zielonki 01.03.05, 21:03 A oświadczenia lustracyjne będą składać w końcu, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyzio Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca IP: 195.150.89.* 01.03.05, 21:23 BYLE NIE prawnik, byle nie prawnik, byle nie prawnik... bo bedzie ta calym uniwersytecie tak jak na tym specyficznym wydziale.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uri Tylko Stelmach IP: *.chello.pl 02.03.05, 22:04 > BYLE NIE prawnik, byle nie prawnik, byle nie prawnik... bo bedzie ta calym > uniwersytecie tak jak na tym specyficznym wydziale.... A może w końcu prawnik? Kiedy ostani raz był ktoś z prawa? Poza tym i Musioł i Nowakowska nie sprwdzili się jko prorektorzy, a z tego co mówią prawnicy - STelmach jako dziekan - tak, i sobie chwalą. Więc wybór powinien być prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Prawnicy chwalą Stelmacha IP: *.crowley.pl 03.03.05, 01:15 bo chcą się go pozbyć. Przyczyny są dość skomplikowane, jego rządy na wydziale pozwalały im nie troszczyć się o finanse, ale metody pana JS i jego trzódki cokolwiek przyprawiały o zakłopotanie. Stąd wolą już żyć w swoim środowiskowym smrodku a Stelmachem pokarać resztę Uniwersytetu, reklamując go jako "wybitnego menedżera", w tym ostatnim jest zresztą nieco prawdy, rzecz jednak w tym, że czyni to p. Stelmacha raczej dobrym kandydatem na kwestora UJ a nie na rektora tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Prawnicy chwalą Stelmacha IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 03.03.05, 16:33 Bzdury piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Prawnicy chwalą Stelmacha 04.03.05, 14:11 Gość portalu: dg napisał(a): > bo chcą się go pozbyć. Nie mają najmniejszego powodu. Jest zwykłym, szeregowym profesorem, nie wadzi nikomu, pracownicy go lubia a studenci (zwłaszcza studentki ;)) kochają. Po co mieli by się go "pozbywać"? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Jaka specyfika? 04.03.05, 14:19 Gość portalu: zyzio napisał(a): > BYLE NIE prawnik, byle nie prawnik, byle nie prawnik... Wydział będący lokomotywą całego UJ, finansujący resztę (i słusznie, bo uniwersytet to WSPÓLNOTA a nie luźna federacja samodzielnych wydziałów) od lat nie ma nikogo we władzach uczelni i nie ma praktycznie żadnego wpływu na zarządzanie UJ. > bo bedzie ta calym > uniwersytecie tak jak na tym specyficznym wydziale.... No jak będzie? Na czym ta "specyfika" polega? Na tym, że od kilku lat jest to bez wątpienia najlepszy wydzial w Polsce? A może na tym, że Stelmach będąc dziekanem skończył z wszechwładzą sklerotycznych gerontów (co poniektórym inny wydziałom też by się przydało)? A może na tym, że studenci sami sobie układają program, wybierając z prawie DWUSTU przedmiotów, w tym wielu w językach obcych? Tego nie chcesz dla Uniwersytetu? Nie bój się. Elektorzy już pokazai, że też nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Jaka specyfika? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:45 Gość portalu: zyzio napisał(a): > > > Wydział będący lokomotywą całego UJ, finansujący resztę (i słusznie, bo > uniwersytet to WSPÓLNOTA a nie luźna federacja samodzielnych wydziałów) A to co za bzdury? Wystarczy sprawdzić we wszystkich sensownych żródłach, jakie kierunki UJ naprawdę liczą się na arenie międzynarodowej: w kolejności: fizyka, matematyka, biologia. Potem długo, długo, nic - nie licząc, oczywiście, pewnych wybitnych jednostek na rozmaitych kierunkach. Z całym szacunkiem, prawo świetne w skali ogólnopolskiej - to tylko w skali ogólnopolskiej... A. P.Stelmacha nie znam, ale jego wypowiedzi wprasie (Gazeta Krakowska) jakoś mnie do niego nie przekonują, wprost przeciwnie... PS. Nie jestem fizykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l koledze niefizykowi humor dopisuje IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 04.03.05, 15:55 Gość portalu: F napisał(a): > Gość portalu: zyzio napisał(a): > > > > > > Wydział będący lokomotywą całego UJ, finansujący resztę (i słusznie, bo > > uniwersytet to WSPÓLNOTA a nie luźna federacja samodzielnych wydziałów) > > A to co za bzdury? Wystarczy sprawdzić we wszystkich sensownych żródłach, jakie > kierunki UJ naprawdę liczą się na arenie międzynarodowej: w kolejności: fizyka, > matematyka, taaaak... zwłaszcza fizyka i matematyka t kierunki niesłychanie dochodowe. Gdyby nie fizyka, UJ dawno by zbankrutował.. > Z całym szacunkiem, prawo świetne > w skali ogólnopolskiej - to tylko w skali ogólnopolskiej... Taka już specyfika prawa. Jak i jego dochodowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Jaka specyfika? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 04.03.05, 16:36 mn7 napisała: > A może na tym, że Stelmach będąc dziekanem skończył z wszechwładzą > sklerotycznych gerontów (co poniektórym inny wydziałom też by się przydało)? Oj, chyba ne bardzo wiesz o czym mówisz. A S.W.? Nie trzęsie całym uniwersytetem? > Nie bój się. Elektorzy już pokazai, że też nie chcą. Żebym się o tantiemy nie upomniał.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Jaka specyfika? 05.03.05, 11:42 Gość portalu: l napisał(a): > mn7 napisała: > > > A może na tym, że Stelmach będąc dziekanem skończył z wszechwładzą > > sklerotycznych gerontów (co poniektórym inny wydziałom też by się przydał > o)? > > Oj, chyba ne bardzo wiesz o czym mówisz. A S.W.? Nie trzęsie całym > uniwersytetem? Tacy jak S.W. są zjawiskiem ponadczasowym. Występują w kazdym ustroju. Może faktycznie przesadziłem. Tak mi mówili zorientowani znajomi. Pewnie oceniali zbyt optymistycznie. > > > > Nie bój się. Elektorzy już pokazai, że też nie chcą. > > Żebym się o tantiemy nie upomniał.:) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:59 polecam artykul o budowie budynku Matematyki obok. I oto ten, ktory firmuje czesciowo budowe Coll. Maximum, jako prorektor d/s rozwoju (jeden proces w toku) i ktory jako czlonek komisji konkursowej zamieszany jest w machinacje przy projekcie Mat. - zapowiada sie kolejna sprawa sadowa, praktycznie w cuglach osiaga przewage wsrod elektorow. Oczywiscie tam decyzje podejmowal Ziejka, ale w znacznym stopniu za decyzje odpowiada tez wlasciwy prorektor. Gdzie Ci ludzie maja rozum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy królika Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca IP: *.entropia.betanet.pl / *.100-38.Wiel-wan1.betanet.pl 01.03.05, 22:30 A prawda to że Ziejka jest na liście Wildsteina? Teraz w internecie jest tyle list że trudno się połapać. Odpowiedz Link Zgłoś
jan12121 Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca 02.03.05, 09:16 Czarno widzę w powiązaniu z artykułem o konkursie na Wydział Matematyki...Po erze Prof. Z. nie będzie trudno zabłysnąć, ale tu może być inaczej...Ratyje sie, Uniwersytecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: top Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 12:43 właściwie jest to wybór z trojga zlego najmniejszego zła - właściwsza więc byłaby kolejnośc odwrotna niż wybór elektorów. Profesor Musioł nie radził sobie już jako prorektor pomimo wiernego wsłuchiwania się w polecenia JM Rektora - nie ma żadnej szansy peradzić sobie samodzielnie jako JM Rektor. Szkoda że musi na tym cierpieć i tak już chory UJ, który wg słów głównego kandydata na Rektora ma być jeszcze bardziej elitarny - jaka to elita to przecież widać. Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca 02.03.05, 12:23 Przed wyborami warto poczytać www.nauka-edukacja.p4u.pl/articles.php?topic=6 www.nauka-edukacja.p4u.pl/articles.php?topic=5 www.naukowcy.republika.pl/dywan1.html Rozumnej lektury i rozumnych wyborow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student prawa Kto nie zna prof.Stelmacha IP: *.bj.uj.edu.pl 02.03.05, 15:31 niech lepiej milczy. Mam pewne rozdwojenie jaźni bo z jednej strony jest to facet o najlepszym merytorycznym przygotowaniu do kierowania uczelnią, z drugiej zaś strony szkoda żeby pojawiał się rzadziej na wydziale i nie wykładał. Nie wiem więc czy chcę czy nie chcę żeby został "kierownikiem zakładu". A te głosy przeciw niemu to brednie ignoratnów - wystarczyłoby wam 5 minut żeby zmienić zdanie... no chyba że jesteście kretynami. PS. Musioł to ćwok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Lepiej pytaj kto zna! IP: *.crowley.pl 02.03.05, 16:33 Ja miałem przyjemność poznać chamskie metody, zakłamanie, kolesiostwo oraz interesowność pana profesora doktora habilitowanego Stelmacha. No ale nie należałem do korporacji prawników, więc byłem prochem w oczach pana JS. Kolega prawnik to pewnie jaki siostrzeniec czy inny krewniak prof. Stelmacha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Lepiej pytaj kto zna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 17:35 no to została tylko Marysia Nowakowska - niech zostanie JM Rektorem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Lepiej pytaj kto zna! 04.03.05, 14:14 Spróbuję zgadnąć, kim jesteś. Nie jesteś prawnikiem, ale "poznałeś metody Stelmacha" i dały Ci się one we znaki. Nierzetelny wykonawca robót budowlanych? Paser kradzionych dzieł sztuki? "Załatwiacz" wstępu na studia dzienne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg nożyce się odezwały IP: *.crowley.pl 04.03.05, 18:04 Moja charakterystyka pana JS była brutalna, ale nie kłamliwa podzieliłem się swoimi wrażeniami i tyle. Osobnik "mn7" usiłuje mnie obrazić, nic z tego, nie te progi... Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: nożyce się odezwały 05.03.05, 11:39 Kłamstwami i ignorancją poniżej sam sobie wystawiłeś świadectwo, po którym już Cię nie potrzeba obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez student Lizusek??z prawa?? hi, hi IP: 62.111.139.* 02.03.05, 22:44 zdajemy egzamin w tym roku czy piszemy doktoracik u Pana Profesora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Lizusek??z prawa?? hi, hi IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 03.03.05, 16:37 Gość portalu: tez student napisał(a): > zdajemy egzamin w tym roku czy piszemy doktoracik u Pana Profesora? Nie przyszło Ci do głowy, że istnieją po prostu ludzie powszechnie szanowani przez swoje otoczenie? Zwyczajnie uczciwi, przyzwoici i pracowici? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg "argumentacja prawnicza" czy erystyka? IP: *.crowley.pl 03.03.05, 21:56 Pewnie istnieją tacy ludzie, wszelako z tego, że istnieją nie wynika jakiekolwiek zdanie, które by można orzec o panu JS. Ja osobiście poznałem pana Stelmacha jako kłamcę, szantażystę i chama, demonstrującego pogardę wobec osób spoza swojej kliki. Nie wykluczam, że z innej perspektywy sprawia on bardziej korzystne wrażenie. To wiele by tłumaczyło, np. zdziwienie osób z wiadomego środowiska, kiedy spotykają się z negatywnymi opiniami o sobie. Pozdrowienia dla wszystkich prawników! Odpowiedz Link Zgłoś
hm_tak WIDZISZ, DROGI STUDENCIE... 04.03.05, 20:20 ...tak się składa, że znam Pana Stelmacha nieco dłużej, niż Ty, a może i nieco lepiej. Znam kulisy układu personalnego pomiędzy elektorami studenckimi, jego znakomite kontakty z kancelarią, reprezentującą niezapomnianą firmę IVACO, znam też i jego samego z czasów, kiedy nie był Ci on - oj nie był - profesorem. Wiele dobrego można tez powiedzieć o stosuneczkach z Panem Prezydentem, a nie chodzi tu , drogi studencie , o sprawne mieszanie kasą zaocznego pochodzenia, ale o wizerunek najstarszej i ogólnie nie najgorszej polskiej uczelni. Zakładanie więc, że każdy, kto jest odmiennego zdania, jest kretynem lub ignorantem, oddala Cię z grona dyskutantów, nawet, jeśli otrzymasz pewnego dnia ten upragniony dyplom, którym i ja się legitymuję. Krasomówstwo to jeszcze nie wszystko. Jeden z Twoich poprzedników, Jerzy Jaskiernia, wygrał kiedyś konkurs krasomówczy. No i co? Pomogło mu to na wszystko? Może więc nie tak ostro na tej jedynce pod górę, bo ci odetnie paliwo. Trzeba na luz. - Nie Pach tylko Bach, Panie Handel - Nie Handel Tylko Haendel, Panie Pach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student prawa W odpowiedzi... IP: *.law.uj.edu.pl 07.03.05, 15:03 chciałbym zaznaczyć, że nie siliłem się na żadne popisy krasomówcze, co widać na załączonym obrazku. Studiowałem wcześniej prawo na UAM, tam politologia znajduje się na Wydziale Nauk Społecznych i wydaje mi się jakąś aberracją żeby miała ona być razem z prawem, cóż za horendalne przyzwyczajenia ma Pan Musioł! Moja matka studiując w Poznaniu w latach 70. psychologię miała wspólny wydział z prawnikami, też można! Argumenty poznamy na jutrzejszej debacie. Do tej pory Pan Musioł jej unikał. PS. Wiem, że Stelmach jest w sobie zadufany, no ale chyba ma do tego prawo, przeciętniaki! Odpowiedz Link Zgłoś
vigla Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca 03.03.05, 12:55 Gazeta Wyborcza 2.03.2005 Rektorzy bez lustracji Senat UMCS zdecydował w środę, że kandydaci na stanowisko rektora nie będą się lustrować.- Uważamy to za wykraczanie poza obowiązujące prawo i nie będziemy żądać oświadczeń. Natomiast pytania o przeszłość kandydatów mogą padać podczas ich spotkania z elektorami, które odbędzie się 15 kwietnia. Nikt tego nie będzie zabraniał - mówi Marian Harasimiuk, rektor UMCS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 15:50 Miałem okazję widzieć Musioła "w robocie" - gdy był dziekanem mojego wydziału (Matematyka, Fizyka, Astronomia, Informatyka) w poprzedniej kadencji. Człowiek z wielką klasą! Państwa Nowakowskiej i Stelmacha nie znam, nie wypowiadam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxy Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:06 Moze tak bys sie ujawnil. Ja tez widzialem go w tej samej robocie. Tylko odnioslem dokladnie przeciwne wrazenie. Efekt jego dzialan - to sklocenie wydzialu i jego podzial (mimo, ze chcial sformulowac program rozwoju wydzialu). No pasaran. Nie wiem czy Stelmach ma klase. Ale cos zrobi. Wstrzasnie tym galicyjskim bagienkiem. Musiol zrobi jak zwykle, niewiele. Program rozwoju ma za soba (bez tresci). Programu nie ma choc byl prorektorem od tego (patrz wywiad). Kazdemu powie dobre slowo, troche kapnie i jakos doczekamy nastepnych wyborow (w towarzystwie rownie wyrazistych prorektorow typu p. Miodunki, Bilinskiego etc.) Ich sladem podazal tajemniczy Don Pedro, Carramba, szpieg z krainy Deszczowcow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg specjaliści od podziałów IP: *.crowley.pl 05.03.05, 01:42 Pragnę zauważyć, że także za dziekańskiej kadencji Stelmacha podzielił się jego wydział i powstał Wydział Studiów Regionalnych i Politycznych, który wbrew nazwie wcale nie zajmuje się rozwojem województwa świętokrzyskiego albo dynamiką rozwoju powiatów na Podkarpaciu. Podział nastąpił w atmosferze niechęci między prawnikami i politologami oraz ogólnego chaosu w/g normy polskiej. Natomiast problem zapisów na studia zaoczne, zapisów na egzaminy oraz problem sal wykładowych rozwiązany nie został. Tolerowane też były praktyki ulewania na pewnych przedmiotach, z oczywistym celem ograniczenia liczby przyszłych prawników. A ilu Don Pedrów było i jest na Wydziale Prawa, może lepiej nie wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 DARUJ SOBIE TE KŁAMSTWA 05.03.05, 11:38 Gość portalu: dg napisał(a): > Pragnę zauważyć, że także za dziekańskiej kadencji Stelmacha podzielił się jego > wydział i powstał Wydział Studiów Regionalnych i Politycznych, który wbrew > nazwie wcale nie zajmuje się rozwojem województwa świętokrzyskiego albo > dynamiką rozwoju powiatów na Podkarpaciu. To nieprawda Wydzial nosi nazwę "Wydział studiów MIĘDZYNARODOWYCH i politycznych", co dokładnie odpowiada jego zainteresowaniom > Podział nastąpił w atmosferze > niechęci między prawnikami i politologami oraz ogólnego chaosu w/g normy > polskiej. Też nieprawda. Podziałem zainteresowane były OBIE strony, a dopiero Stelmach potrafił ten podział przeprowadzić w cywilizowany sposób. > Natomiast problem zapisów na studia zaoczne, Na czym polega ten problem? Wyborcza o tym nigdy nie pisała. Czy mógłbyś nam to przybliżyć? > zapisów na egzaminy Jak wyżej. Na czym miałby polegać ten problem? > oraz problem sal wykładowych rozwiązany nie został Kompleks sal wykładowych w podwórzu budynku przy Brackiej zbudował wydziałowi Święty Mikołaj. > Tolerowane też były praktyki > ulewania na pewnych przedmiotach, z oczywistym celem ograniczenia liczby > przyszłych prawników. To już jest oczywiste i wyjątkowo bezczelne kłamstwo. Osobiście nie mam najmniejszych powodów by bronić stosunków panujących na wydziale prawa. Wręcz przeciwnie, sam mam na ten temat wyrobione, negatywne zdanie. Krytykę trzeba jednak prowadzić wskazując to, co rzeczywiście jest złe (a czego Ty się chyba nawet nie domyślasz!) a nie powtarzając kłamstwa. > A ilu Don Pedrów było i jest na Wydziale Prawa, może > lepiej nie wiedzieć... A to i owszem, ale z pewnością nie więcej, niż średnio na całej tej szacownej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg nożyce znów dźwięczą IP: *.crowley.pl 05.03.05, 15:40 Przepraszam, rzeczywiście nowy wydział nazywa się: Wydział Studiów Międzynarodowych i Politycznych (tak jakby polityczne nie mogły być międzynarodowe), natomiast studia regionalne ma w nazwie jeden z instytutów tego wydziału. Przepraszam za pomyłkę, wszystko inne podtrzymuję. Nie podejmuję polemiki z histerycznymi wypowiedziami "mn7", to poniżej mojej godności, zresztą "mn7" ośmiesza się udając, że nic nie wie o walce na pięści wśród studentów Wydziału Prawa. Coż, tyle wie ile jej wujek Jurek opowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:14 Gość portalu: zxy napisał(a): > Ja tez widzialem go w tej samej robocie. Tylko > odnioslem dokladnie przeciwne wrazenie. Kup sobie okulary... > Efekt jego dzialan - to sklocenie > wydzialu i jego podzial Pisać należy prawdę. Podział wydziału szykował się od dawna. Za Musioła nie było atmosfery skłócenia. Podział był naturalny - Rada Wydziału liczyła grubo ponad 100 osób. Na wszystkich większych uniwersytetach w Polsce fizyka i matematyka są teraz na oddzielnych wydziałach. A poza tym podział nastąpił nie za kadencji Musioła tylko rok później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxy Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 17:02 > Kup sobie okulary Dziekuje za merytoryczna i kulturalna rade. Innej po zwolenniku Musiola nie moglem sie spodziewac. Podzial nastapil rok po koncu kadencji Musiola (formalnie), ale ferment powstal wskutek niezbyt przemyslanych wypowiedzi Musiola - jak moze pamietasz przeciwnika podzialu. To swiadczy o jego efektywnosci. Jako prorektor zas nic nie zrobil z wyjatkiem niebieskiej pseudoksiazeczki (dla niewtajemniczonych - tzw. program rozwoju UJ pelen ogolnikow) i zagrozen procesami sadowymi. No pasaran. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 16:40 Gość portalu: zxy napisał(a): > > Podzial nastapil rok po koncu kadencji Musiola (formalnie), ale ferment powstal > wskutek niezbyt przemyslanych wypowiedzi Musiola - Człowieku, co Ty piszesz? Kto ci takich bzdur nagadał? jeśli ktoś tam siał ferment, to na pewno nie Musioł - oj, jak Ty go nie lubisz.... I jeszcze raz podkreślam: pisać należy prawdę. Podział - poza tym - był logiczny i konieczny. A Musioł, z tego co ja pamiętam był przeciwnikiem podziału wydziału w trakcie jego trzeletniej kadencji a to zupełnie co innego... Później, o ile pamiętam, Rada Instytutu Fizyki jednomyślnie zaakceptwoała podział a Musioł wchodzi w skład tej rady i na posiedzeniu był... To, że kogoś nie lubisz, nie powinno być powodem do przeinaczania prawdy. Ale skoro innych argumentów nie masz, to też o czymś świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ketman IPN BU 001043/280 ZIEJKA FRANCISZEK MKF IP: *.psych.lsu / *.psych.cm-uj.krakow.pl 04.03.05, 16:30 IPN BU 001043/280 ZIEJKA FRANCISZEK MSW MIKROFILMY jedynki MKF Pozostały mikrofilmy. Lojalni i wierni ze "starego" układu. Obecnie przefarbowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Wybory nowego rektora UJ już 11 marca IP: *.autocom.pl 05.03.05, 10:57 Czy kandydat na rektora zostanie sprawdzony na okolicznośc odtajnienia tajnych teczek UJ ? www.nauka-edukacja.p4u.pl/articles.php?topic=5 co słychac pod dywanem ? www.naukowcy.republika.pl/dywan1.html W końcu i na uczelni winno obowiązywać prawo cywilizowanego świata. Zgłoszeni kandydaci -prorektorzy maja na sumieniu (jesli go mają) dzialania na rzecz nieujawniania tajnych teczek UJ i nieprzywracania nauczycieli akademickich usunietych na mocy prawa 1982 r. Niezaleznośc od prawa wciskana przez rektorów do projektu ustawy nie przeszła ! Gazeta Wyborcza 4.03.2005 Co dalej z ustawą o szkolnictwie wyższym? ...posłowie wykreślili zapisy, dzięki którym konferencje rektorów miałyby osobowość prawną. Mimo apeli naukowców nie usunęli też zapisu pozwalającego ministrowi edukacji odwołać rektora. Prof. Woźnicki opuścił salę. I napisał list do prezydenta Kwaśniewskiego z informacją, że rezygnuje z kierowania pracami nad ustawą www.nauka-edukacja.p4u.pl/index.php GORĄCY TEMAT: Zamach na autonomię czy zamach na Konstytucję ? Odpowiedz Link Zgłoś