Dodaj do ulubionych

Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w War...

IP: *.quantum.pl 23.03.05, 13:10
Koncert był cudowny, zagraliście naprawdę pięknie. Wszyscy czekamy na
następny. Przesyłam olbrzymie gratulacje i życzę dalszych sukcesów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kriger Re: Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w W IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.03.05, 17:35
      Wielkie gratulacje dla wszystkich!

W dwa miesiące w tym kraju to zazwyczaj udaje się rozpocząć długotrwały proces
      narzekania jak wszystko jest beznadziejne i bez sensu. A tutaj proszę...

Brawa dla dyrygenta jeżeli potrafi w tak krótkim czasie wydobyć aż tyle z
      młodych ludzi a poza tym w świetnym stylu buduje pomost pomiędzy tym co słychać
      a tym co widać. Można natychmiast zauważyć że stoi wewnątrz orkiestry a nie
      obok.

Młodych muzyków podziwiam za potężny wkład pracy. Proszę nie poddajcie się
      żadnym trudnościom, to dopiero piękny początek tego co nastąpi...
      a nastąpi... :)

MJK
    • Gość: Skrzypek z Wawy Niesamowity koncert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:58
      Gratuluje! Dawno nie bylem na tak przepelnionym energia i finezja koncercie.
      Uwazam, ze dobra orkiestra musi miec swietne glosy srodkowe - i wy to macie.
      Altowki...byly niesamowite. A pierwsza pani altowiolistka, pelna wdzieku,
      urzekla mnie. Dajcie numer do tej czarujacej i pieknej istotki...
      • przemkowa.b Re: Niesamowity koncert 23.03.05, 21:17
        Postaram ci się załatwić ten numer...:)Też jestem z Kraku i z Amuz:)
        • Gość: pomywacz naczyn Re: Niesamowity koncert IP: *.ghnet.pl 23.03.05, 22:34
    • Gość: SaaB Re: Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w W IP: *.ghnet.pl 23.03.05, 22:44
      ...jako widz zaznalem przyjemnej muzyki...a jako czlonek orkiestry poczulem
      prawdziwa satysfakcje z muzykowania...zwlaszcza w tak doborowym
      towarzystwie...pierwszej altowiolistki:)
      • Gość: Kriger Re: Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w W IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.03.05, 00:30
        Panowie! :)
        Nie zatracajcie się w pojedynczych instrumentach...
        Wszak muzykę stworzyła cała orkiestra...
        Ja co prawda siedziałem na balkonie, ale byłem niedawno na próbie
        i każda sekcja ma tam swoje atuty :)
    • Gość: ja też z Amuz kr Re: Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 21:29
      Pan Klejdysz niestety nie zawsze posiada luz i klasę...
      znam go dobrze bo razem studiowaliśmy i jest to człowiek-piskorz który gdzie
      może tam się wkręca bo wie,komu się ma podlizać ale tak naprawdę to wielki
      tchórz.
      Jego klasa to pozory...jego obycie także kiepskie...najlepszy dowód że
      Sinfonietta Cracovia ma już dośc współpracy z nim:)))
      • Gość: truskaweczek Re: Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 15:16
        NIE UWAŻAM ŻEBY MARCIN BYŁ CIENKI!!PRZYNAJMNIEJ COŚ ROBI W TYM KIERUKU BY
        ZAISTNIEĆ!A TY Amuz kr-cholernie zazdrościsz że im się udalo!!!
        • Gość: amuz Re: Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 21:49
          Gość portalu: truskaweczek napisał(a):

> NIE UWAŻAM ŻEBY MARCIN BYŁ CIENKI!!PRZYNAJMNIEJ COŚ ROBI W TYM KIERUKU BY
          > ZAISTNIEĆ!A TY Amuz kr-cholernie zazdrościsz że im się udalo!!!

Drogi truskaweczku:)
          Nie rozśmieszaj mnie.
          Nie mam czego zazdrościć tej nieopierzonej orkiestrze...dobrze znam ich
          perypetie...jak wygląda ich czas przeznaczanyna próby i walki z uczelnią żeby
          zwolnić ich z zajęć...
          Ja jestem już ustawiony życiowo i takie granie jako wolontariusz nie za bardzo
          mnie kręci...w pewnym wieku liczy się jednak wymierne docenienie tego,co się
          robi:)
          A poza tym co oni osiągnęli? Występ na festiwalu niczego nie
          gwarantuje....sympatie pani Dereckiej też są zmienne...
          Podziwiam zapał ale jednocześnie znam naprawdę cholernie dobrze Marcina i wiem
          tez jak gra jako skrzypek i wiem,że takich jest na pęczki...
          Gdzie mu z jego życiorysem i osiągnięciami do p.Kabary,czy p.Kwaśnego...?
          A poza tym,nie wiem czy wiesz ale pani Danczowska (ją chyba znasz albo o niej
          słyszałeś?:)))założyła też kiedyś orkiestrę...i co? Pograli,pograli i upadli...
          A miała jeszcze lepsze dojścia i więcej sobą bez porówniania wiolinistycznie
          reprezentowała niż pan Klejdysz...o czym ja w ogóle mówię...:)
          niech sobie działają ale moje doświdczenie życiowe mówi mi,że lepiej trzymać
          się doświadczonych orkiestr...najlepiej za granicą:) ana studiach czas swój
          poświęcić na doskonalenie warsztatu solowego a nie bycie rozrywanym na wiele
          inicjatyw:)
          Buziaki:)
          • Gość: goniec Re: Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 22:34
            Amuz!Jednak cos Cie boli,moze to,ze nie wystepowales nigdy na tak powaznym
            Festiwalu?A co jest nie tak z ta "nieopierzona" orkiestra?Czym to sie objawia?
            A wolontariuszy chyba w tej orkiestrze nie ma!Chyba nie myslisz,ze gram za
            darmo???Na pytanie co osiagneli,to na razie wszystko co przed nimi bylo
            postawiane.uczestniczyli w bardzo powaznym Festiwalu i zagrali znakomicie!Czyli
            100% procent normy.A co do tych peczkow skrzypkow takich jak pan Marcin to sie
            mylisz,on jest wyjatkowy!!!I drugiego takie nie znajdziesz!!!
            Najbardziej mnie rozbawiles z tym warsztatem solowym!Brawo co roku na kazdej
            uczelni bedziemy miec ok 10 skrzypkow solistow o innych instrumentach juz nie
            wspomne!Tylko kto im bedzie akompaniowal....
            Orkiestrze jeszcze raz serdecznie gratuluje i zycze powodzenia!!!
          • Gość: Motylek Re: Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:01
            Drogi Amuz...Co osiagnelismy? Bardzo duzo. Pokazalismy, ze w Krakowie sa bardzo
            dobrzy instrumentalisci, ktorzy chca grac. Zostalismy docenieni i te cudowne
            chwile kiedy gralismy na festiwalu bede zawsze wspominac. Jestem bardzo
            szczesliwa, ze moge grac w tej orkiestrze - bo nie byle kto tam gra. Pozatym
            wspolpraca z Marcinem jest wyjatkowa i porownywanie go do kogokolwiek jest
            idiotyczne. Marcin jest jedyny w swoim rodzaju i nie musi byc pionierem
            polskiej wiolinistyki, zeby dobrze prowadzic orkiestre - a robi to
            rewelacyjnie. Zycze Ci wszystkiego najlepszego, powodzenia w zyciu zawodowym.
            Pa
            • Gość: amuz Kochane dzieciątka.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:31
              Cieszę się bardzo że się tak cieszycie...ech,młodość,młodość...
              Strasznie bezkrytycznie podchodzicie do wszystkiego...oczywiście byłoby miło
              mieć jeszcze jedną orkiestrę w Krakowie ale kasa,kasa...
              Kochani,uwierzcie mi ale to co piszecie o znakomitych instrumentalistach w
              waszej orkiestrze jest po prostu śmieszne:) Dobrze wiem kto tam u was gra i
              znakomitych to jest Was może kilka osób-nie będę wymieniać nazwisk...:)))
              Paradoksalnie największym osiągnięciem jest to,że się Pani Derecka w ogóle Wami
              zajęła:no ale o jej pojęciu na temat muzyki to ja się może nie będe
              wypowiadał:)))
              O moje powodzenie w zyciu zawodowym nie musicie się kochani martwić,mam go aż
              za dużo,chętnie się z kimś podzielę:) Nie trzeba mieć nieudanego życia
              zawodowego żeby widziec pewne nadużycia u innych:)))
              Pozdrawiam i życzę więcej jeszcze tego Waszego zapału, rodem z
              Mickiewiczowskich tkliwych wierszydeł :"Młodości,ty nad poziomy wylatuj" -
              tylko obyś nie za daleko wyleciała,bo możesz spaść a im wyżej się wzbijesz,tym
              twój upadek będzie boleśniejszy...
              Pamiętajcie że żyjemy w Polsce...:)))
              Pozdr.
              • Gość: sabina Re: Kochane dzieciątka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:23
                No widze ,ze z Ciebie amuz artysta pelna gemba!!!Tylko pogratulowac!Latwo pisac
                anonimowo,wtedy to kazdy moze byc wielki!!!Tylko Orkiestra pana Marcina nie
                jest anonimowa!!!Caly sklad mozna sobie zobaczyc na stronie www.A niedlugo juz
                z zyciorysami.(juz jedna skrzypaczka go zamiescila).
                Moim skromnym zdanie(bo nie jestem tak genialna jak amuz) orkiestra ta w
                rankingu Krawskim jest na pozycji numer 2,tuz na Kabarowcami,bo czy Filharmonia
                albo Capella czy tez opera graja lepiej...???
                A z tymi wybitnymi postaciami to tez nie jest tak.Wszyscy razem tworza
                wspanialy zespol,ktory zostal juz doceniony i to jest faktem.
                Serdeczne pozdrowienia!!!
              • Gość: goniec Re: Kochane dzieciątka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 22:25
                No to kto wedlug Ciebie jest wybitnym w tej orkiestrze???
              • Gość: Motylek Re: Kochane dzieciątka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 00:08
                Ja tez sie ciesze, ze cieszysz sie z naszego szczescia amuz:)
                Dzieciatka...jestem ciekawa ile Ty masz lat. Podziel sie z nami swoim
                powodzeniem w zyciu zawodowym, zalatw cos, skoro az taki wybiny z Ciebie
                instrumentalista i erudyta. Pokaz klase i to, ze jestes lepszy od pani P. :)))
                Wiem o tym, ze zyje w Polsce i wlasnie dlatego sukces orkiestry tak mnie
                uskrzydla. Pozdrawiam Cie.
              • przemkowa.b Nie przejmujcie się:)jest spoko:) 30.03.05, 21:24
                Śmieszny ten amuz:)))
                Cieszę się że wreszcie gdzieś o naszej Akademii bedzie się mówiło dobrze!
                Ja co prawda nie gram w tej orkiestrze ale życzę wszystkim jej członkom
                powodzenia i dużo ciekawych koncertów!
                Pozdrawiam: wasza koleżanka z uczelni:)
    • Gość: truskaweczek Re: Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 15:25
      JA UWAŻAM ŻE NAJŁADNIEJSZĄ KOBIETĄ W TEJ ORKIESTRZE JEST PEWNA SKRZYPACZKA!!NIE
      ZDRADZĘ IMIENIA!MAM JEJ NUMER I NIE ODDAM!!HIHI!MAM NADZIEJĘ ŻE TO PRZECZYTAŁAŚ
      I.S.!!!
      • Gość: sz. Re: Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w W IP: *.mt.pl 27.03.05, 15:34
        A ja uważam ,że ilość pięknych buziaczków jest wielka w tej orkiestrze i z całą
        pewnością przekłada się ona na wielkie zaangażowanie i piękność muzyki jaką
        tworzą młodzi.:) Ja tam trzymam za nich kciuki!!!
        • Gość: truskaweczek Re: Udany debiut młodej krakowskiej orkiestry w W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 15:37
          A JA KOCHAM OWIECZKI ,SLONECZKA -KOCHAM CIE!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka