozdrawiam posesyjnie
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: Germanik Re: dwa kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 14:23
      Jezeli studiujesz dwa kierunki to czesc przedmiotow mozesz przepisac(zawsze WF i jezyk ).Mozesz elastycznie wybierac grupy na ktore chodzisz .Oczywiscie na czesc wykladow bedzies zmusila odpuscic albo chodzic na zmiane :D.W Czasie seji mozes zliczyc ze uda ci sie uzyskac czasme jakis lepszy termin examiow pozdrawiam .
      P.S Jakie 2 kierunki ??
      • Gość: ania Re: dwa kierunki IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 14:52
        jestem na kulturoznawstwie międzynarodowym a zastanawiam się jeszcze nad
        religioznawstwem, etnologią i porównawczymi studiami cywilizacji. Ale chodzi mi
        o te obowiązkowe, czy np można je odrobić w innych latach? Słyszałam coś o ITS,
        ale to tylko takie moje wstępne rozeznanie :)Zastanawiam się, czy dam radę!
        ania
        • Gość: Germanik Re: dwa kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 20:23
          Reliogioznastwo jest w systemie ECTs etnologia również wiec bedziesz sama ustalala porogram stufiow w oparciu o spis zajec .to ci napewno pomoze
    • tycia.tycia Re: dwa kierunki 20.02.05, 15:10
      Ania, jesli możesz, odezwij sie do mnie na maila tyciatycia@tlen.pl -
      chcialabym Cie zapytac o kulturoznawstwo, bo ja wlasnie to chcialabym robic
      jako drugi kierunek :)
      Pozdrawiam, Anka.
      • Gość: ania Re: dwa kierunki IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 15:30
        napisalam Ci maila :)
        • Gość: dwukierunkowiec Re: dwa kierunki IP: *.autocom.pl 25.02.05, 10:20
          Ja studiuj dwa kierunki, ale moj podstawowy kierunek mam w systemie "sama wybieram kursy", a drugi sztywny plan.
          Sprawa wygląda tak, że na Uj musisz zrobić dwa lata w jeden rok na studiach drugich. Dochodzi więc problem pokrywania sie zajęć w szczególności, gdy jest z góry narzucony program, ale wtedy zawsze mozesz chodzic na zajęcia z wieczorowymi, albo na grupy tak jak Ci pasuje.
          Polecam studia pokrewne, gdzie mozna przepisać część przedmiotów, ja tak zrobiłam i mam spokojną sesje (prawie) za sobą.
          Ale to co pisałam dotyczy studiów równoległych, czyli takich, na które nie zdajesz egzaminu, ale przyjmuja Cie za średnią- większość kierunków ma taką mozliwość. ja nie dostałam się z examu i spróbowałam tą drogą, owszem troche więcej pracy, ale da sie przeżyć:)
          Pozdrawiam
          • nerrrra Re: dwa kierunki 25.02.05, 17:03
            Hej Dwukierunkowiec,mozesz sie do mnie odezwac na prywatna??Mam juz wprawdzie 2
            kierunki,ale nie dwa na UJ,i chcialam cos dopytac;)
          • Gość: ed Re: dwa kierunki IP: *.compower.pl 28.02.05, 22:41
            mozesz napisac cos wiecej na temat studiow rownoleglych.jezeli studjuje jeden
            kierunek nie na UJ,to mam mozliwosc dostania sie ze sredniej wlasnie na UJ?nie
            wiem moze czy pisza cos o tym w regulaminie.bardzo prosze o jakies info na ten
            temat.pozdrawiam!
            • Gość: dwukierunkowiec Re: dwa kierunki IP: *.autocom.pl 01.03.05, 11:00
              Mój znajomy dostał się na równoległe studia z innej uczelni. Oczywiście średnia jest jedynym kryterium, ale trzeba jeszcze wysmarować list motywacyjny;) który i tak nie jest brany pod uwage. Przede wszystkim trzeba sie dowiedziec czy dany instytut ma taką możliwość. Jest to bardzo różnie.
              Wniosek: pytaj w sekretariacie interesujących cie studiów!
              • Gość: ed Re: dwa kierunki IP: *.compower.pl 01.03.05, 11:22
                bardzo Ci dziekuje za szybka odpowiedz;)
    • barcellona Re: dwa kierunki 25.02.05, 23:13
      odpisałam na priv
      dwukierunkowiec:)
    • Gość: aloalo Re: dwa kierunki IP: 62.111.139.* 13.03.05, 13:56
      czesc!! studiuje PSO na Ap i myślę o psychologii wieczorowej lub dziennej. czy ktos wie w jaki sposob to wygladaloby w praktyce i czy mozna temu podolac ? :-)tulipanka@autograf.pl
      • an_aneczka Re: dwa kierunki 13.03.05, 23:53
        też bym chciała to wiedziec. szkoda, że nie ma psychologii zaocznej :(
    • quille Re: dwa kierunki 16.03.05, 00:09
      ja jestem na prawie i europeistyce (na obydwu na 1 roku) i nie jest źle, bo na
      prawie ćwiczneia nie są obowiązkowe, a ponieważ dają małą ilośc punktów (1 pkt
      za jeden sem) to można niektóre, mniej ważne zupełnie olać

jest to do zrobienia, a w sesji jest wręcz przyjemniej bo nie trzeba tak latać,
      tylko egzaminy najlepiej tak poustawiać żeby jedego dnia nie bylo dwóch

ja mialam teraz 11 (plus zaliczenia - w sumie w sesji 17 róznych rzeczy do
      zdawania) i spokojnie przeszlo nie mam żadnej poprawki - jak się ma przez 5 dni
      codziemnie jakiś egzamin to się nabiera większego dystansu i nie ma takich nerwów :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka