Dodaj do ulubionych

Student prawa wygłosi najdłuższy wykład świata

IP: *.ipt.aol.com 21.03.05, 23:41
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek M. Re: Student prawa wygłosi najdłuższy wykład świat IP: *.ipt.aol.com 21.03.05, 23:51
      1)ile bambo dostajesz stypendium (od jeszcze zipiacego rzadu polskiego) ?
      2)czy placisz za akademik - Bursa Jagiellonska ul. Sliska 14?
      3)kto mi wytlumaczy - jak mozna studiowac PRAWO na wspanialym UJ nie mowiac po
      polsku ?!?!?!?!?

CZY MOZE SPONSOR - PANSTWO POLSKIE OPLACA WSZYSTKO ???
      dlaczego ja mam placic za studia, akademik ???

tu nie chodzi o moje objawy rasizmu,TYLKO O DYSKRYMINACJE MNIE JAKO OBYWATELA
      PANSTWA POLSKIEGO!!!

NIECH ZYJE POLSKA!(bez millera, kwasniewskiego i michnika)
      • Gość: Jolanta Re: Student prawa wygłosi najdłuższy wykład świat IP: *.adm.uj.edu.pl 22.03.05, 09:48
        Pan Muzawazi nie otrzymuje zadengo stypendium na studia w Polsce. Utrzymuje sie
        wlasnymi silami. Za akademik pokrywa rowniez pelen koszt.
        Jak masz watpliwosci, to spytaj na UJ.
        • Gość: do Pani Joli Pan Mu...cos tam IP: *.ipt.aol.com 22.03.05, 17:40
          jak ten Pan nie mowiac po polsku studiuje prawo na UJ ?

• Gość: freszer Re: Pan Mu...cos tam IP: *.isp.broadviewnet.net 22.03.05, 18:07
            nie trzeba 'mowic' po polsku, zeby studiowac... wystarczy, ze dobrze pisze i
            czyta ze zrozumieniem - bieglosc w mowie przyjdzie z czasem. myslisz, ze jak
            polacy jada na studia za granice to sa mistrzami jezyka angielskiego? troche
            zrozumienia prosze...
            • Gość: jezykoznawca Re: Pan Mu...cos tam IP: *.ipt.aol.com 23.03.05, 00:03
              wytlumacz mi FRESZER jak mozna sprawnie pisac i czytac w danym jezyku, a
              jednoczesnie nie potrafic mowic w nim ???

dziwne...sciema
              • Gość: freszer ano mozna, mozna... IP: *.ny325.east.verizon.net 23.03.05, 14:45
                ja z kolei nie moge sobie wyobrazic, ze tak trudno w to uwierzyc. po pierwsze,
                za czytanie i pisanie odpowiadaja inne czesci mozgu niz za rozumienie i
                produkcje mowy (czesc jest wspolna, czesc oddzielna...). po drugie, na zdrowy
                rozsadek, kiedy czytasz i piszesz, masz wieksza kontrole nas calym procesem
                (chociazby ze slownikiem pod reka) niz kiedy rozmawiasz z kim twarza w twarz,
                jestes zdenerwowany i musisz produkowac mowe na biezaco. po trzecie, ciekawe po
                co na takich egzaminach jak CAE reading, writing i speaking to oddzielne
                czesci, skoro rozna bieglosc w tych trzech zakresach jest niemozliwa. po
                czwarte, z wlasnego (i znajomych) doswiadczenia w stanach wiem, ze tak po
                prostu jest. przekonany?
      • Gość: afrika bambata [...] IP: *.fbx.proxad.net 22.03.05, 13:05
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Jacek M. Re: Student prawa wygłosi najdłuższy wykład świat IP: *.ipt.aol.com 22.03.05, 00:00
      NA STRONIE - FORUM GAZETY
      SKLADAM OFICJALNE ZAZALENIE DO RZADU POLSKIEGO I INNYCH ORGINAZCJI, KTORYM PLACE
      W POLSCE PODATKI I INNE OBOWIAZKOWE DANINY.

JAKO OBYWATEL POLSKI, CZUJE SIE DYSKRYMINOWANY W 'OBCYM PANSTWIE':
      1) 'OBCE PANSTWO' NIE CHCE PLACIC ZA MOJE STUDIA
      2) 'OBCE PANSTWO' NIE CHCE PRZYZNAC MI AKADEMIKA
      3) W 'OBCYM PANSTWIE' NIE POZWALAJA MI W SALACH KLUBOWYCH MIEJSCOWYCH DOMOW
      STUDENCKICH PROWADZIC WYSTAPIEN, PROB POBICIA REKORDOW SWIATA...(o ile wczesniej
      nie zaplace za wynajem sali)

...W 'MADRYM PANSTWIE' NIE MARNUJE SIE PIENIEDZY!!!
      • Gość: bart Re: Student prawa wygłosi najdłuższy wykład świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 00:09
        Czlowieku!!! trzeba sie bylo uczyc i wyjechac na stypendium zagraniczne - setki
        (moze i wiecej) studentow UJ studiuja sobie w calej Europie! Zazalenie to do
        rodzicow, ze wychowali cie na takiego..... (nie bede bluzgał, sam sobie dopisz)
        • Gość: ja156 Re: Student prawa wygłosi najdłuższy wykład świat IP: 213.17.133.* 22.03.05, 00:18
          Ale o czym ty mówisz?? On tu jest na 1 roku dostaje 800zl stypendium. Pokaż mi
          Polaka kótry na 1 roku dostaje od obcego rządu stypendium w wysokości minimalnej
          pensji w danym kraju
        • Gość: realMichaelJackson Re: Student .... do BART IP: *.ipt.aol.com 22.03.05, 00:34
          Drogi Bart

Studiowalem kiedys w Polsce, dostawalem od rodzicow miesiecznie okolo 600 zl;
          rodzice na szczescie oboje wowczas pracowali; bylo nas w domu trojka; niemalze
          bylem zmuszony sytuacja finansowa wyjechac za granice;
          i obecnie, kiedy chce skonczyc studia za granica okazuje sie, ze...MUSZE SOBIE
          PO PROSTU ZAPLACIC ZA SAMO CZESNE MINIMUM 14x600 zl za rok (studia dzienne)...
          nie wspominajac od zakwaterowaniu, wyzywieniu, ksiazkach itp.

JAKI IDIOTA (sory Bart) moze wypisywac takie brednie? Czy Ty masz pojecie o
          otaczajacym Cie swiecie ? Nawet jesli bylbys najlepszy, to zadne panstwo (rzad)
          na swiecie nie da nikomu, co najwyzej 30 % funduszy na studia!!!

Gdyby panstwo polskie jakis czas temu dalo mi, mojemu bratu i siostrze po 800 zl
          na nauke, bylbym naprawde szczesliwy.
          Nie dosc, ze 'BAMBO' dostaje 800 zl to jeszcze...STUDIA MA BEZPLATNE!!!

Place uczciwie podatki, i jeszcze jestem w swoim kraju dyskryminowany!!! SKANDAL!

GLUPOTA LUDZKA (niestety polska) NIE ZNA GRANIC!!!
        • Gość: realMichaelJackson Do BART cz.2 IP: *.ipt.aol.com 22.03.05, 01:03
          Drogi Barcie...

Nie wiem czy kiedykolwiek bylem na jakimkolwiek stypendium, wiec mniej wiecej
          opowiem Ci pokrotce jak np. wyglada, w sferze finansowej Sokrates/Erasmus...

Od bytu wirtualno (panstwo) - rzeczywistego (podatki) dostaje sie... mniej
          wiecej tyle by oplacic, i to czasem, w zaleznosci od kraju, TYLE ILE WYSTARCZA
          NA OPLACENIE AKADEMIKA!!! Reszte statystyczny student jadacy na stypendium musi
          wysplac sam!!

Doliczmy wiec: MIESIECZNIE
          1) minimum - 80 euro na wyzywienie (np.tania zywnosc w puszkach, z data
          przydatnosci do spozycia rok 2007 lub nawet 2008)
          2) ksiazki, pomoze naukowe (przy czestym korzystaniu z bibliotek) - minimum
          50-80 euro
          3) do domu zadzwonic czasem trzeba, kupic gazete, wyjsc do kina... - skromnie
          30-40 euro

PODSUMOWUJAC:
          miesiecznie biedny polski student udajacy sie na stypendium musi miec ze soba
          liczac skromne, studenckie zycie okolo 150 euro!!!!

Ale powiem Ci jedna rzecz; Polak zawsze sobie poradzi - tu zakombinuje (zlapie
          prace), tam cos znajdzie (tanszy sklep itp).

NIE MA TO JAK W POLSCE - BAMBO DOSTANIE 800 ZL + AKADEMIK ZA FREE + STUDIA ZA
          FREE ...zyc nie umierac!!! nie wspomne o sali na wyglupy za free...

JESTEM DUMNY, ZE JESTEM POLAKIEM...WSTYDZE SIE TYLKO ZA WSZYSTKICH ZLODZIEI Z
          SEJMU, KLAMLIWYCH KUPIONYCH - AGENTOW DZIENNIKARZY Z 'GAZETY', i wszystkie kur...

• Gość: prawnik pracujacy Precz z Polakami-Burakami IP: 62.111.139.* 22.03.05, 12:17
        To ja place podatki, z ktorych utrzymuje sie rozkapryszonych studentów -
        darmozjadów, ma sie rozumiec w znakomitej wiekszosci Polaków. Skoro to moje
        pieniadze, to zycze sobie zeby je dostal student z "Obcego Kraju", bo wiem, ze
        ich nie zmarnuje i bedzie z nich jakis pozytek (on sie nauczy zarowno jezyka jak
        i polskiego prawa, czego nigdy nie zrobia polscy studenci, którzy w znakomitej
        więszosci nie znaja ani jezyków ani tym bardziej przepisów). Nie zycze sobie
        natomiast, zeby trafialy one w postaci darmowych studiów i akademików do
        polskiej gowniazerii, ktora zwykla do trzydziestki zyc na koszt rodzicow, bo nie
        mam ochoty zeby moje podatki byly przepijane i przecpane w polskim akademiku...
        • Gość: także prawnik Re: Precz z Polakami-Burakami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 00:06
          • Gość: Krak Re: Precz z Polakami-Burakami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:56
            Bambo robi to co najlepiej umie - pajaca z siebie. Szkoda tylko, że zajmuje
            miejsce na uczelni Polakowi.
    • Gość: realMichaelJackson Re: Student prawa wygłosi najdłuższy wykład świat IP: *.ipt.aol.com 22.03.05, 00:07
      A tak w ogole to...

W 'Obcym Panstwie' chyba bede musial zostac 'prawidziwym' Michael'em Jackson'em
      i zmienic kolor skory... bo przestaje oplacac sie byc zwyklym 'bialasem'...

W 'Obcym Panstwie' DOCENIAJA kolor skory; nie oplaca sie wiec byc
      frajerem-bialasem...

Za bycie Michael'em Jackson'em w 'Obcym Panstwie' ma sie wieksze prawa,
      przysluguja ulgi, dostaje sie stypendia;

Moda na bycie Michaela'em Jackson'em przychodzi do Polski!!!
      OJ BIADA WAM PODATNICY, BIADA!!!
    • Gość: realMichaelJackson GAZETA wprowadza cenzure?prawda boli??? IP: *.ipt.aol.com 22.03.05, 00:36
      GAZETA wprowadza cenzure? prawda boli???

pozdrowienia dla Adama M... jeszcze wyjda Twoje klamstwa...
      • Gość: realMichaelJackson walcz GAZETO o moje prawa!!! IP: *.ipt.aol.com 22.03.05, 00:44
        1) dlaczego GAZETA nie zatroszczy sie o moje prawa ?

2) dlaczego GAZETA nie zleci napisania artykulu o dyskryminacji mnie i innych w
        'Obcym Panstwie' ?

3) dlaczego w 'Obcym Panstwie' nikt nie chce zaplacic za moje studia, akademik
        itp. ?

4) czy jest ktos KOMPETENTNY w GAZECIE, by odpowiedziec na moje pytania???

• Gość: Szatan z gimnazjum Sam ze soba dyskutujesz .... IP: *.mexico.one.pl 22.03.05, 01:30
      Czy to nie jest objaw jakiegoś większego schorzenia? Wracaj do Polski - być
      może twą przypadłość refunduje NFZ. Jak długo lecisz na "lekkich" dragach i czy
      nie boisz sie że przejdzież na coś mocniejszego?
    • Gość: Szymon Ciekawi mnie.... IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 22.03.05, 08:30
      Ciekawi mnie,jakim studentem jest ten "talent oratorski"?Ciekawi mnie,czy
      szanowne i czcigodne grono profesorskie daje mu zaliczenia za wiadomości czy za
      kolor skóry (wiadomo-polityczna poprawność).Na Uniwersytecie Szczecińskim
      (jestem absolwentem tej uczelni i mieszkańcem Szczecina jednocześnie) miała
      (ciągle ma?) wymiana z uczelnią z Bari we Włoszech.Gdy Polacy pojechali tam,to
      spali w najzwyczajniejszych akademikach bez żadnych luksusów,Włosi w Polsce
      dostali pokoje w hotelu asystenckim (te świeżo po remoncie) a do nauki zbytnio
      się nie garneli.Ale-my Polacy lubimy malować trawę na zielono pod przykrywką
      polskiej gościnności.Mam nadzieję,że Afrykanin nie pobije rekordu Guinnessa
      choć rekord głupoty jest blisko......
    • Gość: Oto ja Moze mi sie zdaje ale 88h to nie "prawie piec dni" IP: 195.150.224.* 22.03.05, 11:16
      jak to sprytnie policzyl autor artykulu, ale tylko troszke ponad 3,5..
      Gratuluje nauczycielki z matematyki albo kalkulatora z bazaru, a Gazecie dobrze liczacych dziennikarzy. ALe moze w fachu dziennikarskim dodawanie i odejmowanie nie jest potrzebne ( o dzieleniu i mnozeniu boje sie wspominac).
      Pozdro=)
    • Gość: C79 Ale po co? IP: *.chello.pl 22.03.05, 14:01
      Po co ten wykład? Tak dla zabawy czy jak? Od wieków wiadomo, że im krócej ktoś
      mówi, tym lepiej. Poza tym wykład - jako elitarna forma wystąpienia publicznego
      - przysługuje w zasadzie tylko profesorom; trzeba najpierw wiele dziesiątek lat
      zdobywać wiedzę (wiedzę pewną!), by mieć prawo nauczać.
    • Gość: kubapowiatowy wielkie bicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 14:15
      Ja bardzo przepraszam, ale dlaczego to nie odbywa się plenerowo, na największym
      rynku w Europie? Można by mu było przecież zafundować największą w Europie
      kanapkę (fi c.a 2 m), największy w Europie kubek herbaty (tak z 200 litrów)
      oraz najlepszą konferansjerkę najlepszej w Europie telewizji. Ależ to byłaby
      promocja! Zwłaszcza w Afryce, gdzie o Krakowie jeszcze wszystkiego nie widzą.
      • Gość: Tow.Wieslaw Gomulka bil rekordy, Fidel Castro tez... IP: *.ipt.aol.com 22.03.05, 17:37
        Gomulka (Tow.Wieslaw) bil rekordy, Fidel Castro tez...najdluzsze przemowy, nudne
        pier...o niczym...

Tow.Wieslaw

a teraz rola spadla na jakiegos murzynka bambo...

Co ich laczy ?
        PEWNIE JEGO TEZ WYSLALI I PRZYJELI JACYS SOCJALISCI...za moje pieniadze
        • Gość: kubapowiatowy Ciao, Darwin! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 14:31
          Ja bardzo przepraszam, ale wbrew wrednym pozorom masz sporo racji. Co nam
          będzie jakiś tam „bambo” zawracał gitarę. Mało to mamy rodzimych Rambo?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka