Dodaj do ulubionych

PARYŻ - DRZWI - KOLOR

21.02.05, 21:31
Witam,

Czy ktoś może wie, jaki kolor katalogowy mają standardowe drzwi wewnętrzne w
Paryżu?
Czy to jest olcha, czy może grusza, albo coś innego??

pozdrawiam, z góry dzięki za info
Obserwuj wątek
    • ferla Re: PARYŻ - DRZWI - KOLOR 21.02.05, 22:00
      podpinam się pod pytanie, bo sama jestem ciekawa :)
      napiszcie też czy ktoś wymieniał na jakiś inny model Porty, interesuje mnie ile
      trzeba mniej więcej doplacić do czegoś innego :))))

thx.
      • barcellona Re: PARYŻ - DRZWI - KOLOR 22.02.05, 19:08
        Watek juz był podejmowany. Niestety bez odzewu. Wiem na pewno, że nie ma przeszkód aby wymienić drzwi, wystarczy kontakt z inżynierem i z przedstawicielem Porty.
        • guyb Re: PARYŻ - DRZWI - KOLOR 22.02.05, 22:39
          a nie prościej zapytać się o to w NovoMarze???
          • ferla Re: PARYŻ - DRZWI - KOLOR 22.02.05, 22:52
            Jasne, że prościej.
            Ale w końcu to forum służy m. in. wymianie informacji, więc czemu z tego nie
            korzystać? :>

pozdrawiam,
            f
            • barcellona Re: PARYŻ - DRZWI - KOLOR 24.02.05, 16:44
              I juz wszystko wiem! :)
              Drzwi okleinowane CPL w kolorze "buk" są w Barcelonie i w Rzymie.
              Dwa wczesniejsze kwartały maja kolor "olcha" ale nie wiem jaki to model, chyba porta decor.
              Wymiana: idziemy do inzyniera i rezygnujemy z drzwi, nastepnie jedziemy na Rymanowicza 17 i tam wybieramy sobie jakie chcemy na hasło :"europejskie", NIE MUSI BYC PORTA! Montuje nam ta sama ekipa co na całym europejskim.
              Pozdrawiam i owocnego wybierania.
              P.S Wiadomości z dnia dzisejszego od inżyniera, ale polecam osobista wizyte, najlepiej jak juz sie zdecydujecie.
              • konkurs_pk do barcellony 24.02.05, 19:40
                rozumiem ze kupilas mieszkanie w barcelonie.
                mam pytanie, na jakim jestes etapie? wprowadzasz jakies zmiany do mieszkania?
                wycenili ci juz twoje propozycje?
                • barcellona Re: do barcellony 24.02.05, 20:19
                  Owszem kupiłam, właśnie podpisaliśmy umowę przedwstepną.
                  I wprowadzamy zmiany: przesunięcie działówki, zmiana odpływu pralki- czyli drobnostki. Minimalna cena za zmianę do 250 zł. Inzynier powiedział, że powinnismy sie załapać na ten pułap cenowy. Następny jest 350 i tak dalej. To zalezy od biura architektonicznego, wszystko musi przez nich przejść.
                  Aha, od marca ceny w Barcelonie się zwiększają więc niezdecydowanym radzę sie szybko decydować:)
                  Pozdrawiam!
                  • konkurs_pk Re: do barcellony 24.02.05, 20:31
                    bo ja ciagle slysze uspokajania ze strony NM, ze ciagle zajmuja sie rzymem. chce
                    wyceny, bo zmiany sa duze.
                    • barcellona Re: do barcellony 24.02.05, 22:49
                      Hmmm, my bylismy dzisiaj u inzyniera i pokazał na sterte teczek ze zmianami Barcelony. Powiedział, że nie ma na co czekać, bo chetnych jest duzo a jescze trezba przez biuro pzepuścić. Mówił o cenach zmian i chyba zatrzymał sie na kwocie 800 zł, to jest chyba max.
                      Ale ja radze przycisnąć i dopytać, no i ponaglać w razie czego!
                      Powodzenia
    • robsoon Re: PARYŻ - DRZWI - KOLOR 25.02.05, 10:03
      Witajcie "ALL TOWNS IN EU" :)))

Zgadza się... jak wspomniał użytkownik Barcelona, należy się udać do PORADOMu
      na Romanowicza 17 (drugi salon mają na Opolskiej) - naprawdę profesjonaliści,
      dobre ceny mają i dobrą obsługę, która dobrze Wam doradzi -
      www.poradom.com.pl . Możecie sobie każde drzwi zobaczyć, dotknąć :)), mają dużą
      ekspozycje.... ja jestem mieszkańcem LONDYNU i wszystkie drzwi od początku
      miałem wybrane prez siebie. Polecam wszystkim drzwi firmy LUBOSTAŃSKI... trochę
      droższe są, ale wykonanie super i wygląd mają rewelacyjny.
      Jeśli chodzi o konkretny model drzwi to w mieszkaniu mam:
      FLORENCJA SL-01 do pokoi, a do łazienki i kibelka FLORENCJA SL-03 - wszystko w
      kolorze ORZECH.
      Poza tym nie wszędzie montowałem drzwi....do kuchni i salonu jest sama zabudowa
      (jakby futryna bez drzwi) również tej samej firmy i oczywiście ten sam kolor -
      wg mnie wygląda to dużo lepiej niż drzwi w każdy pomieszczeniu.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
      ROBSON
      • barcellona Re: PARYŻ - DRZWI - KOLOR 25.02.05, 11:00
        A nie wiesz gdzie dokładnie jest ten drugi salon na opolskiej? Mieszkamy (jeszcze) w tej okolicy i chcemy już wybrać drzwi do sypialni i łazienki.
        • robsoon Re: PARYŻ - DRZWI - KOLOR 25.02.05, 12:59
          Jasne, że wiem.... na stronie www jest wszystko to jest OPOLSKA 12, tel. 636 77
          35 to jest za wiaduktem na Azorach po lewej stronie jadąc od Macro...

Pozdrawiam
          ROBSON
    • balsamum_vigor Re: PARYŻ - DRZWI - KOLOR 09.03.05, 23:06
      A nie chce ktoś może kupić drzwi ? Po wprowadzeniu się jedne zostały nam zbędne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka