Dodaj do ulubionych

Zmiana ceny na Szwai

24.02.05, 09:09
Niestety to nie żart dzis zarzšd bedzie głosował nad podniesieniem ceny
mieszkan na 2700 (taka jest propozycja)za metr 2. Podobno w zwišzku z
inflacjš. Dzwoncie i protestujcie, moze to co? zmieni.
Obserwuj wątek
    • annafl Re: Zmiana ceny na Szwai 24.02.05, 09:51
      To prawda, wlasnie dzwonilam do spoldzielni.
      Na szczescie (dla mnie) ulec zmianie ma cena tylko drugiego etapu.
      Pozdrawiam
      • Gość: Shaddock Jesteś pewna? IP: *.comarch.pl 24.02.05, 11:34
        Spółdzielnia może przecież ogłosić po odbiorze przez nas mieszkań z I etapu, że
        cena wzrasta do 2700 zł/m2. I co im zrobimy?
        • alimari Re: Jesteś pewna? 24.02.05, 12:09
          "Wypluj" te słowa!
        • annafl Re: Jesteś pewna? 24.02.05, 12:53
          No nic nie zrobimy - bedziemy musieli zaplacic albo zrezygnowac. (Tfu tfu)
          Dla mnie pocieszajace jest to, ze nie maja takich zamiarow. (niestety na razie)

• shaddock Nie jestem optymistą 24.02.05, 13:34
            Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie mają zamiarów podniesienia ceny dla I
            etapu? Nie zdziwiłbym się, gdyby mieli. Jednak nie byłoby w ich interesie
            ujawniać ten zamiar teraz, kiedy możemy jeszcze zrezygnować i odzyskać od
            spółdzielni całą kasę minus 100 zł. Wystarczy poczekać z ogłoszeniem podwyżki
            do momentu, gdy wszyscy odbiorą mieszkania - wtedy wycofując się stracimy
            dodatkowo po 5% wartości mieszkań.
            To nawet niezła kalkulacja - podwyżka z 2600 na 2700 to podwyżka o 3.8%.
            Prezesi mogą założyć, że większość z nas z ciężkim sercem dopłaci, bo przecież
            lepiej stracić 3.8% wartości mieszkania niż 5%.
            • Gość: annafl Re: Nie jestem optymistą IP: 62.180.53.* 25.02.05, 12:22
              > Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie mają zamiarów podniesienia ceny dla I
              > etapu?
              Masz racje, nie wiem jakie sa ich zamiary. Wiec ujme to tak: ciesze sie, ze na
              razie nie ma o tym mowy.
              > Jednak nie byłoby w ich interesie
              > ujawniać ten zamiar teraz, kiedy możemy jeszcze zrezygnować i odzyskać od
              > spółdzielni całą kasę minus 100 zł.
              Nie mam przy sobie umowy, ale chyba nie mozemy sie juz wycofac nie uszczuplajac
              swoich "aktywow" o 5%. Tylko 100 zl jest w przypadku, gdy podpisana jest umowa
              wstepna. Ale nie jestem tego pewna. Z reszta o czym my mowimy - polowa osob
              zaciagnela juz kredyty na te mieszkania - sama od sierpnia place odsetki od
              kolejnych transz + prowizje + ubezpieczenie kredytu - to sa spore koszty.
              Wiec nawet jesli podniosa do 3000 specjalnie nie mam wyboru :-(
              No bo niby co moge zrobic?? Kupic u sasiadow? Na Europejskim juz 3500.
              No i szopka z bankiem zaczelaby sie od nowa.
    • milan751 Re: Zmiana ceny na Szwai 24.02.05, 12:30
      mieszkam niedaleko , ale z doświadczenia swojego i znajomych wiem że możecie
      dostać przy odbiorze cene wynikającą z rozliczenia inwestycji , która może byc
      wyższa od oferowanej .
      Czego oczywiście nie życze ale to tylko dla informacji . Warto popytać o taka
      możliwośc u spółdzielni/developera .
      pozdrawiam
      • Gość: klops Re: Zmiana ceny na Szwai IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 24.02.05, 13:23
        u developera moze tak byc tylko jesli podpisales tak idiotyczie skonstruwoana umowe. w spoldzielni za to jest to norma - jak chca to tak wylicza i nie mozna nic zrobic. dlatego przy wyborze swojego nie bralem spoldzielniw ogole pod uwage...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka