repsaj 29.03.05, 10:15 Czy ktos spotkł sie z agresywnymi, niebezpiecznymi na trasie autobusu 194 i 114 w okolicy osiedla europejskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
repsaj Re: bezpieczeństwo 30.03.05, 08:30 agresywnymi i niebezpiecznymi w autobusie to z "ludźmi" Odpowiedz Link Zgłoś
guyb Re: bezpieczeństwo 30.03.05, 19:30 Wow Monia. Nieźle jesteś poinformowana. Ja nie odważyłbym się napisać czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
repsaj Re: bezpieczeństwo 31.03.05, 09:24 Rozsądny głos /guyb/ bo wiadomo, że Ruczaj bezpieczny nie jest. Taksówkarze jadący na Europejskie różne rzeczy opowiadają, i jesli to ich działanie marketingowe to i tak budzi niepokój.W autobusie na trasie 194 spotkało mnie coś co wywołuje złość z powodu mojej bezsilności w konfrontacji z sześcioma zdobywcami kasy. Może byli na gościnnych występach przed świetami wiedząc że jest nowe osiedle i nowi ludzie. Tym razem sie udało, ale czy zawsze się uda? Odpowiedz Link Zgłoś
monia995 Re: bezpieczeństwo 31.03.05, 10:23 nigdy nie spotkałam sie z przejawami agresji akurat w okolicach osiaedla a prawie codziennie biegam w stronę tesco, wracam autobusami codziennie często po zmroku i nie widziałam niczego co wzbudziłoby mój niepokój. Kilka razy wracałam z pętli 124 na piechotkę, chociaz nie powiem że się nie bałam. A taksówkarze lubia dużo opowiadać szczególnie na temat osiedla przy pętki 124 i rzeczywiście nie chcą w nocy jeździć w stronę OE (zresztą na chmieleniec o 4 rano też ostatnio nie chcieli przyjechać) ale powiedziano mi wprost-jest za daleko żeby w środku nocy czy nad ranem (gdy wiele osób wraca z rynku) wysyłać taksówkę na koniec krakowa. Może miałam dużo szczęścia, choć mieszkam tu od 5 lat (wcześniej na chmieleńcu) Napiszcie coś więcej na temat tego czy innych incydentów pozdrawima ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xrtdgene Re: bezpieczeństwo 31.03.05, 16:10 Jakiś czas temu złapano grupe kilku dresów napadających w okolicach pętli 124 / 128 (zdaje sie na gazeta.pl to czytałem) . Co do taksówek to nigdy nie spotkałem sie z sytacją że nie chciały jechac w te okolice (mieszkam po sąsiedzku na chmieleńcu) . MPT (644 55 55) ma postój prze Tesco wiec blisko i przyjadą na pewno. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robsoon Re: bezpieczeństwo 04.04.05, 11:12 WITAJCIE ALL EU TOWNS :))) Ja osobiście rónież nie spotkałem się z żadnymi przejawami agresji i tym podobne w okolicach Naszego Osiedla. W tych liniach 114 i 194 też się nie spotkałem, a jeżdżę codziennie do pracy. Z opowiadań kolegi słychałem tylko, że osiedle na przeciwko Kampusu UJ - tam czasami chodzą takie różne typki. Młodzi gówniarze w kapturach, kumpla zaczepili w okoliach tego sklepu (przy Pizzerii) w zimie jak szedł do dziewczyny. Kumpel poważnie wygląda ale i to nie przeszkadzało, skopali go, chyba kase chcieli i poszli. Więc "tylko" to co słyszałem. Narazie możemy czuć sie bezpiecznie i mam nadzieję, że tak będzie cały czas...... Pozdrawiam ROBSON Odpowiedz Link Zgłoś
ballerinapl Re: bezpieczeństwo 06.04.05, 09:03 Nie wiem czy Was martwic... Mieszkam na Chmielencu, rok temu na "naszym" przystanku autobusowym pojawila sie kartka sasiadki ze wracala wieczorem z Ruczaju i na Bobrzynskiego uroczy chlopcy "poprosili" ja o portfel... To bylo rok temu, teraz czesto po osiedlu krazy policja wiec moze juz jest lepiej. Ja w kazdym razie wieczorem staram sie albo bardzo szybko isc, albo, jak nie jest zimno, czekam do oporu na 114 na przystanku pod Kampusem. Bez zadnej podstawy, ale czuje sie tam bezpieczniejsza niz wlokac sie Bobrzynskiego po ciemku :) Odpowiedz Link Zgłoś
jar_of_flies Re: bezpieczeństwo 07.04.05, 14:06 Tak, ale policja zajęła się tym problemem, złapali tych typków, którzy na swoim koncie mieli kilka takich akcji. Często wracam późnymi wieczorami na piechotę z pętli na Ruczaju - streszczę moje przeżycia w jednym acz lakonicznym stwierdzeniu "cisza i spokój" :). Proszę nie siać niczym nie uzasadnionego defetyzmu, wśród ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ballerinapl Re: bezpieczeństwo 07.04.05, 19:00 Nie nazwalabym tego defetyzmem, panie patrzacy-z-gory :) Jedynie obawą o swoje zdrowie i akcesoria. Nie wiem czy zlapali "tych" typkow, wiem jedynie ze wieczorem, kiedy nikt tamtedy prawie nie chodzi, to jest to dobra okolica na zaczepianie innych. Mam nadzieje oczywiscie ze zadne lobuzy nie wpadna na pomysl aby tam ponownie lapac. Ale ja, w swoim "siejacym defetyzmie", nadal mam zamiar tamtedy _nie_ chodzic. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś